17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Деменцията е страшно нещо. Баба ми почина на 80, последните осем години прогресивна деменция, не разпознаваше баща ми (сина ѝ) и постоянно питаше майка ми защо води този чужд мъж в къщи. Да не говорим за "откраднатите" ѝ пари, дето после все се намираха, за това, че майка и татко я заключват в къщи да не излизала да се оплаче. А майка и татко като се върнеха от работа, влизаха в къщи през прозореца ( през който тя е излязла преди това да се оплаква на комшийките - в главата вече нищо, ама още здрави крака) и почваха да търсят ключовете. Единия път намериха ключа на тавана. Не са виновни старите хора, като ги хване деменция. Но нека не бързаме да обвиняваме и жената, дето е починала и дори няма кой да я погребе. Мисля, че за такива старци трябва да има достъпна социална грижа, като дойдат до това безпомощно състояние. Така ще се облекчат и роднините им. Страшно е и не го пожелавам на никого. Но нека не плюем жената, а да кажем едно човешко Бог да прости!, а старицата добре, че ще я настанят някъде. Тя даже не осъзнава истински какво се е случило. Ако не си в деменция, все ще те заболи от това. А измръзванията при минус 20 градуса са нормални и в рамките на няколко дни. Все пак дъщерята е била в болница преди да издъхне. Но СИСТЕМНО студуване досега щеше да умори старицата. Не е много правдоподобно.

Ти прочете ли новината, или само заглавието? Стига грачи!

А защо внука не я освободил когато е починала мсйката?

Внукът също има нужда от помощ. В България, а и почти навсякъде, нарко и алкохолната зависимост се смятат за отежняващи вината обстоятелства, въпреки че това на практика са психически заболявания. Лечението им е трудно и почти невъзможно. Това на практика е доживотна присъда за цялото семейство. От зависмите се очаква да се осъзнаят сами, а от близките им да се грижат и отговарят за тях.

Да я хвърлят на кучетата !!!

Дъщеря й починала, тя чака и се оплаква да дойдела да я отключи и нахрани. Изкукуригала бабишкера.

Обаче сте гнусни! Нали четеш, г....до! Била е заключена! А внукът наркоман!

Отпадъчни продукти на зрелия социализъм.

Тази история не е много ясна. Един човек в терминален стадий на рака е толкова зле,че няма как да се грижи нито за себе си , нито за останалите. Най - здравият човек в тази къща е внука , най -вероятно той е заключил бабата и е взел картата .А тя го прикрива, набеждава мъртъв човек и така внука й е невинен.А на умрелия лека му пръст, Той няма как да се защити!

А вие как смятате, че онкологично болен човек може да се грижи за възрастен човек, най-вероятно с деменция и за още един, наркозависим? Най-вероятно жената е трябвало да ходи и на работа, да плаща сметки и да се опитва да се лекува и оцелее за да се погрижи за близките си. Къде са били преди социалните служби, кмета и всички, които сега наричат мъртвата жена изверг? Колко такива случаи са необходими за да разберем, че не е само една или няколко къщи на ужасите, а че живеем в държава на ужасите? Няма социална политика. И нещастниците като тази жена и семейството им са оставени на естествения отбор. Журналистиката се интересува единствено от "къщи на ужасите", вместо да се зарови в изначалните социални проблеми. Бог да прости тази жена, защото тя не е успяла да преживее ада, в който е живяла. А очевидно, че обществото не иска да ѝ прости, че е била болна и безпомощна пред идиотската действителност, в която живеем.

А може поне да не я заключва без отопление и да ѝ отнема личната и банковата карта, а?

Възрастните хора, и особено дементно болните си измислят истории. Те нямат адекватна реакция на ежедневните ситуации, които на Вас могат да Ви се виждат рутинни. Това е така, защото страдат от липса на краткосрочна памет и мозъкът намества информацията като в объркан пъзел.На практика те не помнят какво се е случило преди 15 минути. Тези хора имат нужда от 24 часово наблюдение, защото могат да се изгубят, могат да предизвикат пожар, да бъдат измамени както често се случва и какво ли не още. Тези хора не могат да боравят с банковите си карти, независимо, че на нас много ни се иска да могат. Това важи и за нарко и алкохолно зависимите. Те на практика не могат да се грижат за себе си. И не могат да ви дадат достоверна информация. Не знаем истинската причина защо са били заключени, но едва ли версията на един болен възрастен човек е най-вероятната. Или версията на един нарко зависим, който също има нужда от помощ.

Язък, че тая измислена история се е оказала истина като са отишли да отключат вратата, а? Хахаха!

Амчи възрастната жена що не разказа как е възпитала дъщеря си? Каквито родителите, такива и децата.

...аз пък бягам от баща си: като малък ме подтискаше психически че неставам и ме биеше с вина или без а сега аз го опердаших хубаво излях си гневъ когато ми се дзвереше и ме предизвика - мислеше че все още му минават номерата ...а той гнусният му дребен хитрец обърна тактиката като се почувства по-слаб и започна да реве и да се жали на близки и далечни че съм го тормозел и тероризирал и съм бил насилник неблагодарник и какво ли още не , преместих се в друг град трудя се изкарвам си хляба и съм независим а той все още ми звъни и ме търси и си ревтуни и се жали и сега се сетил да ме нарича "моето момче как си добре ли си" ала само аз си му знам мижавата природа и мрсните номера . благодаря че ме изслушахте това е моята история ......понякога след някоя мръсна клюка или номер по мой адрес в която е замесен си мисля да го пребия от бой тая мръсна твар -долен кърлеж дето цял живот ми пречи ама ми минава и забравям ала той не ме забравя със злините си мине си не мине и пак се залепя за мен ....е те туй беше от мен благодаря опитвам се да съм добър човек !

Все още не си го преживял. Насилието не е решение, то само ще зачерни животът ти от тук нататък. Не прави неговата грешка и ти. Ако трябва потърси помощ, не е срамно!

Времето не прощава никому. Не се кани и не прибягвай към насилие. В крайна сметка, нали баща ти е правил така, ти такъв ли искаш да си? или да повториш съдбата му. помни крушката не пада по-далеч от дървото, затова не повтаряй неговите грешки.

Нямам думи. Жестокост и алчност в едно. Това само жена може да го направи.

Боже, дори и тук не спирате с кардиналните изводи, наистина сте комплексирани - защо ли? Жената е била болна, знаеш ли как се умира от рак на черния дроб? А чувал ли си за манипулацията на майките? Ех, вие - всичкознаещите неграмотници. Наистина ужас.

А, значи все пак жена е виновна, даже според теб. Толкова за "кардиналните изводи" и кой бил комплексиран.

а според тебе наркозависимото неработещо внуче на 30-40 години да не би да е джендър? Какъв му е пола, ако има такъв разбира се, и каква е ролята му в тази трагедия??? Откъде има пари за дрога / не е алчен, авно/ и при две съсипани жени той като какъв се явява? А, борецо за справедливост, наясно с отвратителните жени и кристално чистите, съвършени мъже, които убиват просто защото жените си го заслужават???

А кога ще вържем Батмана, да мирне селото:)

Ами ша извинявате, ама от децата си не може да се оплакваш - каквито си ги възпитал, такива стават... Кой знае тази бабичка как е тормозила щерка си като малка :(

Със сигурност последните поне 3 месеца се е приличала от болки, повръщане и слабост. Голям грях е да се клевети! Бабата прикрива внука си.

Прививала от болка

То е ясно защо Господ я е наказал така. При такова жестоко отношение. Сега е в ада.

В Божиите работи ли ще се бъркаш??

Едни вършат зверства, а коментиращите от същия дол.Как оскотяхме за няма и 30 години?

Бабички, които не знаят какво приказват. Ако дъщерята й, наистина я е държала вързана на студа, бабата отдавна да е починала поне от пневмонията, най-малко Внукът я е придобил и я е заключил, за да се друса спокойно.

Представяте ли си каква радост е било, когато се е родила дъщерята, а за внука да не говорим. Милата женица, едва ли е заслужила точно такава съдба. Но, знае ли човек какво го чака?

Затова - никакви деца! Жени само срещу заплащане, за да не се случи изведнъж да се окаже, че ти изневерява и след развода да си тръгнe с апартамента, колата и половината ти заплата! Тия лигавщини са за хора със стадни инстинкти, които се страхуват от това да бъдат сами! Силните личности градят кариера и се грижат да си бъдат себедостатъчни и да се реализират чрез делата си, а не чрез изпълнение на биологични функции!

Точно това е пътят към разпад на обществото я. Единици хора имащи се за много велики. :)

То се вижда стадните докъде стигат. Женските все ще намерят начин да си получат тяхното.

:) А докъде ще стигнат НЕстадните? Тези, чиито "женски" нямат права ще продължат да се размножават, а "великите" силни личности ще заживеят сред море от полупримати, докато полека-лека изчезнат. :) От опит ще ти кажа - много по-трудно е да бъдеш добър съпруг/съпруга и родител от това да изградиш сносна кариера. Първото изисква алтруизъм, а второто подхранва само егоизма...и това ще доведе до тотална деградация.

Много искам да видя един такъв "силен човек" да живее извън обществото, сам на запилян някъде остров, за да видим колко силен е. Като е много силен, общество, в което да демонстрира своята сила не му е необходимо, защото той го използва като паразит.

Изобщо не се оптивам да те оклонявам от пътя ти - даже смятам, че е вредно човек с подобно мислене да се размножава...няма как мисленето да се промени за ден. Просто ти показвам защо като остарееш няма да има дори кой свястно да те подстриже. Процесът е тръгнал с бързи темпове.

Ти си женска, нали? Просто няма начин да не възхваляваш така обвързването - знае се кой печели от бракове или като го насадиш с дете! Особено с тия лигави тийнейджърски усмивчици, които си изпоналепила!

Сега нямаше щедро да ръсиш акъл.Така като те гледам ще да си програмист.

:) Аз съм по-скоро жена, защото освен женските полови атрибути, съм поела ролята на жена - деца, къща...Виж за теб не е много ясно точно какво си. Освен в твоите очи де "силен", ама силен без да поема никакви отговорности.

Всичките женски все това разправяте, пък току вземете да убиете детето си. Или нечие чуждо.

Генерализрането на извода говори за слаб интелект. И аз не съм във възторг от тебе, ама не смятам, че всичките мъже са като тебе и слава Богу! :) Даже смятам, че МЪЖЪТ е съвършеното творение на Бог, поне някои мъже де.

Точно пък жена ще ми говори за слаб интелект! Особено лигла, която лепи навсякъде усмивчици като последна пуберка! Особено след демагогията, която женските пробутват навсякъде, за да принудят мъжете към връзка!

Съгласен съм почти изцяло с теб, но... Деца трябва да има. Като не искаш да ти пробира апартамента - не се жени или си направи предбрачен ;)

Е, че трябва, може би - не съм наясно защо да "трябва"! Но така или иначе това не ме притеснява - тия със стадния инстикт, които ги е страх да се оправят сами (или онези мъже, които поради неопитност се оставят романтичната им представа за женските да ги подлъже), така или иначе преобладават (разбираемо), така че да има деца не е проблем. Бездруго това е и основният метод, чрез който женските си осигуряват издръжка, така че е практически гарантирано!

:) Е, що да не ти говори жена за интелект? Не разбираш какво ти говоря ли? Мда, определено адмирирам решението ти да нямаш деца. Жените не сме чак толкова различни от тебе. Явно много мразиш и себе си...

Така оскотяхме през този "незавършващ преход", който го минаваме цели 30 години, че връщане в "правия път" просто няма. Увреден е целият български народ. Увреден от насилие, тормоз, цени на храни, ток, парно, вода, газ, данъци, мизерия, гнет от управляващи, неспирната им корупция, лъжи, кражби и т.н. и т.н. Все "хубави" неща ни се случваха през тези години, затова сме и на този хал - последни не сачо в Европа, но по доста показатели и в Света. Това е сегашна - европейска България.

Дъщерята, която "малтретирала" умряла а дъртия кукувалник е жив! Хора, тази история изобщо не вярвам да е такава! Нямате си на представа какво е да се грижиш за стар човек с деменция! От хубаво ли е умряла дъщерята!? Старите хора се превръщат в агресивни и манипулативни човеци. Измислят си....Ужасно е!

Не ги е касаело това, не знаят, що за мъка и терор

Умряла е, защото Господ я е наказал задето е измъчвала майка си. Поучи се от това и внимавай и теб да не те сполети същото, защото Господ вижда!

Безработни деца и внук наркоман, оцеляващи с пенсията на бабата... Има случаи и когато деца крият смъртта на родителите си, за да прибират пенсиите им и да преживяват някак си. ... Последиците от скотския живот :(((

Това не е възможно. Дъщерята е 100% мъж - да се провери и ако няма съответствие да се обвини най-близко намиращия се удобен такъв.

Това трябва да се разследва! Твърдо не вярвам, че човек на тази възраст може да оцелее при минусови температури с дни, нито пък вярвам, че "системно пребивана" жена на 85 години, ще е в добро здраве! Склерозата не прощава. Медиите не раздухвайте случая преди да има доказателства! Към момента виновен може да е само внукът, защото бабата е била заключена и премръзнала точно докато дъщеря ѝ е умирала в болницата! Само по това, че няма претенции към внука, може да се съди бабата колко ѝ е акъла.

Естествено, когато насилникът е жена, вадите от девет кладенеца вода да изкарате жертвата виновна.

Не, твърдо против ИК-то съм, не е редно насилието да има пол! Ама съм и против да се раздухват очевидно неверни новини! А моята баба е на същите години и говори точно същите неща...добре, че живеем в социална среда и целят квартал я познава и знае, че това е от старческата ѝ склероза!

И тя също е недохранена, ама не защото не ѝ даваме да яде, а защото твърдо се инати и НЕ яде. Било защото яденето не ѝ харесва, било защото няма кой да седне да яде с нея (а през деня сме на работа), било защото тя е решила, че ѝ слагаме отрова в храната...и т.н. НО като изключим лекото недохранване, послените ѝ изследвания показаха, че е изключително здрава.

Но ако я питаш, ще ти разкаже фермани как с дни не е яла нищо, как я държим гладна. Трябва да поживееш с нея поне ден, да видиш как ѝ се молим да яде, как крие храна, как я изхвърля в тоалетната, как през деня вади манждите на слънце...да се развалят, защото нали не ѝ даваме да яде. После как реве, че е гладна (дори и току що да е яла)...ТЕЖКО Е!

Да де, за всичките НПОта и застъпници на ИК насилието няма пол, но когато насилникът е жена, то жертвата е виновна! И веднага следват няколко страници в подкрепа на защо това е така.

Виж ся, смятам, че ИК е опасна, но още по-опасни на "сензационните" фалшиви новини! В случая тази е съшита с бели конци...видно е от самия разказ на бабата! Че има нужда от грижа бабата има и насилниците много често са жени...

Да де, точно това видях. Виж, ако насилникът беше мъж, щяхте вече да сте опищели орталъка как всяка трета жена била жертва на насилие и да сте наблъскали сензационните заглавия как отново жена била убита от мъж.

неописуема трагедия за всички замесени. Включително и за нас, четящите, защото няма как човек да е щастлив в общество, допускащо подобни кошмари. Питам се дали това е единствен такъв случай, или тепърва ще четем и ще се ужасяваме в евроатлантическа България...

напред!..... Курнелия е жива и здрава, защо не помага?

Докато си вадим очите за политика, така ще сме. Човек трябва да е idiot, за да не осъзнава, че няма абсолютно никаква разлика между управляващите партии и че България е колониална държава. С други думи, еднакво презирам БСП, ГЕРБ и всичката останала пасмина наместници. Причинителят на бедите ни е далеч отвъд границите ни, подсмихва се доволно и си намества шапчицата. Разбра ли, или да повторя?

какъв насилник е дъщерята бе социалнитее? Болна от рак, нелечимо,има нужда от помощ, къде сте били вие,сигурен съм че жената е отрязана от инвалидна пенсия, не може да работи и сте я оставили като куче без помощ, сина като е наркозависим лекува ли се по разни програми, за които плащаме скъпо и прескъпо.да не е стояала само бабата на студа, няма да се изненадам ако болната жена е умряла от измръзване, тъпотии, жената още непогребана ама вече плюете, че не може да се защити, а се вижда че виновните сте вие..

Ало, може ли Истанбулската конвенция малко по-тихо!

тая циганка ли е или чистокръвна българка болярка?

Според теб, ако взима пенсия на 85, каква е? А ако мисленето не ти е силната страна, допитай се до приложената снимка.

Ама как е възможно това ?!? Това просто не е човешко...

Пази Боже , човек да роди и отгледа такъв изрод и звяр - водещ се за дете!

На функционално неграмотните разбирането на писмен текст им е трудно и изморително.

Не напразно честните и препатили хора са казали че има възмездие па макар и късно, защото се вижда че тероризираща си е заминала за да има поне малко нормален живот тероризирана, Питам се само внука и ащо не е обвиняем след като е знаел какво прави майка му и с какви пари си живеят.

Тъй е - младите умират все по- млади, а на дъртите не им пука за децата им. Важното е, че те са живи. Важното е пенсията, сериалчетата. Ама че детето ти болно, няма пари, това не е важно. Комунистически алчен старец го наречи и не го обиждай повече.

"Тя няма претенции към своя внук. Твърди, че й е помагал тайно." Ехоо! Става въпрос за 35г мъж.Ако е искал, всичко е можел да направи. Нооо, пенсийката на бабичката е била дюшеш за неработещият наркоман.

На вниманието на редактора. Правилно е да се каже "Сама си говорЕх", а не "Сама си говорИх". Научете го тоя български. Срамота е.

И като майката е била в болницата, какво е пречело на внука да я отключи и пусне до тоалетната или да я стопли тая баба? Вероятно всички са стоели на студено, ама само бабишкерата се е оплаквала, та и нямала претенции към внука си. Пази Боже от такива родители и баби. Всичко в историята на бабата е съшито с бели конци.

То си пише, че внукът тайно е помагал. За останалото - страхували са се от тази жена-насилник.

Е аз ясно попитах защо не й е помогнал? Как е помагал тайно, когато са я намерили заключена при положение, че майката я е нямало от една седмица? Туй помощ ли е? Бабата няма никаква милост към дъщеря си явно и лъже.

Ми пускал я е от време на време и после пак я е заключвал, защото не са знаели жената-насилник кога ще се върне и ще поднови тормоза, бе. А по въпроса, че бабата нямала милост към дъщеря си, след като тя очевидно е жертвата - ти или си тъп, или трол, или искрен застъпник на феминистките ценнности, сиреч каквото и насилие да извърши жена, то никога не е насилие и вечно си има оправдание.

Като е умряла, как ще се върне?!

Ега ти мъжа дето се страхувал от болната си майка????? Та този насилник само за ден щеше да бъде къде му е мястото ако имаше човещина в сина и..

Жените са ужасни насилници - освен физически, и психически, но умеят отлично да се прикриват. Разбира се, че ще се страхуват от нея и двамата. Не се връзвай на тази феминистка пропаганда, която се опитва да изкара жените вечни жертви и неспособни на насилие. Както се видя нееднократно, те не се притесняват да убиват или измъчват даже деца, често пъти собствените им.

Сега ми се изясни как така всяка трета жена е жертва на домашно насилие.

Са ТПЗ. Този внук е на 35 години и се е държал като ...да не кажа като какво, че не е цензурно

Да, ама ако ѝ посегне, нали ще го приберат незабавно в районното? Жените са си извоювали привилегията само те да бъдат насилници и да могат да вкарата в затвора всеки, когото обвинят в насилие срещу тях, дори да лъжат. Ако не вярваш, потърси случая на Невена Тенева или на онази, която беше заключила болния си мъж да умре от глад, а после му прибирала пенсията. Никоя от тях не е в затвора.

Моята майка като беше в болница и ми разказва за една съседка по легло как им докладвала,че дъщеря й я въчи, ве я гледа, не й давала да яде. А дъщерята всеки ден идвала да види в болницата с нещо за ядене. Бабата е била склерозирала и дори като изядяла една кофичка кис мляко,веднага започнала да говори че дъщеря й не й давала да яде кисело мляко. Дъщеря й плачела всеки път заради лъжите й. Всички в стаята са били свидетели, че майката лъже. Майка ми беше изплашена колко ужасно е да си болен от склероза - хората стават злобни и егоистични дори към децата си. На бабичката може да й се е струвало, че дъщеря й я заключва без отопление и ядене нарочно. Но истината може да е била, че бабата е можело да подпали къщата заради склерозата и да се е налагало да я заключи, за да не прави бели. Може да е казала на сина си да се грижи за нея докато е в болницата. Мъртвата жена не може да се защити от склерозиралата си майка. Така че кой знае какъв е случая с баба ти Марийка. Да не започваме за 35 годишния внук,да питаме за чий такова е лежал на ръцете на болната си от рак майка.

Само който не го е преживявал, не знае за какво става дума. Аз обаче зная - при всички възможни грижи, само обвинения и недоволство. Жалко е, че накрая на живота много хора не приличат и на хора изобщо. Жалко е, че такива ще запомним близките си. Но странното е, че смъртта зачерква всичко и накрая ти е мъчно за бабичката, която последните години ти е тровила живота. Забравяш лошото и я помниш само с добро. Така е устроен човекът. И в това има някаква голяма утеха.

Много точно казано! Няма я другата страна вече, за да разберем, каква е била истината. Наистина като ги хване деменцията възрастните стават опасни за себе си и околните. И аз имам приятелка с майка с деменция. Възрастната жена разказва, как й вземали парите, как й изпивали пиенето, как не я хранили и я заключвали. А каква е истината? Заключва се само докато се отива до магазина и няма никой вкъщи, за да не реши да готви бабката и да направи пожар /случвало се е вече, добре че навреме са се справили/. Наела е жена през повечето време да се грижи с нея. Инсталирала е камери случайно да не упражнят насилие над бабичката и ако забележи нещо нередно, веднага да действа. Да, дебитната карта с пенсията е у дъщеря й, ама парите не покриват дори лекарствата, да не говорим за платената грижа и за всичко останало. Но ако слушаш ей така изолирано приказките на бабата, и ти се струва, че моята приятелка е едва ли не най-безчувственото същество на земята. А е точно обратното! Никой не знае точно истината за описания в статията случай. Тук вина има цялото ни общество, което неглижира развиването на достъпна социална грижа за такива случаи. А дали е бита или не, може да се установи от лекар - травмите при възрастни хора трудно заздравяват. Струва ми се, че статията се основава само на разказа на възрастната жена, без да е направена проверка на фактите.

Естествено, когато насилникът е жена, почвате да вадите вода от девет кладенеца да доказвате, че всъщност жертвата е виновна.

При положение, че дъщерята е починала, кой според теб е жертвата? Как човек който е починал може да отключи бабата? А на бабата пука ли й изобщо, че детето й е умряло преди нея? Дали й е пукало, че дъщеря й е била тежко болна или пак само за себе си е мислела и чакала някой да се грижи за нея, вместо тя да направи нещо за някого? Или се интересува само от себе си?

То си пише кой е жертвата. Заключен в стая без отопление, с "изгубени" лична и банкова карта. ИК, нали? Или тролиш за пари?

Боже, колко мъка има в зарството на мутрите!!!

Царството на мутрите, от империята на злото.

Хм... 35 годишния внук от де е намирал дрога в село със 80 жители.

Ти сериозно ли? На 10 км от Златарица и на 30 км от Търново и ти питаш от къде?

От цялата итория точно това ли ти стана интересно? Чудя се защо...

Еи,това живеещите понастоящем в тази забравена от Бог и хора парче земя (българи ,цигани,евреи и други нации) индивиди сме били по големи изроди от еничарите от герп.

Дъщерята е била болна от рак и в болница. Тая изкукала 85 годишна бабичка за какви грижи говори и какви грижи търси от тежко болната си дъщеря бе?! Явно е, че бабата само за себе си е мислела и нито капка за дъщеря си. И вероятно така е било цял живот. Каквото повикало, такова се обадило.

Дъщерята е била наркоманка и алкохоличка, няколко имота и ниви са продали, апартамент в Пловдив са продали - всичкото собственост на бабата - и дъщерята и сина - и двамата наркозависими са профукали всичко за дрога и алкохол. Черния и дроб на тая вещица е съвсем в реда на нещата да е станал на пихтия. И ако има справедливост поне на оня свят, то сега би трябвало да гори в ада за това, което е причинила на родната си майка.

Дано мислите за майка си същото като за "тази изкуфяла старица",България загива от изроди като вас.

Много лесно съдиш, драги/а. Трябва и да се мисли./

Бе, добре върви хибридният геноцид над българите - мизерия, раци, наркотици, самоизяждания...

че спасихме евреите !

не е ли така ?

Ние спасихме евреите и те за благодарност ни разказаха играта и благодарение на ЕВРЕИТЕ България няма да я има след 10-20 години,"майната му на првославието".

пенсия трябва да е получавана ЛИЧНО ,без никакви пълномощни и изключения !

Не винаги е възможно лично. Трябва да им ги носят по къщите. Пък и ко пречи да им ги вземат, след като са ги "получили лично".

С дебитна карта, ако знаеш PIN кода всеки може.

Но задължително да присъстват и двамата родители нса получаването нса пенсията.На пенсионери с един родител или без родител -пенсия да не се дава

Ако си бяха стояли в селото, щяха поне да не са гладни, щяха да се трудят, да садят, копаят, берат, да си гледат прасе и кокошки....да почагат на възрастната жена, а те право в града,....а там примамки, колкото щеш-наркотици, разврат, алкохол, ниски заплати...мързел....

Ти май не прочете статията ? Бабата е била в града , те са си седели в селото и са я привикали при тях .

Да, прав си....тя и тази къща е била нейна, да не загубената й дъщеря да я е купила....

Много си усърден в триенето и банването, модераторче.

Истанбулската конвенция какво казва по въпроса?

и потънала в мизерея е оскотяла и загубила всякаква човечност. Явно от тия хора никой не се е интересувал и не им е подал ръка за да се стигне до тук.... За такива българи никви НПО-та не се интересуват. Синът е започнал да потъва и той... Трагедия.

Като всяко начало НПО-тата са били нещо нужно и положително, но вече са гангрена, която трябва да се изреже.

Едни плачат за деца, други от деца...!

Колкото любов и е дала, толкова е получила.

Тотално оскотяване...

Еми, кой каквито деца си отгледа, или в превод на умнокрасив български - кой каквоТО дете си отгледа.

Тъп фес!

Една майка може 10 деца да отгледа, НО 10 деца НЕ могат да изгледат една майка...

Хо хо хо, 25 минуса, май умнокрасивия етнос усети сол в раната, а? Поздрав с песента на Азис "как боли"