17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 76! Съдя по баща си и по тъста си, съответно на 74 и 10 години. Никога не бих се качил в колата, в която шофират. Казвал съм го и на двамата, няма да свършите добре, пътуващи бомби сте. Нищо не виждат. Гумата в бордюра, кара в средата на пътя и не може да загрее защо му свирят, бърка скорости, не вижда пешеходеца пред себе си, спира неоснователно защото му се сторило, че нещо преминава...списъкът е дълъг.

на 74 и 70 години

по-толерантно към такива. Аз като видя вехт шофьор, увеличавам дистанцията и гледам после безопасно и бързо да съм по-далечко от него. На такива хора им трябва повече пространство за да са безопасни. .....и да знаете, никой не се подмладява с времето, бавно вървим и ние нататък ....

А би ли се качил в колата на някой дрогиран 20 годишен, който кара и си цъка непрекъснато в телефона?

Освен че възрастта е оказала влияние върху реакциите на водача, ами и 100% са били без колани. Точно при челен удар щяха да помогнат. Но.....при движение из селата кой слага колан?

Нещата са относителни. Който го може , го може ( да шофира), независимо чак толкова от годините. Е има си някакъв предел, но определено не е 70 г. Забавените реакции се компенсират с по голямо внимание , дистанция, избягване на рискови изпреварвания. Зрението се коригира с очила. А другите неща, които си посочил, са признак на слаба квалификация и липса на опит. А това ги има при всяка възраст.