Възможно ли е съставяне на кабинет с първия мандат?

От ГЕРБ-СДС обявиха, че ще внесат проектокабинет в Народното събрание, може и на малцинството, БСП и ДБ заявиха, че няма да ги подкрепят, ПП вижда като единствена коалиция "хартиената", ДПС очаква сериозни разговори, "Български възход" са готови за преговори, а "Възраждане " смята, че няма как да има правителство

Обратно в новината

Коментари - Възможно ли е съставяне на кабинет с първия мандат? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Много приказки и снимки за нищо. Правителство с голяма вероятност ще има. С мандат на Янев.

Само да назначат посланика!

Ей, нагла работа, ей. Народа не ги пуска под масата, тия изедници искат пак на масата да се качат. Е нема, свърши тая.Бай Ставри ви чака.

Моди, излагаш се, колко поста ще ми триеш. Прпдажник!

Не ги искаме тия продажници! Бесило за тях!

Не няма шанс и всичко което се говори по въпроса е само за да се замаскира работата, че никой няма намерение да прави кабинет. И само ще се отлага процедурата за да може депутатите да натрупат малко пари, че от известно време нямаха такава възможност. Герб обещаха, че ще направят кабинет, после заявиха че са напълно готови ама първо трябва с по-важните въпроси да се захванат. После предложиха кабинет на партията Възход ама временен за 5 месеца мандат, като за министри да се поставят шефовете на различните комисии в НС. А сега? Проекто кабинет на малцинството!?!? Опозицята пък ........ След промените на ИК забрави да имат мнозинство за каквото и да било! И след цирка които гледаме и още някой друг месец(че кога после ще взимат заплати за по 6 бона?) ще искат да ходим на избори. Които нищо няма да променят. Какво може да стане след месец два и нови избори? Освен ако не останат две три партии в НС няма да видим коалиция от пасмината. А както за депутата егото и портфейла е най-важното ще има да си ходим на избори подир избори. Докато накрая под 10% от хората си правят труда да ходят да гласуват и дори не може да има избраници за НС ще ги видим какво ще правят!!!

Представям си правителство с Десито от Дулово.От сутрин н до вечер ще има я надуй дядо кавала и търкаляне на тикви от Банкя.

Не е възможно. ДпС и без това има цялата власт, без да носи никаква отговорност. За какво им правителство, което трябва официално да подкрепят?!? Те предпочитат да са в "опозиция". Просто да командват разпределението на "порциите", решенията на съда и делата на прокуратурата и това общо взето им стига. Е Народния театър и телевизиите също са към тях. за по удобно.

На някой вече пука ли му за тоя жалък български парламент и скъпите циркаджии в него?! Дреме ли му вече на някой след толкова лъжи и кражби години наред. Остаряваме и измираме. Дано Бог се смили някак си над България....

Не се знаеееее.

Пак ще бъдем прецакани ! Залагам каса бира, че накрая ще направят “експертен” кабинет, както иска ДПС и за който никой няма да носи отговорност ! Просто кокала не е за изпускане !

Партиите се държат все едно не са представители на народа, а са напълно независими клики, борещи се за собствените си интереси. Според тях след като са попаднали в парламента, не носят отговорност за и пред страната, а са упълномощени от неизвестно кого да си поставят неизпълними условия, за да постигнат собствените си цели (представяни като цели на избирателите) и да се боричкат за цялата власт. Колкото и да е странно за някои, само ГЕРБ се стараят да се държат диалогично.

И как си ги представяте тия двамата като мин.председател. Нито първия , нито втория мандат има шанс, а и третия щом толкова се чопли изборния кодекс.