Възможно ли е? 3 малки стъпки по пътя към богатството

Няколко незадължителни идеи за тези, които искат да влязат в 1% най-богати хора в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сурат-тефтер вече нямам. Кандидатствал съм само и единствено в jbos. От две години кандидатствам, имам сумата и страници в историята с пратени СВ-та, а покана за интервю няма. Всичко е глас в пустинята. И то кандидатствам за каква да е работа в jobs за моя град. Дори и за нискоквалифицирана работа с заплащане около 460 лв до 550 лв. Дори и за минимална заплата, не ме одобряват. Доста странно. Така че не е точно така. Обявите са фиктивни, лъжливи в jobs-a и реално не търсят персонал. Просто явно за да вземат субсидията, ги пускат уж те търсят. Обаче нямам трудов стаж и опит и си търся още първа работа. А годините вървят. Не вярвам това да е причината липсата на трудов стаж. Защото кандидатствам за каква да е работа за какво да е заплащане и за най-минималното. И на други не им се обаждат за интервю след над 500 пратени СВ-та за каква да е работа. А нямам никакви връзки или приятели да ми помогнат. Щом толкова години не съм успял да се уредя с работа в България, няма да стане и за напред. И други са ми го казвали. Тъй че бягам в чужбина пък каквото стане там...в най-лошия случай, по добре клошар в чужбина, отклолкото клошар в бедна България. пп. дори имам висше образование.

Ако в 21ви век имаш компютър, а си безработен, значи не ти се работи. Ако в твоя град няма работа, в съседния ще има. България е малка страна и град с достатъчно работа има на 20-30 километра разстояние, в редки случай на 50-60. В момента бизнесът изнемогва за кадри. В София и Пловдив заплатите вървят към 2000 лв. Дори има обяви за нискоквалифициран труд с около 1200 - 1300 лв. заплата. За пример виж сайта на лидл. Те дори пускат обявите си във fb, защото не си намират в Jobs и бюрата. Ако за ситуацията в страната се информираш от телевизия, радио и масмедиите, винаги ще си закъснял и излъган.

По точка 1 - НЯМАМ дългосрочен източник на доход. И никога не съм имал. В нашия град реалната безработица е голяма и града ни макар и не малък се обезлюдява поради липса на перспектива, сигурна работа и добри доходи. Аз нямам пари за храна. А дори и да имаш работа е за кратко, няколко месеца и после си пак безработен и то за дълго. По точка 2 - никакви пари не съм заделил защото нямам доходи и нямам и работа. Дори нямам пари за минималното оцеляване, за храна. По точка 3 - нямам инвестиции, защото нямам пари. Дори и за хляб, за минимално оцеляване както казах. В провинцията в България явно е невъзможно това.