Възход на крайната десница в Швеция: докъде ще стигне влиянието й?

Подобно на други страни в Европа, и в Швеция се наблюдава спад на подкрепата за традиционните партии и възход на екстремистките

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в допълнение на анализа бих посочил, че този резулатат показва няколко сигнала за движението на обществото в Швеция, което би трябвало да даде сигнали на останалите Европейски държави - първо и най-важно е, че обществото в Швеция се развива по същия начин и прави същите избори както останалите държави на ЕС - което само показва, че ЕС е съюз базиран на културни близости освен на иконочмически принципи, което го прави уникално политическо образувание. После е показателно за това, че стратегиите на държавите да докарат и интегрират евтина раб ръка и така да влеят живот в икономиките си не върви с особен успех и никоя от тези държави не може да дойде и да вдига пръсти на източна европа или гърция и да им преподава уроци по толерантност и интеграция защото на практика тяхната се проваля. трето всички метафори преувелчения и митове за живота в скандинавието са основно маркетинг защото никой човек живеещ в рая не гласува за екстремуми. последно политическата класа на швеция е явно толкова заблудена в идеите си послседните десетилетия, че е опънала нервите на нацията за да гласува за подобни крайно десни партии, нация на която от край време се набива в главата да бъде пацифискта и застигмява всака проява на гняв.

Абе, "белите арийци" дето пишете тука. Да не мислите, че Джими ще ви различи вас от бежанците? :) Нетренираното западно око, много трудно ще ви различи повечето от мангалите, да знаете. Ще решат, че сте цигани дето са ходили на училище и имат топла течаща вода, която, след като ви помиришат, ще решат, че не ползвате. :))) Ако нямаше да ми се налага и аз да живея в тая Европа, щеше да ми е много забавно да получите точно това, което искате. Разпадане на ЕС, граници и визи за всички и да ви видя, как ще плачете, за новото "доброто старо време". :))) Само 3 гладни години ви трябват и ще станете върли еврогейове. :))

ами разпадането на ЕС би ни хвърлило всички, не само източна европа, към глад - няма държава в ЕС, която да успее да пребори конкуренцията на международните пазари без да има сигурния и регулиран ес пазар. относно тва кой е джими - проблемите на тези държави не са хората с друг цвят, а тъпотата им досега да позволят на всеки да си прави квото иска в техните държави. Като цяло е трудно да интегрираш когато входящия ти поток е неспиращ. Също е верно, че няма интеграция ако някой се премести някъде само по икономически причини - в случая на Швеция не съм чул някой да се е преместил щото иска да стане част от шведската култура - всичи мрънкат щото ядяли хелти, били мирини бла бла бла - истината е, че всеки се мести там заради соц система.

А кога ще бъде насрочен "Нюрнбергски" процес за престъпления срещу човечеството на ислямофашистите и техните ръководители начело със идеолога има Сорос, Меркел ,Нобел лауреата за мир Обама и семейство Клинтън за войните в Либия,Сирия и масовото заливане на Европа със терористи ислямисти .Да бъдат докарани оковани в белезници и съдени от международен съд .Колкото по рано бъде публично осъдена и линчувана тая ислямофашистка чума толкова по рано ще има мир и благоденствие за цялото прогресивно чоовечество независимо от раса и религия ….АМИН

Уупс,забравихме да споменеме по пътя за пъкъла и фалшивият папа радикален комунист - ислямист....Амин

димукрати ? що не пищете за изнасилените деца у швеция?? ама фашагите у немско вече смазвът панттите на ...!!!

Бас слагам, че смяташ, че Хитлер не си е свършил работата, но по навик обиждаш на фашисти. Които всъщност са били в Италия, а в Германия са били нацисти, ама кой ти гледа подробностите. :)) Брат, трябва да е много объркващо, да мразиш и да обичаш едни и същи хора, а?

А защо не се дават данните за процентите по партии, а не по коалиции. Тогава ще видим на кое място са "Шведските демократи" - на трето или на второ. Щото май само една партия има повече от 19%. Типичен похват на "либералите-псевдодемократи" - да не дават факти, а само техни си интерпретации и коментари. ИНАЧЕ ЛЪСВА ИСТИНАТА, а не не им е удобна!

И един въпрос към френския МОНД: На дясната коалиция предсказваха 25%, а тя взема 40%! Това ли е "по-малко от очакваното", бе "Мондьо"?

Лидерът на партия Шведски демократи

...тя не постигна очакваните резултати, пише френски весник, ми много ясно след като цялата либерална клика работеше срещу нея и срещу свободния избор на народа

така е. Очакваше се 25%, А ТЕ ВЗЕМАТ 40%. Това е по-малко... хахаха

Поредният шамар за евролиберастията ! Жалко за съсипаната Европа и невинните жертви на тази бежанска паплач ! Докато има боклуци като меркел, които да пълнят Европа с тези теористи - ще страдаме всички Европейци !

Чудя се на малоумието на много европейски партийни лидери! Как може да толерираш нахлуването на примати в държавата си, като по този начин автоматично унищожаваш тези, които са създали всички блага в нея и вкарваш насила хуни, за да оглозгат всичко наготово!

Не се чуди! Те, както и нашите "лидери", нямат контакт с обикновенните хора, те не изпитват техните трудности, тях не ги убиват и насилват, за тях всичко е розово! Тя нямат нужда от пари, защото са достатъчно богати, а и доста от тях не са с нормална сексуална ориентация и недобре психически...

Сега се очертава първите две партии да са равни гласове, а антиемигрантите да са трети, което означава, че те ще определят новото правителство. Според мен е много вероятно на следващите избори антиемигрантите не само да са първи, но и да управляват с голяма подкрепа.

социалдемократите управляват там от няколоко десетки години и са се научили как се печелят избори

мигранти гласуват за социалисти...

в районите с 90% мигрантско население - социалисти - 77%, леви/комунисти - 12%...ясно е защо вкарват мигранти левите - за да има кой да гласува за тях срещу социални помощи и възможността да пердашат бели руси шведки

Може и да стигнат донякъде, но от други страни като Италия се вижда че изквичават като кучета от страх и се скриват след изборите, послушно махайки с опашки на американските агенти в Европа - Меркел и макрон -

Най-после да скършат прокажената ръка на неолибералнита паплач, прикрита зад "традиционни" престъпни партии сключили сделки с ловитата изпълняващи заповеди на Световната Мафия!!! Браво на Шведите!!!

ако медиите пишеха откровено за ежедневните невероятни диващини, случващите се в някога невероятно спокойна Швеция, вместо да драскат разтревожено и лигаво за някакви "десни екстремисти", "ксенофоби", "расисти" и тям подобни глупости, с които наричат милиони нормални вбесени европейци, та ако медиите пишеха повече и откровено за диващините на нахлулите орки, търтеи и завоеватели, щяхте да си отговорите лесно на въпроса "до къде ще стигнат екстремистите?". ами, далеч ще стигнат, една след друга във всяка европейска страна далеч ще стигнат, защото нещата явно станаха нетърпими...

Машалаааа! Всяка партия, която защитава националните интереси от гнусните лапи на либералните педали става автоматично екстремистка. По добре да се върнат златните години от Заря на комунизма, Работническо дело и т.н. ОЛЯХТЕ СЕ!

Тртадиционните партии направиха условията хората да станат ''екстремисти'' ама сега за сетен път се чудят как да ги изкарат и ''популисти'' защото виждат че им се изплъзва авантата, властта .. Всеки що мисли и вижда различно от традиционните ''партии'' се изкарва едва ли не ''недоразвит'' умствено защото не продължава да ги ''обича'' па макар и лицемерно като тях..

Крайна десница ли се казва на партийте, които искат да се справят с миграционните безумия, които левицата поущрява с някаква незнайно каква цел ?

Доколкото знам меркелката дето напълни Европа с ''бежанци'' е към енп а тя е далеч от левицата ама защо ли пак левицата да не е виновна.. Хора осъзнайте се и проумейте че традиционните партии са традиционните крадци и манипулатори..