Въвеждат нов ред за кандидатстване за българско гражданство

Към момента направените резервации са над 23 хиляди, като са запълнени всички дати до юни 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да обяснят защо управляваната от ДПС и ГЕРБ държава отказваше да дава паспорти на чисти българи от Бесарабия и Западните покрайнини, а без въпроси даваха паспорти на чисти турци и албанци???!

Без български паспорти на десетките хиляди турчоля, които не знаят и една дума на български, не са чували за Ботев и Левски и геноцида над българското население!

ИМОТНИТЕ ПАСПОРТИ - КАКВО ЩЕ ПАРВИТЕ ? ИЛИ ТЯХ ОТ КИЛОГРАМ, ЩЕ ГИ РАЗДАВАТЕ ВЕЧЕ НА ТОН ?!

Спират издаване на паспорти на ши.аните макета. И с освободения административен капацитет работата се оправя.

Дъщеря ми си е чиста българка - родена и израснала в България. Учеше в САЩ и там се омъжи за българин, също. Не са се отказвали от българско гражданство.Родиха им се две деца. Съвсем нормално е да имат също и българско гражданство, когато родителите са българи.И се започна ходене по мъките.Първо - 2 000 долара за самолетни билети да най - близкото консулство - трябва да присъстват и четиримата! После още толкова, за да си вземат документите. Изпратиха ги на мен с куриер и ги подадох с пълномощните от тях в местната ГРАО. Чакам вече 2 месеца отговор от правосъдното министерство, защото те трябва да дойдат ЛИЧНО В БЪЛГАРИЯ, за да получат ЕГН за децата и съответно да си изготвят български паспорти.

Миси, ситига си мрънкал/а. Питай как се взема италианско гражданство с родители италианци, но живеещи в чужбина и тогава се оплаквай. Придобиването на гражданство, пък било то i по етнически произход е тежка административна ппоцедура, изискваща време, пари и нерви. Това не тенеке сирене да го пратиш на дъщеря си с UPS.

Предлагам следния ред: 1. Носиш 10 салама от супера на мис Пиги Йотова. 2. Взимаш гражданство. Възражения има ли?

Посоката е тотално сбъркана. Не ни трябва нов ред и оптимизация на административната процедура, а тотално нов регламент и адекватни изисквания за гражданство. Вече всякакви тарамбуки и престъпници се разхождат по целия сват с български паспорт и после защо имало отношение към българите. Разберете, че по света гледат паспорта и гражданството. Никого не интересува дали си етнически българин или тарамбука.

на българско гражданство на основа произход трябва да бъде придружено с проучване на този произход и ясни доказателства за българското самосъзнание и познаването на българския език. За останалите случаи също познаването на езика писмено и говоримо.

Много по-зле от Кипър. Как може толкова гражданства, при условие, че и бежанците ни заобикалят. В другите източни държави от ЕС по 1000-2000 гражданства при по-висок стандарт от нашия. У нас 10 пъти повече. Това си е за бесене вече..

Имаш ли представа, че няколкостотин хиляди българи живеят в Молдова и Украйна.

Предлагам следния ред: 1. Носиш 5 бона на шкембе войвода в пликче била. 2. Взимаш гражданство. Възражения има ли?

Ако смяташ твойто шкембе че е достойно и се мислиш за войвода, значи всичко е наред и май няма

Цената старата ли е, 5000 евракис в торбичка от "Била"?

Гледам вървят реклами в нета за 6 месеца срещу 2500 евро. В същия момент един приятел само да си вземе указа ще чака 10 месеца.

Това е базовата цена. Върху нея имаш таксички "корупция". С базовата цена чакаш, с друтата е веднага.

Задължителен тест за владеене на български език! Защото повечето кандидати дори не говорят езика ни! Срамота!

А тарифите коригирани ли са? Да не прецакате бизнеса на ВМРО, ей!