Преди 89 години се създава държавата Ватикана

На 11 февруари 1929 година в Рим кардинал Пиетро Гаспари и тогавашния премиер на Италия Бенито Мусолини подписват споразумение.

Обратно в новината

Коментари - Преди 89 години се създава държавата Ватикана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А на 10.11.89г.,един Велик Драгалъвский Айдук сътвори нашата настояща Кочина!

Как им се иска, Сталин да беше завзел Европа и сега да имаше не държава Ватикана, а Ватиканска Съветска Социалистическа Република. Кофти им е. Ама само с мечтите си останахте мурзита. Кукиш за вас!

А преди 1300 години се създаде държавата България ! Тия ватиканци са абсолютни новобранци !

Такива проблеми имам в момента, че само до Ватикана ми е.

Блажени да са верующите !

фалшива ватикана фалшив папа фалшива италия фалшива римска империя фалшива латинска азбука фалшиви латински цифри фалшиво християнство .... крайно време е да закрием тези творения за западните окупатори дошло по море на континента ....

Е като всичко е фалшиво как католиците са 1,2 милярда по севта и около пет пъти повече от православните.

Само ако може да попитам - тази стена от 3200 метра какво е - толкова висока,толкова широка или може би .... толкова дълга.

Доста информативна статия.Само да добавя че Вътиканът е единствената държава в света изцяло записана в списъка на ЮНЕСКО за световно историческо и културно наследство.

Ако се разсекретят документите във Ватикана от 2та световна, които сега старателно укриват, вероятно ще стане ясно, че те стоят зад избиването на евреите, а Хитлер е само техен инструмент. Те и затова го награждават, че защитил християнството.

На нас екскурзовода ни каза, че хълмът е бил гробище.

Върви да видиш какво има на гърба на Св. Св. Седмочисленици а и не само там.

ви е бил екскурзовода! Хълма по времето на Нерон е бил стадион за конни надбягвания!Дори се твърди, че от него Нерон е наблюдавал горящият Рим!

Ако говориш за Циркус Максимус откъдето дефакто тръгва опожаряването на Рим по времето на Нерон, то той няма как да е гледал от Ватиканския хълм, защото би му попречил един друг хълм. Евентуално ако св. Петър е била построена тогава - да. По-скоро е гледал от хълма, където живее един български композитор.

Държавата се казва Ватикан и се членува Ватиканът. На италиански - Il Vatikano

Затова в Странджата за да не пропуснат членуването с пълния член, обикновено казват: "Полицаят спря шофьорът на камионът на пътят преди мостът...."

Фалшива държава. Светът се пълни с тях - за всеки ЕС, пълен с кретени и тези които не трябва да се плодят, имаш Лихтенщайн, Люксембург и т.н. - за 'напредналите човеци'. Когато човек почне да разбира света - вижда че местата от които уж се учим, като 'Швейцария' или 'Израел' - са продукт на лъжи и всеки опит за 'оподобяване' ще завърши МНОГО зле.

нечовеци са тия, които постоянно ламтят за власт пари, особено като не са техни. Нашите предци преди много хилядолетия са разбрали са себе си, в кое е смисъла на живота, че няма много общо с парата. Затова, когато са мигрирали и колонизирали не са изтрепвали местното население, за да му ограбят земята, а са го правили част от себе си.

като тебе само тъпотий драскат