Васил Найденов: За 9 г. съм платил близо 650 000 лв. данъци и осигуровки

Певецът сподели, че няколко месеца не е излизал от дома си заради пандемията от коронавирус

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най малко още толкова си укрил.!!

Е то всеки частник е самоосигуряващ се и плаща данъци в пъти повече от работещите на заплата. Да не говорим и, че от тези данъци се изхранват всички на държавна хранилка. За сметка на това от цялата корона истерия най-потърпевши са именно тези, които са плащали най-много, на тях държавата показа среден пръст и ги остави да се оправят кой както може....

Да да по добри ..... само какви коментари? ........ тази енергия, ако се превръщаше в пари, Българите под пари както се казва щяха да бъдат :)

вместо да застане начело на народа като един интелектуалец и да отваря очите на хората в тези мрачни времена, той се втренчил в пъпа си и само за себе си говори кво бил платил и бла бла бла. Ама че хората изнемогват от беднотия, че ги лъжат, крадат и тъпчат, не му дреме на интелектуалеца. А го обичах навремето Васко. Впрочем, Синева е песен на Митко Щерев и първото й уникално изпълнение е на Диана експрес.

Леле тоз си брои и ДДС то _Васко колкото и да си голям певец си тъп като крив кюнец... ДДС-то не е подоходен данък....Реално това което си платил е данък печалба и осигуровки...ако за 9 години си платил осигуровки 15х.лв.като го разделиш на 9 стават грубо по 1800лв на година ..като го разделиш на 12месеца излиза че си плащал осигуровки от по 150лв на месец..което означава е си си осигурявал на санитарния минимум...За пример моите осигуровки са грубо 700лв на месец..така че какво искаш и ти не знаеш....

Пордения имбесил. Той данъчен кредит по ДДС почти няма откъде да формира, т.е. ДДС-то при него си е жив ДОД. А се осигурява както му е кеф, защото е СОЛ. И аз така го правя, защото нямам доверие на държавата. Личен избор. Ама заплатаджийте не мо'ат го схванат. Както казах - имбесил.

Рече, че си тъпак ли?

Я кажи за 15000 осигуряване?

за три песни изпял цял живот като грамофонна плоча май ще трябва да дава още на държавата като се знае какви хонорари взима този "талант " от българския народ.

Взима, ако и когато го поканят на участие. Иначе - дедовия. Нищо от теб не е взел. Макара и по-особен, това си е бизнес. Колкото могъл - направил. И далеч не са три песните му, Васко е от големите имена в БГ естрада. И ако не ти харесва - не го гледай/слушай, Митьо Пайнера прави "музика" и за такива като теб. И между другото, е доста по-богат от Васко. А иди му брой на него парите, не на Кеца. Защо толкова злоба и лошотия бе хора?!?

Социалистическите естрадни певци, повечето, не всички, се превърнаха в жалки неоценени от демокрацията, но, прецакани от социализма хора! Жалки са, наистина! Но, странно защо, медиите отразяват изкривените им представи за нещата от живота, дегенерирали от деменцията, която ги спътства!

Браво! Хубаво е популярните лица да ги казват тези неща, иначе наистина остава впечатление че този или онзи са "миропомазани", както казва Васко. Който иска да е звезда и "известен" трябва да има гащи да си покаже и данъчната декларация. Така е по цял (цивилизован) свят. Не задължително разбора се, а като граждански дълг. Който иска да е "таен", да си стои таен, по закон е така. Конкретно за Васил - още веднъж браво. И за плащането и за публичното му обявяване. Да е жив и здрав и да радва феновете.

оказа се, че маргиналите внасят повече на държавата от ресторантьорите. Да се проверят единствено привилегированите хотелиери как го правят?

ДДС, ДОД И ДОО хич не се връзват като цифри..... Смени си счетоводителя ;)

Спомням си, че преди няколко години НАП го беше погнал за неплатени данъци в големи размери. А като фалира КТБ орева всички телевизии, че му заминали паричките. После го уредиха по някакъв начин, а сума хорица издухаха супата. Или се лъжа?

Аз пък съм изял и изпил за същото време двойно повече. А ти откъде ги имаш, адаш, нали уж немаше докименти у Концерътната ти дерекция запазени и сега немаш трудоф сташ? Големи деократи излезнаате брех, та еша си немате.

ЕХОО - хора не можете ли да смятат. Много от коментарите пишат- Колко бил платил и едва ли не евала на човека. Той е платил мног по малко от всеки от вас. Осигурявал се е на минимална заплата или ако това е за цялата му фирма , щом пише и ддс-то, значи на 4 часа се е осигурявал - 150 лв на месец - хахахахах е внасяла фирмата му. Наглец и половина - Не , че има значение , но ми харесваше като певец. Сега ми падна в очите. Наглец и крадец

Най-вероятно се е осигурявал като свободна професия, което дава свобода да се осигуряваш на минимума, ако желаеш. ДДС-то е съвсем друга бира и там е според начисленото и приспаднато. Ама в творческите професии данъчния кредит е малък и трудно се оправдава, рака че за случая го смятай чист ДОД. Понеже съм в сходно положение, та го казвам от личен опит. И не е вярно че някой си бил платил повече. Това са 70 хиляди на година, "обикновен човек" трябва да има заплата 50 и повече хиляди месечно за да го гони. Не че няма и такива хорам но повечето са на 1 до 5 хиляди и ефективните им данъци за около 30%, т.е. далеч по-скромно. Спекулираш.

За 9 години е платил 145лв на месец - здравни и осигуровки. По 3500 ДДС на месец - т.е. Ха сега да видим господина на колко лв заплата се е осигурявал в неговата фирма. Или колко участия по (5-6000 лв ) на месец е имал, та има 3500 лв ддс - май по 3-4 . Интересно големите концерти, участия на партийни мероприятия, пиано барове, ЗАЛА 1. - Като гледам той си е за помощи от държавата Те ти явна кражба от държавата.

Проста сметка ... от прости хора. На първо място, най-вероятно не го облагат като фирма, а кто свободна професия. По-нататък нямам нерви да ти обяснявам - има закони - чети ги. Направи си собствен бизнес и се осигурявай ако щеш на 5 милиона, само че и това не става, защото има осигурителни прагове и тавани. Прост заплатаджия си в някое ведмоство или товариш палета, та толкова и разбираш. Да те .. у счетоводителя! А покажи си твоята данъчна декларация, а? А-а-а, нямаш, тебе шефа те осигурява и влиза в данъчното само за 20-годишната бангия и данъка на панелката, детп не е пипан от 30 години и е 150 лв.? Лумпенска ти работа.

не се учудвам в мутренска държава че няколко пъти го проверяват и него и Лили и други "неудобни" дето не са с герб. Обикновените работещи и те плащат яки удръжки и данъци спрямо доходите им да хрантутят социални и неработещата здравна Система и мутренската администрация, няма да говоря за безумните цени на ток, парно, вода, храна и прочие.

Няма нужда разни дрислювци, путинисти и други червени боклуци да пишат за Васко Найденов, той е много голям българин.

Човека е прав. Който плаща има право и да иска. Жал ми е за повечето пишещи тук. Явно от една заплатка повече не са виждали. Но майната и на сумата с която разполагат - акъла им го няма ... ето за тия 80% говорим...

За да плати толкова данъци, значи за него са останали в пъти повече. И два живота да живее пак няма да ги изхарчи. Добър певец, ама само пари са му в главата.

Дръвник, тресни си лаптопа в празната тиква.

Типично БГ изказване... ТРАГЕДИЯ сме. Малко ни е това, дето ни дойде до главите.

Значи в неговата глава - пари. В твоята - мухи. По-добре ли е? Яж си кренвиршите, пий си цар кировката и трай. Обсъждай кварталната парясница, а не Кеца. По 1001 причини, като първата е че не е твоя работа. Ако толкова те сърби, питай Павиана за къщата в Барселона, а?

А в предишните 39 колко плати? Или нищо? Всички помним като ви понастъпаха и започнахте да си плащате. Така че хайде без парадиране, моля!

Дръвник, тресни си лаптопа в празната тиква.

Прилича малко на "Гузен негонен бяга". Истината е, че болшинството 90% селски дебили масово крият данъци, осигуровки и пускат фалшивинболнични и посше с цялата синнаглост при криза искат 1000лв на месец, защото "в чужбина билонтака". Ало, дебили, в чужбина се плаща по 30-40 000 годишен данък!

При какъв годишен доход, дебиле? Или така да проветрим миризливата уста? Иначе си прав. Най големите бандити най много реваха и им се помогна. В нормална държава се субсидират основните храни а шоколад и алкохол са лукс в това число и кръчмите. Но нейсе кое му е нормалното тук....

при нормален доход от 50 хиляди евро - данъците и осигуровките са към 20 хиляди евро, маймунке!!!!

Бях хлапе на 16 когато Васко си празнуваше 50тия рожден ден в дискотеката, в която работех. Слушах го от 2 метра, бях мияч на бара, имаше изумителен изнесен глас и се държеше адски приятелски. Едни девойки го налазиха за автографи, човекът отвори едно куфарче, извади свои снимки и им ги надписа. Пич, голям.

Тоя се напикава на сцената, а у сфунктера му вече не държи, ама пуста алчност. Не спира да се излага.

Що, ти колко данъци си платил за същия период. Не се наврещя ей.

Предполагам това за сфинктера го знаеш по себе си, нали? Брей тикво, човека е певец бе! На кой му влиза в работата с кой и къде спи? Я си гледай дебелата жена, ако въобще имаш, щото малко на чикиджия мязаш .. Дейй лумпените бе! Пее бе пикльо, за който иска да го слуша. Не искаш - ми недей, някой кара ли те? Ще му обсъждаш дупето - иди го близни като си толкова отворен, па и тъп! Аман от люлински "мъжаги" със 500 лева заплата и 3-ти клас образование. Иди се удави в Перловската!

Васко си ще ли му ги слагат в задния двор?

Не вряскай по хората, завистта пак ще те яде но като се извряскаш както обикновено само пак се вижда кой си. Прибирай се в клиниката, и обсесивно компулсивно разстройство и мания да пишеш поезия с химически молив по стените на обществените тоалетни та и още сума заболявания имаш които само там могат да третират.

си избегал от клиниката на дубле пенетрейтнати джендъри : (

че вече го слушат само пияните по заведенията!

Платил е повече данъци от пожизнения ти доход майсторе, стига врещя.

Този дРът палячо ни прави на балъци, за 9 години платил 600000 лева! Та това са парите само за обявените доходи... а за необявените доходи, представяте ли си каква трябва да е данъчната сума....тоя хептен ни взима за цървули....смешник!

Ами направи му и ти ревизия да видиш дали не те е пщетил с нещо, което не ти е дал под формата на социалните помощи от които вегетираш. Че тия дето са го ревизирали не си знаят работата, дааа. Отде ви изравят бе.

“ "Малко ме притесни изказването на министър Боил Банов, който каза, че сме били емоционални, не сме си плащали данъците и не сме се самоосигурявали, което не е вярно". Това каза в предаването "Лице в лице" певецът Васил Найденов,..,” Васко, не му цепи басма на “Ало, Банов съм”, а сега попитай тази сбъркана мисирка той пък колко данъци е пратил за това време, колко гроша е дал на хазната от доходите му, КОИТО НИЕ, и ТИ му плащаме! И друг път да внимава какви глупости и простотии ръси и това недоразумение бойково!

много правилно му е казал....укриване на данъци от "големите" певци и шмекери-артисти!

Големия български певец.... Олеле ще се пукна от смях!!!!!!!! Тоя чики-рики певач бил голем. Кой му дреме за тая мумия?

Госпожо, Отидете да видите, когато Кеца пее в един или друг пиано бар дали има хора, на които да им пука и да плащат по сто лева вход.

Да ве я и комплексарите изобръчкани! Такъв бил , онакъв бил....шматароци джвигави. Човекът пее и хората го слушат с кеф. А, от вас нищо не става освен да мрънкотяте простотии!

Нещо ново да си чул от тази стара куха лейка!

i-rrelevant

Когато Кеца пее в пиано бар Синатра, няма къде карфица да падне, а входа е 100 лева, безполезна госпожо!

дъртак, ти какво искаш само да взимаш и без да плащаш ли....онова време го няма вече, когато пееше на ушенце на другарите от политбюро с Богдана Карадочева и за вас всичко беше отворено и корекоми и дипломатически магазини, а сега нямали сте пенсия, а забравихте времето когато ви плащаха по торба с пари или валута и хората живееха с по 120- 150 лева!

Данчето Христова се возеше в Мазда с намаление, защото беше снаха на човек от политбюро - Григор Стоичков...този който скри от народа, за радиацията от Чернобил и плюскаха само храни без стронции!

Плаща си. Не е казал, че не иска да плаща. Не иска да го обвиняват, че не плаща. Теб кефи ли те да ти казват, че си виновен, без да си? За него не бери грижа, при тия данъци, които плаща, вероятно му е значително по-добре, отколкото по "ония" времена.

Ей, лайнари, я да спрете да гледате в канчето на Васко Кеца, бе дебили! Люскайте си евтината ракия и увяхнала салата, пляскайте по миризливия задник дебелата си грозна лелка и си щракайте с пръсти на някоя сръбска турбо чалга! Айде, марш!

Най-яката естрадна песен за всички времена е "Синева" в изпълнение на Васил Найденов. Беше от класата на Ян Гилън.

до сега да е взел Грами ако е от класата на Ян Гилън, а той е един оглушал и изкукуригал старец, който ще се пенсионира с двадесет песни от преди 50 години!

Слушал съм и Гилън и Васко Кеца на живо. Васко го бие с няколко обиколки поне, въпреки, че Гилън го слушах преди 15 години, а Кеца миналата. Българин трудно ще спечели Грами. Ковърдейл повече си е запазил гласа. Май и той няма Грами.

"КЕЦА" май проби със "Адаптация"...

Винаги от коментарите под такива новини се убеждавам за пореден път какъв невероятно завистлив и прост народ сме! Много прост! Много! 99% пълни кретени!

Тия кастанети в устата не Васко много неестествено бели бяха. всъщност проблема е в LED осветлението на студиото. Там разни режисьори осветители къде блеят.

Васко защо използваше ефирно време да се обяснява подробно с числа. Да има право на отговор обаче за това си има и съд. Банов като не знае какво приказва.

Малко уважение към един от най-добрите ни певци, бе Ганьоооо! Твоите пръдни ли да слушаме в 'ефирното време"? Да те еwa у простангела!

Ами такива числа подават всички държавни предприятия и търговци с ПОС терминали до тука нищо интересно. Интересно е само за частни фирми дето нямат пари за един ПОС терминал пък имат по два GSM-a на тезгяха.

Много е тъпо да си глупав!

кой

Васко kеца не се оплаква, а се застъпи за стотици хора, които са работели в Дирекция "Музика" по време на "развития социализъм" и са нямали късмета да станат известни като него, но им се загуби стажа за пенсия. Всеки певец от неговия ранг си има фирма, регистрирана по ДДС, със счетоводител, който му води финансите. през тази фирма плаща и на десетина работници , които се грижат при подготовка на концертите му. Не му завиждам , а се прекланям пред него за хитовете, които е изпял. Нека да имаме поече такива певци и артисти с богато творчество като неговото. Да е жив и здрав.

Ивайло , педеруга, преброиха поне 40 твои отговора.

бах тоз дрът педал

Тоя май въобще не е наясно какво е ДДС и какво е Пенсионно осигуряване. ДДС-то го плаща крайния клиент, тоест балъците, които са си купували билети за концертите му.

Реално той това ДДС го е внесъл в държавата, но да се замислим колко отрасъла в България си спестява ДДС-то и не го внася в държавата, нищо че реално потребителя го е платил.

Хубаво, ни кой е Държавата? Шайката на Банкянския Тулуп.

Какво ти ДДС, тоя песераст ни смята за малоумни. 15000 осигуряване за 10 години?

На 69 е пенсионер отдавна, та са доста по-малко от 10 години.

Никаква пенсия за тоя паразит. Хората, които са работили цял живот, ме са длъжни да му плащат пенсия. Цял живот само ядене у пиене за чужда сметка, а сега плаче

знаеш ли, на такива като теб единственото нещо, което може да се каже е: Що не си ебеш путката майчина проста цървулска, бе прошляк недоклатен лайнян!

Васе, не се пени! Ще ти се цепне сфинктера от напъване.

ДДС ако е внесъл.. то това не е взето от неговите доходи, а ат неговите клиенти.

При приходи от над милион годишно крие доста данъци, щом плаща по 60-70 бона

че не разбрах ?

Оплаква се че го обвиняват в неплащане на данъци.

да не го е правил

И ти си го правил и го правиш, нищо че си цървул и данъците ти не стигат за пенсията и на половин баба! Затова млъквай и се разкарай, педерунгел прост!

Въпросът е дали си си платил ЦЯЛАТА платима сума. Не стойността на данъците които си платил. А това за ДДС то е смешно.

Над 200 бона годишно са си много пари. И предполага много големи приходи. Та вероятно си е платил цялата сума.

Ако не е платил всичко дължимо щяха да го гонят данъчните. А за ДДС-то не е толкова смешно защото е генерирал приход от който се удържа ДДС От човек на заплата или с оборот 1000лв няма как Държавата да прибере ДДС.

Тоя 30 години не спря да плаче като вдовица за муй. Добре си беше по време на соца. Пееше на комунистите у цяла България работеше за него.

Дали не е по-добре сега с приходи над милион годишно, като гледам какви данъци плаща? Не плаче, че плаща, а затова, че го обвиняват, че не си плаща данъците. Ти не протестираш ли, като те обвиняват несправедливо?

не малък период където не си плащаше данъците

Разгледано като обща стойност може и да звучат много тия 15 715 лв., но за 9 години разбито на месеци, това са по 145 лв. месечно. Или като самоосигуряващо се лице със свободна професия се е осигурявал върху месечен доход от около 470 лв. С други думи усреднена минимална заплата. Лично на мен за същият период са ми удържани малко под 45 000 лв. Да, осигурявам се на висока заплата, почти през цялото време над осигурителния таван, но Васко Кеца за 5-6 участия печели повече от годишната ми заплата. Знам, защото сме го наемали за фирмено събитие. Повече няма да обяснявам.

Ти не си на 69 и не си пенсионер. След пенсиониране осигуровки не се плащат. Никой не те кара да го наемаш с пистолет, опрян в главата. Щом има хора да го наемат, значи си струва.

Не съм го наемал аз, а директорите. Писле аз не оспорвам неговите качества като изпълнител. Оспорвам тезата му, че е платил много осигуровки. Е, не е платил много. Плащал е санитарният минимум. И поради тази причина е тъпо да го изтъква като аргумент.

Данъци е едно Пенсионно осигуряване е друго.

Тоя па мъпет само за данъци приказва.

или те води амнезия Васко? По-късно, на 7 декември 1989 г. се създаде Съюзът на демократичните сили, който стана символ на Промяната в България. Синята идея завладя душите на милиони българи с надеждата за по-добро бъдеще на страната ни. Емоцията доминираше над трезвия реализъм, за време от около едно десетилетие гражданите бяха забравили, че животът е делник, а не празник. Това е щрих от един исторически период, времето на Промяната в България след 1989 г., времето, когато Богдана Карадочева, Васил Найденов и Стефан Димитров пееха: "Господи, дай на България път, светлина, свобода."

Г-н Найденов, отбелязахме 20 години от 10 ноември 1989 г. Как се промени животът? - Излизането на общия пазар се оказа проблем. Много хора бяха свикнали да са под покрива на някакво учреждение и цял живот да плачат, че не им стигат парите. Даже имаше един виц - ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат. Типичният Бай-Ганьов тарикатлък се превърна в мото на българина, което много ме плаши. Това значи да предадеш приятеля си, да си готов на всичко, за да се задържиш в политиката, да лъжеш в медиите. Няма смисъл българинът да се оплаква, когато работи на едно или две места без почивни дни. Това е съвсем нормално - говорил съм и с американци, и с руснаци - хора с по три висши образования работят на 3 места. Така че, влизайки в Европа, трябва да свикнем с това. Въпросът за демокрацията беше криворазбран заради хора, на които им беше удобно да бъде така разбрана. Държава с беззаконие е несполучлив опит за държава. - Не е ли различно държава със закони и такава, в която законите се спазват? - За да се спазват законите, трябва да има хора, които да ги наблюдават и проверяват. Примерно пред нас има градинка, която трябва да се поддържа от определени хора. Никога не съм виждал някой да ги контролира. По цял ден се подпират на мотиките и си говорят - 12 души са. Никой не ги санкционира. Не е виновна дадена личност, тук е тотално нарушен контролът. Нарушен е и моралът, за какви ценности говорим. Погледнете и жълтата преса. За Ивайло някъде беше написано, че е спал с папата. Само че не се знаеше с кой от папите, а може би и с двамата едновременно. Но всичко това носи приходи.

Руси

При пандемия сам.....мъжът и микрофона интимно..