180 години от рождението на иконата на българската свобода

На 18 юли се навършват 180 години от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски.

Обратно в новината

Коментари - 180 години от рождението на иконата на българската свобода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отбелязваме, та отбелязваме. Отбелязваме с химикал в дневника отсъствието на ученик от часа. Отбелязваме, или задраскваме в календара важна за нас дата. Но да "отбележим" рожденната дата на Апостола на Свободата, някакси не върви. Ние се прекланяме, честваме, уважаваме това събитие. А простите журналя непрекъснато говорят за "отбелязване". И днес, голямата, уж журналистка Диана Янкулова, и тя говори на всеуслушание, че "отбелязваме"...???

Всички дето са откъмто НАТО и Запада са левскари а тия дето са откъмто СССР и Расия са от ЦСКА

да пишеш за наѝ великия мъж на България в този телеграфен стил е наѝ малкото неучтиво.ако това го прочете моят внук нищо няма да разбере и мисля че не само тоѝ

"Аз съм Васил Левски, мене казват Дяконът. Не съм хайдутин, както ме вие наричате, но човек като всички ваши раи, с тая само разлика, че обичам народа си, което не е грях". В. Левски

че Левски казал "...и дето срещнат соросоид със куршум да го поздравят, а пък със сабя помилват..."

Опитал е да си обясни необяснимото. Дали изобщо сме народ. "Народът" дори не си е нарушил ежедневието в някакъв, дори и неуспешен опит да го освободи от заптиетата по пътя към София. Въпрос много актуален и днес. С още повече питанки.Народ ли сме?За съжаление отговорът клони към "ко, не".

Всъщност това не е вярно. Съратниците на Левски са направили няколко опита да пресрещнат конвоя му и да го освободят, но първо те не са знаели към кой град ще го откарат, и затова са се опитали да завардят пътищата към по големите градове. Те примерно са смятали, че е вероятно Левски да бъде откаран до Варна, и оттам с кораб до Истанбул. Всъщност са завардили и прохода, през който е откаран Левски до София, но прекалено късно, след като той вече бил минал оттам. За разлика от сега, когато има ГСМ-и и Интернет, тогава новините са се разпространявали доста по бавно, и просто тогавашните революционери не са имали достатъчно време да реагират, за да спасят Левски.

Поклон! Дълбок поклон пред най-достойния българин! Дано, както е написал друг преди мен, някой ден да станем достойни за него.

Поклон, Апостоле! Да знаеш само как не те заслужаваме...днес... Може би...някой ден...ще станем достойни за теб, светиньо!

В тези хроники има много неточности! ПОКЛОН пред паметта на Левски! Днес, Дяконе, си ни нужен повече от всякога!

Поклон пред подвига му, поклон пред смелостта му! Той е бил мъж.

Ей, цигански келемета, марш в Анадола!!!!

-Отнася се за 0877 848081 и Herd -A за истинските българи- Честит празник!

Как така е бил монах и учител по време на турското робство, нали е бил роб ?

+++++

Огледай се, ослушай се и ако иде влак - ти си.

Роб ще си останеш ти,0877 848081 ! Не скверни паметта на Апостола , паразит такъв !