17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Oт полицията посочват, че сигналите за фалшиви монети са изключение" .Явно фалшификаторите вече правят единични бройки. вместо да предупредят хората и да покажат какви са разликите между оригинала и фалшификата за да могат хората лесно да ги познават, само някакви тъпи изявления се правят. А след като мине пробата на първите фалшификати , със сигурност ще се появят и други, може би даже подобрени такива.

Ако може часовникаря да каже какво е това Пиринч? Явно е запознат със сплавите.

Монетата да е брак от монетния двор. Доста пари ще и вземе женичката.

Преди 3 години мой колега беше получил фалшива монета от 1 лев - хубаво е в полицията да се замислят как така отново във Варна има фалшиви монети....

Старшината строил ротата: - Днес трябва да разтоварите няколко камиона радиатори от алумин. - Другарю старшина, казва се "алуминий", а не "алумин". - Петров, ти като знаеш толкова много ще разтоварваш радиатори от чугуний!

Алумин, Халумин или Халуминий? Уточнявайте бре!

Материалът е "алумин" :) Приходи ми се на концерт на Паганин.

Правилно, бате е ХАЛУМИН! Ама те откъде да знаят, завалийчетата...

Божеее,докъде я докара тази "демокрация" ...народът на България да фалшифицира ..."двулевки".... Това е все едно в годините на "лошият соц." да фалшифицирахме монети от по 20 стотинки... Е, съвременник съм на "онези години" ...нито съм ,чул...нито видял ,нито през ума ни не е минавала такава мисъл .

Ами те от оная престъпна шайка - комуноидната върхушка ти изядоха парите и си ги скътаха в западни банки, за какво да правят фалшификати, а?

В това си прав, затова нито гласувам за тях, нито ги припознавам, за партия за социална справедливост !

Точно фалшиви монети от 20 и 50 стотинки съм виждал през 70-те. Като ги хвърлиш на мозайката дрънчаха по-различно - явно са ги правели от друг метал. А след като ти е толкоз мил соца - що си още тук а не си хванал влака за Северна Корея?

Как можете да допуснете правописни грешки в две поредни изречения бе????

Това повече от красноречиво за нивото на българина ! Когато се съмняваш , че монетата е фалшива се носи в РПУ или банка ! Българина е сеирджия и отива в ТВ !

Можеби защото не може да разчита на полицията?!

Десислава да се върне в 7-ми клас.

Тази защо пазарува с пари от оборота. Това е кражба.

Деси, какво е това "алумин"? Правилно е халумин...

ХалЮмин!

Цамът не е най-евтиния материал, цамът е сплав на алуминий и цинк.Алуминий, забележете, не алумин.В територията вече часовникарите дават експертни мнения по материалознание на джурналистите....Боже прибери си вересиите.... П.С. Ако фалшификата наистина е бил направен от цам или алуминий разликата в теглото с истинска монета щеше да е в пъти.Такава разлика няма начин да не направи впечатление на човек който вземе монетата в ръка.

Цамът не е най-евтин. Той не струва даже пари.

Тъй ли?Що така обаче на лондонската борса за метали алуминия днеска върви по 1780$/тон, цинка 2200$/тон?Стоманата например е 460$/тон.Искаш да ми кажеш че като купиш тон Zn и тон Al за 4000$ и ги смесиш те изведнъж ще станат безплатни?Е, браво Ганьо!Бягай да си получиш нобеловата награда :)

Мутрите много я закъсаха...почнаха да правят двулевки от ламарина, че поне за цигари да има. Браво на Гешев!

Браво...изпревари ме ...Абсолютно същото щях да споделя и аз ... След ,като вече трудно можем да си намерим тютюн да си "свиваме" цигари, като нищо ще почнем да "сечем" двулевки , барем за цигари да имаме...

Тоз часовникар от де го изкопаха бе?! Много навътре в нещата... да не ги сече той тея монети

Ей нищо свято няма за тях,щом и на двулевката посегнаха!

Как може да пишете толкова некадърна статия? Главната информация ,как изглежда ментето я няма. Едната монета била по лека/тежка/ от другата . КОЯ Е ЕДНАТА, КОЯ ДРУГАТА,ЕДИН ГОСПОД ЗНАЕ. Същото се отнася и за диаметъра на моинетите.

Ти на това статия ли му викаш? По-скоро е клюка научена от бабата на автора докато е била на седянка пред блока

Това е важна информация която би попречила на разпространяването на ментета Важната е да се съмняваш и да гледаш на всичко българско като на менте Това е целта на статията

Вместо умни коментарий да се даде съвет как да се предпазим от ментето- по-леко ли е, по бледо ли е?

Няма земаш два лева и губиш грижи.

Да си я навре в гъзъ.

Малка й идва

Гениална статия! Първо, няма метал "АЛУМИН". Има Алуминий. Второ, Цамът е сплав, която в момента е по-скъпа от алуминия. Да пишете, че даже не струвала пари е идиотско, проверявайте си нещата, егати...

от добрата страна - интеграцията явно напредва, може скоро и за бакър да четем щото вече четохме за копър

Коя е добрата страна? Едната или другата?

има метал халуминий, бате:)

Що се нервиш напразно, че и ги образоваш безплатно?

Ужасно

Хапокалиптично!

Часовникарят да си гледа часовниците. Алумин има само в циганската махала. Извън нея е алуминий. ЦАМ не се сече, а се отлива. Материалът е евтин, защото изискванията към чистотата на алуминия не са високи. Скъпа е обработката.

"Часовникарят Тони Георгиев смята, че разликата в размера на двете монети е около пет десети." т.е. едната е по-голяма от другата с 1/2 ? или друго? защото така написано е очевидна глупост.