Хиляди варненци и туристи трети ден са без вода

Трети ден хиляди варненци и туристи са „на сухо“. Вода няма от „Траката“ до „Златни пясъци“, включително местностите „Ален Мак“ и „Манастирски рид“, както и в целия кв. „Виница“, съобщи Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди варненци и туристи трети ден са без вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че трябва да бъдат приети законови изменения, при които да могат да се ползват частни имоти за изграждане и включване на нови абонати към централно ВиК съпръжения. Има посртоени много нови жилищни сгради, за които е проблем да се свържат с В и К, защото между построените сгради и изградените и или включените в плана на града изграждащи се нови ВиК тръбопроводи съществуват частни имоти. Необходими са промени, регламентиращи условия за осигуряване на достъп към ВиК, както и на друг род обществени кимуникации.

Аварията станала в баровски частен имот, наводнени са фитнес и тенис корт Стопанинът на имота имал скъпа растителност, шадраван и барбекю. Аварията е навoдонила фитнеса и тенис корта му. Освен това са отсечени специален сорт храсти, за да се достигне до повредения водопровод, които струват 4000 евро. Собственикът им ще търси обезщетение за нанесените вреди. В момента човекът си строял басейн. Между 7000 и 8000 души са "на сухо" вече трети ден. 7 водоноски ги снабдяват с вода за битови нужди.

A,кво стана...вода ли няма...има море да ходят в морето. Когато се вземат рушветите за строежи под масата,не се местят тръбите,а се слагат парите....аааа...стара била системата....да е жив и здрав кмета,петричките митничари за южния плаж,спирането на минералната вода за обществените бани..а и тя е държавна..ама помпата не е и що тъй ве другарю кмете.....ааа ясно,ясно...стадион Варна курбан...морската вода е истината,ако не я купят и нея...

Ами ние ходим, ама то е опикано от ....

Кметът на Варна, фурнаджийската лопата К.Й. , какво направи за 3 мандата?

Интересно, кой ли е собственикът? Може би, ако го посочат, ще ни стане по-ясно, каква е истинската причина...

Някаква нова зурла

Ами не е!...братче e на общински съветник от БСП. Името му е написано в друга статия в ДИР-а. Ще го видиш!

Всичко което се пише по медиите не отговаря на истината. ВИК Варна не знайно защо не иска да каже истината, а тя е : Над водопровода е построена голяма къща. Преди време е бил направен байпас /заобикаляне с етернитови тръби на строежа/ Собственика на имота решава да си строи басейн и започва изкопни работи на един метър от водопровода, в следствие на което се отслбва основата на водопровода, връзките поддават и се скъсват. Резултатът е хиляди варненци са три дни без вода.

Дай му името, снимка, адрес. Да го изтипосаме пред цяла България.

Дали е селянин не знам, и дали ти е кисело гроздето също, но ти чак тук миришеш на вкиснато, да не би да нямаш вода :).

Ей това е да живееш в калния град :))

На тоя ли град комунистите викаха морска СТОЛИЦА? Варна все повече запада и това е нормално предвид манталитета на гагаузи и местното им управление. То за какво им е вода нали си имат море...еее вярно малко пълно с фекални бактерии ама какво пък все е нещо. Ще се успокояват хората с мисълта, че е столица.

И какво като си аз ??????????

радвам се че напуснахме Варна. Подобни аварии са ежедневие там, особено през лятото. От ВиК постоянно сменят часа на пускане на водата и не отговарят на телефоните си и на имейли. Безнадежден град и държава.

Добре сте направили.Тука вода нема...

Не мога да го измия!

Така е всяка година. Миналата на Албена нямаше 2 дни вода във вилната зона, защото бяха пренасочили нашата вода към курорта заради авария. Скъсиха ми живота с поне 2 години, заради разправии. В тази държава съм се убедила, че всичко става след яко скандали и заплахи. Особено много добре действа заплахата с викането на телевизии. Жалка история.

сухо сухо сухо вътре вътре вътре сър елтън джон ....

ходят гагаузите :)))) Тъпа власт, тъпо управление във Варна и околностите и! Бреее, бре, бре! Егати и морската столица :)))

цяла година се готвят да вземат на туристите кинтите,но ето-по цялата ни морска ивица проблеми и ремонти с дни в разгара на печалбата.така никога няма да дойдат ония с дебелите пачки.

То в Ален мак не остана нещо, което да има, освен хората, живеещи там. Няма улично осветление, няма вода, тротоари няма...

Кеф! Гарантирано от ГЕРБ:))))