Разследват смъртта на майка след лекарски преглед

30-годишна майка на две деца почина след лекарски преглед в МБАЛ "Св. Анна" във Варна в неделя, а прокуратурата образува досъдебно производство.

Обратно в новината

Коментари - Разследват смъртта на майка след лекарски преглед | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От това,което прочетох може да се заключи,че причина за смъртта на жената е най-вероятно епидурален или по-масивен субдурален хематом настъпил след т.н.светъл период.Дежурният лекар е бил длъжен да остави жената за няколко часа до денонощие под лекарско наблюдение с оглед контузията в тилната област на главата.От друга страна самото падане е било следствие на "прилошаване" с неизвестна причина,което заедно с черепната травма е показание за спешно скениране.Сегашната органи-зация на "здравеопазването"буквално опорочава добрата медицинска практика и дава предпоставки за подобни инциденти.И все пак знаещият,опитен и морален лекар прави възможно най-доб-рото според възможностите и организацията на работа в съответното лечебно заведение.Моите съболезнования за близките на починалата!

Да се проверят кадрите в основните градски болници на Варна. Имам чувството, че там работят лекари от концентрационните лагери. Или поне д-р Менгеле?

Директорът казва " на снимката счупване не се е видяло ".Хитър ход Да не видиш счупване не означава ,че няма и ,че по-компетентен не може да го отбележи. Някой задал ли си е въпроса ,защо е припаднала жената ,следователно Е ИЗГУБИЛА СЪЗНАНИЕ .Всичко това е резултат на две неща -Здравната реформа и ниската подготовка на част от лекарите. За такива като тяях няма място нито в държавното ,нито в частното здравеопазване. Те са потенциални причинители на нови жертви.

Чета изписаните тук глупости и не мога да разбера докога за лекарската некадърност и безотговорност все ще е виновна я здравната реформа, я здравния министър, я ниските заплати! Време е белите престилки да започнат да плащат за грешките си!

Малоумниците тук, дето си мислят че работят като германци и им се полагат медицински грижи като за шведи, да ходят да се лекуват в други държави, за да живеят вечно. Току виж намерят правилна терапия срещу опростачването си!

"Пари нема" - каза хер Флик и това е реформата

вече възрастта на инсултите е спаднала. Ако се установи че е получила инсулт още при припадъка то е било редно да я оставят в болницата на лечение. Но ако не е установен, то тогава и да са я оставили за наблюдение може би пак е щяла да почине. Ама вече пари за наблюдение няма. В такива случаи по- добре пациента да си плати за да я оставят на лечение.

Нещо много станаха неприятните новини от болниците в Бяла Слатина и Варна?Проф.Миланов в тези случаи мълчи.Не раздава "диагнози"кой е глупак,кой какъв е.

Няма допусната грешка по добрата медицинска практика. Болната не е губила съзнание. По време на прегледа е била в съзнание, без никаква симптоматика с раничка на главата, която е обработена. На снимката няма счупване. Престояла е час и половина в спешно отделение без никакви признаци на влошаване. При такава ситуация болният се освобождава в дома ако е от града и има транспорт като се дават указания на близките за наблюдение. Това се води лека черепномозъчна травма. Справка Кратка неврохирургия на проф. Л. Карагьозов. При такива болни не се прави скенер. Болната е била епилептичка прди заболяването и е ила на постоянно лечение както се узна по-късно. Така че не плюйте излишно. Човекът е направил всичко както трябва. Познавам го лично. Не може всеки с минимална травма да се хоспитализира. На ден през спешното минават по 15-20 такива пациенти. Няма физическа възможност да се приемат поголовно и да се правят скенери също като скринингов метод. Жалко за жената. Според мен е имало и друга причина за смъртта несвързана с травмата. Такова нещо ста 1 на милион.

Най-накрая да прочета и аз едно разумно мнение по въпроса. Що се отнася до скенерите, по мое скромно мнение такива трябва да се правят при всяка ЧМТ и доколкото знам по белия свят е така. По нашия край причините да се отбива номера с Рография са други и не са при дежурния колега! Кучето е заровено в София! Нищо че друг ще опере пешкира - за пореден път!

"Раничката" на главата и е билс 8 (ОСЕМ) сантиметра. "Линейката" е изминала1 километър за повече от 30 минути (2 км/час)! А ти "краткия курс" на не знам-кой-си на "подходящо" място! Както и трйкарската си диплома.

егати тапата практика,па така до крак ще измрем егати докторите!добре че не живея вав бг !в дарявата в която живея при такова нещо нямат да те пуснат докато не ти направят поне 100 иследваня авав бг не била припаднала еми да чакаме да умре вав разете на докторите !!нема такава дарява! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

подобри алгоритъма,като се има предвид статистиката,че епидуралният хематом е най-изявен към 6-8-я час и завършва с 20% леталност,а острият,подостър и хроничен субдурален са с ?60-80% смъртност и може да се изявят дни,седмици,месеци и дори години по-късно с многократни прокървявания,като понякога се съчетават двата вида +контузия и кървене в мозъка,и в някакъв процент са неспасяеми,тъй като дори и в болница за минути не може да се противодейства на фаталните увреждания,а понякога и няма противодействие за лечение,но има начини да се организира по-добре ,дори при ограничени ресурси -и първото е да се разкрие отделение за 24-48 часово наблюдение каквито има в излишък по света,а тук -няма и се получава изместване на болни от отделенията за лечение,които са с ограничен капацитет ...

102

Това, че е била епилептичка отежнява още повече безотговорноста на прегледалия я неврохирург. Епилептичка+ЧМТ е доста сериозно състояния, изискващо хоспитализация и денонощно наблюдение, както и задължително-скенер! Така че, това си е чиста проба лекарско безхаберие!

Хайде да не си цитираме книги, издадени през осемдесетте години на миналия век, понеже оттогава медицината все пак е претърпяла някакво развитие!

Шефът на отделението по неврохирургия доц. д-р Георги Кючуков пък заяви, че скенер не е направен, защото Пламена е била в съзнание и е можела да става. Къде е указано че се прави скенер само на пациенти в безсъзнание???

множество критерии дали е необходимо да се направи скенер,то основното е все пак дали има временна,трайна или флуктуираща загуба на съзнанието +прояви и оплаквания,но ПО-ДОБРО ИЗОБРАЗВАЩО СРЕДСТВО Е ЯМР ОТ НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ,КОИТО ЗА 1-3 МИНУТИ ДАВАТ НАЙ-ДОБЪР ОБРАЗ ЗА ПОДРОБНОСТИ ОТ ЦЯЛОТО ТЯЛО,ИЛИ ДА СЕ НАПРАВИ СКЕНЕР В ПОДХОДЯЩОТО ВРЕМЕ,КОЕТО Е МАЛКО ПО-КЪСНО ОТ НАЧАЛОТО НА ПЪРВИТЕ ПРОЯВИ

ДОБРИ ЯМР ИМА ПРЕДИМНО В САЩ,И СА МНОГО СКЪПИ,НО БЪЛГАРИТЕ НАЛИ ДЪРЖАТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

102

Правилно! По тяхната логика, скенер се прави само на покойници!

Аз съм от онези каръци, на които им се случват много злополуки - лежал съм 8 пъти в болница. Едно време си беше закон - удар по главата с безсъзнание - 3 дни за наблюдение в болницата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Едно време скенер имаше само в Медицинска академия, сега има прилична апаратура във всяка болница, безумие е да не и направят... да си го кажем честно, жената умря от здравна реформа.

Реформата,с премахване на районните педиатри и интернисти претърпя пълен провал. Накъса се връзката първична,доболнична и болнична помощ.Профилактиката и диспансеризацията са осакатени.Затова трябва да се върне старата система на здравеопазване ,като единствено се промени заплащането на медицинския персонал и то се определя от количеството и качеството на положения труд. Да се премахнат незабавно клиничните пътеки,да се лекуват болните до пълното им оздравяване или неблагоприятен изход Да се премахнат потребителските такси. Да се насочват средствата на Здравната каса единствено към държавните болници.Да се запазят болниците-държавните във всички населени места с над 30 000 жители.Да се стимулират с допълнително заплащане квалифицирани лекари в непривликателни и гранични райони. ЗДРАВНАТА КАСА ДА НЕ ФИНАНСИРА ЧАСТНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ.Те ще бъдат за онези,които могат да си позволят да плащат, а не както сега чрез тях да се източват значителни ресурси. Само тогава случаи като тези,които се случиха в рамките на няколко дни във Варна ,ще бъдат инцидентни.

Отново лекарите са виновни... Лекарите не са шамани. Те поставят диагноза след ИЗСЛЕДВАНИЯ и лекуват с МЕДИКАМЕНТИ, а там, където не им достигат знания питат колега- специалист за консултация. В система, в която нямаш нито възможност за изследване, нямаш лекарства за да лекуваш пациентите си, нямаш възможност за консулт с колега, ащото няма талони, единственият който е виновен си ти. Дано кьорав лекар не остане в тази смотана държава, та да престанат сутрин и вечер некомпетентни, но лакоми журналисти да си правят гаргара и да си изкарват парите от нас, а политиците да си измиват ръцете за некадърните реформи. Как пък кадърен лекар се не намери за вас в България а всички тези дето са заминали на Запад се оказаха супер способни. Защо не се замислите, че лекарите и тук знаят и могат, но не им дават средства нито пък им дават възможности. От както има НЗОК, от тогава всичко е с главата надолу. От 20 години експерименти в здравеопазването държавата май ще остане и без лекари, и без пациенти...

На ви плосък данък на доходи от 200 лв до 1 000 000 лв за месец!!!!!!!

Тази млада жена имаше две момченца - на 7 год. и на 7 месеца. Прекрасно семейство, което вие, ТРОЙКАДЖИИ с лекарски дипломи зачернихте! Пламена е имала счупен череп, а вие, мърльовци в бели престилки, само сте почистили и зашили раната! Центърът за бърза помощ се намира на по-малко от километър от дома им, но на линейката са били необходими повече от 30 минути, за да измине това разстояние! Цялата система за "Спешна помощ" във Варна ОТЧАЙВАЩО НЕ РАБОТИ. Тотално некомпетентни МЪРЛЬОВЦИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ, ГНУС МЕ Е ОТ ВАС! Не е достатъчно "служебно наказание" - за вас трябва съд, строг и сраведлив, защото с вашата НЕКОМПЕТЕНТНОСТ вие само заблуждавате хората, че им помагате- а това е дори още по-лошо, по-добре да се знае, че във Варна НЯМА спешна помощ, отколкото да имитирате дейност! Дано зачерненото семейство успее да ви осъди - и вас и скапаната ви болница. (модератори, извинявам се за острия език, но можете ли да си представите очичките на 7 годишното и момченце....?)

ТРОЙКАДЖИИ НЕ СТАВАТ ЛЕКАРИ -това е в подбора на студентите,а и след това изискванията за взет изпит по медицина започват от 4.50 като еквивалент на тройка или тройката е при 65-70% знания на материала по модицина като норма! Повечето лекари са чувствителни към страданието и са отдадени на това да поддържат здравето и живота,и очичките на техните деца също много мъка отразяват предвид това на което се подлагат някои от лекарите в този контекст като цяло при наличие на проблемни и трудни пациенти,както и ниски доходи,безработица и липса на закрила и особено високата смъртност сред лекарите на млада и средна възраст тук,в България.Много съжарявам за този случай и тези дечица,тяхната майка ,но това не ви дава основание да клеветите,а и разследването предстои да изясни какво се е случило и има ли виновни,като може да търсите вината и у други освен лекарите ,ако сте обективни

Тройкаджии не стават студенти по медицина. Но следвайки в медицинските университети в България, много студенти си чоплят носовете и едва изтикват изпитите с тройки (е, някои си ги и купуват, де). Аз говоря за ТРОЙКАДЖИИ С ЛЕКАРСКИ ДИПЛОМИ, а не за кандидат студенти.

Преди 3 години-скенер на глава 560 лева-Окръжна болница,София.Цената сега -не искам и да знам.Това за сведение на пишещите.В други болници беше повече и скенер след месец.Плащане-кеш.Ако можеш,ако не,оправяй се.

-след няколко години и скенерът,и ямр поевтиняват ,както и стентовете,и лекарствата -в началото са по-скъпи,след години поевтиняват десетки и стотици пъти,също и с техниката -телевизори,компютри -това е планирано от времето за изплащане,повече оборот и следователно по-малко инидивидуален товар,повишаване производитулността и ефекта .Ефектът в медицината се преценява не само от въстановяване здравето,но и работоспособността като възвращаемост с приходите от работата и данъците на лекувания пациент ....Ако всички са перфектни може да се намали много риска във всяка област и да има развитие и просперитет,но в момента повечето не са

Пазете си здравето щото като се стигне лекар да ви го пази вече сте с единия крак на по-сигурно място. Не си мислете , че лекарят е господ. За да не разберете с горчивина , че не е. Не само у нас. Десетките лекувани в чужбина оздравяха ли?

Добре де, след травма в областта на тила не би ли трябвало пациента да се остави за наблюдение в болницата за някои и друг ден! Нали има риск от формиране на хематом? Мисля, че така ни учеха в университета навремето....

bira_more

Има риск от хематом, има риск и от обикновен оток на мозъка - все неща които може да бъдат смъртоносни, и да се проявят след часове и дори след ден - два. Въпроса е дали има и пътека. Защото ако няма пътека, или назначиш нещо в "повече" следва глоба. Следват викове - източване на касата, ако "измислиш" пътека

Това го знае всяко дете, но явно не е практика - поне в някои болници. А тебе съм те забелязал, че много го усукваш и все лекарите пазиш - в коя болница работиш или си от платените критици?

bira_more

В такива случаи е редно жената да остане няколко дни под наблюдение. И скенера, и рентгена може да са "добри" - да няма какво да се види, и въпреки това човек да умре. При такива травми се умира най-вече от повишено вътречерепно налягане. А лекарите - ако назначат изследване, което да се окаже без изменения - може да бъдат глобени. За това че са назначили "ненужно" изследване.

Не чух добре, виновни ли са лекарите или пак са чисти ангелчета?

до колко може да са виновни лекарите в контекст като България -колко са осигуровките и данъците и колко са неосигурените,които имат големи нужди ,но нямат обратен принос като това нараства във времето -все повече социално слаби,които са неграмотни и с много деца,които се изписват с подобрение или излекувани и след 3 дни са пак занемарени по техните си начини на гледане на 10 деца от едното по-голямо дете,а майката -някъде ходи,бащата -и той някъде,но нямат приходи и продължават да раждат дете всяка година и почти всеки месец децата им постъпват в болница,всяка година,че и с травми, а и нанасят травми на други,много катастрофи,инфартки и инсулти,а все по-малко ресурс за здравеопазване/по света става с лични месечни вноски за солидарност и някакъв процент лично доплащане и ги учат да планират средства за здравни осигуровки и данъци,пенсия/

Господа мног им станаха грешките а всичко се прекрива. Мисля ,че който неможе да плати УМИРА.

защото тези,които не могат да платят и редовно не внасят здравни осигуровки и данъци като ромите в 99% ,се хоспитализират дори за леки състояния,с което се изразходват голяма част от ресурсите на другите и не остава много за развита медицина -този конфликт,който произхожда от това,че тези ,които не плащат консумират повече без обрятен принос до постепенното източване на здравния фонд е навсякъде по света и затова се иска интеграция за равенство по данъци и на такива ,които са т.н. социабно слаби и нямат знания и умения за поддържане на живота

Господа мног им станаха грешките а всичко се прекрива. Мисля ,че който неможе да плати УМИРА.

хора много, човеци малко!бог да ни е на помощ.ако имаш пари си добре ,ако л не ще се мре.ялко,за младата маика и за неврастното и дете!нема такава дарява? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Навремето като работех в милицията такива доктори като тея съм ги бил по цела нощ. Ама тогава и заплатата беше добра, взимах повече от гнилата интелегенция.

тебе,че насилието и бой НЕ СА СРЕДСТВО ЗА ВЪЗПИТАНИЕ ИЛИ ПРЕВЪЗПИТАНИЕ,А САМО ПОГУБВАТ ДОСТОЙНСТВОТО ,така че възпитанието и образованието е с разясняване и учение ,за да се знаят причинно-следствените неща -с бой може да инвалидизираш и да убиеш,но не можеш да налееш знание и умение.В много развити държави и работниците са с висше образование,защото всички е много по-сложно,отколкото си мислиш,и повечето държави въвеждат чисти безопасни високи технологии,които дават много количество и качество,но изисквот знания и отговорност,не бой.А от друга страна има фалшиви доктори ,които се правят на такива ,за да крадат пари -в човешката история едни от първите фалшиви дипломи,които са откривани са за доктори.В развитите държави ньмят илюзии,че тези които проявяват агресия и престъпност сестемно са нещо хубаво -там има защита от посегателства и право на въоръжен отговор към терористи,независимо дали са с фалшива униформа-можеш ли да различиш истински от фалшив полицай,а истински от фалшив лекар,а истински човек от престъпникртерорист?

цвете, ако това което казваш е истина, то тогава баси ужаса и бог да ни е на помощ! а колкото до случая, гади ми се от тази дупка вече отдавна.. ще се бяга..

А знаете ли, че вече има глоба за неподадена декларация към НАП за спиране на здравното осигуряване по някаква причина - съкращение от работа или напуускане. Ако не подадеш тази декларация до края на следващия календарен месец глобата е от 500лв нагоре. Т.Е. над 500 000хил. души, които в момента са здравно неосигурени подлежат на глоба - не можеш просто да отидеш и да си платиш пропуснатите месеци. То пък каква ли полза всъщност - току що съобщиха по ТВ-то , че ако не достигнели направленията си плащаш като поп по 24лв даже и да си осигурен до момента. Просто нямам думи вече за тази държава - всичко пада върху гърба на най-бедните обикновени хора. Светла памет за младата майка!

Забарвихте ли, че "правителството" отрадна парите ни от резерва на здравната каса 1.3 милиарда лв., с които можеше да се направи реформа в явно неработещата система?

забравяш а може и да не знаеш че от първия работен ден до последния се удържат здравни и пенсиони вноски - ка- де- са,кои ги изхарчи-питай ,дядо си,баба си .

Миналото лято, бях "прегледана" в Спешен к-т на в МБАЛ "Св. Анна" от д-р Касабски, според който моя случай не бил спешен, дори се учуди защо изобщо му губя времето. Небрежното му отношение, груб тон и ниглежиране на състоянието ми, беше единствения "отклик" от негова страна. За щастие, последвалата коремна операция, която претърпях след това по спешност, беше извършена от друг екип, в друга болница, благодарение на което днес съм сред живите. Благодарности и поклон за проф. Маджов и екипа му от Втора хирургия на МБАЛ " Св. Марина" -Варна!

случаят е спешен,след като Д-р К е направил рентгенография и насочил за консултация с неврохирург,който от своя страна може да назначи КАТ или ЯМР по преценка

И Наташа Ричардсън почина малко след падане на ски! Мислите ли, че са и спестили скенер? Просто така им се е случило на тези жени! Не е така лесно да се вземе решение да се предприеме операция по отваряне на череп! И не забравяйте, че всеки случай си е сам за себе си! Просто не трябва да се пада!

Как изобщо може да ви дойде на ум да сравнявате падане на ски - неизвестно с каква скорост, на писта с лед, или камъни, или преспи, под какъв ъгъл и т.н. - и това падане вкъщи в банята, която не е голямо помещение, жената просто се е свлякла, но си е ударила лошо главата отзад, което е много опасно и задължително при подобен удар пострадалият се наблюдава няколко дни, защото винаги има някакви последици. Много е лесно да се каже, че такава им била съдбата, и кой умрял - умрял, няма какво да се търси отговорност от тези лекари, които са я погледнали отстрани и са й казали да си ходи, а ако й стане зле, пак да дойде ... това е пълно безумие!

Много се страхувам след някой Ваш постинг да не падна под бюрото и да си ударя фатално главата! Хайде спрете се малко с тези глупости срещу лекарите!

"трябвало е да направят скенер"... ами ясно е защо не е направен - не са платили

пази боже да ти се наложи да попаднеш в рацете на тия лекари!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жалко за жената,но за т.н.Лекари това е нормално.Грешката на съпруга и е, че не е дал бакшиш. Ако продължава така до края на годината Лекарите ще избият и ограбят стотици хиляди знайни и незнайни Българи.Системата на здравеопазване в БГ е копирана от Хитлер и д-р Менгеле.

Българите от всичко разбираме от медицина от електроника от образование!Кога най после ще спрем да се изказваме за неща които не са в нашата компетенция!За това че журналистите от всичко правят сензации не бива да настройва хората едни срещу други!Жалко за младата жена! Бог да я прости бъдете милостиви все пак идва един хубав празник да помълчим е по добре!

не се ли намълчахме вече 22 години?! или още да мълчим докато не остане никои от нас, а?! да продължават да изтребват жените ни, децата ни, маиките ни.. родителите ни.. а ние... да мълчим! хубав съвет даваш..

Разбира се, че българите са компетентни за ставащото в обществото и трябва повечко и по-гласовито да се изказват. В своята същност, сегашната здравна система предполага всеки сам да е отговорен за здравето си. Следователно, хората се самообразоват (понеже няма рагламентирана институция за това), знаят (според намерената информация) и никой не може да оспорва правото им на мнение!

да ,да ка ли не скенер не се прави скенер ако не си трагнал за оня свят -тов е практиката-"докато диша не ме викаите като спре тогава ме тарсете"краи на цютат от лекар! направете си извод! народа казва когато колата се обарне...патища много! 1 човешки живот по малко-пука му на някои....така ще си измрем когато не си плащаме кеш!

50% лекарска некомпетенция и50%държавна ГРЕШКА.През Живковото време не е имало такава СМЪРТНОСТ€

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ ОПЕЧАЛЕНИТЕ! ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ И ВСЕКИ КЕШ ДА СЕ ОПРАВЯ ПРИ НУЖДА.ДАНО СЕ ЗАСИТЯТ ЖАДНИТЕ "СПЕЦИАЛИСТИ " ЗА КОИТО ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ ЗАВИСИ ОТ ПАЧКАТА.

Кои са виновните !? ДПС! Ахмет Доган!! Сюлейман паша !!!!! Моите исрени съболезнования на семейството на младата майка.

Разбира се, че от 20г. ДПС е в управлението на България и има своя принос за политиката на страната. В случая - говорим за здравна политика.

Хора! Това не са лекарски грешки! Това е грешка (съзнателна и дългогодишна) на политиката в България. Грешна е цялата политика, която е подчинена на чужди инвеститори и банки, които извличат ресурси от страната (природни и трудови). Всичко в българската икономика е до степен 0 и половина. Съответно е положението със здравната и образователната система. Медицинското съсловие е ПРИНУДЕНО от здравната система да предлага услуги, а не лечение и грижи за болния. Както служителите в СПА-център: за 10 лв. масаж на ръцете, за 50 лв. и на гърба. При това положение, за прилагане на научни постижения и научна мисъл в медицината не може да се говори. Лекарите са само изпълнители на алгоритми и покриват пътеки. Нищо че, непрекъснато афишират скъпата си квалификация!

Директоре, тогава грешката е в алгоритъма за добра медицинска практика! Не е нужно да си лекар, за да знаеш, че мозъчна травма може да има и без пукнатина или счупване на черепа. Такава травма се развива във времето по различен начин. За нещастие, може да е смъртоносна. А, дали в болницата е правено изследване в посока уточняване на причината, жената да припадне в банята? Кръвно налягане, кръвна захар, предишни травми, щитовидни хормони и т.н. според анамнезата? Това не се казва в новината.

Тук лекарите работят като в полева болница- това съвременни и адекватни и следвания са мираж! А и могат ли да ги разчетат, щото не става само с учене, трябва и практика!

Преди има няма 5 години паднах от покрив в провинцията.Дохфърча бърза помощ за 5 минути.Вече бях в съзнание,ама ма емнаха в болницата.Зашиха ме,банки с разтвор ми закачиха.На 3-тия ден след куп кандарми от моя страна ме изписаха.Нищо в кеш.А сега оставиха 2 деца сираци...

кажи къде бре та да одим там..

Коя здравна реформа би спасила жената? Та тя е паднала в банята?! Що за тъпотии плямпаш?

Четете внимателно!!! Жената е имала преглед при специалист, не се уточнява какъв. След това е паднала в банята и си е счупила главата. И защо лекарят трябва да е виновен? Преди това ако е имала консултация с адвокат - адвоката ли ще е виновен? Айде стига сте писали колко плащате и колко получавате, защото повечето нямат и елементарна здравна култура! Да не говорим за 2 милиона неосигурени!

Я вземи първо ти да прочетеш внимателно. Пише, че жената е паднала в банята, при къпане на бебето си, защото и е станало лошо. Следва прегледът в болницата и смърт. Престанете да защитавате лекарите. Има страхотни специалисти, доказали се с времето, но има и страшни мърди, за които само парата има значение. За тези хора Хипократовата клетва не значи нищо. Мир на душата на тази млада жена. Жал ми е и за двете и детенца, останали без майка.

НЕ ПОЧИНАХА ЛИ ДОСТАТЪЧНО ХОРА В ТАЗИ БОЛНИЦА - ЗА ДА СЕ НАПРАВИ ПО ЗАДЪЛБОЧЕНА ПРОВЕРКА . !!!!!!!!! ЧОВЕК ВЕЧЕ ДА ГО Е СТРАХ ДА ОТИДЕ И ЗА ПРЕВРЪЗКА ЩЕ ГО ИЗНЕСЪТ В КОВЧЕГ. РАДИКАЛНИ МЕРКИ ТРЯБВАТ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ !!!!!!! ОДИТ И ПРОВЕРКА НА ЗНАНИЯТА НА ЛЕКАРИТЕ, А НЕ ИКОНОМИИ ТОВА ЗДРАВЕ !!!!!!!

Хем искате да е качествено, хем да е евтино! Е, не може. Тези са спестили скенера, защото системата го налага. Вместо като общество да се притискат политиците и да се осъдят задето ни отклониха с години събирани над милиард за здраве им играем по свирката и притискаме и без това вече претръпналите и безразлични немотивирани лекари.

как така евтино ,един изкарва 240л за месец , а друг взема 1-10 от тях за минути

защото има и такива,които получават в пъти повече без труд ,а квалификацията на лекаря е от най-сложните и се учи най-дълго медицина,изисква най-много усилия и по света е сред най-платените професии .без заплащане е като да искаш магия,а да вярвяш в магии и да даваш 1000-3000 лв за сеанс магия е прахосване на живот и здраве,а после -пак другите виновни за токсичните и летални вещества в смесите забърквани от някои такива.От друга страна медицината има достатъчни и развиващи се знания относно успешното лечение,профилактика и контрол на заболявания,които за знахарите са неясната "черна кутия",но това не е дар от вън или от луната

как така евтино ,един изкарва 240л за месец , а друг взема 1-10 от тях за минути

как така евтино ,един изкарва 2ч0л за месец , а друг взема 1-10 от тях за минути

човек да го е страх вече да отиде на лекар..

миче за страх си е душко..

Ами нали скенера струва 480 лв. Кой е луд да го назначи без направление като болницата няма откъде да си ги вземе. Жалка картинка сме. Жалко за семейството. Поклон пред светлата памет на жената

Жалка картинка сме наистина... И то най-вече защото някой като вас чул- недочул дава мнения за всичко - ако са ви правили скенер за 480 лв, силно са ви излъгали, доверете ми се, и второ - в тази ситуация изобщо не трябва да се повдига въпроса за цената - и докато не станат водещ фактор медицинските стандарти, а не цената ще продължаваме с тази трагедия

това го кажи на ези, дето казват какви да са парите в болниците и за какво да се харчат - кажи го на дянков, на борисов, на търтеите в парламента, не на лекарите. те само изпълняват каквото им е заповядано.

Има строго определени индикации за скенер: Загуба на съзнание поне 3-4 мин. Продължаващи дълго промени в съзнанието. Непрекъснато повръщане на гладно, наличие на огнищни промени например пареза на крайник и т.н. Нямала е никакви ама никакви симптоми. Не сме дорасли финансово на правим на всеки КТ. Скеверът на Св Анна е на близо 20 години и няма такъв ресурс на всеки да се прави скенер, но това не се прави и в САЩ.

е голямо ,не е оправдано да се прави за презастраховане и предвид ограниченията на скенера да визуализира исхемичните и контузионни промени в първите 24 часа,или подкоровите увреждания,които се виждат на ямр

Спомняте ли си преди 1-2 години почина актрисата Наташа Ричардсън, съпруга на Лиъм Нийсън. По време на ски ваканция паднала назад и се ударила леко. Прегледали я и поискали да остане за наблюдение в болница, но тя отказала, защото изобщо не усетила болка при падането. След няколко часа изпаднала в клинична смърт и починала. При удар в тила задължително е наблюдението поне 24 часа. Един лекар ги знае тези неща, ако не -не е лекар изобщо. Жената е отишла, значи виновни са лекарите, които не са я задържали за наблюдение. Не смея да се надявам на правосъдие обаче....

Не виждам защо ревете - положението ще става все по-зле и то във всички области на държавата! Обезкървяването на нацията, некадърността и посредствеността са навсякъде! То не останаха читави хора, вие за добри лекари ревете! И да има такива, всеобщото плюене срещу гилдията ще прогони и малкото останали от тях! Знаем българина как плюе на едро - всички са маскари! Каквото сами си направим и Сталин не може! Та ако наистина има геноцид, то можем само да поздравим организаторите и изпълнителите за добрата работа - странно, но май и те са българи

Както каза американския посланник, в БГ има разделение на съда - за богати и бедни. Но забрави да добави, че има и здравеопазване за богати и бедни... А това вече е ГЕНОЦИД!

Прав сте."Рентген на глава...!" Смайващо...Ако са казали, че те сами ще си платят скенера, сега жената би била жива..., но не всеки може да плати, ако не се лъжа цената е някъде над 500 лева...Е, болницата е спестила, за сметка на живота на една майка... И да не виним само лекарите, едва ли лекарят не е предпочитал скенер,но...болницата трябва да се вмества в бюджета си...Вникнете в това, което говори министъра на финансите, е това е пример за крайно дясна политика, абсолютна дехуманизация. Какви права на човека когато се отказва основното право- правото на живот...

ЯМР на глава е 300 лв, рентген - 60-70 макс.

Единствения напълно нормален и адекватен коментар на ситуацията!!! Рентген след травма на глава в 21 век - може би в Суб-Сахарска Африка го има това само, цена на скенер - около 250 лв, безумия в системата - милиони!!!!!!

Задавате ли си въпроса защо вече няма гръцки студенти по медицина в БГ...!? Защото си взимаха изпитите с рушвети и като се върнаха в Гърция, като дипломирани лекари, ги видяха че не са подготвени и вече забраниха да се обучават тук! Така е и с българските студенти по медицина... Тепърва ще берем плодовете на поколения набедени доктори, дето и за фелдшери не стават.....

Що пишеш глупости.Мен в Гърция ме е лекувал гръцки лекар учил в България.И между другото беше по-адекватен от колегата си тук.

Пиша, защото съм бил пряк свидетел на това, което казвам!!!!

Мене пък ме е "лекувал" гръцки зъболекар завършил в България и освен че ме обръсна с почти 600 евро, се наложи да дам още толкова тук, за да му оправят л....ната и да мога да ям!