17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Кога,как и с какво/колко САЩ се извиниха на Япония за двете атомни бомби? 2. Извини ли се някой на Русия за оцапването на известния паметник на Съветската Армия? 3. Япония извини ли се на някого за многочислените зверски убийства напр. в Китай (Нанкин,да речем)?

Ало , журналята, к'во извинение, бре !!! Има само осъждане на постъпката, не се знае кой го е направил !!! А ако някой наш ганювец от посолството го е направил, да го съдят по японските закони и хич да не се връща в България !!!

В ранното утро на 6 август 1945 г., американският бомбардировач B-29 "Enola Gay" хвърля над японския град Хирошима атомната бомба "Little Boy" (вдясно), три дни по-късно е хвърлена втора атомна бомба "Fat Man" (вляво), с която е разрушен Нагасаки. Броят на жертвите от тази единствена употреба на ядрено оръжие в света се изчислява между 90,000–166,000 в Хирошима и 60,000–80,000 в Нагасаки. И кое всъщност е вандалски акт?!!!!

Елементарно разсъждение. Мемориала е в памет на хора, които нямат нищо общо с написаното от теб и в този смисъл, тази изцепка на някой от скапаната Надежда е пълна простотия, какъвто, впрочем, е и въпросният отбор...

Извинението добре, но трябва и с гъбичките от посолството ни в Япония да чистят.

Ние можем да се извиним за оцапването на сАветцкия паметник, първо руснаците да ни се извинят за зверствата на техните войници и на техните комунисти, които сложиха да ни управляват и все още ни мачкат!!! Иначе РУСКИТЕ паметници са чисти и сме благодарни на РУСИЯ за нашето освобождение !!! Но вече сме квит , не им дължим нищо!!!

Би ли ми обянсил, кое е "в дясно" и кое " в ляво"? защото това което си написъл ( дори и истина) губи стойността си, когато има подозрение, че си копирал текст от някъде, най вероятно под давление, а не е лично мнение. С други думи- ТИ СИ ТРОЛ!

Интересно кой е вандала? Няма да е случаен синковец. И японците със сигурност го знаят...

Това, което описваш, е непростимо варварство и военно престъпление, но за съжаление победителите не ги съдят, дори и за такива масови убийства. А това, че наш гьотверен е надраскал паметника е вандалщина и израз на простащината на този индивид...

много е било изписано за простотия относно поругаването на паметници. вече се изявиха и на международна почва селяндури

Сидеров беше осъден на общественополезен труд, но май не е измел ни една градинка или улица до сега! Да го пратят в Хирошима да си отработи наказанието...

Тъй ако може да му счупят ръчичките и да ги оставят да зараснат накриво...

това е сериозно задаваш този въпрос? Не мога да повярвам ,че такива недочовеци могат да съществуват.

Срам !!!! Голям срам за България !!! Това човече, което го е направило ........ незнам какво заслужава!?

Нека в цял свят да видят какво сътвори управляващата върхушка за 30г.Тази дето ,не знае какво е чест и достоенство.Тези неграмотници прочели по една книга с което даже се гордеят,които тръгнаха с народа,на едно ниво и къде стигнаха.ЕСна меркел и юнкер не вижда ли какво се случава в Бългалрия.Съсипаха държавата и произвеждат уроди по тяхно подобие ,цял свят да ни се смее.

Извършителят е ясен.Жалкото е че работи в една твърде културна българска институция,носеща славата на България десетилетия наред.

Авторът може да е японски привърженик на Локо.

Ма много сте докачливи в американското посолство. какво значение за Истината има дали е пуснат цитат? Ако е истина, какъв е проблема? Че сте извършили престъпление срещу човечеството, това е факт. И се надявам, че ще дойде ден да отговаряте за това и да бъдете съдени. А трола тук си ти. Тъпак!

И какви по-точно са тези зверства?

BULGAR, BULGAR!

Може да е провокация от някой левскар или чорбар...

Не те знам колко книги си прочел, но резултата е следния: една изпусната запетайка, три излишни запетайки и две фамилни имена написани с малка буква! Всичко това в пет изречения!!!

....ТУП! ТУП!

Викаш те не са българи, нали! Знаеш ли колко ги интересува японците дали е левскар, чорбар или славист !!!

Не се знае кой го е направил ! Може да е всеки - имам предвид - гражданин на всяка държава...

Не се знае кой го е направил ! Може да е всеки - имам предвид - гражданин на всяка държава...

Не се знае кой го е направил ! Може да е всеки - имам предвид - гражданин на всяка държава...

когато не се осъжда поругаването на паметници в България /независимо чии са те/, хулиганите с пълно право считат, че това деяние НЕ Е НАКАЗУЕМО, НЕ Е НЕМОРАЛНО и си е В РЕДА НА НЕЩАТА! Ето резултатът от толериране на подобни постъпки в България!

"До Чикаго и назад" Упс "До Хирошима и назад" Творба на Алеко Константинов.

Не мога да разбера, защо са тръгнали да се извиняват тези от Външно? Та нали в България клепането по паметници се счита за изкуство!

Не го критикувай, а си купи правописен речник….И си припомни правилата за пълния член!

И какво сега, това нарочно ли е или наистина има такъв идиот? И все пак, не се учудвам, има и друг вариант: сещам се у нас кои боядисват паметници? Хранениците на Сорос и спонсорираните от Америка за България.Захранени с пари и американо-еврейските "светли" идеи.. А както се знае по въпроса каква е американската позиция по въпроса с атомните бомбардировка, подигравателното им отношение към жертвите в Япония и отказът им поне да се извинят за престъпленията си в Япония, започвам да не се чудя за авторството на надписа. Все пак стария еврейски принцип е: Посей интрига създай врагове. Защо мислите, че постоянно боядисват паметника на съветската армия. Щото знаят колко са чувствителни руснаците на тема паметници на загиналите им войници. И като го боядисат от името на българите, руснаците намразват българите. Българите, "нападнати" по този начин отговарят със същото. И готово, интригата е родила врагове. Връзките се прекъсват. Така простичко обяснено ни работят нас, българите. Та другия вариант, дали някой не прави същия номер с Япония и България. Прилича на черен пиар на България. Ако добавим и простотията с журналистката от Русе, жертва на изнасилване, което беше представено за убийство на разследващ журналист и за дни се изля такава помия върху България, та почвам да се питам. Това две случайни събития ли са, обикновена селяндурия в Япония или върви програма черен пиар? Бъдещето ще покаже.

Въпреки че самият паметник е сигурно това в ляво на снимката, а това е вероятно някакво ограждение на площа покрай него. Може просто така да звучи по-добре да се представя, че е върху самият паметник.

руска подлога, иди се гръмни. Някой като теб, без мозък, го е надраскал.

Като вица за бг туристите в чужбина: абеее доскуча ми нещо тая обиколка, айде пиши йух и да бегаме

Няма нужда да си припомням или купувам нищо!!! Измисли нещо друго!!!

Научи се да членуваш! Аман от неграмотни руснаци.

Колко книги съм прочела няма никакво значение,защото не съм Министър Председател ,нито Зам.министър,нито Депутат.Нямам техните отговорности и не служа за пример на никой.Колкото до имената с малки букви ,нарочно съм написала така от неуважение към тези, дето си затварят очите пред кражбите и престъпленията ,които се вършат ежедневно тук.Нима те не знаят за това? А ти моите неуважения, си явно един от тях крадците и простаците.

на мястото на американския командир - по тогавашни оценки само щурмът на японските острови би струвал 200 000 живота на американски войници... Ти би ли поел отговорността??? Би ли погледнал майките им в очите и да кажеш - абе можеше и да не ги жертваме, понеже имаме съответното оръжие, ама щеше да е неморално. В крайна сметка на Япония е било предлагано да капитулира, но те не са се съгласили.

Той България не може да напише, а ти за запетайките си се хванал :)

Неграмотната пак се обади, хахаха

Абсолютно всеки може да го е написал, а с това извинение само автогол се вкарва и се признава вина. Американци и англичани тогава да ни се извинят за всички надписи на техния език дето са нашарени из София и страната.

Отдадох го на писането с палци в метрото :)

Със сигурност знаят вече кой е.

Май си е точно така. Ако искате на картинки търсете memorial Hiroshima. Огъната плоча в ляво е паметника. Това което снимат е нещо покрай него. Дори не знам дали е стабилен обект или временно ограждение за примерно строеж. Не че това оправдава простотията. Но е показателно как ни будалкат.

Много вероятно руснак да го е написал. Хибридната война е в ход.

Не знам за него, но ти заслужаваш един буквар.

Българи юнаци!

Да но да го хванат простия пловдивски селянин и да го натикат задълко в някой затвор да му дойде акъла в тъпия мозък. Егати срама за всеки българин.

Тва си е писано от някой с дръпнати очи. Следвал съм в Германия и бяха научили китайците да викат х и да го пишат и на доста места в града се бяха появили такива надписи, а един даже пишеше Локо навсякъде и се смееше. Имат го за някакво изкуство да пишат простотии на кирилица.