Вандали запушиха с препарат за съдове фонтаните в Благоевград, всичко е покрито с пяна (снимки)

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. "Георги Измирлиев" са разкрили извършителите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се с боя за яйца дали няма да стане. Може да се направи с цветовете на българското знаме ако са 3 фонтана.

Много яко как не съм се сетил досега.

Ако е помпа, ще "смуче" отдолу. Ако е преливник - да, ще се излива пяна някъде, но попмата (където и да е) пак трябва да е под вода, а не на повърхността. Тъкмо малко ще се поизмият.

А можеше, да сипят и две шепи калиев перманганат, за дезинфекция :)))

Мисля, че е редно да се кажат и имената на извършителите. Така всички абитуриенти, които няма да могат да си направят хкрасиви снимки с фонтаните, ще могат да им забият по един шамар зад врата. Пък и всички жители на града могат да го направят. Единствно така малките терористчеста ще научат какво значи да носиш отговорност за действията си, и как когато прецакваш населението на цял град, целия град ти го връща!

АбитЮренти!

Удачен случай да се почисти наоколо.

Чакай сега... помпите от повърхноста ли засмукват или от дъното? Ако е от повърхноста отдавна да са изгоряли по тази логика с пияната :)

са "макета" - требе да се пенят !

Добре де. На някого ми е хрумнала идеята и са се позабавлявате. Сега някой трябва да изчисти. Просто да им пратят сметката. Един се забавлява като драска графити. Друг като сере пред входа. Няма значение както правиш ако някой трябва да чисти след теб значи си вреден за околните. Има действия които помагат на обществото и кариес които не. По резултата се вижда. Ако един се забавлява а другите не, не е гот. Същото е и с политическите решения.

Е това е почистват препарат. Как се почиства такъв препарат - с вода.

Абе мани. Веро във фонтана не е като неприветлив гостенин да ти се изсере в асансьора на блока

Сиганската махала си е спретнала "жакузи"

Келеши

покажете колко сте задръстени. ПО ПРОСТО ПЛЕМЕ ОТ БЪЛХАРИТЕ НЯМА!!!!

Жалко, че българите сме такъв културно изостанал народ, не възпитаваме глезените си деца, не ги учим на отговорност и гражданско общество. Ето и малкото добри неща, които имаме като инфраструктура се съсипват от разни глезеничета

Чета коментарите и ми става ясно защо сме на тоя хал. МА кво толкова, ма те били деца, забавлявали се. Като си го направят у тех си - хубаво. Тук става дума за обществена собственост. Ако не ги хванат всички ВИЕ и НИЕ ще платим масрафа на малките изродчета, които ако не ги ошляпат сега по ръцете за дребното хулиганство утре ще ескалират. Ми подпалили нива наесен - какво толкова. Ми карали пияни - какво толкова. Ми убили просяк щото бил нещастник - какво толкова. Списъкът може да е много дълъг. Сега го умножаваме по над 20 одини опроставчване на обществото И семейството, съсипване на образованието... и по 1 милион подобни изродчета, за които е по-лесно да си платиш изпита или да препишеш ... А после ходете на лекар завършил по този начин. Или се доверете на строител завършил по този начин. Найс, а?

Че са си за опердашване и глоба - спор няма. Но като цяло не се е свършил света (и водна помпа няма да изгори). Най- много да сменят 2 кубика вода.

Всъщност трябва да признаем че изглежда доста красиво. Просто е трябвало да поискат официално разрешение. Ако това са най- големите престъпления и вандалщини е България, значи сме ОК.

Ти запуша гз.Целия в бяло ще си и ще си красив/а

КрасивА, защото ако е мъжко, след като ти му запушиш гз, аз ще му одрежа пшкта

Партията на Боко, сега кирчо кокорчо и сие продадоха България на дявола. Вие за някакви помпи се притеснявате. А може и на някой да са му омръзнали тези фонтани.

това значи ли че трябва да дойда и да ти се гавря

па тъй мноу убау!! стиа са пяли!!

хайде стига...децка му работа и творческа:)..големште вандали...

В гърлото. След това да се *ттт

Много е красиво като сняг е. Браво на извършителите, евала.

Защо посред бял ден!? Ееее, тези не знаят ли , че трябва по тъмно да се правят такива неща? Трябваше да са с качулки, маски и ръкавици. Освен това трябва и да се разпръсне малко белина около фонтаните . Сега трябва да си наемат добър адвокат.

Яко! Не вандали, а артисти! Страхотна, макар и недоразбрана арт инсталация. Аз бих пуснал и оцветител.

okrainska rabota

....бухаха, неграмотен, но с мнение.

Оня путинофил с белите чорапи пикаеше във фонтаните и нищо не му направиха, а децата сипала малко Веро, голяма работа. А и тия фонтани не им е там мястото. Бяха си хубави ливади, ама чуйте ни вижте ни селяните си имаме фонтани, още малко и столица може да ни направят.

Че е простотия - спор няма. Ама какво точно може да се повреди, ако във водата сложиш препарат за миене на съдове - това не ми е ясно?

Помпите се охлаждат от водата която въртят. С това веро те въртят много по-малко вода защото засмукват и пяна и не се охлаждат нормално. При продължителна работа ще прегреят и ще изгърмят.

Ми да източат водата и готово.

Стига глупости. Помпите не засмукват от повърхноста за да глътнат въздух. Ако все пак някой неграмотник ги е направил така то поне да се е сетил да сложи други защити. Пък и колко е да пренамоташ един електро мотор? Голям праз

Браво Селяни / Прави са че всички ни Маризят !

Сега като ги знаят кои са - родителите да плащат ремонта.

Децата са си наприли ташак, на тая възраст е нормално.

нормално е бъдат спукани от бой и да мислят преди да правят глупости

Защо само бой,,, предлагам да ги удавим в шадравана, нали?

Така е. И ние сме го правили. Имаше един зелен Тест навремето дето правеше чудеса.

То у ваше село и възрастните все си правите ташак, ама де да видиме.

Ми виж де, в огледалото. Това е от ташака излязло.

Тия са много диви и прости, неспасяеми са - лични впечатления от Благоевградските районни държавни служби , с които ми се налага да работя.

Мама и татко да платят масрафа - всички разходи + процент на общината за загуба на време. Ако нямат пари да залагат апартамент, къща и да теглят Кредит.

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. "Георги Измирлиев" са разкрили извършителите, т.е. имат си имена и макар да не са точно българи, ней вероятно са с български документи. Как пък разбрахте, че са вандали? Ами може да са викинги, или спартанци....

Мангалски вандали?

Голяма работа. Фонтаните не са запушени, а са силно опенени. :D Все едно, като ливнете малко повече препарат в пералнята и се образува много пяна се запушва и спира да работи....хайде-хайде. Виж ако имаше роба вътре щеше да е друго. Може да е граждански протест...

риба*

Ти понеже се грижиш за фобтаните, та знаеш как става . То си пише, има филтри, помпи...

Напротив- спира да работи. Ако е от новите с повече датчици.Дават сигнал, че има нещо запушено заради разлика в налягането....

Значи моята пералня Бош е далеч по-умна от електронното управление на фонтаните....

Генетични дебили и генетични вандали. Това е преобладаващата фауна на Територията.

Уродчета, да ви изсъхнат ръчичките, демократични изчадия такива!

Този номер го правихме като студенти преди повече от половин век през мрачните тоталитарни години. Може да ви се струва странно но милиционерите се посмяха и не се занимаваха с нас.

По-добре демократични отколкото долни комунистически изчадия като вас.

Ох баня, ох кеф, селската баня, голям кеф. Кмета сапунисва чепа, голям кеф.

Видимо непълнолетни.... а кажи чесТно..

LOL

Ето добра въжмосност местните общинари да си оплакнат съвестите

Препаратът за миене на съдове от половин век се нарича "веро". Думата веро произлиза от българска търговска марка, която вече не съществува.

Еврото го правеха във Верила. И тя не съществува.

То и копирните машини се наричат ксерокс и разтворимото кафе - нес, ама само на тази територия.

Измили са мръсния шадраван

Прав си. Не да вандали. Да ти измият сега устата със сапун за награда за хубавата идея.

Prinuditelna rabota vav Sibir, malko na studenicko da se kefat.

Ако глобят родителите по 1000лв, друг път може и да не правят така. Чупиш -купиш, така но учеха някога

Ами като не ги чистят тия фонтани. Кметът е от ИТН и не го еве за чистотата на града. И не е вандализъм, а общественжполезна гражданска инициатива, защото фонтаните нито са повредени, нито обезобразени. За справка идете в Добрич и вижте как фонтаните светят от чистота. Има един човечец, да е жив и здрав, който ги почиства и варосва до блясък.

И сега трябва родителите да бъдат глобени със солидна глоба, защото не са си възпитали децата. Толкова много смислени неща могат да правят днешните деца, а повечето се занимават с абсолютни глупости, някои от тях и опасни на всичкото отгоре.

Това не са вандали, а роден артисти.

Да източат фонтана и ще се оправи

Аматьорска работа. Като бях в гимназията изсипахме няколко кила бакпулвер в училищните кенефи. На другия ден имахме лайняна вакация.

Може би имаш предвид мая.

Тяхната тоалетна е била специална - с подгрев на лайната, затова са слагали "пудра за печене" X-D

Вкарайте ги в затвора и да платят сметката за почистване и ремонт