Европейската комисия ще намали таксите за валутни преводи

Европейската комисия ще предложи до края на годината нови правила за намаляване на таксите за трансакции на дребно при плащания във валути на държавите от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Европейската комисия ще намали таксите за валутни преводи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЗ, ТАКА И НЕ РАЗБРАХ КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕРКИТЕ НА БНБ,ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗИСКВАНЕТО ВСЯКА БАНКА ДА ОСИГУРИ ПОНЕ ЕДИН ПРОДУКТ С ПО-НИСКИ ТАКСИ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ,ЗАЩОТО АЗ ПИТАХ В НЯКОЛКО БАНКИ И СЛУЖИТЕЛИТЕ ИМ НЕ БЯХА ЧУВАЛИ ЗА ТАКОВА НЕЩО

В Европа може и да намаляват, но в роден Булгаристан все още няма кой (БНБ ?!, ехооо.. спите ли?) да принуди банките да ползват SEPA и те цакат по 25 еврака за международен трансфер в ЕС! WTF?

До хан Тукту Ти май наистина живееш още във времето на хановете.Такси в българските банки има за всичко, не само за валутни преводи,които са с пъти повече от колкото в останалите страни в ЕС, но и за теглене,за внасяне, за обслужване, за откриване, за закриване и за каквото друго се сетиш

Винаги има такса! Винаги, когато транзакцията се осъществява между две различни банки. Такса взема изпращащата банка, такса взема и банката на получателя. Таксите в момента са от порядъка на "1/1000, но не по-малко от 10 евро". Така, за един превод от (например) 500 евро, двете банки прибират около 20 евро такси. А има и такива, при кооито минималната такса е 20 евро (респ. GBP, USD) - така преводът от 500 евро може да струва 40 и повече EUR на двете страни.

Наистина, така изглеждата нещата от България. Не и когато си в Европа.

Запазена марка български мутренски рекет е това.

Обадих се на Меркел да ми приведе няколко милярда евро сега, че е по-евтино!

Ти не си Ротшилд, а Костас - познах те по обувките, съседе - съдрани са! Изчакай малко да свалят таксите, де!

Защо когато се правят преводи между европейски банки няма таксаи, а когато се прави предов до български банки има поне 10Е такса. Ако е от българска към Европа под 45-50лв не пада таксата. Периферия? На две скорости? Мафия?