Вълчев: Най- голямата загуба на национален ресурс е миграцията на хора извън страната

Страната ни е на челните места по четивна грамотност, заяви министър на образованието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А вие управляващите какво направихте по въпроса. Една кръгла нула като буквичката О!

Отиват хората да работят за големите капиталисти, а не за нашите,,приватизатори-мошеници,,.

Кажи го на нашите завършени идиоти, пишман бизнесмените. Вдигнете заплатите, бе, тъпаци. Ще покачите потреблението, оборотите тръгват нагоре, печалбите ще скочат. До кога ще се обяснява на тези?! Вече не сме затворена система, вече ме са единствените. Или ще бъдат конкурентни на останалите в Европа или загиват.

Добро утро Вълчев! Каква заплата можеш да ми предложиш, ако се върна в България и стана учител?

Въвеждаме ,,Вероучение,, и роля на Молитвената закуска в межд.. политика!?

Около 750-800 лв чисто. Даже ще те дават и по всички ТВ-та.

Проблемът се решава лесно - всички живи политици от 89 до днес се заточвант на остров за 4 години!!! Всичко е проститутка на мафията!

Спокойно, все някой мангал ще остане. Пък ние родоотстъпниците ще работим в нормалните държави, че патриотизъм на сухо не върви, особено когато управляващи гьонсурати са превърнали в клопка патриотичните чувства на обикновения народ.

Да, Вълчев, така е. Преди 11 г. напуснах България. Преди да я напусна работех за една от дирекциите на подопечното ти министерство. Тогава един друг Вълчев беше на твоя пост - Даниел. Направиха всичко възможно да напусна и работата и България. Няма да благодаря за това, но откакто напуснах си работя по специалността и получавам не само по-добро заплащане за труда си, но и уважение. Докато българската държава и работодателите не започнат да заплащат подобаващо и да уважават работещите, източването ще продължи с бясна скорост.

akutabi@

За 500 лв заплата е няма такива малоумници вече господа управляващи за тази заплата търсете африканци

Защо? Домуса нали си купи телевизия, а преди това му дадоха европейски заем, че няма пари за завод. След 10 години ще бъдете вождове на индийско племе, за което тока и водата са природни дадености и нямат никакви задължения и отговорности. Наслаждавайте се на феодалната колония!

отпрИди 89 са цвете за мирисане Айде нема нужда.

Добро утро Вълчев! Каква заплата можеш да ми предложиш, ако се върна в България и стана учител?

Нормално за пореден път даваме на света човешки ресурси, ще мине време и у нас пак ще има качествени хора и пак някой ще ги изгони, както е реда по тези земи

Интересен, но и странен е факта, че управниците ни знаят за проблема " човешки ресурси " в детайли и въпреки всичко никой не говори или дава решение, как да върне тези хора обратно в България. Предпочитат да внасят украинци и виетнамци.

И как ще я спрете, като давате на ИТ специалисти 500 лева заплата, имаше такава обява в едно министерство, а на експертите по 3 хиляди.

Вълчев,какъв министър си ти?Какви са тези джендърски тестове.КС се произнесе по въпроса на ИК.Как разрешаваш разпространението по училищата на гнусните въпроси?Омитайте се с цвъко и баце воглаве

Ама че си нахалник,да ти дадат,те искат само да вземат ве приятелю,миналият век затова имаше карантина да си стоим в прекрасната ни България,крепостни селяни и граждани,имаше даже забрана да ходиш да живееш в др град,кой щеше да работи за двеста лева,което към 89-та беше към 35 $,сега е различно те искат да им се работи за 800 лв,само че ти имаш правото и свободата да им го дадеш в чов ката и да хванеш самолета,стига да си здрав разбира се.

сички ще избягат сички кат се води анти народна лобистка политика! Тия са слуги не на народа си а маши на чуждестранни интереси чума да ги тръшне!

Малииии.. Верно...??? Кога имах две висши и гпвпрех три езика, в България ми викаха - не си квалифициран.... Тука дека съм, викат - си, си квалифициран....И заплатата е мнооогоооо по добра. ( Благодаря ти Боже) Култивирайте си мат'ряла да чете приказката за добрия ром, че нема да има кой да ви пълни хазната.....

Не познавам ай ти специалист с такава смешна заплата всичките взимат по няколко хиляди нагоре

Браво бе Вълев Кои иска да живее там където политиците Са Олигофрени като Сидеров

Робите намаляват, което силно да натъжава робовладелците.

Няма балами да работят по патриотични съображения , за да ги грабят с патриотични лозунги Всъщност никъде не работят от патриотизъм , а за пари. Бригадите и съботниците свършиха, а балъците на минималка са на привършване.

Ае стига бе.

И какво правят господата управляващи да не напускат читавите хора страната?Или може би искат да се махнат- ниско заплащане, скъп стандарт на живот, но не това е най- важното. Наѝ-важно е начина по който искат да се работи- само пиар и имитация на дейност, без експертно становище.....

За това ли раздавате националните ни богатства без пари , ми то едното е свързано с другото ?!

Така така. Стабилно надолу. Ще останете в Бг най-ленивите и най-крадливите.

Яко избива с ненормалщината си и малкото останали ЖИВИ и неизбягсли в България хора....да не говорим за младите, кви работни места им предлагате бе на хора , завършили физици, химици, биолози...Колко института като френските, немските, швейцарските , италианските оборудвахте като компетентни експерти от министерствата бе!?, за да има къде да работят тия млади хора, осъвремененихте ли медицината по стандартите на СЗО!? Кви въпроси пък и аз задавам за един концлагер, в който хората се самозапалват от глад.. Младите хора след университета могат да станат само продавачки по супермаркетите , сервитьорки по баровете или кофражисти в строителните фирми на прасетата от министерски съвет и дпъсъ, дето имат да перат крадените си милиарди!? А заплатите за месец в България - са колкото типовете за сервитьорите в американска долнопробна закусвалня на ден

Ето има инвенстиране за решаването на проблема. Хора, променете си мисленето, новината не говори за закрити възможности, а за открити възможности за пари. Циганите няма да влязат в училищата, резултатите ще са едни и същи, важното е парите да се усвоят целево. Повече предприемачески дух братя българи е нужен.

Нали. Ще го показват като мечка на панаир, живото доказателство че има балъци подвели се по патриотичния призив на властимащите.

Тия открити национални предатели и агенти на цру от гроб

Вълчев, хората заради вас бягат от БГ!

Още ли се подигравате на Мадуро, че 3 млн. Венецуеци са избягали. А две думи за Тиквуро някой за каже

Това министърче винаги ми вдига настроението -смешник!

Може да повярва на тази банда МУТРИ И ДЕБИЛИ!!!!!

Тогава напусни това правителство и не ставай съучастник в този процес на стопяването на нацията.Всичко останало е демагогия и фразеология.

Наистина не мога да разбера такива заглавия, при положение че няма работа за хората, най нагло да се заявява това. Какво направи за да останат тук хората? Аааааа откривате завод за консерви, че да работи електората който ви избира или мост за милиони който е не функционален и струва хиляди. За съжаление няма алтернативна партия.

Не всичко е пари

Добър ден!Аз съм вашта леля! :)

Проблема бил, че няма кадри? Проблема е че няма да има ХОРА!

Най-голямото наказание за вас крадци и некадърници е че на умните хора децата им няма да са ви роби. Да ви видя след 20 години какво ще правите с тия 3 милиона шведи, а накарайте ги да ви слугуват!?

Интересно, какво ще плюскат пасмината крадливи политици, когато в тая държава останат сам цигани и пенсионери? Първите са силно непроизводителни, а вторите си отиват от тоя свят, грохнали и забравени...

Ако като кадри останат само ония мургавите с лилавите венци, то, жална и мамица на нашата родна България..

Децата продължават да напускат страната заедно със своите родители, г-н Вълчев!

Много ясно, че ще имигрират българите. По-добре навън да миеш чинии, отколкото тука наркоманизирания/алкохолизирания синчец на някаква червена подлога да ти казва кога имаш право да дишаш. Никога български шеф, по-долнопробно творение от това няма! Все пак има и изключения, но успех с намирането им - на 100 един не върши работа. Каквото и да се говори, че няма качествени работници в Бг, качествените шефове са десетки пъти по-малко от качествените работници. Защото нашите работници се оправят навън от нулата - искам да видя някоя комунистическа подлога/шефче как ще тръгне от нулата на запад, без праните и крадените парички.

За българските политици всичко е пари, който има достатъчно става маниак на тема власт. За тях собствените им родители и деца са на задно място, а българите са боклуците, които им дават парите. Точно заради това отношение - Бог-роб има ли възможност трябва да падат глави.

Нещо не мога да разбера , от Венецуела избягали 3 милиона /Венецуела е 32 мил./ , а от България ....избягаха 2 милиона , при 8мил. население ................... КЪДЕ Е ПО ЗЛЕ , А !!!!????????????

Така и ще бъде , докато България се управлява от Алчни Простаци , които мислят единственно за това как да крадат и рушат !!! Самозабравихте се 30г. , и направихте ВСИЧКО възможно да съсипете страната - Е сега дойде време да си берете плодовете на ''труда'' който положихте !!!! Живейте си на ''острова на спокойствието '' и не се оплаквайте - Оправяйте се както можете - Връщане назад НЯМА !!!!

Тъй става като си ПРОСТ ОВЧАР , и знаеш само да колиш и стрижеш - В един хубав момент оставаш без СТАДО !!!!!