17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ще отвори вратите за издигане на новите калинки.

ИМ РАЗДАВАЙТЕ ДОПЛОМИТЕ НАКРАЯ! ЗА ЕДНА ГОДИНА И СТИГА ИМ! НАЛИ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА СЪСИПВАТЕ И БЕЗ ТОВА ВСИЧКО!

Преди всеки втори беше икономист, сега всеки втори е правист. Пуста мода, пусти овчи народ. А кандидати, да речем за инженери - 0.

Епидемиологичната обстановка ли им е виновна на юридическите факултети или липсата на желаещи, тотално се опорочи тази специалност. За сведение - онзи адвокатчето "От София, подчертавам ОТ СОФИЯ" е възпитаник на ЮФ на СУ и даже преподаваше, въпреки, че само той да беше с мед да го намажеш... има и други фактори разбира се, света е глобален и сега децата се ориентират по-добре, не е като преди 30 години, да каже баба ти, че си адвокат.... абе направо, който може да каже поне три песни на Стораро да му дават дипломата !

Не е виновен народа! Системата няма интерес от образовани хора.

Мама и тати да платят, и след време ще бъда безработен общ работник с адвокатска диплома!

После защо и много такива креатури в правния мир като Маджарова, милиционерчето Гошев ,приятелката му дето е юрисконсулт на Ковачев за 1 милион лева хонорар приблизителна година. Иначе само тя си знае какви са и знанията...

А не, ще си ходят 5 години на лекции за да им вземат парите.

Около 10 юридически факултета има. Само в София са три. Чак и в Русе има. Работят в големите кантори за по 1000-1500 лева. Който я заряза навреме тази "велика" специалност добре направи. Тя си е само за връзкари да кесят в съдебната система до пенсия.

проста ли е тази специалност, че така лесно да се влиза във ВУЗ?

Всяка специалност не е проста Или почти всяка. Половината (поне) прависти, ако ги изтишпосам да учат висша математика или инженерство, ще се самоубият. Същото количество или повече биха си прегризали някой крайник, ако се наложи да учат чужд език или програмиране.... Защо да ги смятаме за по-умни тогава? Има друг много по-голям проблем от приемния изпит и той е същнината на обучението. Нашето правоно обучение представлява едното безсмсилено зубрене на закони и разпоредби на изуст и до там. Едно постоянно мазнене, преписване и забравяне е цялата 5 годишна дейност. 90% от това потене може да бъде без проблем отписано като излишно. После фльорците правситки не знаят какво въобще са учили (същото с психология, философия и пр иначе тежки науки) Цялата "митичност" около правото идва от перспективите след завършване да получиш обществено положение и до там. Не виждам нито по-спесциален интелект , нито ерудиция в хилядите завършили я. Да, практиците постепенно се развиват в повечето случаи. Пакртиката не е за глупави, нито за неуки хора.

А утре искам и за специалност медицина да се влиза без приемен изпит. Щом тези глупаци в народното събрание са решили, че специалността право не изисква сериозна кандидатстудентска подготовка, тъй като очевидно правовия ред и стабилността на обществените отношения, не представлява приоритет, то нека това се случи и с общественото здраве. После що висшето ни образование било зле, защо има некадърници и т.н, и т.н. Само за справка ще ви покажа един мравояд - господина Христо Иванова, а.к.а. Бойкикева, който е влязъл да учи право на този принцип - с връзки. Без ден трудов стаж стана министър на правосъдието и днес министерства чрез проксито си Надка Погачата. Това е просто отвратително безумие, тези хора нямат елементарно уважение към юридическата шрофесия главно защото юристите в парламента са влезли по същия начин.

Забавното е, че ако съдим по Кирчо и Кокорчо, всички коментари написани за българското висше образование са валидни и за прословутите "западни" университети като Харвард, Оксфорд, Кембридж и т.н. и т.н.

Съгласна съм само с последното - че практиката не е за е за неуки хора. Но не съм съгласна, че в университета само се зубрят закони. Едното зубрене на закона не може да ти помогне ако си вникнал в смисъла на правната норма и ако не знаеш кога и как би могъл да я приложиш, за да се случи правораздаването. Именно защото съдебната система е затлачена, за тази специалност трябва да се въведат още по строги изисквания за прием и завършване. По отношение на преписването - прав сте. Виждала съм мои колеги преписвачи, които избутаха цялото си следване с хитрост и преписване и като застанеш на една маса с тях дори в неформален разговор на юридическа тематика - се чудят как да се въртят и бързо, бързо си намират повод да си тръгнат от неудобство. В частта за висшата математика и езиците. Лично аз владея два чужди езика - английски и италиански, английския, от които работно, завършила съм математическа гимназия, и не не ми е идвало да си премажа някой крайник. Ако сте срещали такива колеги, то е защото са влезли да учат специалността при някакъв вид облекчен режим, като например просто да положат изпит по история без значение с каква оценка или пък са го записали паралено, или пък са влезнали с връзки.

А може ли с оценките от матурата ми от 1978г.?

Едно време кандидатствахме по 45 човека за 1 място

Нали ще ти вземат паричките. Всичко може.

Напротив народа е виновен, защото ги търпи тези повече от 30г.

Едно време на матурата по БЕЛ развих тема 12 страници и за една запетая ми писаха 5,75. Едно време с 5,75 от матурата, си се явих на кандидатстудентски изпит и изкарах 5,15. Едно време с този бал ме приеха на косъм в СУ. Едно време......

А защо направо не ги събирате от улицата, той един така избираше министир по кръстовищата. Толкова неграмотен народ се шири и вместо да се търси мотивация за ограмотяване се намаляват стандартит, за да отговорят на опростачването

Това означава, че не може да пишат... БЪДЕЩИТЕ МАГИСТРАТИ Ми то и в НС се влиза така, защо пък НЕ!!!

Направо ги записвайте служебно по справка от МОН и им пратете по едно уведомително писмо. Ако някой дойде да се отпише, тогава го махнете.

И защо без изпит бе хора? Ами тогава по добре направете бланкетни дипломи и ги продавайте. Който си купи, му вписвайте името. И тези неграмотни тъпаци ще реформират съдебната система ли? Ще защитават държавата ни в международни арбитражи? С една дума - паплач.

Едно време моя съученичка, която никак не беше глупаво момиче, 4 години системно и упорито се подготвяше за кандидатстване в СУ, специалност "Право". На двата изпита ("История" и "Български език и Литература") изкара оценки над 5.75, дипломата ѝ беше 6.00, но не се класира в бройките за редовно обучение. Приеха я задочно. Второ, трето, пето класиране нямаше. Доколкото помня, приемаха две групи "редовно" и една "задочно" ... Но сега който не е пожелал, той не е влязъл ... и завършил.

Най-добре и без матура! Чудя се, защо някои си губят времето да следват в България??? А също и защо продължават да живеят на тази територия, при положение, че са млади и имат някакви амбиции и знания разбира се??? Тук ще останат само комунисти, братчеди, неуспяли футболисти и кухи чалга "диви" да се гърмят по бензиностанциите :):):)

Не се проблема, че ще се влиза без приемен изпит, проблем е, че се допуска буквално неграмотни да ЗАВЪРШВАТ. И не само право. Принципа на костовистите - финансиране на учебните заведения на калпак, "парите следват ученика (студента) - е това такова мамата на образователната система. Късаш ли го на изпит - губиш субсидията.

То не е важно кой влиза, а кой излиза с диплома, макар че някои и без да са влизали никъде пак я имат.

Добре де, аз водя 50 дела в гражданските и административните съдилища и над 60 прокурорски преписки. Дайте ми направо дипломата! За "изпита" да ви дам входящите номера на всичките ми Искания, Искови молби, Отговори, Писмени защити, Възражения, Жалби, Сигнали? Или да ви продиктувам номерата на делата, за да си ги изискате по служебен път и да не губим време? Благодаря!

Като знам какъв съм юрист ме е страх да отида на лекар.

Виждали сме такива като Вас. Написали 100 жалби срещу всички съседи, марсианците и някакво спагетено чудовище. Явява се да се представлява лично - резултата - графика с делата с два часа назад, делото отложено, съдията пред сърдечен удар, прокурора се прозява..