17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Сърбия за редовните ползващи има карта с намаление на цената на Годишна база

От Залцбург никой почти не ползва магистралата до Димитровград ( нашите лешпери му викат цариброд ), хората си карат надолу през Македония към Солун, никой не иска да преминава през кенефа на БХ Калотина- София и полукенефа надолу към Гърция

Истинското име на града е Цариброд - освежи се знанията по история.

се плаща само за магистрали! За другите пътище не се плаща нищо! Тук ще се плащат тол такси за магистрали и първокласни пътища и винетки за колите!

кой реве че в България има тол такси. я бягайте в сърбия тогава

Винаги съм казвал, че притежанието на кола не е за бедни и който не може да си позволи масрафа, да я продава - когато ти се наложи веднъж месечно, има автобуси и самолети до всяка точка, а вътреградско - таксита. Проблем никакъв. Тъкмо и въздухът ще се изчисти, че сега всеки прошляк бръмчи и дими с таратайка за петс'тин лева. За сравнение в Щатите само задължителната застраховка за колата е между 100 и 200 долара месечно. И тук трябва да се мисли в тази насока, за да се изчистят нещата.

в БГ е пълно с идиоти като тебе.

При вас не знам как е. Тук в Тексас не е точно така. Но е вярно, че и тук се намират хора с ляв уклон, които си мислят, че богатството расте по дърветата и на всеки беден трябва да се даде, просто ей така, за да си има.

трай си там и не се меси в БГ форумите. Не те свърта да се покажеш колко си велик ли? Поплювко!

това го кажи на циганите в България които карат коли без да плащат нищо и без редовно изкарано СУМПС така че това което си написал е глупост

някога в САЩ?

Баба ви Ванга беше предрекла, че из Европа трудно ще се пътува. Това са трудностите, на всяка граница да ти искат да плащаш по различни цени и системи. Като добавиш и цените на застраховките и горивата...

Нещо не разбрах, това от кога го въвеждат? Аман от журналисти, дето една смислена информация не могат да формформулират, както трябва!

11 евро за 330 км? Тия са луди. Усещам как нашите подковани жаби ще вземат светлия пример от братска Сърбия. Значи София-Пловдив ще ляга към 11лв...бах ги!!!

Сърбите имат нетаксуван път по това направление, за разлика от нашите "безалтернативни" "магистрали"!

Сръбска....сиреч мангалска му ранота, не е ли множко до београд 11евро в едната посока? И като си помисля, че у нас за много по малки цени се протестира, ..., че сърбите винаги са си били мангали е ясно, ама ние май сме още по зле!

От границата със Сърбия до Загреб е почти 50е :)

Ние не сме мангали като тях с алтернативни успоредни пътища, ние сме бели пичове обаче ха ха ха

Таксите трябва да се актуализират точно така - ежегодно и според инфлацията с 2 до 5% - а не като при нас да се държат 10 години и след това увеличение с 30% и съответно брожение. Как не го разбраха нашите тъпи управници?!

Да ама разликата е там, че Сърбите не се сърят заради високи такси, високи цени на бензина и т.н. Сърбите се сърдят на ниските си заплати. А ние тука в България с една стотинка да ни вдигнат горивото и вече се оплакваме че било скъпо, а не че горивото си е нормално, даже евтино за европейския стандарт, но заплатите ни са изключително ниски....

Тол таксите в Сърбия са 4 пъти по-високи от определените за сега за българската тол система...

Така е, но ние няма да имаме такси за леките автомобили, а сме на винетки.

Ами с винетка...купуваш месечна за тридесетина лева и можеш и 10000км да изминеш бе глупак. А в сърбия тол таксата за кола е 22евро от калотина до белград и обратно...700 километра. А изчисли за колите колко е по евтино!

2020-01-28 18:42:42 Боже колко си тъп,,,,,,!!! Лигльо, ТЪПАНАР СИ НАИСТИНА! Сърбите имат обикновен път, не само магистрала! Тук няма значка къде минаваш - "винетка" и на изхода на селото има! ТЪПАНАР!

Слагат повече паратарини да се плащат като се влиза от селата към магистралата -

Абе, хората направиха магистрали. Я вижте на гугъл мапс - Сърбия, дето НЕ е член на ЕС, се ОПАСАХА с магистрали! Към българия, към македония, към хърватска, към Унгария, към Румния, Към БОСНА,....към НАВСЯКЪДЕ, бе!!!! Ние с кой наш съсед, освен с Турция, имаме завършена магистрала към граница!? С Черно море - да, гордостта на 3 правителства. С Турция - да, с Гърция - НЕ, със Сърбия -НЕ, с Македония - НЕ и НЕ Е планувана, с Румъния -НЕ и не е планирано да има!

Сърбите дерат от транзит през техните пътища от край време, нормално е да реинвестират. А икономически са зле спрямо преди. В момента имат МРЗ колкото нашата, а навремето при Тито получаваха почти западноевропейски заплати, демек десетки пъти над нашите. Бяха скарани със СССР. Та..не знам дали е за хвалене, че в момента получават колкото нас, и са построили някакви пътища.

ти турските гастербайтери

Бе ти нали си с каска да не те удрят благата МУ дето падат от небето, кво се косиш хи хи

Само дето дължат сумати милярди кредити за тия магистрали а наши са от еврофондове

Много скъпо ми се струва...

-пестиш гориво и време -не си разбиваш окачването -не ти изпадат пломбите от друсането Единственият проблем е, че можеш да заспиш от нямане какво да правиш: слагаш едно паве на газта и колата сама вървил Мъчно ми стана като ги сравних с нашите "магистрали"

Само не ми ги хваляй сръбските магистрали :) като минах границата от Унгария жената ме пита какво и стана на колата, да не спукахме гума или нещо се повреди. ОТВРАТИТЕЛНИ са. Не те знам къде караш но след новия участък за Ниш, до Зегет е отврат.

Айде опаааа, наддаването започна!