В Сандански вкараха здрава жена в COVID отделение да гледа майка си

Aз съм си с дрехите, с които съм пътувала от Пловдив, с една маска обикновена, твърди Елена Недева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пореден абсурд!

За съжаление това не е единичен случай.Месец декември моя приятелка също беше вкарана в ковит отделение да гледа майка си- със същите мотиви.След това самата тя също се разболя.Въобще сме голяма смешка.

По времето на Чарлз Дикенс е имало такъв закон - заедно със задържания да вкарват в килията и роднините му. Самият той като дете е "асистирал" вътре на баща си, който е бил осъден, и това наред с тежкия му миньорски труд и период става основа за повечето от над 50-те му романи впоследствие! Затова жената да не се вълнува - може да стане и белетристка после, знае ли човек?!...Както се казва, колкото по-зле /сега/, толкова по-добре /в бъдеще/.

Хахахаха, ей докато 70% от населението е 10 пъти по-просто от най-тъпият ви познат, то всичко ще е възможно. Проблема е в голямата маса просто население или както се казва "тъпи селяндури", а на запад е реднек. Проблема е в простите хора, а нас ни клатят в кюпа с тях.

Ковид-нековид все тая. Само трябва да и плащат. А болната жена на 90 години, кой знае колко други болести има. От болести на кръвообръщението си умирали около 70 000 на година в България. Мнозинството с ковида са водени със сърдечни проблеми.

Безумно "здравеопазване"! Неадекватно лечение, висока смъртност, никакъв контрол, но по думите на Тиквата и Ботокса - " светът се учи от нас."

За съжаление в тая ситуация са избрали най-доброто решение. Особено ако бабата е напълно безпомощна. Иначе мрънкачи много, но не се вижда да са доброволци в Ковид отделения.

Ами впрягай се и подобри живота на селяндурите прости, "Ентелегент" недостижим. Или ти си просто поредният ограничен всезнайко, който не вижда по-далеч от носа си

Сега новите ще оправят всичко-ще има пари и болногледач за всеки по отделно

Впрегнал съм се от години, ама вече по веднъж на простите им казвам за да съм чист пред себе си, че поне съм опитал. В крайна сметка - Блажени са невежите - Този, който не иска да чете с нищо не превъзхожда този, който не може!

Пълни малоумници ...

Егати държавата! Абе хубаво, взели са адекватно решение, по-добре да е в болница, а не да си отиде жената без лекарски надзор... ама не може да няма персонал?! Да вдигнат здравните осигуровки, ама поне да получаваме нещо насреща. Сега плащаме за пълна, кръгла нула!

Ковид отделенията са пълни със здрави хора - лекарите. Това, че тази жена е избрала да ходи с обикновена маска си е нейно решение. В един от големите хипермаркети видях маски KN95 за левче.

При мен ситуацията беше следната.Баба ми е с КОВИД тежка форма и я вкарваме в "болницата"в Разлог.Завеждащия отделение д-р Пелтеков ми заявява че няма да я вкара в отделението без придружител,при което го попитах аз ли трябва да вляза при болните? Отговора му беше- ДА на теб ти е баба на мен не ми е НИКАКВА !!! ПРИ ТОЯ ОТГОВОР БИ ТРЯБВАЛО ДА ПИШАТ ЗА ПРЕБИТ МЕДИК но се сдържах!!! Намерих гледачка в 23 през ноща !!! Слава БОГУ бабата оздравя и вече е вкъщи!!!

Тепърва ще е така, вие сега ли разбрахте? Тепърва няма да има не само санитари и сестри, но и лекари, учители, детски възпитатели. Ще има само депутати, митничари и ченгесари. И държавни чиновници. И цигани разбира се, къде без тях.

Тъпанар гербав.

Персонал наистина няма! В болниците е лудница, като хората дават дежурства освен в своите отделения и в ковид отделенията. А старата жена и без това е била контактна с близките си. Постъпили са наистина най- адекватно за момента. Внукът би могъл да се погрижи да занесе на майка си и баба си необходимото, маски, дрехи и прочее. Но пък, кой ще стои възмутен пред компютъра?... А други да клатят възмутено глави и да подакват! Не ли?

И на теб ти пожелавам да станеш белетрист като нея!

само си спомнете лозунгите : " ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ"!!! и още : "ЦЯЛ СВЯТ говори за Българския модел за управление на кризата".....

Внукът е здрав и ходи на работа ,и не ставаше въпрос да се носи нещо в отделението, а да стоя 24/7 в него!!!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

А Елена Недева ваксинирана ли е?

Няма персонал защото пари няма , а пари няма защото източват НЗОК самите болници ...ма пищяхте срещу пръстовите отпечтъци

дъщеря и стои при нея? И контактните нали така или иначе се изолират с болните когато са семейство и са си в къщи при по-леко протичане на заболяването? И като няма персонал какво могат да направят? И ходенето на работа какво пречи на внука да занесе дрехи и други необходими неща на майка си и баба си? Аман от лигльовци, инфантили и мрънкачи!

Персонала източва парите и ги взема но ги няма понеже ги взема тогава обаче какво източва. Ма нали като напусне няма да има кой да източи парите ама то пак няма. Абе защо не се натискат тези да се наредят на далаверата и да точат ми бягат?

Ами защо я взимат в болницата бабата? Болницата не е ли за това - там да ти осигурят медицински грижи! После парите по пътеката да преведат на жената, грижила се за болния родител... а ако недай се боже умре жената, защото ще се нагълта със зараза в ковид отделението без предпазни средства от раз, тогава внука ще съди държавата за тлъсто обезщетение... Това не е НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!

Работя в Испанска болница, съвсем нормално е възрастните хора, който имат нужда от допълнителни грижи да са с придружител било от семейството, било с наета гледачка. А в КОВИД отделенията има протокол, с които на желаещ близък се разрешава да остане с пациента.И този близък не излиза от стаята до изписването на болния. Това е въпрос на човещина.

лекарите са с предпазни облекла. тази жена без нищо. със сигурност ще се разболее и тя. дори и да е ваксинирана, концентрацията на вируса там е твърде висока.

трябва да влизат "доброволно" там поне да им подсигурят маски и скафандри каквито носи персонала. тази жена няма откъде да си намери такова защитно облекло. най-много маски да намери. ама трябва да ги сменява начесто. и пак много е вероятно да се разболее. като гледам, не е млада та не е ясно как ще го изкара.