В Русия "децата на Гулаг" се борят да се завърнат у дома след заточение

1500 пенсионери вече 30 години чакат властите да им осигурят обещаните жилища в родните им места

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма по страшен враг на руснаците от... собствените им царе, диктатори и президенти. Царете им ги продаваха като добитък. Диктаторите им ги пращаха в лагери и мориха с глад. Президентите им ги държат бедни, голи и боси... И винаги, запада им е виновен.

режима Путин е същия като режима Сталин... Има 140 народа под руско иго .Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!Из заветите на Васил Левски: “Когато се освободи България, аз ще да отида в Русия да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.”!!! русофобията е резултат на провежданата от Русия и СССР политика на репресии, насилие и кражби !!!18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

А твоя враг е ФАЩ която унищожава държавата с подкрепата на мафията начело с Вожда ТИКВЕНИК.А такива тролчета ДЖЕНДЪРИ като тебе ги пращат в американските бази у нас да смазват пушките на черните негри.

Не е ли времеда престанете с поръчковите антируски писаници?

Гейчо ти историята си я съчиняваш по картинка пратена от грозния СОРОС.Абе не се мъчи толкоз щете заболи задника от дрискане на ГМО.

Както върви в Америка, скоро ще има децата на Капитолия.....

У нас не ти требва заточение,просто те пребиват за 20 лева и си стоиш кротко в ъгъла да чакаш КАСКЕТ гейлев да ти определени присъдата като глад и бърза смърт от страх.

Ясно е, че трябва да се изпълнява планът за антируски публикации с цел промиване мозъка на населението, но те имат по-скоро обратен ефект. А и в Русия масовото оплюване на собственоито минало доведе дотам,че 70% от младежите харесват Сталин. Който се интересува - нека се запзнае с научните исторически публикации...не на руски,а на признати западни историци. По Сталиново време процентът на населението във всички заведения за обществено пазене е бил по-малък от тоя в САЩ и по-малък от тоя при Путин в Русия към момента. С изключение на 1943-1945 г., когато на освободените територии се е питало кой сътрудничеше с окупаторите. В същност това е основният проблем на Путин от много време - каквото и да прави, той си остава в сянката на Оня с мустаците...

"...месечна пенсия от 220 долара..." Обръщам внимание на тролчетата, плюещи Русия по поръчка. И питам, колко от нашите пенсионери на тази възраст (72 г.) вземат такава пенсия?

Пратете Радев да ги "оправи"

в Германия се борят с децата на исляма....една загубена кауза, впрочем :-)

Това няма и 400 лева. Средната пенсия в България е над 400 лв. А да кажеш нещо за концлагерите ГУЛАГ И за това че в любимата ти московия Има хора които все още страдат заради това Де го любимият ти и " мъдър" върховен, ама дребен кремълски диктатор? Нали уж е много загрижен за народа?

средна - претеглена средна? Случайно да си учил някога нещо, подобно на математиката...???????

Или, че не трябва да му се дава публичност, та да не се срами московията?

Някой разбра ли защо държавата трябва да им осигури жилища? Колко години вече са свободни, имат работа и са могли да си купят жилища тав където са искали. Или целта е да се тропа за Русия врели некипели, защото новият режим на Байдън е против Русия?

У нас нема такива проблеми, щото ора такива нема, а скоро и нормални ора нема да останат. Езък за високите пенции.

браво бе... каква богата държава на петрол и полезни изкопаеми а пенсионерите и работещите са дрипльовци..ха.ха Н Турция минималната пенсия е 411 евро а нямат полезни изкопаеми ако сравняваш така.

Да се отклониш от темата не вървят троле Ако за теб пенсия от 400 лв е чудо невиждано опресни си информацията

Защото са били деца- политически заточеници Жертва на уродливата болшевика система Стана ли ти ясно, троле рубладжийски?

Абе трол рубладжийски, ти чете ли статията или само заглавието? Всеки с IQ на мравка би разбрал трагедията на тези хора, дори конституционния съд се е произнесъл в тяхна полза, ама копейки ти плащат да пишеш тъпотии, нали?

То както е тръгнало скоро в Америка ще има децата на Тръмп или на Байдън.... след гражданската война която се заформя там

Че тази статия е антируска - факт, че има обаче подобни уродливи явления в Русия - си е пак факт. Сталин реално е най-голямото зло за руския народ, може би наред с Ленин, може би една нога под него. Проява на лицемерие и къса памет е да славословиш този сатрап само защото по негово време е спечелена ВСВ, а общо взето тя е спечелена ВЪПРЕКИ него, въпреки идиотизма му да обезглави и обезкърви армията, да му треперят гащите във важни моменти... Та добре че необятната руска шир... и липсата на пътища, спря танковете на Вермахта... А също самоотвержената реакция на обикновените руснаци, които вярваха, че Бащицата им мисли доброто, докато ги прочистваше...

Ми те не се и борят всъщност.

добре че сме в НАТО и ЕС ....далеч от тази руска кочина.

Сорок дъртака не знам да е писал каквото и да било..1944г.

Вярно е. Преди 2 десетилетия посетих Волгоград и направих разходка по Волга с корабче. Заговориха ме от една компания и като им казах откъде съм, зарадваха се и казаха, че и те са Българи, но нарочно ги пишели татари, въпреки това те си настоявали.......до тогава не знаех за проблема.

Да беее, верно бе, язък за големите пенЦии дето дават на пенционерете! :) А иначе има хора интернирани /изпратени/ от видинско та чак в Поморие през 40-те и 50-те години защото са били против "новата" власт и не са искали да влезнат у ТКЗС-то. Те, изпратените и тези дето са ги изпратили са вече в гробищата. И да има някой останал ще да е на над 90 години. Но за съжаление тези действия оказват влияние и върху поколенията.

А, пенсионерите в България цъфтят и връзват, ако некой не ги пребие за последните 20 лева от пенсията!

Ужас....нищо не е забравено никой не е забравен.

със лъжовната пропаганда за Русия ако обичате,просто народа във България е русофолски настроен и не ви вярва на преведените лъжи

Фашизма е десен комунизъм. Комунизма е ляв фашизъм. ГУЛАГ и концлагер са еднакво античовешки. Сталин и Хитлер са два изрода. В соз. лагера всяка държава имаше сталинчета.

Не знаех че още има хора които не са обезщетени за сталинските репресии и други изгъзици.

като сме в нато и ес ние не сме кочина по западен тертип

В русия се намира рая на земята. Но нарочно пускат такива статии за да не се пренапълни с чужденци.

да си седиш в козяшката кочина и да чакаш канчето с помията,че само това можете сороските тъпанари и предатели

Ужасна картина! И това се случва географски в Европа, а на практика е дива Азия, в която времето е спряло.

Не се борят или не се БРОЯТ??? Защото тези деца са безброй... Както каза един българин що годе запознат с проблема - арабка празна не остава. Самотна майка, държавата и дава жилище и помощи. Тя води 1-2, едно в количка и бременна. Бащата - официално неизвестен. Той - има неколко жени по техните си закони, всичките са на държавна издръжка, а той спи при която си поиска.

След Априлското Въстание и клането в Батак един англииски журналист пише нещо от типа: - Как може такова нещо, та сега сме 19-ти век в Европа! Едва по-късно в същата Европа стават две световни войни с милиони загинали. И както ни учеха през Соц-а, че войните са нещо отминало... така войната дойде до нашата граница в Югославия. Сам си прави извод дали Европа е "цивилизована" и дали войните са ...там някъде! За другите неуредици нема смисъл да говорим.

И каквото и да серат западните евро педали евро фекалии козински лайнони на Сталин едно не може му се отрече че благодарение единствено само на проведеното от него индустриализация, платена цената на няколко милиона умрели от глад съветски граждани Русия от една изостанала аграрна селскостопанска страна на равнището на 18 век за ЕДВА две петилетки се превръща в индустриален гигант благодарение само на което съветската армия успява да прекърши гръбнака на вермахта и да влезе в сърцето на хилядолетния райх в берлин

_stankow

И как ще живее с тази пенсия в скъпата Москва ? Или просто иска да ѝ дадат жилище и да го даде под наем ?

каква Европа те гони бе монументи бил Ние сме в дива Азия където всевъзможни ислями мислите Джихади Джон търчат по улиците изнасилват колят убиват режат глави палят църкви и си правят каквото си искат защото благодарение на педерастка либераст толерастка паплач Европа отново се завръща средновековието!

Кой е измислил концентрационните лагери а да ни зарадваш с малко история:)

_stankow

Прости и ясни опорки. За всеки либерал. Не искат никакво мислене, никакво четене :)

Ето какво да кажа тогава горките индианци които са избити с десетки милиони от лудите говеда в кочината Америка на тях какво им се полага да умират в резерватите под друга и алкохол ли както и става в наше време?!

Руснаци, отрепко, тук се говори за руснаци, а не американци. Разбра ли, отрепко?

Прав си за индустрилизацията, но забравяш, че Царска Русия я започва и то доста успешно, та чак притеснително успешно за Запада. Някои твърдят, че това също е мотив да бъде пратен Ленин да съсипе Русия, за да не стане тя една съвременна и могъща страна, конкурент на Запада. Но не мога да се съглася, че гладната смърт на милиони съветски граждани оправдава индустрилизацията, това, че целта оправдава средствата е антихуманно и си е просто геноцид, това е все едно да оправдаеш ядрените бомби над Хирошима и Нагасаки само защото така уж по-скоро е щяла да приключи войната...

че покафеня отзад

Някакви либерасти от Ройтерс реват за някаква жена в Русия, която живеела на 5 часа от Москва, в дървена къща (дървени са къщите и в САЩ) и се отоплявала на дърва (което е лукс за Европа)... Това е все едно в Русия да реват за милионите американски бедняци живеещи цял живот в каравани и да се иска да получат апартаменти във Вашингтон.

Извинявай обаче от 10 маршали примерно, Сталин убива 7, остават 3 - Будьони, Ворошилов и Тимошенко. Тимошенко даже не е маршал 1937ма-38ма. По-късно става. Тримата останали живи са просто лични приятели на Сталин от Южния фронт на гражданската война. От тях Ворошилов и Будьони са тотална издънка като пълководци. Чети и проверявай. Какво от това, ще кажеш. Ми нищо. На 22.06.1941ва Хитлер като започва войната на мястото на тези маршали - Тухачевски, Якир, Уборевич, Егоров и т.н. стоят в повечето случаи неопитни парашутисти издигнати набързо. Провери съдбата на командващите Западния и Югозападния фронт - Павлов и Кирпонос. Просто алчността и малоумието на Хитлер спасяват СССР и Москва. Ако професионалните суперобразовани и подготвени немски генерали бяха решавали какво и как 1941ва СССР щеше да загине. Не говорим тук за милионите пострадали. За черните дивизии на Сталин - директно извадени от лагерите затворници изпратени на фронта - с черните си лагерни шинели. Това и днес Русия го премълчава. За към 20 000 руски танка, които са безсилни срещу няма и 4 000 немски. При това 2 000 само руски Т34 и КВ са далеч по силни и модерни от 4те хиляди немски. Т4 на немците са само няколкостотин доколкото може да са нещо доближаващо се до Т34. Няма кой да командва стотиците дивизии на Сталин - генералите му са в затвора. В затвора е бил даже любимия на Сталин маршал - Рокосовски. Той до края на живота си е стоял с пистолет в джоба, може би най-гениалния и най-обичания от народа съветски маршал - за да се застреля, ако пак дойдат да го арестуват. В т.ч. погром и в партията КПСС. Реално на върха остават тотални некадърници във военно отношение - Хрушчов, Мехлис. Единия виновен за разгрома при Харков, другия Мехлис - за това, че вместо още пролетта на 1942ра да си върнат Крим и да обърнат войната руснаците ядат огромен бой в Крим и през цялата 1942ра,чак до Сталинград. Няколко некадърника носят цялата вина. И т.н. Аз също съм русофил. Ама истирията е добре да се знае.

Искрено пожелавам на руснаци още по-голям Сталин да им дойде. Сталин след Сталин да им се изрежда, щом толкова го харесват. Да не видят нищо друго освен Сталин.