В Румъния гласуваха 10 г. затвор за антиромски доктрини

Не представляват престъпление ситуациите, в които споменатите прояви са извършени в интерес на изкуството, науката, образованието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам защо трябва да се конкретизира дали са роми или други етноси. Това просто е расова дискриминация и не е нужно да е конкретизирана.

Където има турци няма кражби от цигани. Даже в турските села Почти няма цигани циганите ги търпим ние българите. циганина се бои от турчина. Турчина уважава изградения образован българин. Турчин за комшия не е по-зле ,даже е по-добре от българин за съсед

В личните карти да фигурира определяне на циганите- Български циганин, т.е. отглеждан от работещите Българи

Сега, можем Безплатно да им ПОДАРИМ нашите близо милион Роми!!;))

Мислите, че това ще ни подмине ли? Пуста нашенска наивност, за да не употребя глупост, макар че е по-точното название. Някои по-интелигентни вече осъзнават за какво беше създадена ЕС, вместо да им се отлъчват някои по-упорити народи, ги вкарваш в кошарата, измисляш безумни разпоредби и конвенции и им спираш кранчето ако не искат. Постепенно изчезва качественото образование, семейството като институция, пола, националната идентичност и остава само това, което им трябва, зомбита, които да се интересуват само от вещи и които да обслужват избрания от зомбитата елит.

По-точното му название е дебилизъм.

"За да разбереш кой те управлява, виж кой ти е забранил да го критикуваш." - Волтер

Типично за Дир-а: гръмко заглавие, а после се оказва че тепърва ще се гласува. Аз пък бих искал да се гласува закон за 10 години затвор за неграмотни "редактори" и за неверни "новини".

Да дадеш привилегии (специална защита) на определено малцинство за сметка на всички останали преставлява "обратна дискриминация". Обратната дискриминация си е ... дискриминация и е нещо лошо. Обаче разнте расисти, феминисти, циганисти, сексисти, ционисисти като чуят за обратна дискриминация налитат на бой и почват да заплашват с адвокати и НПО-та.

Според предвижданията, етническите българи намаляват главоломно, а етническите роми се увеличават. След 20-тина години вторите вече няма да са малцинство, а мнозинство. А когато започнат да имат и в парламента мнозинство, познайте какви закони ще си гласуват...

Сега нашите ромляни ще се изнесат в Румъния и ще ни освободят от безценното си присъствие.

те тва не мога да го разбера... защо ме задължават да харесвам някого заради етноса му? значи нямам право да не харесвам евреи, цигани, негри - защото по закон съм длъжен да ги харесвам! от своя страна имам правото да реша дали харесвам или не някой който не попада в тая "благословена" тройка... ЗАЩО!?! всеки сами си постила - ако ми направиш мизерия- нема как да те харесвам. но ако е някой от онези - аз съм длъжен! това е потъпкване на правото ми на избор!

В България, трябва ПЪРВО да изтребим и изгоним всички араби, турци, негри, сирийци. С циганите - измамници- роми, ПОСЛЕ ще се занимаваме.. Да изтребим Ислямските змии и АФриканските маймуни- Телефонни измамници, които искат да завземат България и Европа с ИЗМАМА. Турци и негри да умират като динозаври и мамути.

И българите да не забравиш да изтрепеш!

В България живеем ЗЛЕ заради Турците и Турско- Негърската Пропаганда... Циганите са крадци... Където няма турци, населението на държавите РАСТЕ. Румънците , за да имат държава трябва да ИЗТРЕБЯТ всички цигански- турски ШПИОНИ и МИтьо-вци, Чора-джийчета, които вдигат шум с аларми, както и ПРЕДАТЕЛИ като поп Кръстьо, Стефа нСтамболов, Боклук Брисов- Банкя-лията, Веска Меджидиева, Иванчева....

И без друго дънките вече ми се съдраха , пък аз и нямам пари за нови - Според новите правила за самоопредление на пола , мога ли да се самоопределя за Циганин - Ще ми излезе в пъти по-евтино - смятал съм го ; спестявам от ток , вода , данъци , и всичко друго си го вземам ''назаем '' от магазина ?!

Пол циганин си е диагноза, честито!

Мамалигите са рядко лицемерни твари. Вероятно целта на такива закони е да се приспят хелзински комитети и други борци за права докато по същество в Румъния се извършва етническо прочистване - итласкват се циганите към Европа . И нашите български мангали заминават за Европа , но у нас не е държавна политика, докато в Румъния а е шавнал някой мангал и в затвора , гетото в Букуреш го разрушиха партулират по улиците му БТР-и . За мангала в Румъния няма бял ден докато не замине за Германия... Румънците дори в репересиите след 44 когато идват на власт техните комундели избитите са предимно унгарци и цигани .... Има един случай когато през 20-те години на 20 век, след балканските войни, мамалигите искат да ни набутат техите гърци около 20 000 души , но се усещаме, и това дори не във военно време ей така... Колкто и да ми е неприятно Румъния има целенасочена и смислена етническа политика и от етничека клоака на Европа ( смес от славяни , кумани , печенеги, кипчаки, и мангали винаги поданици на първата и вторат а Българска Империя) ще направят предимно бяла държава , в чисти етнически граници, докато ние "граничим със себе си" ама имаме един куп мангали и турци щото сме меки марии ... за сравнение ние не знем на къде вървим и накрая накрая, ах изненада, се оказва че сме вървели в грешна посока...

Приветствам решението на Румънците! Румъния е цивилизована страна, която в много отношения е за пример на останолите Европейски държави. Добре е и ние да се поучим от Румънците по този въпрос. Докато в едно общество има етническа омраза, стериотипи, фобии и предразсъдъци спрямо когото и да било, само заради някакво различие, дотогава то в истински смисъл няма да бъде общество! Gratia Gratiam Parit at Amor Omnia Vincit!

,Сената няма да го гласува това!!

Тия изтрещеха, ще се циганизират повече и от нас. А дано машите роми решат, че в Румъния ще им е по-добре и вкупом се изселят там.

научно разработят щам или вирус и уморят ромите до крак няма да е престъпление нали ?

Разбира се, геноцида какво престъпление да е?

Kenn1111

Че там освен цигани други има ли?

ще започне преследване на граждани за техните мнения...и тов в уж демократична европейска държава! КОе НПО стои зад това?

Тоест от Рома, Рим, демек римляни. Цял свят пропищя от тях, само излагат страните си и хората си мислят, че така изглеждат и това правят съответните държави! После - защо нямало туристи и курортите били празни...Вижте пак снимката. И това е само една машина за раждане. Ще ни залеят и после всички оцелели дружно ще пеем чака-рака с чааветата.

И това да го чуя от ганювеца, на когото в новините му отстрани стои поредният случай на държавна служителка, окрала милиони държавни пари. Българка, а не циганка. Вчера бяха заловени двама полицаи-българи да продават дрога (пак). Последните два месеца - двама бащи българи изнасилили дъщерите си. Българското черноморие застроетно от български "бизнесмени". Лекари-българи имплантиран стентове на здрави хора за да крадат пари, а фондът за лечение на деца източен от българи. Преди дни - двоен разстрел от българин на съдружниците му. Също преди дни - банкова служителка-българка окрала не знам колко милиона от сметки на клиенти. Няма начин циганите да не стоят за всичко това!

Какво правът българите в собствената си земя си е техен прублем. Какво правът циганите в нашата земя, е наш прублем. Да си одът в Индия, Поканени са офецялно и закон ин направиха ,да се връщат там където им е земята, те на нашта земя какви са?

Станков, след 10-15 години спокойно ще може да замениш думата "българин/ска/ско с думата циганин/ско/ска и няма да си в грешка. защото вторите ще заемат местата на първите. Не, че първите ги защитавам а да же ми става гадно заради тях!

Че някой да оспорва това? На Ганю последно държавата му се казваше българия и беше негово задължение да контролира как върви, а не да я остави на разграден двор и после да циври как циганите му били виновни за ганювщината. Ганю сам ги научи да правят каквото си искат в последните 30 години.

"Демокрация" в действие е , ако настоявате циганите да спазват законите, да си плащат данъците...., то вие развивате "антиромска доктрина" и заминавате в затвора

Тия са го закъсали. Със забрани само ще ги вкарат в нелегалност, но няма да ги предотвратят. Сигурно и там като тук, политиците не слушат народа. Преведено няма демокрация.

Явно това е краят на демокрацията в Румъния. Започва нова тъмна ера за тях. Дали тези, които са гласували забраните помнят как румънците имат навик да излизат от тъмните епохи? Подсказвам - има стена и автомати - и някой между тях.

Харесва ми, заложеното изключение.

Предвиденото изключение предвижда да се обругаят хора, които имат уж антициганско мислене, тормозят ги, не им позволяват да си проявяват културните особености. Свърши се с равенството между хората, на някои е позволено всичко, и да убиват, и да крадат, защото са привилегирована категория. Ха си казал, че престъпленията са извършени в по-големия си процент от цигани, 10 години затвор. Равенство, справедливост, това са го измислили гадните комунисти и Христос.

Това, че по-голям процент престъпления са извършени от цигани, е лъжа. Поне за България. Даже няма да споменавам, че циганите основно кокошкарстват, обаче българите като се почнат, се стига до разчленяване на трупове в бидони, разстрели на по двама невъоръжени човека, и кражби и злоупотреби на стотици милиони народни пари. Проверявай си фактите, преди да се правиш на всезнайко.

И да слагате минуси, и да не слагате, това е тъжното положение. И аз не повярвах отначало като се сблъсках с този факт, само че това е положението. Можете сами да се уверите колко съм прав като погледнете сводките на МВР за регистрираните престъпления, независимо дали ви харесва или не.

Може да си прав, говоря по принцип, ако кажеш че са по-неграмотни, с по-ниска хигиена, 10 години затвор.

Причината да мислиш така е, че много цигански престъпления в гетата въобще не стигат до вас. Те се колят и трепят помежду си постоянно и това може би е главната причина да не са повече от нас засега.

А ти откъде си наясно? Постоянно живееш по гетата ли? Даже да беше вярно, това отменя ли какво се прави постоянно от българи и всичките останали българи, които се мъчат с всички сили да си затварят очите за това и вечно се мъчат да хвърлят вината на циганите?

Есенцията: "Не представляват престъпление ситуациите, в които споменатите прояви са извършени в интерес на изкуството, науката, образованието или с цел обсъждане на аспекти от обществен интерес, се посочва в проекта." ---- Ето така се правят закони! Ние имаме нужда, от същите изключение в законодателството.

0

Браво, румънците винаги са били минимум десетилетие пред нас икономически, а морално - половин век.

Мамичката им мамалигарска!!! 10 000 000 мангали въдят!!!!

Ама изринаха корупцията и когато политиците им се опитват да ги ебават, излизат всичките по площадите, нали. За разлика от Ганю с преклонената главица, дето само обяснява откъм разградената си кочина по форумите кой с какво бил крив.

Поредната глупост за тези сапуни