В Пловдив хванаха бургазлия зад волана с рекордните 4,37 промила алкохол

Той е отведен за едно денонощие в ареста на Първо РУ, а това не е първият път, в който е хванат да управлява автомобил нетрезвен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бах ги у клекавите копойски клоуни ... Ще ми мелят простотии за "дисциплина" и "отговорност" при 4,37 промила ...

Ами вкарайте го в затвора за 5 години и ще видите как и другите ще се оправят ама неможе демокрация

На някое заведение му е изкарал дневният оборот концентрат.

А дали ви минава през акъла, че използването на технически средства за проверка на алкохол нарушава гражданските ви права ? Ако човека може да ходи по осевата линия на пътя трябва да го пускат. Абсурдно е за незначително нарушение, каквото е лекото напивате да се лежи в затвор. Този приятел наистина е прекалил, но съм на мнение, че на водачите трябва да се разреши да употребяват количества алкохол или др.вещества, които не нарушават силно преценката им. За задължителните колани и детски столчета, да не споменаваме и дневните светлини, даже е излишно да се коментира - излишни са, безсмислени, и НЕ СА РАБОТА на т.нар. контрални органи.

Точно затова ти е забранено да употребяваш алкохол преди шофиране, щото се нарушават и преценката, и рефлексите ти. Акълът ти вече е нарушен и без това, та за него не е ясно.

Боклукът няма право освен правото да пукне и да освободи обществото от себе си. Ако е алкохолик може да се опита лечение, защото това е болест, но не се ли поддаде на лечението трябва да бъде изолиран с цел осигуряване безопасността на другите.

в Чехия е нула,няма ама аз една биричка,нула,с колело да си пиян и да те спрат и имаш шофьорска книжка ти я взимат,защото знаеш правилата на движение,проверете е гугъл ,ако не вярвате,това ,че например кажеш ,ама аз нямам книжка не помага,имат всичката информация за теб според личната карта веднага,да физически книжката ти е вкъщи,но ако те спрат и си без права за шофиране влизаш с двеста,също нямат и талони,идва ти писмо,че си лишен от правоуправление и имаш срок да върнеш книжката,ако щеш,иначе плащаш като тарикат от бг,като мен

Точно в Чехия дето и учениците си пият по една бирка на обяд ако вземат да наказват от 0 промила значи цялата им нация да тръгне пеш.

Клоуни а не съдии. В САЩ ако те хванат с алкохол в кръвта над 0,01 % отиваш в ареста. Само хонорара на адвоката да те извади от ареста тръгва от $3000.00. Ареста и алкохолизма влизат в досието ти и край с платена работа и банкови заеми. 1 година ПЪРВО ДУХАШ на Колата....на платено от теб устройство но поставено от полицията. Караш само до работа и обратно. Имай късмет да духнеш алкохолни пари или да отбиеш от пътя заложен в GPS. При втори арест за алкохол влизаш продължително в затвора като криминален престъпник. Терминът е РЕЦИДИВИСТ. Сега обяснете: чия е Шкодата и кой е позволил на този да има шофьорски права?!

Съмнявам се да е 0,01 промила, няма уред с такава точност, да не говорим, че 0,01 може да ти покаже и от ферментиралите в стомаха плодове, които си ял вчера. Мой колега германец пък казва, че ако си адекватен на пъя и не извършиш наршение, там никога няма да те спрат за проверка. Обаче ако причиниш ПТП и си над нормата - жална ти майка. Но колко е нормата - не можа да ми каже. Аз имам над 50 000km в Германия, но никога не са ме спирали. Не бих си експериментирал с тамошните КАТ-аджии, чувал съм, че приемат пари само с карта, а ако предложиш кеш, може да нощуваш в ареста и това е само началото :))

Най-малкото всеки щат има различни закони за DUI (шофиращите под въздействие). Но по-голяма простотия от твоя пост скоро не бях чел.

Кажи го на Винс Нийл от Мотли Крю, който пиян катастрофира и уби пасажера си, на 1,7. 30 дни затвор. Дни, да. Примери много ама няма цял ден да пиша. Та и там справедливостта струва пари. Стига вярва в приказки. За 2019 имат 36 000 убити в катастрофи. Те са грубо 40 пъти колкото нас. 36 000 делено на 40 прави 900. Все едно у нас 900 жертви годишно. Е че ние 219 имаме 628 загинали. Оппааа ами разликата е фрапираща, особено като имаш предвид че ние сме си ние (знаем се) , а те са "най-великата страна на света".

А защо не е от 20 000 до 100 000 лв. например? При първо хващане с над 1.2 да е 20 000, при следващо 100 000 лв. и до 5 години обществено полезетлн труд, да мие кенефи некъде , да копа градинки, строителство и поддръжка на пътища , ж.п. линии и т.н. държавни обекти

Не познавам такъв да лежи в затвор, даже един познат с 1,85 имаше 3 месеца условна присъда.

Е, не ! Докато не конфискуват колите на нарушителите, нищо няма да се оправи ! Ами те карат без книжка, мъртво пияни или дрогирани и единствено по някаква случайна проверка или след като направят белята ги хващат ! Само след като им вземат возилото , ще могат свободно да си ходят пияни и дрогирани без да застрашават останалите !

Нов рекордьор за Гинес. Този трябва да е по-известен от младата ни надежда в проституцията - Бакалова. Утре дано да го вземат той да кръщава боен кораб или самолет, защото ако проверката не е 'сбъркана' Господ го пази за трима. Все пак 4,37 е достойно реклама на автопилотът на шкода, който даже не е имплементиран в моделът.

Каква ще е наградата не пише ? Може би пак ще го пуснат по живо по здраво по стар Български обичай. Тука е така !

4.37??? Възможно ли е изобщо това? И пише, че е спрян за рутинна проверка, т.е. не е провокирал проверката с шофирането си ... Как може да се нафиркаш от сутринта така (това сигурно е над бутилка твърд алкохол!!!), а дори и да не ти личи като караш ... после явно им е лъхнал на алкохол. Мен за 23 години стаж много пъти са ме спирали за рутинна проверка, но досега нито веднъж не съм давал проба за алкохол, явно не е обичайна практика.

А има ли ефективно лежащ за каране пиян? Или само ги "грози" 1 до 3?

Преди обед!

Е то за такива стойности се пие от дни, той е алкохолик и не спира. Човек, който пие примерно вечер по малко , но не се налива като се случи да се насвятка сериозно към 1,5 - 2 вече едвам ходи пък камо ли да шофира. Обикновено са 1 докъм 1,5 заловените.