В Плевен отказали ваксина заради прекъснати здравноосигурителни права

В Гоце Делчев пък спешни медици твърдят, че не са получили обещаните възнаграждения от 1000 лв. Двата случая се проверяват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем правилно са им отказали ! Първо трябва да има за редовните платци!

Редно е хората с непрекъснати вноски да са с предимство! Не е нормално изрядните винаги да са поставяни на едно ниво с кръшкачите! Не е честно - едни винаги да плащат други винаги да консумират. Правилно са отказали!

Никакви ваксини за всички, които не плащат данъци!

ДИСКРИМИНАЦИЯ И НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ! Какво е казал Президент Кенеди в 1. си президентска реч- "Не питайте какво Америка ще ви даде ,а кажете вие 1. какво на Америка ще дадете !" Дж.Ф.Кенеди- Уикипедия. Нямат правно да вземат ,без да дават. За тези ваксини плащаме всички ЗО и внасящи Данъци в Р. България. Такива сме ние,работещите ,работещите ми деца . В Америка - не внасяш данъци , какви права имаш... Свободата не е анархия. Идват от Турция да раждат туркините с двойно гражданство в България без пари. Защото раждането било спешно. Ма,ти като забременя ,не знаеши ли че трябва да родиш. Иди днес на Запад, на термин ,утре роди ,па да видим .

бива нахалство ама нахалство ми през РЗИ тата когато има Решили да се възползват.... а за учителите, дето всеки ден с децата , ваксини няма ми малко морал не съм много ОК с работещите от години в чужбина, който изцеждат здравната система тук

Пий си хапчетата троле! Безплатно раждане в България?! Може, в болницата в Ямбол!

Какви "данъци" по-специално? Аз например не плащам корпоративен данък!

" да се възползват" е ключовата дума! В случая става дума за законно и морално - по закон имат право на ваксина, но при положение, че хиляди хора, живеещи и работещи в България и бидейки коректни данъкоплатци , нямат възможност да получат ваксина, то пришълците, които искат да се възползват не е морално ! А, освен това и да се оплакват!

Ако го криеш - лошо! Ако не подлежиш на такъв данък - нямаш грижа.

"По думите на управителя на болницата д-р Йордан Георгиев вероятно става въпрос за недоразумение" А да недоразумение или просто една малка грешка. Само дето трябваше да се намесят от медиите и да се извърши проверка от министерството за да могат лекарите да установят това малко недоразумение иначе човека нямаше нищо да постигне сам!?! То така става и с парите за деца за операции в чужбина. Отиваш с всички документи и ти казват че не става и трябва да се пробваш Другата година. И после след врявата "о то просто една грешка е допусната и сега на секундата ще оправим положението".

Манипулация в действие! Как само настръхнаха всички, че нямало за тях, а за някакви там неродовни трябвало да има. Много са добри от управляващата партия! Но все пак няма да гласувам за тях!

Вероятно с две надници от Уелс.могат да си покрият тримесечните здравни осигуровки,но тези тарикати нямат такова намерение....и после ..защо!?

Значи берачите на зарзават са се върнали от Уелс и тичат да се ваксинират тук. Да попитам аз следните няколко въпроса: След като са с прекъснати права, но сега са в България, защо не са си платили мизерните 26 лева на месец за няколко месеца и да си възстановят правата? Имат ли въобще такова намерение и откога не са плащали здравни осигуровки у нас? Плащат ли за пенсионно осигуряване в България и осигуряват ли се в Уелс? Писна ми от всякакви селяндури като тия дето след 20-30 години няма да имат 2 лева в джоба, но ще получават помощи, социална пенсия и безплатни здравни грижи, а ние останалите балъци чинно бачкаме, плащаме си всичко като попове и накрая ще сме на едно ниво с тях. Е това нормално ли е? Ако се осигуряват и плащат социални осигуровки в Уелс чудесно, но това значи, че там трябва да ходят сега да търсят и ваксина, а не да се влачат тук. Най-мразя някакви такива нещастници като тия дето допреди 1 година се снимаха из Западна Европа и уж голям го вадеха, а всъщност миеха чинии и кенефи, но после като удари короната щяха да си счупят краката да се приберат обратно в България, за да се лекуват тук макар да не са плащали с години данъци и осигуровки. За чий се връщат тук? Като излезнат от България се скъсват да я плюват, да се гаврят с нея, да парадират колко им е добре там дето са отишли, обаче после бързичко се връщат посрани. Не ги ли е срам?

А защо ние да си плащаме всичко и ваксини за нас да няма? Но емигранти, които една стотинка не са вложили, да искат тук да се ваксинират и да има ваксини за тях?

Върнаха се берачи на ягоди, бачкатори по строежи с никакви здравни права в БГ да си слагат ваксина БЕЗ ПАРИ. Хубаво, ама поне СПРЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО БЪЛГАРИЯ! Първото нещо, което чуя от тези индивиди в чужбина е как ще си запалят БГ паспорта. Палете го де!

Тия в Плевен идиоти ли са? Ваксината е безплатна, за всички е, а целта ѝ е да предотврати разпространението на вируса. Дали ти идват бели здравноосигурени или мургавели, които дори не знаят, какво е да си здравноосигурен, няма значение. Важното е, че щом са дошли ги ваксинираш!... Иначе, по тази логика, гетата никога няма да се ваксинират, а ще останат тлеещи огнища на зараза...

Че не е морално както казват по-долу коментиращите е вярно. Но в същото време е напълно законно и е редно министерството да е пратило на всички служители обслужващи зелените коридори какви данни само е необходимо да събират от желаещите да се ваксинират. А не да оставят всичко на самотек и всеки да си прави волни изпълнения! Министерството е било длъжно да изпрати ясни инструкций, а не лекарите мо места да се информират относно начина на работа на дадената извънредна структура от интервютата на министъра, които в повечето случай са неясни и противоречащи си!

Зелените коридори са пълни с бачкатори по чужбина, така или иначе не плащат здравни права, ама си търсят ваксината като наследство. Жалка картинка сме... А заема за ваксините КОЙ ЩЕ ГО ПЛАЩА???

Поздравления за доктора! Нагла и безкрупулна млада двойка. Да си слага ваксината в Уелс, след като не си плаща осигуровки в България. В цял свят дадоха предимство на възрастните хора.

Това че е безплатно, не еозначава че е за всички! Министерството е било длъжно да изпрати ясни инструкции за работа, защото при евентуална проверка се гледа дали си изпълнил получените инструкции, а не дали си слушал интервюто на министъра по телевизията, още повече че, сега може да каже нещо а след 2 часа съвсем друго - както се случва често между другото!

Алооо?какво стана с групите от ваксинационния план?Тези хора дето работят в Англия от коя група са? Занчи ние тук плаюаме данъци, осигуровки, а те първи на ваксините, а за нас няма. Може ли някой да въведе ред в това нещо..

Ти си идиот, а не лекарите в болницата в Плевен. Точно така трябва да бъде - като не си плащал - няма ваксина. И ще стане прекрасно. Синявците ще се поразредят и ще се научат по трудния начин, че трябва да спазват хигиена, да си мият ръцете, да работят и да се осигуряват както здравно така и за пенсия. Точно така трябва да се процедира с тях. Трябва да имат пример от който да се поучават, а вие джендъристите от НПО-атата да пукнете от глад. Колко милиарда изплюскахте по време на десетилетието на ромското присъединяване? За гетата и циганите - ефект нулев. За бароните и НПО-тата - яко мангизи, вили, яхти, бизнеси, плюскане и екскурзийки. Айде сега ще си сърбате попарата.

точно

дъщеря ми е медицинска сестра в Англия чака си ред когатао някой старец няма да се яви да я извикат що тия не отидат в Ъелс да се жалват безобразие е тук

уелс извинете

прав си поне да си изчакат реда по групи луда работа с тия зелени коридори

Заблудени умници ! Аз съм от чужбина и съм от лекарското съсловие. Имам пълното право да получа каквото ми се полагс в БГ. Предплатил съм с няколко живота. НО, нямам намерение, ако не сев уредя зад граница в БГ, като почнат личните лекари , ще си платя на добър познат личен лекар и ще получа документа за ваксинация и Зеления паспорт, Номер. Разбира се никаква валсина няма да ми слагат, правим го по документи. Така харесва ли ви ?

що мислиш ни дреме

режи си лентичките и не ни харчи здравните вноски за политически цели ей никой не е министър цял живот да не те гледаме след някой ден в раиран костюм

че изборите са само след месец

Не би трябвало да ви дреме, но вие милиционерите сте любопитни по природа и е голяма таз природа . От слухтеше се наведете и на бай Лапландец поемете !

Виж сега, не е луд, който яде баницата, а който му я дава. "Зелените коридори" бяха пълна идиотщина, що да не се възползват хората?

Типично по нашенски, работим нещо без да познаваме правилата, ama проявяваме самоинициатива и правим свободни съчинения. Ваксинирах се, никой не ме попита дали съм здравно осигурен. Няма как да са проверили в системата, защото лекарят взе листа с данните ми след като ми постави ваксината.

Изпратено е, обявиха го отдавна. Само че тия плевенски каиши си измислят.

2. аз съм предплатил, не ти и плащам, и децата ми плащат ,работейки, и плащайки в РБългария. 3. а ти си Никой,точно никой. 4. който не дава не получава ,така е на запад от България. 5. така е при Демо крацията- имаш права ,но само права. 6. твоето право не поражда задължение за гражданите на България, в частност при здравеопазването. 7. аз съм и децата ми са ,тези ,които плащат пенсията на близките ти, здравето им. както и за децата ти ,ако имаш и са в България. 8. в България имаш право само на СПЕШНА помвощ . Ти даже не знаеш какво е това. Спешен си ,до като умираш, може след 2 минути да не си спешен и е редно да си плащаш ,както в Лапландия, бой. 9 .ние, ОПЛ ,правим ваксина ,но ако мислиш ,че за кирливите ти 10 BGN или Е ,ще се занимавам с лигльовци като тебе , мноооооо се лъжеш ,малък . от писаното от теб се вижда ,че и за санитар в Лапландия не ставаш . Говори си каквото искаш. Дрънкач о. Вчера се появи от панталона на баща ти иииии... И никога не се връщай в България. Ясно ! 10. вж.т.1.

Никой !

Правилно Решение за Отказ за Ваксиниране - тези хора са чужди граждани , нямат история в ЗК , Няма ги в Компютъра - как Лекар да им сложи ваксина ???

В кое Окръжно на МВР практикуваш?

айде , правилно са ги върнали. Не се научиха , че трябва да имат здравни осигуривки. Със социализма приключихме преди 30 години. За това сега имаме пандемия без край.

Не става въпрос за чужди граждани, а за такива с неплатени здравни осигуровки. И ако ваксинирането се плащаше от здравната каса, щеше да има логика да им се откаже. Но то се плаща от бюджета. Та по тази логика, ако се потрошиш и имаш неплатени данъци трябва те оставят на улицата ли?

Махни се, педераст мръсен !

А иначе сме много загрижени за Навални! За поданиците си все имаме нещо бюрократично, дето не го знаем. Какви дресирани бабуини "управляват" по всета и у нас.

Какво общо има това? Каква е разликата ако те зарази осигурен или неосигурен ?

Аз не мога да разбера едно нещо - цяла година слушам за страшен вирус и как всички ще умрем в страшни мъки, ако не се ваксинираме. И сега изведнъж отказват на разни хора. И не, че съм социалист, напротив - всеки да си плаща каквото ползва! Но ако наистина сме в безпрецедентна ситуация, не би трябвало да се гледат парите, а това "да се спасим". Или май не е чак толкова опасно, страшно и важно, колкото го изкарват...

Какво плюете бе серсеми? Евтин номер на бою толупа - разделяй, всявай раздор и насъсквай едните срещу другите... Тие не внесли 500Е осигуровки за 5 години и се хванахте за тях да им дирите сметка, а пачките и кюлчетата в чекмеджето не ги виждате!? Еми то там са ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ бе! Там! Да не споменавам, че за последните 10г откакто управлява мазния крадлив толуп най-големите инвеститори в България са именно балгарските гастарбайтери зад граница! Запомнете - на нито един български гражданин не могат да бъдат отказвани неща обещани от правителството! Крадливият толеп каза - безплатни ваксини с възможност за избор на ваксина ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН! Засега нито първото се случва нито второто... Толкова за обещанията на онбаши бою тиквата.

Като те гледам много знаеш.1 Тези в чужбина плащат и варят икономиката на тая държава повече от теб що се касае за децата ти зависи на колко са.2Всеки гражданин както и горно споменатият има право на лечение и как става това ще ти обясня ако не си компетентен.3Всеки гражданин на тази държава утивам в даначното ако не носи карта и му се издава документ че е осигурен в държавата в която прибевава.4Ваксината не си ги платил нито ти нито бюджета това са европейски пари за създадената обстановка тоест ако България внася в бюджета тоест ти или децата ти:) 1$ д-р държава примерно Испания внася 10$ така че недей да се ръбиш научи си задълженията после правата.5В Плевен всички болници оправят каквото искат РЗИ Плевен хал хабер си няма от нищо какво то ги попиташ все не са запознати В Пантелеймон по добре да не ходи човек.6Сърдете се за това здравеопазване на Костова тои ни върна със 900 назад вие политиката на други държави какво за здравеопазването.7 Но българина е глупав човек с 25 лева иска здравеопазване няма как да стане линейките когато аз бях в окръжна болница както се водеше Плевен тези линейки бяха докарани това са коли на 25 години без нищо.Вътре дори и кислородна бутилка няма

и аз съм лекар , 44 + години ,а ти си вчерашен (нерегистриран) реплика ако ти си лекар си толкова нагло като колегите ти които останаха.Никога не казвай те че сте лекари а казвайте че сте бизнесмени и търговци на здраве.Виш които момче преди 25 години така ли беше здравеопазването? като влезеше при личния даваше ли 2 левчета? И директно казваше ли се колко ще струва.Плащахте ли за легло или операция? Които останахте тук сте аидуци мошеници не досегаими.За туи кадърните избягаха в д-р държави защото не можеха да се примирят с това с което правите а тоес.Търговия с човешкия живот

Още един които си знае правата а не задълженията.Другарко тези хора въртят икономиката на тая държава.Каква икономика има България? Лекари, полицаи и политици това е икономиката на България.Пенсионер които плаща на лекар няма пари за лекарства и на 65 е на онзи свят това което плащате за пенси остава за държавата това бюджета.Е за туи ние много добро здравеопазването и сме в началните редици от зад напред по дълголетие

Европа го плаща заблудени сте много

Да ,де не плащат а ползват . Ползват МОИТЕ ПАРИ , на ДЕЦАТА МИ , може би и твоите. Да ,в безпрецедентна сме ,за това трябва да спасим, тези дето са плащгали. Който не плаща в България, да му слагат, дето си е платил.