В Пакистан убиха духовния баща на талибаните

Сами ул-Хак е атакуван в дома си и прободен с ножове от двама нападатели

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦРУ

Това е дело или на американците (малко вероятно) или на ИДИЛ (по-вероятно).

по-скоро са Ислямска държава.... което пак е същото!

Ми, да събираме пари за паметник ли? Кво?

Краварска работа !

На комунягите човека му взеха скалпа хахахха

Central Intelligence Agency

Като в скотобойна........ Талибани, тюрбани, джихад, въобще - 4-5-6 век, Великото преселение на народите, т.е. на диваците.

УБИТ Е РИТУАЛНО ОТ САТАНИСТИ, които са избарли точно този ден свързан със звездата на дявола Рош ха Сатан. При САТАНИСТИТЕ дори и убийствата не са случайни, а с точно в подбран ден и момент свързан с познание до което малцина се докосват. Без съмнение УБИТИЯТ Сами ул- Хак не е бил случаен човек , а статията е подвеждаща свързвайки убитият с талибаните. В ПАКИСТАН СЕ ПРОПОВЕДВА ИСЛЯМ НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С ТАЛИБАНИТЕ КОИТО СА СЮНИТИ!! ПАКИСТАН Е ШИИТСКИ , А НЕ СЮНИТСКИ!! МИР НА ДУШАТА НА ПОКОЙНИЯ.

Какво е това ТЕОЛОГИЯ и що за учение е проповядвал Сами ул Хак? Аристотел разделя теоретичната философия на математика, физика и теология като теологията се отнася най-общо до съвременният термин метафизика, която според Аристотел включва дискусия за природата на божественото. Този дял от познанието се нарича "сравнителна религия" или "сравнително религиознание" ! БИЛ Е НЕ САМО УМЕН , НО И ИНТЕЛЕГЕНТЕН МЪЖ! ЖАЛКО ЗА СМЪРТТА НА ТАКИВА НЕСЛУЧАЙНИ ХОРА!

ИД са врагове на ТАЛИБАНИТЕ КОИ са ПРИЯТЕЛИ на ИД

На Иврит “рош а сатан” превод на български е “главата на дявола” аз съм израелец! И не дрънкай фантасмагорий, няма такъв ден!

Не може да проповядваш че Убийство на деца и хора е нормално събитие за Аллах , и да очакваш че ще умреш от старост и с пенсия . Ако му е на този .

ТДай боже по често да се случва, че тези без лидер няма да стоят дълго

Я па ти , ние мислехме че теолог е нещо като гинеколог . Аллах да те поживи че ни отвори очите .

ДЯВОЛСКАТА ЗВЕЗДА /Рош ха Сатан/ се намира точно в този момент над простата ти глава!! НЕ СИ НИКАКЪВ ЕВРЕИН щом не знаеш коя е звездата РОШ ХА САТАН и кой ден е свързан с нея. Дори не си чувал за съзвездито ПЕРСЕЙ и Горгона Медуза, а още по малко имаш познанието на ТЕОЛОГА Сами ул Хак !! Цяла една империя носи името на това съзвездие част от което е и звездата РОШ ХА САТАН. Сигурно и за ПЕРСИЯ НЕ СИ ЧУВАЛ, камо ли за ДУАЛИСТИЧНАТА РЕЛИГИЯ на ЗОРОАСТЪР ?! ПОЗНАНИЕТО НЕ СЕ КУПУВА ТО СЕ ДАВА САМО НА ХОРА ДОСТОЙНИ ЗА НЕГО! "На Запад не разбират концепцията за джихада - отбеляза преди време ръководителят на медресето Хакания Сами ул-Хак, учител на молла Омар и духовен баща на талибанското движение - Джихадът означава ВОЙНА С ДЯВОЛА. Като “големият джихад” е борба с ДЯВОЛА вътре в ЧОВЕШКАТА ДУША, докато “малкият джихад” е битка с външния враг. И, ако втората рано или късно приключва, първата е ВЕЧНА”. За света на радикалния ислям, за днешния конфликт със Запада е виновен изключително американския империализъм и, преди всичко, “износът на американските социални и сексуални нрави”. Западът се възприема като неумолимо враждебен на посланието на Исляма и, според Ул-Хак, това е достатъчно причина за схватката между него и мюсюлманите. Докато цивилизационната дилема на Запада е в това, че “износът на американските ценности” е еднакво неприемлив както за муджахидините на Бин Ладен, така и за породилото ги саудитско общество" Впечатляващото в това изказване е, че подобно на ЗОРОАСТРИЗМА и БОГОМИЛСТВОТО се говори за ДЯВОЛА като антипод на БОЖЕСТВЕНОТО ПРОЧИТАЙКИ ТЕЗИ ДУМИ НА ТЕОЛОГА И ПОЗНАВАЙКИ ЗВЕЗДАТА НА ДЯВОЛА РОШ ХА САТАН ще разбереш точно кой и защо ГО уби. Мръсни сатанисти!! Мир на душата му!

Да не би да намекваш , че убитият е проповядвал точно това? Предполагам , че такива като теб дори не правят разлика между ТАЛИБАНИ и МУДЖАХИДИНИ. Медийното облъчване е като при атомна бомба. Уврежда разума и възприятията на индивида. Сори но здраво ни запържват мозъците!

ПРИЯТЕЛИ на ИД са ЦРУ и САЩ

Сами ул-Хак: "На Запад не разбират концепцията за джихада. Джихадът означава война с дявола. Като “ГОЛЕМИЯТ ДЖИХАД” е борба с дявола вътре в човешката ДУША, докато “малкият джихад” е битка с външния враг. И, ако втората рано или късно приключва, първата е вечна”. За света на радикалния ислям, за днешния конфликт със Запада е виновен изключително американския империализъм и, преди всичко, “износът на американските социални и сексуални нрави”

“Твърденията, че Ислямът се противопоставя на всичко ново е лъжа. Напротив, и Ислямът, и Коранът подчертават значението на науката и промишлеността. Но, ако под цивилизация се разбира отричането на всичко, развратът, проституцията, хомосексуализмът и т.н., против това се обявяват всички религии”.

Сами ул-Хак: "На Запад не разбират концепцията за джихада. Джихадът означава война с дявола. Като “ГОЛЕМИЯТ ДЖИХАД” е борба с дявола вътре в човешката ДУША, докато “малкият джихад” е битка с външния враг. И, ако втората рано или късно приключва, първата е вечна”. За света на радикалния ислям, за днешния конфликт със Запада е виновен изключително американския империализъм и, преди всичко, “износът на американските социални и сексуални нрави” ЯСНО Е КОЙ ГО УБИ !!

Да мрат тия боклуци. Нямам против.

Сами ул-Хак: "Хората са отчаяни. До гуша им е дошло от старите нрави на Пакистан, от светските партии и армията. Има толкова много корупция. Мушараф само воюва срещу мюсюлманите и се съгласява с всичко, което искат западняците. Той не се интересува от народа. А днес всички търсят ислямски отговори и ние можем да помогнем да ги намерят. Единствено нашата ислямска система може да донесе справедливост. Политическата промяна, извършена от нашите медресета, е на път да повлияе решително на бъдещето на Пакистан." Трябва да се прави разлика между дипломиралите се в медресетата – най-често набожни селяни, произхождащи от най-бедните слоеве и слабо запознати с техническите въпроси ученици и салафисткия джихадист – космополит, произлязъл от средните класи, който планира операциите на „Ал Кайда“ по света. Последните идват от нерелигиозни среди и са получили технологична подготовка. Нито Осама бен Ладен, нито някой от хората му, извършили атаките срещу САЩ и Великобритания, са били обучавани в медресе, никой от тях няма много обширни религиозни знания.

Трябва да си доста ограничен, за да говориш за "американски", "руски", "еврейски" и др. морални и естетически концепции. Има само мой или твой , или негов морал! Във всеки народ хората са различни един от друг! Другото е от манипулаторите!

Между Индия и Пакистан да има война !!

Късно са се сетили

айде сега и майката, че може някой друг талибан да я опъне!

приклан от други ислямо.фашисти... А изповядвали ''мирната'' религия..

Исляма, както всяка религия проповядва любов и смирение. Различни течения обаче стигат и до краен и агресивен фундаментализъм. Това също е характерно и за някой други религии. Основния проблем да се разпространяват крайните форми проповядващи джихад, е точно западния модел на налагане на демокрация- чрез пряка окупация или васално управление и разграбване на ресурсите на страните.

Религията на мира... :D

хак да им е :д

Скоро в ада да отидеш,сто ергена талибана да срещнеш.По-нататък знаеш.

Възмездие... Бог е любов, а теченията на исляма внасят разделение и смърт! Няма нещо, което е против Бога и да е оцеляло. Мисля, че сега е точното време на Страшния съд и всички ще минем през него! Разбира се -за добро!

Религиите са секти за слабаци поддаващи се на внушение ! Те са проклятието на планетата ни.Създадени когато науката е била в начален стадий на развитие.За да се защити, сектата на христос например е изгаряла учени живи, бесили са ги и тн.Ама вие си вервайте, мишки !

Първо крайният агресивен фундаментализъм е характерен за всяка религия. Освен това е характерен и за всяка идеология - национализма, комунизма, анархизма, екологията, либерализма. Всъщност ислямският фундаментализъм е най-близко до съветския комунизъм. Подчиняване на целия живот на обществото на една идеология и законодателство, което не е светско, а е идеологично. Подчиняване на индвида пред идеологията. Разграбването от някого е нормално човешко поведение, което трябва да бъде санкционирано. При Западната демокрация има някакъв шанс да се случи, при конумизъм, нацизъм и религиозен фундаментализъм разграбването е законоустановено и е част от идеологията. Ако си забравил реално Политбюро на БКП имаше пълните права да решава какво да прави с всички ресурси на държавата и да ги разпределя както намери за добре. Част от идеология беше, че те са единствените, които знаят кое е справедливо и правилно. С други думи Западната демокрация предполага, че ВСЕКИ ще краде ако има възможност, останалите идиотски управления залагат на съществуането на СВЕТЦИ, които няма да го направят и не е нужно да имат контрол. Още по-просто - Западната демокрация е управление, което е най-близко да това какво представляват хората и залага на контрол и разделения на власти, а другите за да съществуват трябва да моделират хората и изтребят тези, които не се поддават на моделиране. Затова и последните са ПРЕСТЪПНИ РЕЖИМИ.

Истинският проблем е не в ИСЛЯМА и това което проповядва Сами ул-Хак , а в липсата на ПАРТИИ които представляват НЕЙ БЕДНИТЕ слоеве в обществото не само в Пакистан , но и в света. Местото на тези "ЛЕВИ" партии се заема от ИСЛЯМИСТКОТО УЧЕНИЕ проповядващо една по СПРАВЕДЛИВА ФОРМА на общуване между хората. Защо точно от ИСЛЯМА , а не от ХРИСТИЯНСТВОТО е въпрос на който отговор ще трябва да дадат не само ВАТИКАНА , но и ПРАВОСЛАВИЕТО и в частност НАШАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, наблдаваша неангажирано и с БЕЗРАЗЛИЧИЕ случващите се у нас процеси на ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ И РАСОВО ПРОЧИСТВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ БЪЛГАРИ. За радост на нашите управляващи ДПС , която се идентифицира като партия изповядваща исляма е ДЕГРАДИРАЛА до степен на една СВЕТСКА ДЯСНА ПАРТИЯ. Страшното е, че никой не забелязва какво процеси вървят в южната ни съседка в която ИСЛЯМА Е НАЛОЖЕН КАТО ФОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ И ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ НА ОБИКНОВЕННИТЕ БЕДНИ ХОРА!! ТЕ излезнаха на 19 юли 2016 година пред танковете и куршумите за да защитят не ЕРДОГАН , а извоюваното от техните ДУХОВНИ ВОДАЧИ право на представителност в обществения живот. Случилото се в Турция бе една ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА на идиотите организирали преврата. ТЕХНИТЕ ИЗВРАТЕНИ ГЛАВИ ДОРИ НЕ ДОПУСКАХА, ЧЕ ДУХОВНИТЕ ВОДАЧИ В ТАЗИ СТРАНА МОГАТ ДА ИЗКАРАТ НАРОДА НА УЛИЦАТА И ЗАЩИТЯТ ПРАВОТО ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЛЯВАНИ ОТ ПОСОЧЕНИЯТ ОТ ТЯХ ЧОВЕК - Ердоган. В Пакистан същите тези ИЗРОДИ убиха Сами ул-Хак , за да не допуснат да се случи това което се случи в ИРАН и ТУРЦИЯ - религията на ИСЛЯМА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАДЗОРЕН СЪВЕТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ!! ПИТАМ - Не е ли редно нашето православие да се превърне в КОРЕКТОР И ИЗРАЗИТЕЛ ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ, или то ще продължи да вегетира като раково образование , безлично и безпристрастно на ТРАГЕДИЯТА СЛУЧВАЩА СЕ С МИЛИОНИ БЪЛГАРИ?!

За разлика от идиоти като теб , знам че СЪМ СМЪРТЕН. ВМЕСТО ДА МИ ПРАЩАШ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СМЪРТ , ТЕ ПРИЗОВАВАМ ДА СЕ ЗАМИСЛИШ АК РАЗБИРА СЕ МОЖЕШ - защо нашите православни водачи ЗА РАЗЛИКА ОТ САМИ УЛ ХАК стоят и наблюдават с безразличие как една политическа олигархия унищожава България и превръща милиони млади хора в бежанци???? КОГА БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРШ ЩЕ ЗАСТАНЕ С ИМЕТО СИ И ЩЕ ИЗРЕЧЕ ТОВА КОЕТО КАЗА ДУХОВНИЯ ВОДАЧ НА ПАКИСТАН : ""Хората са отчаяни. До гуша им е дошло от старите нрави на Пакистан, от светските партии и армията. Има толкова много корупция. Мушараф само воюва срещу мюсюлманите и се съгласява с всичко, което искат западняците. Той не се интересува от народа. А днес всички търсят ислямски отговори и ние можем да помогнем да ги намерят. Единствено нашата ислямска система може да донесе справедливост. Политическата промяна, извършена от нашите медресета, е на път да повлияе решително на бъдещето на Пакистан." НИКОГА НЯМА ДА ГО КАЖЕ , ЗАЩО И ЦЪРКВАТА НИ Е ЧАСТ ОТ ТАЗИ УНИЩОЖАВАЩА ДЪРЖАВАТА СИСТЕМА!! Ако беше прочел стихотворението СЕПТЕМВРИ щеше да разбереш каква е съдбата на един друг подобен на САМИ духовник - революционер ! За съжаление подобни на теб нископрофилни същества не са в състояние да възприемат КОЕ Е ДОБРО и КОЕ Е ЛОШО, кое е ПЛОД НА ДЯВОЛА и КОЕ НА БОГА!

ДУХОВНИЯ ВОДАЧ НА ТАЛИБАНИТЕ Е В ЕДНА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В КОЯТО БОЙКО И ЦАРЯ МУ ИГРАХА ТАНЦА СЪС САБИ. ТЕ СА СЮНИТИ И НЯМАТ НИЩО ОБЩО С УБИТИЯ Сами ул-Хак. УБИТИЯТ Е ДУХОВЕН ВОДАЧ В ШИИТСКА ДЪРЖАВА КАКВАТО Е ПАКИСТАН. ПАКИСТАН СЪЗДАДЕ МУДЖАХИДИНИТЕ , КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЕТО БЪЛВАТ ДУХОВНИТЕ УЧИЛИЩА НА САУДИТИТЕ. ТЕХНИТЕ ТАЛИБАНИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С МУДЖАХИДИНИТЕ! Напронв - дори са коренно противоположни!

ислямът като всяка религия проповядвал лббов и смирение, ама различни течения стигали до краен и агресивен фундаментализъм... Любезни, посочете ми поне 1 (ЕДНО) течение в исляма, в което да липсват ''ГЯУРИ'' с всичките произлизащи - според КОРАНА - за тях последствия!!! Успех!!!

Силите ти стигат само до това да тракнеш едно минусче на написаното по горе. С това няма да решиш проблема със УЖАСЯВАЩАТА СМЪРТНОСТ , С ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ Е И ТВОЙ. Той е на ПОЛКОВНИЦИТЕ С РАСА, които гледат случващото се с безразличие!

не бил в исляма и в проповедите на претрепания ислямо.фашист... Ваша ''безпристрастност'', бихте ли изяснили като какви ''топли'' чувства към НЕизповядващите исляма (известни още сред мохамеданите като Г Я У Р И!!!) е проповядвал чалмалията?!? Че Г Я У Р И Т Е са техни, на ''правоверните'', ближни и вместо да ги колят/газят/стрелят/взривяват - нещо да съм пропуснал - те трябва да ги ОБИЧАТ КАКТО СЕБЕ СИ??? И Л И???

"Мюсюлмански университет"?! Това е безмислено словосъчетание, подобно на "ескимоски плаж". Истинският мюсюлманин презира всяка друга книга и наука освен Корана - там е казано всичко :))) А дъртия катил са го убили властите - напоследък талибаните взеха да им създават неприятности, забравяйки, че са само един инструмент от 80-те години на миналия век в ръцете на САЩ.

Извинете ме хора които пишат глупости без да знаят за какво става въпрос. Аз съм бил в Пакистан около 30 дни в гр.Лахор втория по големина град. В центъра на Лахор които е близо до границата на Индия има десетки храмове както мюсюлмански съответно Шиитски и Сунитски, между другото които по архитектура въобще не си приличат, така и Християнски главно католически, да не забравяме, че тя наред с Индия е Английска колония. Има също така и много Индуистки храмове. Искам да ви кажа,че Индустан е съставена от Индия,Пакистан и Бангла Деш всичките Английски колонии. Истинският проблем е,че между тези религии има пълна нетърпимост и ненавист. Бил съм сведетел на тези неща.

Опасно ли е един българин християнин да живее в Пакистан?. Какви хора са пакистанците, имаме ли нещо общо. Защо дават само индийски филми, а пакистански не.Искам да опознаят този народ

За нито един християнин не е безопасно да живее в Пакистан, както и в страни като Саудитска Арабия или Судан. Религията държи тези страни( за удобство на управляващата феодална каста) в тъмното Средновековие. Една християнка беше осъдена на смърт в Пакистан . Тя пила от резервоар за вода на полето. След това две мюсюлманки взели да я кълнат, че им е замърсила водата защото е гяурка и те не могат да пият. Християнката им отговорила и сега я грози смърт. Не Ви трябва да опознавате този народ. Опасно е!

САЩ те възкачва, САЩ те сваля.