В Италия ще има референдум за намаляване на броя на депутатите

Ограничаването на състава на двукамарния парламент е подкрепяно от Движение "Пет звезди" (ДПЗ)

Обратно в новината

Коментари - В Италия ще има референдум за намаляване на броя на депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Италия насрочват Референдум за Конституционна промяна за намаляване на депутатите от 630 на 400. При население 60 милиона, това, за 400 места, прави 1 депутат на 150 000 души. В България при население 7 милиона, това прави 1 депутат на 17 500 души. Сравнението е плачевно за нас. И всички си траем, слушаме им всекидневните крамоли и скандали на всичките. И толкоз. -Къдей Киро - на кирия...

Я гледай ти как можело да стане това! И при това организирано от самите политици. А при нас всичко живо скочи срещу тази идея, която беше предложена от Слави тъй като било противоконституционно, макар едвам да успяват да напълнят НС и на половина.

А в Бг,.. народеца спинка....колкото е останал на тази територийка...

Много добра идея! Ако в България се направи такъв референдум, минимум половината от хрантутниците ще окапят.

А тук сменят националната валута без да питат никой!!!!! Слави, бии контрата на ГЕРБ като направиш референдум за ЕЗ? Герб ще се насерат наораво!

И тука направихме референдум, ама с другари демокрация не става.

В България броят на хрантутниците трябва да се намали наполовина, ама де тоз късмет. Никога няма да разрешат референдум, щото знаят резултата.

Да внедрим челния италиански опит - депутатите наполовина, а Тиквун (като "приятелят" му, Берлускони) вън от политиката и под съд.

Еййй, ма нямате ли си КС да ви каже, че не можете да питате народа за броя на "народните му избраници"?:)) Я си свиквайте Великото НС първо;)

Да видим в България 1990: 9 милиона души и 240 депутати. Днес 6,9 милиона души и пак 240 депутати. Реално сме намалели като население с 30% а като депутатски места с 0%.

Ако депутатите намаляха с същата скорост с която и народа, днес трябваше да имаме около 170 представители.