В Германия умряха 25 000 души от грип и нищо не последва. А днес?

През 2017/2018 никой не затвори заведенията и училищата, нито спря производството. Всичко остана мирно и тихо. Защо сега реакциите бяха съвсем различни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва тренировки за истинският спектакъл

FFF

Абе, всичките путиноиди, които щом видите DW като източник ви излиза пяна на устата дори без да сте я прочели, сега станахте големи фенове, щом ви казва това, което оня рептил Мангъров разправя.

Една груба сметка - за линейно мислещите паникьори Досега известните починали със вируса тук са 120. Без мерките, ако гледаме швеция, беларус и UK биха станали максимум 3 пъти повече - 360 , хайде закръглям на 400 т.е. 280 повече! Но поне 200 обаче са починалите с хронични заболявания, които уплашени не са потърсили навреме медицинска помощ. Още поне 100-200 са починали от некачествено диагностициране по мейл от JP ! И още колко ли са починалите със вируса, които уплашени че ако се изследват ще ги заразят в болница не са се тествали! До тук при занижени числа става доста повече от 280 ! А колко ще са потенциално починалите от падналата икономика? извод: НАЛОЖЕНИТЕ ,макар и с най добри намерения, РЕСТРИКЦИИ са УБИЛИ поне ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТКОЛКОТО СА СПАСИЛИ!!

FFF

Пълни глупости? Как точно определи, че смъртните случаи ще са само 3 пъти повече? А това за “линейното мислене” от човек, който така и не е разбрал какво е експоненциална функция, е смехотворно. Много сте ми смешни. Заставате на въпреки на целия свят и учените и обиждате и с смятате за по-умни от тях.

Ако за всяко заболяване, от което може да умре 0.1% от населението, се блокираше целият обществен живот и голяма част от икономиката, 2/3 от хората щяха да са безработни, които само си стоят в къщи, психясват и се алкохолизират. Сега се предполага, че заради преувеличавнето на опасността от Ковид19 ще умрат по света поне 2-3 милиона от лечими болести, които е можело да бъдат спасени. Значи по отношение на спасяването на животи резултатът ще е пълен провал. За сметка на което ще има такова обедняване, каквото малко войни са причинили.

ако не беше социалната изолация сега, от коронавируса щяха да са починалите в Германия 25 000 само за седмица! Ей затова! А сега са "само" около десетина хиляди!

теб трява да те признаят за Хипократ и Нострадамус едновременно

От грип се оздравява за три дни до седмица. Лятото грипа не вирее. От COVID19 се боледува от две седмици до месец. Двадесет процента попадат в за болнично лечение. Грипа върлува и през лятото. И друго. Вируса не е изучен достатъчно. В този случай " масовата имунизация" си е нещо много рисковано, защото вируса засяха мозъка, черният дроб, бъбреци и остава трайни увреждания в белите дробове. Аз предлагам да го прескочим, докато намерят ефективно лекарство и дай Боже ваксина. За сега това е най-доброто решение. Който е куражлия да се пробва. Може да оздравее, но да си прецака някой от гореизброените органи.

Защо цитираш грип, а не примерно пневмония? Проследи ли в ежедневните брифинги по българските медии коя е най-честата спомената болест като причина за смъртта на едикой си с коронавирус? Провери ли причинителите на пневмонията, като ви4д болест, има ли сред тях коронавирус, какви са симптомите, продължителността на лечение, кои органи засяга и каква е ежегодната смъртност от нея в България и по света? Сравни ли ги със симптомите и смъртността на т.нар. "нова болест Ковид-19"? Откри ли някаква разлика? Да обобщя - написа ли си домашното, преди да се изхождаш самоуверено в мрежата

Прав е човекът. Грипът преди 2 години беше свиреп. Всеки трети, който се разболя разви пневмония. Сума народ даде фира и то точно по тази причина. КВ 19 не може на малкия му пръст да се навие. Обаче - изненада. Всички медии синхронно го обявиха за най-голямата заплаха в най-новата история на човечеството. И ни убеждават, пак синхронно,че ще измрем до крак, ако...., а, бе и те не знаят от какво, ама иначе нямало световна конспирация.

Не, не е прав човерка. Ама никак. Защото самият факт, че част от хората имат някакъв имунитет към грипа прави нещата значително по-различни в сравнение с ковид-19. Не малко по-различни, а значително по-различни. Плюс разликата в продължителността на боледуване, липсата на лечение, разнообразнието в проявлението на новият вирус...да не говорим, че за сега не се очертава сезонност, за разлика от грипа ...всичко това го прави много по-страшен от грипа. До кога хората ще са такива невежи...нито е лекар, нито е вирулог...някакво журанлистче, което бива забелязано с някаква псевдо статийка. Ако не бяха взети мерки мъртвите щяха да са в пъти повече. Не само това, която и страна да погледнем на живота щеше да е засегната до степен, че можеше до неконтролируем хаос да се стигне.

Ами прочети какво казват вирусолози и имунулози с голяма практика. Преди седмица български учен в тази област каза, че е твърдението, че вирусът може да оцелее повече от два часа във външна среда е в рамките на научната фантастика. На такива като него ли да вярвам или на "някакви журналистчета", дето ми обясняват по де що има телевиция, как вирусът се разхожда с дни по пейки в парковете, например?

Интересно, д-р Адемов обяви че вече е изградил имунитет?!

25 000 само в Германия... не в света, бе!

Феновете на дебила Мангъров продължават с малоумните си статии!

Умньо, статията ти казва точно обратното на това, което си разбрал. Жертвите на грипната вълна през 2017/2018 год. щели да бъдат по-малко, ако са били взети същите мерки както при т.н. "пандемия" през 2019/2020...

А дали изобщо трябваше да се вземат и тези мерки? На никого не му е пукало от жертвите на грипа - нито в Германия, нито в България или в която и да е друга страна. Тая цялата истерия има друга цел. Скоро ще разберем каква.

Разбира се, че не. Ще го кажа по обратен път - привържениците на пандемията твърдят, че жертвите сега са по-малко БЛАГОДАРЕНИЕ на взетите мерки. ПП: Снимките с ковчезите от КОВИД-19 се оказаха фалшификати/ стари снимки; Масовите гробове в САЩ с жертвите на КОВИД-19 също - масовите гробове съществували от време оно и в тях хвърляли труповете на бездомниците/хората без паспорти. И тази година се постараха да онагледят "бедствието", заливайки медиите със "снимки на подредени в редица ковчези"...

инфо, грешно ти е инфото. Сори, пич, невежа. Всичкото ти умствено обогатяване е от интернет "специалисти" и "жураналисти".

В Германия жертвите на коронавируса били по-малко от жертвите на грипа; В България НСИ също отчете по-ниска смъртност въпреки COVID-19. МАСКИТЕ ПАДАТ! ... „Хората умират СЪС коронавирус, а не ОТ коронавирус! Няма специфични патоморфологични белези на пораженията от коронавируса върху човешките тъкани. Няма никаква разлика на аутопсия между починал с коронавуирус и такъв починал от сезонна вирусна инфекция. Нямаме моноклонално антитяло, с което да маркираме и да различим картината от тази на други вирусни инфекции. За разлика от грипа, кoронавирусът не води до смърт. Световната здравна организация сгреши, че обяви пандемия, защото такава няма. У нас са направени само три аутопсии, защото СЗО даде инструкция да НЕ СЕ ПРАВЯТ аутопсии на починалите. В това няма логика. Когато имаме нова картина, причинена от нов вирус, логиката е да се правят аутопсии на всички, за да се събере максимална информация за новата болест. Това поведение на СЗО може да се определи като престъпно. Кризата насочи целия ресурс на здравната система в посока коронавируса и от това страдат болните с всички други заболявания, особено тези с онкологични заболявания. Работата ни върху биопсични материали, цитонамазки и други е намаляла ДЕСЕТ пъти. Пациентите са уплашени и не търсят медицинска помощ, много случаи остават недиагностицирани. Това означава, че ще създадат повече проблеми на здравната система, отколкото от самия коронавирус.“ Доктор Стоян Алексов, Председател на българската асоциация по патология и патоанатомия

Най-голямата лъжа, че СЗО били забранили аутопсиите! Само един глупак , който не знае една дума на английски не може да провери това. И повтаря едно и също без да го е проверил! Типично интернет Зомби!

А бе, зомби, ти да не би да си прочело и секретната нота от НАТО за ОЧАКВАНИЯ ВТОРИ УДАР на "пандемията"?! Нота, на чията база ген. Годжи предупреди, че "МНОГО ХОРА ЩЕ ИЗМРАТ, ЯКО ЩЕ ИЗМРАТ"?!

Ето бе, неграмотен цървул, чети! https://boulevardbulgaria.bg/articles/naistina-li-szo-zabranyava-autopsiite-na-zhertvite-na-covid-19

ДО ОХУДЕНИЯ ЦЪРВУЛ ЦЪРВУЛ, ПРЕРАЗКАЗИ ЛИ ПОСТВАШ, БЕ?

Пак си на вълна 1/2 инфо, при това невярно.

Колегите му го опровергават: „Не бива да сравняваме грипа с коронавируса в тежките му форми. Той понякога може да е по-тежък от леките форми на другите коронавируси, но в тежката форма на коронавируса грипът не може да се сравнява, тъй като той е биологичен патоген от друг клас. При него има разработена и ваксина, и успешна терапия“. Това каза в интервю за БНР проф. Савелина Поповска, преподавател и експерт по клинична патология, заместник-ректор на МУ - Плевен. Проф. Поповска се спря и на темата за мястото на аутопсиите при болни, починали от COVID-19 и обясни как могат да се разграничат причините за смъртта, пациентът е бил с коронавирусна инфекция и придружаващи заболявания: „Когато под микроскоп видим, че в белите дробове има дифузна увреда на алвеолите с развитие на шокова картина, тогава сме сигурни, че пациентът е бил с тежка дихателна недостатъчност, която е увредила всички органи и е непосредствена причина за смърт. Трябва да се отбележи, че морфологичната картина при COVID-19 e същата, като при вече познатите респираторни инфекции SARS и MERS. Ако има и други придружаващи заболявания, трябва да се види дали тези придружаващи заболявания са обострени от вируса. Така че става много сложна задачата на патолога – да прецени кое е основното фоново и конкуриращо заболяване. А когато няма аутопсия, със сигурност можем да кажем, че този пациент е починал от COVID-19, когато има интегриране на лабораторните данни от PCR, от клиничната картина, от образната находка в белия дроб, която е много характерна. Този вирус предизвиква много характерна клинична картина непосредствено преди смъртта – исхемия. Интегрирайки всички тези данни, един лекар може да се ориентира кога пациентът е починал от диабет, с диабетна кома, кога този вирус е бил случайна находка или допълнителна, или кога в белия дроб са толкова тежки уврежданията, че може да се приеме, че те са причина за смъртта“. Проф. Поповска обясни и причината международни медицински институции в началото на пандемията да излязат със становище, че аутопсията не е метод за поставяне на диагноза при COVID-19. „Това е така, тъй като има риск за персонала и обществото, затова се препоръчва тя да се избягва“, каза специалистката. Тя бе категорична обаче, че ролята на патолозите в пандемия е да изследват какво се случва в организма и как се отразява дадено заболяване на органите в него, затова се налага да се провеждат аутопсии по ясни медицински индикации и в условия на безопасност. „Такива указания у нас са разработени и са част от медицинската документация. Правят се аутопсии, независимо от риска и независимо от това, че нашите зали не отговарят на международните изисквания за безопасност. Ние работим с най-тежките пациенти, които са редки като находка, но находката е доста тежка в белите дробове“, обясни патологът. Проф. Поповска разказа и за опита, споделен от германски патолози. При щателно проведени аутопсии и изследване на органи с високо вирусно натоварване те са установили, че най-засегнати след белите дробове са тънките черва, бъбреците, миокарда и черният дроб. „Малките съдове са засегнати, а всички вътрешни органи имат добре кръвоснабдена васкулатура. Така че всички вътрешни органи, включително нервната система, са засегнати.“ Според патолозите в Германия седмица след смъртта вирусът в тънките черва и белия дроб остава жизнеспособен, отбеляза тя. В отговор на въпроса защо не се правят повече аутопсии в България, проф. Поповска посочи, че и преди пандемията броят на аутопсиите у нас не е бил висок. Причините са най-различни - нежелание на близките, липса на достатъчно патолози и на специализирани зали за инфекциозна болни със системи за антиналягане, които не позволяват да се разпространява вирусът по въздушен път. „В България не се правят виртуални аутопсии, това се прави във високотехнологични болници, например в Швейцария. При този вид аутопсии се използват специални рентгенови апарати, които дават изображение на конкретни участъци. Когато се намери нещо на образа, робот може да вземе точно от тази зона тъкан за изследване и да докаже каква е диагнозата в много безопасна среда“, обясни още патологът.

Този вирос коси наи умните наи интелигентните наи културните хора по света защото културтрегерите са ефикасно намъченим апирои истрадали и дефакто отритнати от системата на ильоминатите и рептилите. рептилите нямат нужда от интелегентната сган те се нуждаят от зомбирани роби с маски по остите. Маските симболизирът затворена оста т.е. обийство на свободата на словото. Рептилите построиха молите в които се разхождат цял ден наще деца, До нас има една мола уж продават дрехи сютеини и бикини а пък в дъното са набутали прекрито секс шоп с кабини. в кабините имат дупки по между си да не казвам за какво , не сте толкова глупави сешайте се. Мойта дащеря обожава да се разхожда в таз мола и вика мамо, чичко петйо от петнайстия етаж на блока го видях в една кабина, аз надникнах да се убедя дали е тои и там имаше една депутатка на герп, ама с пласмасов член отздаре. дашеря ми си изповръшала червата от ужас безумие и перверзия / а е само на 11 годинки. веднага се оплакахме в децката пефаогическа стая, ама там ми викат, горспожо 11 години са серьозна възрас, циганките на 11 години имат вече по 4 деца.. а вие с ваща дащеря се правите на омрели лисици. Закриите всички веднага моли. Мутавчиев да прекара закон с когото се задалжават всички деца да се трудят по мините , да се научат на трут . а не да се шлаят бесцелно по молите. всички баби и дядовци на 50 години и отгоре да се заразят с курона вироса, така те ше развият монитет и няма да ги лови но вирос ни член. И каде е ботоксовото жуже> къде се е скрило? има сигнали че вече почнало да си бие ботокс ив задника му, като отидело на посещение в арапския свят да бъдело подгответно, Всички знаеме за арапските нрави положения и традиций. меркел нали за това ги прие тя много добре знаеше за аналните им претпочитания и ги взе да пести от презервативи, ама те започнали да управят и германските маже отзаде да не забременявали, и как може всичко това доиче вели да го префърля на корона вироса,

Много си писала, но граматиката и образованието не са ти сила! Ама изобщо! След първия ред, едва ли някой ти е прочел целия пасквил... Какви елементарни хора има, Божеее!

Ей, тъпи 'журналисти'! Така и не успяха да разберат, че разликата е огромна между грипа и covid-19! Начинът на предаване, инфекцията на тялото и т.н. са много по- опасни от грипа! Ако не бяха наложени рестрикции, засегнатите и починалите щяха да са неизмеримо много!

Не си тъп . Вдлъбнат си...

Не си разбрал правилно, какво ти говориха по телевизора. Не повечето, Всичките щяхме да пукнем. Добре, че Чип, Дейл и Памела Андерсън обединиха усилия, че да ни спасят.

"Ако не бяха наложени рестрикции, засегнатите и починалите щяха да са неизмеримо много!" повече починали със вируса - ДА . "неизмеримо" - ако си го мислиш че значи "Много повече" -НЕ! А в смисъл че не е ясно колко ще са повече. Но във всеки случай едва ли повечето починали със вируса ще са повече от починалите с хронични заболявания, които уплашени не са потърсили навреме медицинска помощ. Да добавим и починали от некачествено или закъсняло диагностициране по мейл от JP или изобщо недиагностицирани! И още и починалите със вируса, които уплашени че ако се изследват ще ги заразят в болница са се лекували в къщи! Като добавим и починалите (и хората с влошено здраве) от падналата икономика. Сумарно НАЛОЖЕНИТЕ РЕСТРИКЦИИ УБИВАТ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТКОЛКОТО СПАСЯВАТ!!! ама то трябва да се мисли многофакторно!

Всяка година по света умират 250000 - 500000 от грип. От две години обаче се мечтаеше за финансова криза, обаче тя нямаше как да се случи. Просто проведохме глобална тренировка при атака от хипотетичен вирус Макроикономическите показатели ще са определено по-ниски, но криза и рецесия няма да има!!!

Криза и рецесия вече има, и ще има още дъъълго време. Нищо няма да е по старому, не се самозалъгвайте. Първи на пистата е туристическия бранш - надолу, бавно но сигурно.

Всяка година умират по 250 - 500 хил от около общо десетина вида грип.

Преди глупаците тук отново да ревнат, че коронавируса е безобиден като другите вируси, чуйте това. През 2017/18 имаме в Германия 25000 починали при 9000000 заразени и то при наличието на ваксини, т.е. 0,3% . При коронавируса няма да има лимит ( без карантина ) , защото няма ваксина. Без карантинни мерки ще се разболеят поне 70% от хората, ( а не само 9000000 заради ваксината ) За 83000000 население това са 58000000 заразени. Да приемем 1% смъртност това са 580000 жертви. Ето това премислете. А за България ще са поне 70000 починали, без ограничителни мерки. И тъй като това ще са главно нашите родители, баби и дядовци, на по- младите келеши не им пука и дрънкат идиотщини.

Ти погледни да нямаш вирус под клавиатурата, под леглото, в гардероба...

Вие родители, баби и дядовци нямате ли? Ако нямате Ви разбирам - дреме Ви на х*я. Но ако имате позицията Ви е неадекватна (освен ако не ги мразите всички).

Големи глупости надрънка!

Няма да го разберат, защото не искат да го разберат. Така им е по- удобно. Иначе няма да има срещу кого да плюят. Така че не се хаби.

Швеция кара без карантинни мерки и се справя по-добре от Италия, като процент починали на глава от населението. И в Швеция не са заболели 70 процента от населението, а само три процента - 31,5хил на 10,23млн. Пишеш есъстоятелни твърдения.

ПОРЕДНАТА ФАЛШИВА НОВИНА или поне ПОЛОВИНАТА ИСТИНА! ЕТО ГО И НЕМСКИЯ ОРИГИНАЛ "Die außergewöhnlich starke Grippewelle 2017/18 hat nach Schätzungen rund 25.100 Menschen in Deutschland das Leben gekostet... Die Ex­perten gehen von 3,8 Millionen Arztbesuchen wegen Grippe in der vergangenen Saison aus" ПРЕВОД Изключително силната грипна вълна през 2017/ 18 взе живота на призлизително 25.100 души в Германия... (следващата част от текста е изрязана)- Според експертите 3 800 000 души са потърсили лекарска помощ през последния грипен сезон! СТАТИСТИКА 25.100 умрели от 3 800 000 заразени от грип прави 0,66% смъртност! В Германия от корона до сега са се разболели 178.150, от които 8.131 умрели прави 4,6% смъртност, при положение че Германия взе драконови мерки за преодоляване на кризата! Без тези мерки смъртноста щеше да е гигантска (в Италия тя е 14%) ЗАКЛЮЧЕНИЕ 4,6% смъртност при корона срещу 0,66% при грип, ще рече че при корона смъртноста е поне 6 пъти висока! Без предпазните мерки смъртноста в Гермяния щеше да е в пъти повече, което ще рече че корона е в пъти много по-опасна от грипа! МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ И НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИ!!!

DW както и Dis не са информациони медии. Статиите имат проучващо мението на населението цел. Отколкото информация на населението. Нали знаеш че kомунисти държат dir.

Статия показно - как се ползват медиите от властта за успокоение на народа - който трябва да работи за благото на бизнеса по време на пандемия! Като ви казваха да седите вкъщи - не вярвахте че има вирус! Сега същите хора пак ви казват някакви числа и ви успокояват като ви карат да бачкате в риск без вдигане на възнаграждението и сте супер ОК с това :) Народ мечта за всеки политик!!

Искаш да кажеш че немците са тъпи...На твое място нямаше да се надценявам толкова много. Колко години си живял там, и колко немци познаваш всъщност?

И германците ще седнат на дедовия на доцент Мангъров. Нищо че у нас го разпнаха преди Великден.

Германците след 3 месеца няма да имат нито един болен. Засега са седнали на дедовия на коефициент на репродукция под 1.

Защото целта е много проста: От всички индустриални браншове тази пандемия удари образователната система - средно и висше образование, култура и изкуство и наука . Всички други сектори си бичат парите, без изклучение вклучително строителния и селскостопанския сектор. Аз си миля, че целта беше да се стрине Немската Образователна Система - тя е най-мащабна в Европа. Да попрехвурлим, кой са ви ''приятелите'': Италия (оттам тръгна), Китай... Като си шев на Springer знаеш колко публикуват китайците...А всяка научна новост си е пари. Аз съм от БГ-нативен, там и това което се правеше с мизерни пари и то се клати много...

Като вече 8 години в Германия и двете деца в немски гимназии мога да кажа, че общото ниво на немската образователна система е по високо от българската. Но България ума елитни училища, където подготовката е на по-високо ниво. Затова имаме медалисти от световни олимпиади. Немската система толерира среднячеството. Това се отразява на талантите, не могат да се развиват. Така че всичко си има плюсове и минуси.

Брей, почва да изтича малко по малко истината - и то от съвсем неочаквани места...

И тук на година умирали от хиляда човека нагоре. Само първите 4 седмици на 2019г. умират 1882 човека повече от за същият период на 2020г. Коронавирусът ще достигне реално едва няколко процента от умиращите от грипове за България на година. Но с мерките: 1. Сриват икономиката с милиарди лева; 2. Безработица; 3. Нелекуване от други болести и смърт, причинени нови болести. Та дори страхът убива; 4. Дълготрайни ефекти включително със смърт, от станали безработни, сринат бизнес и така нататък. Как ще се отрази на раждаемостта и така нататък. Всякакви ефекти дори след 2 години; 5. Видяха сметката и на демокрацията. Решенията са какво му хрумнало на премиера и изпълнявай. Къде е парламента в парламентарна република? 6. Зомбираха хората и наложиха страх. Трябваше да се изчисляват предполагаеми плюсове и минуси. И почти математически да се вземат решения. А те гледат само едната страна и проявяват професионални отклонения. Не трябва да се решава само от доктори. За мен това е изкуствена криза - цирк. Проява на параноя и стаден принцип, какво правили другаде, като в Китай. А на статистиката за умирания в България, не може да откриеш тази "епидемия". Епидемия е например като умрат 1/3 от населението, като това на Европа от чумата (черната смърт). Държавите трябва да се върнат към нормалността.

Обяснете тази графика на умиращи на НСИ? Като бежовото е за тази година: nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици Къде виждаш на графиката епидемия? Защо първите 4 седмици на 2019г. умират сумарно 1882 човека повече?

Графиката ясно показва завишена смъртност през МИНАЛАТА година. Ако си направите труда да изтеглите и файловете с данни от НСИ за предишните 5 години, ще видите каква е работата. Както и да се опитват да скрият истината, числата ясно показват, че зимата на 2016/2017 (от краят на ноември 2016 до началото на февруари 2017) смъртността е с около 4000 човека по-голяма отколкото през същият период на зима 2015/2016 или зима 2017/2018. Същото нещо се наблюдава и през зимен сезон 2018/2019 (от средата на ноември 2018 до първата седмица на февруари 2019) като сравнено с предишната зима или с тази зима, допълнителната смъртност е над 3000 човека. Данните се намират в края на тази страница - има връзки за изтегляне във формат excel: https://www.nsi.bg/bg/node/18121/

Сбъркал си. Тази година грипните епидемии бяха две. Едната в края на януари, която почти съвпада с миналогодишната и другата в края на февруари, когато миналата година нямаше. Убиец е студът, който свива кръвоносни съдове и заради това вдига риска от инфаркти, инсулти и кой знае какво още. А тази година студ на практика нямаше, за разлика от миналата.

Ало, вманиачените в епидемията, през зимата на 2016/2017 в България са починали около 4100 човека СВРЪХ обичайното. Никой, разбира се, не ги е записал като починали от грип. Нито пък спряха да работят ресторантите, хотелите, зимните ски курорти и изобщо освен една граипна ваканцийка а учениците, нищо друго нямаше. Такава вълна имаше и през 2018/2019 (т.е. миналата зима), когато допълнителната смъртност беше около 3100 човека. За мащабите на България тези 3100 се равняват на 37 000 починали в Германия! А 4100 съответстват на 49 000 в Германия!!!! Никой нищичко не каза! Дума не обелиха в България за тази свръх-смъртност. Сега всички се въртят в кръг като ненормални, плашат ни с ковчези и липса на чували а трупове, пък не помня миналата година да е говорил някой за недостиг на погребална утвар?! Добре е, че германските журналисти са разровили темата, но кога и родните ще разровят темата в България?! Събудете се бе, МИСИРКИ СМОТАНИ!!!

Хубаво е човек некомпетентен в дадена област да не изразява мнение. Научните среди отдавна се аргументираха. Журналист в Германия е същото като в България, влезнах това да уча, защото нищо друго не ме приеха. Нямат IQ за математически, инженерни или медицински специалности.

2016/17 зимата имаше кучешки студ с температури до почти минус 30 в някои градове. Имаше три дни подред, в които максималните в София бяха под -10, нещо невиждано от години. А ти си дрънкай за грипа.

Не знаех, че тогава са умрели 4000 човека от измръзване! Бре, да не повярва човек!

Зевзек

Какво има да знаеш, когато си прост? Студът причинява далеч повече рискови състояния от едното просто измръзване.

Статия - излагация. Разликата е в това, че за едното няма лекарство. За глупостта също няма.

И като е имало лекарство за грипа, защо не са ги излекували тия 25000 ами са ги оставили да се гътнат?!

взимайки веднага мерки, а не да реши, че ще го кара на крак. Като така решиш, отговорността си е изцяло твоя, а не в последния момент да търчиш да те лекуват. Има и ваксини, ако искаш си слагаш.

Смъртността от корона е толкова процента, колкото политиците решат да бъде. Тия партенки от института Рабърт Кох мое си ги пъхнеш знаеш къде. Реалната смъртност от короната е нула процента - това според всички патолози в европа - има участвали лекари от България и са качили един клип и там обясняват много неща.

Защото никъде го няма.

кои бре, дай ги да ги видим де са тия патолози, аз па друго четох от едни дето са се престрашили да правят аутопсии, ма явно са били пияни или надрусани и са халюцинирали

ще разберем какво е скрито зад цялата тази шумотевица и крайни мерки покрай Ковид-19 из целият свят. Във всеки случай, въпреки голямото афиширане на тази цел, нито шумотевицата, нито крайните мерки са от голяма загриженост за опазване здравето на хората, защото десетилетия на ред човечеството постоянно е атакувано от смъртоносни болести и е имало не малко медицински и медийни съобщения за високите заболеваемост и смъртност от различните грипни щамове и други заразни болести, но наистина, никога не са налагани на отделните хора, обществата, икономическите и други субекти в държавите такива крайни ограничителни мерки и не е обявявана пандемия. А сега, конкретно при нас, в България, и редица други държави, бе обявена епидемия при реален брой на заразените който не отговаря на стандартите на СЗО за обявяване на епидемия и дори бе въздигната в пандемия. Остава открит въпросът - какво се скри от всички нас с таза пандемия - възстановяване на изпадналата в рецесия или преструктуриране на световната икономика, преразпределение на световните сфери на влияние или нещо друго, за сега все още неизвестно за "широката публика"?

На тази пандемия от COVID-19, световната олигархия(на чело с Федералния резерв), златен паметник ще издигне! "Съвсем случайно" и в "точния момент", по добра маскировка на Световната икономическа криза/рецесия и Господ не може да измисли! Носи се слух, че след като се слегне пушилката от „пандемията“, на новите емисии „зелени гущери“, вместо „окото“ на върха на пирамидата, ще има изографисан корона-вирус и надпис: "за особени заслуги към ФЕД".

Не всеки, който върви на два крака е експерт! Този издател няма нито образованието, нито компетентноста да се изказва по тези медицински въпроси! Смъртноста на грипа е между 0,5% и 0,7%, т.е. 0,7% от регистрираните болни от грип, умират! Смъртноста на корона е около 5 %, т.е. 7 ПЪТИ по-висока, т.е. корона убива 7 пъти повече хора от колкото грипа! В Италия смъртноста от корона е дори 14%, т.е. 14% от регистрираните болни умряха!

Кой ти каза, че са такива процентите на Ковид-19? https://www.youtube.com/watch?v=Ztlu_F6nT4g&t=75s

ЧЕТИ като си толкова голям капацитет Robert- Koch Institut: "Zum Vergleich: Die Schweinegrippe kam 2009 auf eine geschätzte Sterberate von einem Verstorbenen bei 10.000 Infizierten, das sind 0,01 Prozent. Für die jährliche Grippewelle gehen die Schätzungen von ein bis zwei Todesfällen pro 1000 Infizierten aus, was eine Letalität von 0,1 bis 0,2 Prozent bedeutet. Mediziner gehen davon aus, dass die durch das Coronavirus ausgelöste Lungenkrankheit Covid-19 bei 80 von 100 Infizierten milde verläuft, während 14 schwer erkranken und sechs eine Intensivbehandlung benötigen" ДОПУСНАЛ съм ГРЕШКА! Смъртноста от гирп е дори 0,1% до 0,2%, от корона 14%

Достатъчна е бегла представа от немския език за да видиш, че 14% смъртност си е чисто твоя измишльотина. Ползвай гугълския преводач, той е за илитерати като теб. Но и той мозък не може да ти присади.

Понеже явно не можете да си служите с преводач, Ви помагам. „За сравнение: през 2009 г. свинският грип е имал приблизителна смъртност от един починал на 10 000 заразени хора, това е 0,01 процента. За годишната грипна вълна прогнозите предполагат една до две смъртни случаи на 1000 заразени хора, което е летална смърт от 0,1 означава до 0,2 процента. Лекарите смятат, че белодробната болест Covid-19, причинена от коронавируса, е лека при 80 от 100 заразени души, докато 14 са сериозно болни и шестима изискват интензивни грижи

Хайде сега ти като експерт на 2 крака ми кажи, знае ли някой колко хора са починали от коронавирус, или са починали с корона вирус? Да ти припомня един случай от преди месец и половина в България: Мъж с черепно-мозъчна травма почина от коронавирус! Хайде, специалисте, ти си!

Сега за експерт като теб на 4 крака, едно обяснение, ако устре се раболееш от рак и отидеш на химиотерапия, в зависимост от рака разбера се, но има голяма вероятност да преживееш следващите 5 години, а в не малко случаи да се излекуваш, ама ако те гепи короната по време на лемението ти, ще умреш, ама не защото си болен от рак, а защото си се разболял от короната през тва същото време. Как е, схващаш ли тънкат разлика? Или май трябва да се изправим първо на два крака?

соРос е виновен! Плати на Ппутин да затвори раССия заради измисления китайски грип и да съсипе икономиката!

Човека говори за Германия, писателстващия по думите му говори как били 25 хиляди ''малко'' правейки сравнение???? от световния отчет на починалите от короната

Cилитe нa прaвитeлcтвoтo нa нaциoнaлнoтo cъглacиe (ПНC) унищoжихa руcкa зeнитнo-рaкeтнa cиcтeмa "Пaнцир C-1", изпoлзвaнa oт aрмиятa нa фeлдмaршaл Хaлифa Хaфтaр близo дo грaд Тaрхун в Либия, както прeдaде Aнaдoлcкaтa aгeнция. Руските свободни медии коментират, че прехвалената техника е трябвало да защити местната авиобаза от безконечните удари по въздух. "Руските наемници от "Вагнер"и фашизоидният генерал Хaфтaр малко закъсняха, защото въоръжените сили на Анкара установиха тотален контрол по въздух. Пaнцир C-1 се правърнаха в шашлик", твърдят руските медии, които смятат, че поразените руски зeнитнo-рaкeтни cиcтeмa вече са 7, като всяка струва по 15 милиона долара". Турският дрон "Байрактар-2" излизал значително по-евтино. Тежките загуби на "Вагнер" принудиха Москва да изпрати единствената си "въздушна болница" самолет "ИЛ-76", оборудван за спешно лечение, който кацна край Бенгази.Гoвoритeл нa oпeрaция "Вулкaн нa гнeвa", първoнaчaлнo зaпoчнaтa oт Либийcкaтa нaциoнaлнa aрмия (ЛНA), кoмaндвaнa oт Хaфтaр, зa зaвзeмaнeтo нa Трипoли, cъoбщи, чe руcкaтa cиcтeмa e билa унищoжeнa мaлкo пo-рaнo близo дo грaд Тaрхун, нa 80 килoмeтрa oт cтoлицaтa. Тя e билa дocтaвeнa нa cилитe нa ЛНA oт Oбeдинeнитe aрaбcки eмирcтвa, прeдaдe aгeнция "Фoкуc".Пo-рaнo ce пoяви и инфoрмaция, чe cилитe нa ПНC ca плeнили другa, cпoрeд руcки изтoчници пoврeдeнa cиcтeмa "Пaнцир C-1", cлeд кaтo прeвзeхa вoeннoвъздушнaтa бaзa Aл Уaтaя oт ЛНA.

Голем козяшки кеф. Леко да не се наакаш от кеф, не се напъвай толкова.

нещо много фалшиво звучиш....сърбай сълзи и сополи и удави мъката в Бояришник или одеколон

дяволите да те вземат какво общо има това с темата, налудничав маниак

Работи човека. Има плеяда от такива боклуци по форумите. Заработват по някой цент.

това пък какво общо със статията? или така, по навик - мразиш безплатно. за съчувствие си...хапчетата обаче ще помогнат повече.

На твое място не бих си подритвал трудовата книжка наричайки "фашизоид" америкаския гражданин Хафтар. Кой според теб го е командировал обратно в Либия?