В 15 области в страната няма нито един нов случай на коронавирус

3 134 ваксини са поставени през последното денонощие, така общият брой на поставените дози надхвърли 1 660 000

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само да напомня, че в плевен делта ковида беше открит в проба от април. и ако е толкова заразен в плевен и областа нямаше да остане здрав човек. ама на - много ниска заболеваемост. що ли ? едва ли е от мерките, който никой не спазва

Ако е бил един човек, вероятността да я разпространи е доста далеч от 100%. Освен това е необходимо време. Засега най-краткият период за удвояване е бил около 15 дни. Трябва минимум десетина пъти по 15 дни да минат, за да може започвайки от един да станат 1000. От друга страна едва ли е само един. Затова 4-5 месеца са напълно реалистичен срок, който е необходим за да плъзне заразата навсякъде. 20 или 50 дни са твърде "оптимистично" предположение.

че човекът се е самоизолирал веднага понеже е новозавършил лекар. Иначе не се притеснявайте. Като гледам няма дълго да се забави. Щом може в Русия през лятото, що у нас да не може.

Няма ги гербавите и докторята ги е шубе вече да пишат всеки кихнал за болен от ковид!!!

Явно гербавите са били по целия свят, тяхната леля, че навсякъде беше същото. И точно тяхното падане е причината за намаляване на ковида - няма нищо общо с идването на лятото, ваксинацията, многото преболедували. Браво за прозрението, браво и поклон!

Не в целия свят. Само про-западните държави, а те не са толкова много. САЩ, ЕС и васалните им. Другите отдавна нямат проблем.

И Русия ли е прозападна бе? Едно време изглеждаше поне интелигентен...

Простете невежеството ми, господин епидемиолог/вирусолог/имунолог/болничен администратор/ерудит по всички въпроси, "без паника" - бихте ли пояснил Русия, Индонезия, Иран, Колумбия и тн про-западни ли са, васални ли са, или отдавна нямат проблем? Благодаря за консултацията!

Голям процент от българското население не търси медицинска помощ при настинка. А ковид е една по-тежка настинка, от която се умира малко по-често отколкото от сезонния грип. Поведението на българина по отношение на здравето не се е променило с магическа пръчка за една година, което ме навежда на мисълта че статистиката пет пари не струва.

Тези с минусите явно твърдят, че българите имат висока здравна култура при очевидно най-високата смъртност и най-кратката продължителност на активния живот в Европа.

Плюсовете и минусите не определят вашидността на едно мнение. Има много хора подкрепящи откровенно вредни за тях неща, поради субективни причини. Не търси слава в коментарите на дира :), аргументите са това, което е важно и постепенно надделява.

Плюсовете в твоя случай, господин лъжец "без паника", са резултат от 10 различни акаунта на един компютър. Търсача на слава казва "не търси слава". Аргументи, които се сменят според ситуацията не са аргументи! Хиляди смъртни случаи се дължат на такива като теб!

Иванчо!!

Има вероятност да са несъгласни с очевидно невярното и не базирано на никакви данни твърдение че е "малко по-смъртоносен от грипа" ковид. Десетки пъти е по-смъртоносен. Това по всички краища на света го констатират. Поне където не си фризират статистиката. Иначе за здравната " култура" на българина съм съгласен. И естествено това се отразява на статистиката. Но понеже е по начин удобен за троловете не им пречи този факт.

Жълтите отвориха кутията на Пандора и изпуснаха биологично оръжие. Поведението на този вирус е непредсказуемо, ефективно лечение НЯМА, имунитетът след ваксинация не е траен, а и въобще не са известни късните усложнения от ваксините. Проклети да са изродите, които допуснаха това!!!

Само антисептичен лубрикант и латексов предпазител нахлузен на главата ти осигурава „Вечен живот”

!0! Колко си оригинален!

Идва индийския щам, после после индианския и накрая руския...

Това, което виждаме сега е нормалното протичане на една вирусна “епидемия”. Изолацията, стерилността, липсата на свеж въздух и среща с микроби допринесоха това да се проточи прекалено дълго. Под надслова “всички ще умрем”, се подмени всичко, което медицината е достигнала за хилядолетното си развитие с политически обосновани мерки. Време е прокаралите тези мерки и навредили на обществата да носят отговорност. А протакането във времето и нефелните промотирани протоколи за лечение, както и изваждането на личните лекари от борбата, именно тези, които познават индивидуалните болежки и страдания на отделния пациент, да се разследва и осъди по начин, по който не да не се допусне отново медицински диктат под давление на лица в явен конфликт на интереси.

Абе да ти кажа и доста хора малко взеха та поизмпряха от вируса. Едно 20 хиляди. Не казвам нищо ама това си е един малък български град дето се стопи.

Така е. А сега прочети какво казвам. И се сети как умираха тези хора. Също виж и колко в повече измряха без вируса благодарение на организацията спряла достъпа до медицина на други освен тези с ковид.

За да бъда по-ясен ще ти дам още малко аргументи, в случай, че не разбираш казаното по-горе: 98%+ от починалите са със средни и тежки хронични заболявания, напълно игнорирани от единия лекар и двете сестри, надничащи, но не пристъпващи в ковид отделението. Консулт за съпътстващите им заболявания, както и данни за тяхната история няма поради скъсване на връзката с личния лекар, а лечението се свежда единствено до протокола за ковид, без оглед на същите тези съпътстващи заболявания. В същото време за миналата година поради блокажа и оставянето само на болничната помощ, концентрирана единствено в ковид, се наблюдава допълнителна смъртност надвишаваща с над 15% тази официално обявена от ковид, а именно 7000+ с ковди и 8600+ без ковид.

3евзек

Ало, Паниката, А какаво се промени сега? Ще изпреваря отгвора ти, защото го знам. Как ще коментираш изказването на ваши здравен, че опсаността не е отминала? Не е ли това всяване на страх? Или изказванията на шефовете не ги коментираш?

3евзек

Ало, Паниката, Вече цяла година не научи, че официалната статистика за починали от ковид включва само потвърдените с тест. А 14 дни след тест или след преценка на лекар, вече ги водят без ковид и ако овек се спомине след това, няма да е потвърден. Има хора, които с месеци си влачат последствията. Според теб всички от тях оцеляват, нали? А паниката, която сее вашият здравен с това, че опасността не е отминала, нея не я коментираш. Не те ли е срам бе?

Тези дълбоки разсъждения от човека който даваше Сърбия и Китай за пример за липса на мерки!? Като оставим настрана, че не са най-меродавните данни тези от неделя, за да се правят изводи, може да погледнем какво става в Русия примерно за да си направим сметка какво ни очаква скоро. Понеже си го търсим всячески, а сме доникъде с ваксините и сме по-разхайтени от всякога. И не знам дали не е време да си дадеш сметка, че почваш да се излагаш, като се пишеш IT, а лееш мъдрост на тема епидемиология.

Никой вече не се връзва на празни приказки и опити страха да продължи. Лошото за вас е, че ако не измислите нов вирус, с този няма как да продължите да плашите поради достигната степен на имунитет предотвратяваща статистически важна заболяваемост.

Ами сега….(нова статия в дира): Първо лабораторно изследване: 43% от българите са преминали през коронавируса Пазарджик оглавява класацията с 62%, в Ямбол данните са за 56%, в София една трета от хората имат антитела от естествена среща с вируса Как ще продължите пропагандата????

3евзек

Ало, Паниката, Нали 70% го бяха изкарали още миналата пролет? Много ви е къса паметта изглежда.

Всичко което не изнася на Без паника са празни приказки. Дори при положение че цитирам и неговите думи. А това проучване самият д-р Калъчев казва че не е национално представително, отделно че е леко тенденциозно. А изводи пък за нещо, което за сега го няма у нас е редно да се правят на база на това което става на други места където вече е напълзяло. Британия и Русия примерно.

Ти лекар ли си, бе лъжец манипулиращ? Кога беше в ковид отделение? Абсолютно всички се лекуват след анамнеза, разглеждане на документи от предишни заболявания и консултация с личен лекар по телефона, ако е необходимо! Може да има случаи на недобросъвестна работа някъде, но това не е причина да се слагат всички под общ знаменател. И понеже се вижда политически уклон в неграмотното ти изказване, да питам - какво се промени с новите управляващи? Къде са реките от мед и мляко? Нещо да кажеш за изказването на Кацаров от събота?

Пациент съм. И това, което казваш е абсолютна лъжа, за абсолютно всички болници в София и страната, по абсолютно всички пътеки, не само ковид.

си лежал с тежък ковид някъде? И как така успя навсякъде?

Ебати, всезнаещия олигофрен! Ебати, самочувствието! :)))))))))))

Де, да бяха. Хората са прогонени по чужбина. Ако дръпнат една статистика колко българи са в момента в България, ще стане ясно защо няма нови случаи. Всички в страната или са с ваксина, или изкарали вируса.

Що за глупости? Изобщо отде ви идват такива “съждения”?

При положение, че ваксини има от всички видове, навсякъде и за всички желаещи, то вече ограниченията е време да отпаднат. Има хора, които не могат да се ваксинират по медицински причини. За тях трябва да има един "коридор" за час-два, през който в хранителните магазини, аптеките и транспорта маските да останат задължителни. Те не са виновни с нищо и им дължим тази солидарност. През останалото време - никакви мерки! Който го е страх от вируса да се ваксинира сега, а не наесен пак децата и заведенията да са му виновни.

Излекували ни били в болниците, е как като няма лекарство против този вирус. Вероятно има в София добри болници с подобаващо внимание към болните. Но в провинцията е мор. Самите лекари са уплашени, а в повечето места недостигат, а ако се надяваш и да те излекуват е все едно да чакаш от умрял писмо. Колко хора умират в болниците от др.заболявания, а те изписват от ковид. Грехота е така да си играят с нас, вземат паричките и се изхвърлят, че са ни излекували. Да бъдем благодарни на собствения ни организъм ако има сили да се справи с вирусите, на останалите среден пръст.

Халдното време свърши - идват над 30 градуса. Е са веднага ще ви нося парцал на носа да не мога да дишам. Нито ще ви пазарувам от умрелите вериги, нито ще ви се возя на вмирисания адски транспорт

Тия дето ги надупчиха по собствената им воля много ще се кефя да ги гледам как пукат в мъки

Нищожество!

Само дето сме добре ваксинираните и вече не ни пука нито за мерките, нито за тва кво мислят по въпроса тъпанари като теб. Айде бЕгай да пасеш.

В Англия ги ваксинираха и вдигнаха смъртността. В Африка няма мерки и няма вирус. В САЩ махнаха мерките и икономиката им се възстановява. ЕС затъва в блатото Ковид 19 . Чакаме Делта вълната ,после други вируси .

с индийския щам.

Според наличната информация за общ брой починали хора, през 2020 в Африка няма нито един починал от каквото и да било. Откриха тайната на безсмъртието най-сетне.

Махайте маските и мерките .

Време е вече този народ да се отрезви и да знае, че ковид-19 е една огромна измама и един обикновен и нормален грип както всички останали, които ни навестяват всяка година. Факти за тези които не са съгласни. 2 процента от населението на земята умира от вируса. Нима от останалите вируси се умира по-малко, само дето в случая тупурдията е голяма. Сега ваксини ще ни агитират да си поставим. И колко трае действието на една ваксина - 6 месеца или една година. И после? Всяка година ще трябва ваксини да си слагаме по тяхната логика. Но пари са това - от тези ваксини, маски и цялата тази пандемия която се опитват да ни представят, има какво да се извлече и изсмуче от нас.

Айде бе министре... МАХАЙ маските! Защо са ни? Нито пазят, нито ги носят като хората!

А с хрема колко са по области?

Тулупа спря да обикаля с джипа и случайте намаляха.

Последни по ваксинация в ЕС това e важното

Колко да е важно и за кого?

За слепите ковидари ега прогледнат, къв е смисъла от "ваксините"

в тезди области вече няма и хора, всичка се е довлякло в София....