Експерт: Русия не може да се откаже от ”Южен поток”

Проектът „Южен поток“ ще бъде реализиран под една или друга форма, защото Русия се нуждае от южното направление на газовия поток.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Русия не може да се откаже от ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото и да стане, нас вече никой не ни пита. Русия вече ни счита за краварска слугиня, която няма собствена политика и лидер като Орбан, Земан и др. с които да преговаря. Договорките ще бъдат директно с ЕК.

Дано е прав. Южен поток е сто процента печеливш за България проект. Жалко че го спряхме, опитвайки се да угодим на краварите.

Ей на такива им се иска да лапат с Руснаците!Русия най-се да бъде аут.Каква пропаганда на Путев с Китайската сделка за 400 милиарда и тя стана факт като комунизма,който Русия ни набутваше след 17 та !Най-сетне далече от мужиките...!Само тогава ще избегнем постоянния фалит от 44 г.!

Зарежете ръшите ,бе! Ние бъкаме от газ!! Вече 4 % от домакинствата имат що годе газ ! Като няма - допърдяват!?

"Китайската карта" не сработи ли ?? Китай финансира авансово проекта с милиарди, скъсват се от строеж на трасето,а тоя някакви партенки хвърля.

Отивам до "Илиянци" - да проверя картата!?

Никой не отваря резерви които са тъй наречени резерви в случай на война. Опищяхте орталъка без да помислите повече защо и как.

Още преди 51 години, през далечната 1964 г. проучванията в българския шелф на Черно море са доказали наличност на 137 000 000 милиона тона нефт и над 132 000 000 000 милиарда куб. м. природен газ. Тогава Москва забранява на България да добива в българският шелф на Черно море и нефт и газ.

А 25 години кой сега ни забранява?А?

ХАН, Пак Русия ни забранява чрез нашите комунист.лакеи с неизгодните договори и лъжите им .Само най-сетне далече от Русия иначе все ще сме във фалит както до днес...!

Седесарска измишльотина...

Русия се нуждае от южното направление на газовия поток - фалирахте,но вече никой не ви иска патоците

Да ръбам сняг

``акционерно дружество, в което равен брой дялове имат Български енергиен холдниг и \&яуот;Газпром\&яуот;. Тя допълни, че няма как българската или руската държава да вземат решение за прекратяване на дружеството и това може да бъде направено единствено от акционерите`` Ех Теменужке, проста си беше, проста си остана. На всички деца е ясно кой взима решенията в БЕХ и кой взима решенията в Газпром.....хайде марш обратно в блатото

проф. Атанас Тасев не е никакъв професор и няма и един ден стаж в енергетиката. Но пък загуби 700,000 лева в КТБ, спечелени явно от хвалба на руски проекти.

Иван Костов обаче си ги дръпна.

Това да не ти е Кримска Русия - дето го наричаш Кюрдистан. Такава страна кога е имало. Танап минава през Азербайджан, Грузия, Турция - неграмотни ми драги професоре.

Тъп професор. Танап минавал през Кюрдистан пекосявал Анадола и за да стигне България трябвало да премине зоната Турска Румелия.

Компресирания газ от Белия дом е най хубавия газ!

Този не е в час. Южен поток умря и няма да възкръсне никога.

На приказки и самоизтъкване - може.. Истинският експерт - поставяйки въпроса за ЗАПЛАТИТЕ на партийните партизани на хранилка в ЮП УЖ България, щеше да попита и за ЗАПЛАТИТЕ НА УЖ БЪЛГАРСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ "Нефтопровод Бургас - Алесандропулос".. ВСЕ ОЩЕ И ТЕ СИ ЦИЦАТ ЗАПЛАТКИТЕ.. А някой веч и трудов стаж за пенсия натрупаха в него.. Макар, че тръбата от 2009 е окончателно погребана..

Е, тасев си е откровенно про кремълски "експерт " . Агентите на влияние от време на време ги активират от Москва, колкото да не заспят. Такова нещо като Кримски поток няма, и по пренцип е невъзможно от политическа гледна точка. Не случайно тази идея не е лансирана даже от Газпром, а от "независими консултанти". сега са включили и нашия "експерт " за да припява в хора на български.

Докато Путин (или подобен на него) е на власт, нищо не се знае. Там няма здрав разум, а има само игри, които да го закрепят на власт с година повече. Способен е да направи война, да наруши международен договор, да говори всякакви лъжи на нацията си през национален ефир и то редовно. Способен е да направи нацията си ДВА ПЪТИ!!! по-бедна. Непредвидим - това е политическата дума за луд. С такъв не се захващай дори чанта с бгаж да пренесеш от точка А до точка Б. Камо ли политика да правиш с него, в процеси да участваш. Представете си колко му е далновидността на КГБ-йския ЛилиПутин, за да спре Южен и да обяви подмяната му при посещение в Турция. Все едно не знае кой е Ердоган! Все едно че пада с парашут джуджето на земята от други светове. Аз честно не съм чувал за по-сбъркан политик от това нещо от времето на Сталин и Хитлер. А днес си имаме няколко: въпорсното джидже, Ердоган, Орбан и да не изброявам напред. Ако трябваше да говоря и за наистина дребни мисионерчета на глупостта, задължително споменавам станишев. Умишлено пиша името му с малка буква, защото толкова е оценката ми за личността му. Страхливо използваческо и предателско пале, отскача далеч при всеки ритник от истински политик. С такива нищо не се знае, експертът да не смята ползи. Плзите са в мандата и избутването му, въпреки политическия провал извън всякакви представи за възможното! Путин...

То сигурен ли си,че бьлгарска нация става по-щастлива?Данни за 3 млн.нищи не казват "да".Дебил,-что ще кажеш?

Вижте истината за заплатите в "Южен поток България", както и за начините по които ги укриват. Може да се запознаете със сканираните оригинални официални документи, като напишете в Гугъл: "Енергепийна калинка 1 в кабинета Борисов 1 - документи".

Защо Русия ни налагаше на двойни цени и дори повече за газа? Кажете другарю мурзил- русофил. Да ти кажа ли аз? С подкупи на политици. Когато пишеш слагай и малки букви- така все едно ми набутваш твоето идиотско мнение.

ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЮЖНА И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА ИСКАЩИ ДА СЕ СЪСТОИ ПРОЕКТА ЮП,СА НА РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ОТ ТВОЕТО!!!С БЕЗПОЧВЕНИ ОБИДИ НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА!!!

А ти умнико, нима мислиш. че като пишеш с главни букви си по-убедителен в лъжите и ибрикчийството?

Ако си българин не е добре да си какъвто и да е чуждофил, още по-долно е да го изтъкваш!

деер

Като в онази болница, в която хранеше пациентите с фиде да 7.60лв пакета....Разбираш ли? Затова Германия е най-евтино и не защото били много големи консуматори. Руснаците винаги не са си правили сметките математически точно.....

НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМЕ В ПАНИЦАТА НА БРАТУШКИТЕ,ТЕ СА МОГЪЩИ И ВИНАГИ ЩЕ СИ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СЪС СОБСТВЕНИ СИЛИ!!!ТРЯБВА ДА СЕ КОНЦЕНТРИРАМЕ ВЪРХУ ТОВА,КАКВА ЩЕ Е ПОЛЗАТА ЗА НАС ОТ ЮП!!!ФАКТА,ЧЕ БРАТУШКИТЕ НИ ГАРАНТИРАТ В СЛУЧАЙ НА СОБСТВЕН ДОБИВ ДА НЯМА ПРОБЛЕМИ С ДОГОВОРИТЕ ЗА ДОСТАВКА НА ГАРАНТИРАНИ ОБЕМИ ОТ РУСКА СТРАНА,НА НАЙ ИЗГОДНИ ЦЕНИ И ПРИХОДИ ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ!!!ЮП,СЕ ЯВЯВА ФУНДАМЕНТ ЗА ПЕРСПЕКТИВНО РАЗВИТИЕ НА ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА ИНДУСТРИЯ НА БЪЛГАРИЯ И СУВЕРЕНИТЕТ НА ДЪРЖАВАТА!!!ОТ НИКЪДЕ НЕ МОЖЕ ДА НИ БЪДЕ ДОСТАВЕНА ГАЗ В НУЖНИТЕ ОБЕМИ И НА КОНКУРЕНТНА ЦЕНА ОТ ЮП!!!ЗАТОВА НИКЪДЕ,ПОВТАРЯМ НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЦЕНА НА ДОСТАВКА НА ГАЗ ОТ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ!!!ТЕ И"МАРИЦИТЕ" ВИ ПРОДАВАТ ТОК,НО ЦЕНАТА МУ Е СОЛЕНА В СРАВНЕНИЕ ОТ АЕЦА!!! И ЗАЩО НЕ КОПУВАМЕ САМО ОТ АЕЦА???ЗАЩОТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПРОДАЖНИ ПРЕСТЪПНИЦИ,КАНДИДАТИ ЗА ЗАТВОРА!!!

Няма нито една НОВА ТЕЦ в света, която да продава по-евтино от Американските ТЕЦ у нас. Нещо повече - няма нито една НОВА АЕЦ в света която да продава на два пъти по-висока цена и да е на загуба въпреки това. Нова АЕЦ обикновено е с цена от над 20 евроцента, което е близо 3 пъти по-скъпо от цената на т.н. Американски ТЕЦ. Затова никой не ще да строи АЕЦ без държавни гаранции и перференциални цени за период от 15-20 години. Примерно в турската Акую договора беше за 15,5 американски цента, предварителна цена за изкупувано и то само защото Рос Атом щеше да строи с безлихвен държавен заем и без печалба за оборудването.

Русофил

"ТОЧНО ТАКА",И НАШИЯТ АЕЦ ЛИ ЩЕ МЕ УБЕЖДАВАШ,ЧЕ РАБОТИ НА ЗАГУБА???УБЕДИ САЩ ДА СИ СПРЪТ АЕЦОВЕТЕ И ДА КАРАТ НА ВЪГЛИЩА!!!

Не ни губи времето с глупости.Информирай се малко и тога излез на сцената.

Всичко това е при наличието на предвидими политици. Известно е, че Путин е непредвидим. Този епитет замества в политиката думата луд.

Кой, кога, по кой повод замества в политиката думата луд? Русия,колко време чакала БГ за се отърве тя от зависимостите и да реши въпроса сама? Борисов колко пъти променял решенията си? Непредвидим беше Борисов, а Путин беше много, ама, много търпелив.

Руснаци имат поговорка : Без меня меня женили. Що директно да не попитат Русия ще строи или няма да строи. Оженят я по няколко пъти на ден по различни поводи. При това известно, че тя не се съгласява на условията на ЕС, който както му се полага не може да се раздели с двойни стандарти. На Азербайджан, който, впрочем, няма достатъчно газ на него му разрешават същите условия, които на Русия забраняват (Трети енергопакет).

Може , може и се отказа.

Grazhdanin Bender govoril:"Mechtat' ne vredno"!

Логиката говори, че Украйна би трябвало да се радва, ако има Ю. Поток, по дъното на Ч. море. Защото иначе, ще мине по сушата, но не Украинската. Такава е логиката при враждебна Украйна.

... на другаря Тасев ли да вярвам или на м-р Путин, който с лош поглед и силно присвити устни каза, че ще накаже България и ЮП няма да има...

Че тя Украйна на Русия ли се крепи? Тя не беше ли нападната от Русия? От тебе знам, вярно не се потвърди от други източници!

Малей! Верно ли си толкова тъп че не можа да разбереш кво ти пишат?

деер

Ало, САЙПЕМ не са се отказали от Южен Поток!!!!!Защо Сайпем са още в България? Защо не са си тръгнали? Знаете ли колко пари им излиза да стоят в България????? Вярно е , че руснаците плащат, но все пак са тук - във Варна!!!!

И къде точно са във Варна,че не се виждат и чуват?Корабите им бяха на рейда още няколко месеца след като Путин спря проекта,после си заминаха.

деер

Докато бяха в Бургас харчеха по 1.6млн евро на ден общо двата кораба. Сега са в пристанище в Западна Европа.... и харчат по-малко от 200 000 евро на ден....Капиш?!

Още един екШперт. Китайската карта не била сработила. Абе льоьо, говорим за доставки от съвършенно различни находища. Тва да не ти е кат ти се прецака водата в банята и си носиш с кофи от кухнята. Аман от недоучили тъпаци.

Китайската карта не сработи тъпако, в пазарен, а не в "находищен" смисъл, защото чинизийци почнаха да извиват путлерските ръчички, а и никога не биха се оставали да са зависими от путлерски въглеводороди, купуват от арабите, от Австралия, Малайзия, търговският оборот на Китай с Австралия е два пъти по-голям от този с путлеристан, та митът за големите сделки между путлеристан и чинизия си ги наврете знаеш къде.

Братушките пак ни "опипват".

Е..тиит Съм ги И ! - им Държи.

Може и да ни "опипват",ама едни други направо ни оправят

Явно на някои много им харесва Руското "опипване", че май нокой не ни е "оправял" така, както руския ботуш.

Заобикалят! Крим-румъняска -сърбия и т.н. бибитко дасичешемъдурите! пъкний пакша годеуами синцити!!!

Москва нареди да се опипва почвата, да не би да се е пропукала и да е жадна за руско изнудване България. Ами не е, другарю Тасев. Не искаме ни руска газ, ни руско жило.

Да бе,-вярно!Печките ще ми свършат по-добре работа!Перник няма дъно с кемура!Ура!

Абе не виждаш ли че този "експерт" току що се е събудил от зимен сън и не е наред. Русия вече се отказа от ЮП. Този още не е прочел статите вестници. Отказа се поради политическата несигурност. То с лизедупци бизнес не се прави. Ако има ЮП или нещо подобно ще минава през Гърция.

Напразни са опитите на Русия да заобиколи Украйна. А също така и много глупави. В Украйна има изградена газопроводна мрежа която може да доставя газ на Европа. Южен поток е политически , а не икономически проект. Ако въобще някога другаря Тасков е бил експерт, добре трябва да знае, че също няма да - сработи. Причините за неуспеха на ЮП не са политически. Те са икономически. Няма как да съществува нещо което противоречи на икономическата логика и здравия разум.

Викаш Украйно не се отказва от парички за транзит така ли? От нашите парички не се отказват също?

Как разбра, че са "напразни" опитите да се заобиколи Украйна? Звездите ли ти говорят? Я са си отвори инфото за Северен Поток и кажи това не е ли точно "заобикаляне" на Украйна? Щом веднъж е направено, ще последват още такива потоци.

Очевидно си скаран с географията. През Северен поток трасето е поне с 1000 километра по-малко и не "заобикаля" Украйна, а Беларус и Полша. Освен това по-насевер пътя е по кратък, трябва да си наясно, че обиколката на земята на екватора е най-дълга. В случая обаче Северин поток е на север, а газопотока е от най-северните сондажи на Русия

ЩОТО ЕВРОПА НЕ СЕ НУЖДАЕ

БълХария, родината на експертите по всичкология!

преяждат с луканка!

Ега Се смряскат !

пак ли ?

Опитват се 'наште'...

Странен 'експерт' тоз Тасев...хем е Изтънко запознат с Лакомията на Кремъл, хем 'забравя' Годзилиардите Наши Данъкоплатски пари които Са Вече 'усвоени' по Този 'проект'... ... Всъщност - СъвсемСкоро (до седмица-две) започва Пореден Мониторинг у Нас - Свързваме Екипа с Българ(к)и Знаещи-и-Можещи по Тази тематика -- Всичко се Изказва ! И ! - Се формира Конкретна ПланПрограма за : -> Възстановяване на Окраденото ! -> Методика ЗА енергоОсигуряването-Ни !

Няма нужда от ЮП. Този газпровод дублира вече изградена инфроструктоа минаваща през Украйна.Москва да си прибере руснаците от Крим,Донецк и Луганск и няма да имат проблеми. Но когато вола рие си го хвърля на гърба..ха.ха Проблема не е на Балканите , а си е само на руснаците. Като искат пари да си намерят решение.

Както нямаше проблеми зимата на 2009/2010, когато Украина ни врътна кранчето, щото видиш ли на тях не им давали на вересия? И тогава трябваше да пускаме мазурните пещи, които бълват токсични микрочастици, и източват квотите ни за вредни емисии само за седмица. Викаш, да се върнем към онези времена?

Укпайна не ни е врътвала кранчето! Това е манипулация. Русия имаше недостиг на газ и подаваше по-малки количества към Украйна!!!!! А червен Тасев говори от името на Газпром!!!

Търговията с Тези квоти - йощ Не е тръгнала... ...и Не Украйна, а Русия стопира Целево газта.

Викаш да си плащаме транзитните такси на Украйна и Румъния и да се радваме?!! Да не си на щат в посолството на Украйна родоотстъпнико?