Уволниха столична съдийка заради стотици драстично забавени дела

Йорданка Ваклева има 14 дни, за да обжалва решението на Съдийската колегия на ВСС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво ще кажете за свръхактивността на СРС? За периода когато нямаше валидни законни образци по заповедното производство по 410 от ГПК, за срок от месец и половина, ВСИЧКИ СЪСТАВИ на СРС са издавали НИЩОЖНИ Заповеди за изпълнение по незаконни образци! Средно по 1000-1500 лв това прави СЪДЕБЕН ГРАБЕЖ ЗА НАД 6-7-8 МИЛИОНА ЛЕВА в полза на МОНОПОЛНИТЕ ОПГ, Като ОПГ ТОПЛОФЪК!!!! Хайде всички да осъдим СРС сега?

близо 5400 ПРОТИВОЗАКОННИ СЪД-ЕБНИ АКТА, озаглавени Заповед за изпълнение! За месец и половина! ПО СТО НА ДЕН! А гражданските състави в СРС са около 140. Другите са наказателни.

Тази съдийка явно не е играела в отбора на ОПГ, работеща по делата с ОПГ Топлофикация и по Заповедното производство с ОПГ Банки и ОПГ Топлофък и ОПГ Монополи. Там делата в ОПГ СРС и ОПГ СГС се решават най-бързо, защото не се търсят доказателства, не се търси истината, не се произнасят по молбите на ответниците, отхвърлят се без мотиви исканията на гражданите, и всички решения се пишат с копи-пейст под индиго, като утъпканата престъпна пътека е така направена, че над 100000 дела годишно да се приключват бързо бързо, а СРС се ИЗХРАНВА от таксите, които събира в Заповедното Производство по 410 и 417 от ГПК!

А няма ли и да я поосъдят? Щото да бавиш стотици съдебни дела не е като в лафката да забавяш системно доставката на сутрешните кифли с мармалад! Или и тя като оная нейна колежка Анелия Квабеше, дето я заловиха с подкуп, ще я пуснат, защото е "отличен професионалист" и ѝ е първо нарушение?

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРЕЗ ТЕЗИ 30 ГОДИНИ, КОИТО ГЛЕДАТ НА РАБОТАТА СИ ПО ПОДОБЕН НАЧИН, КАКТО И С НЕКОРЕКТНО ВЗЕТИТЕ ОТ ТЯХ РЕШЕНИЯ СПРЯМО ГРАЖДАНИТЕ. сАМАТА АЗ СЪМ ПОТЪРПЕВША ОТ ГРАДСКИ СЪДИЯ.рЕШЕНИЕТО ГО ИМАМ ЧЕРНО НА БЯЛО И ДУМИТЕ МИ НЕ СА ГОЛОСЛОВНИ.

Не я мислете кака Данче. Басейнът на вилата и е половин фуболен стадион.

взимат бол пари за нищо

на нищоправеца...

А прокурори и следователи подпирали бюрата си с дела на известни извършители докато изтече давностния срок КОГА?Знае ли някой колко са такива дела,които умишлено са задържани с цел изнудване или с цел имуществена облага?Защото друга причина за това няма!Все пак са срещу известни извършители!

Е това е най-нагледният пример че трябва да си много ама много специално нагъл с безхаберието си, че да те изхвърлят от съдийската колегия. Да не говорим че й позволяват да обжалва уволнението си макар безспорно огромният брой забавени дела до 2017 година. А пред вид че от тогава до сега са минали цели ТРИ скапани години кой знае колко още е насъбрала!? Сигурно е чукнала хилядарката и за това са се сетили какво да я правят сега.

Много ясно, че има опция за обжалване! ВСС не е съдебна инстанция.

Правилно е столична съдия!

А, те що са се баВили 3 / ТРИ/ години за да се изкажат по въпроса? Сетих се за едни имоти на първа линия по морето .....раздадени по бедност от кметове на магистратски синчета и щерки. Много важно,че са уволнили Ваклина, става въпрос за системата.

Тия са толкова нагли. Сега съдийка ще съди държавата. Ще е върна на работа и държавата ще и плати.

А така да видят другите съдии какво ги чака ако умишлено бавят дела, особенно за големи суми. Уволнение до дупка. Я да видим сега кой ще посмее да забави дело а?

На инспектората са му трябвали 3 години, за да се сети какво да направи. През 2-17 имало 240 затлачени дела. Сега е 2020. Можеха още през 2018 да я свършат тази работа. Дали не трябва да се самоуволнят и да си направят харакири? Или по стар български обичай ще пият по едно за добре свършената работа и ще и кажат бързата работа срам за майсторите.

А затвор?!? Доживот например, за назидание на други подобни?!? Пък и стадиони се построиха много...

След като сте я уволнили, проверете и банковите сметки и придобитото имущество за последните 10 години. Там е заровено кучето.

Май гледаме от външна камбанария! След, като към януари е имала 240 забавени дела, колко ли са били общо дадените й за работа-вероятно около 500 бройки върху,които трябва да се произнесе за една година- горе доле по 2 дела на ден, дебели томове пълни с невероятни противоречия. Не изпитвам особени симпатии към представителите на съдебната власт, но трябва да са обективни и да посочат колко дела са й възложили и колко са приключени.

Работата е ясна. Забавя се делото, пада давностния срок и всичко пито-платено. Само да се погледнат и сметките на близките, както и имущественото им състояние във връзка с последното.

3 години са се чудили дали да я накажат? Колко хора са пострадали за тези 3 години от несвършената работа? Кой ще понесе отговорността за това?

Тя да си я понесе. Всеки понесъл някакви вреди да заведе граждански иск към нея...

3 години са се чудили, ама това, след като 5 години им е трябвало да видят, че делатата се бавят...

Само така! За самозабравили се представители на съдебната ни система трябва и съд и затвор. Заради тях у хората има чувството за върховна несправедливост и ненаказаност в държавата. Има и други за уволняване и съд, не е само тази "съдийка".

Мда, "независимата" съдебна система, в която най-голямото наказание е "мъмрене", уволнила човек за несвършена работа след ТРИ години чуденка. Да не повярваш.