Уволнение и скандал в Патентното ведомство

Освободената от поста председател на Патентно ведомство Таня Найденова дни наред не е била на работа. В отговор тя определи действията срещу нея като реваншистки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, ама то има ли патенти в БГ.? От тя статия разбрах само, че проф Борисова се занимава само с някакви трудно възпроизводими като наименования международни оргснизации и ведомства . Бая трябва да се замисли човек, за да разбрре с какво евентуално се занимават тия хора в пат. ведомство. А тази млада професорка е от тези калинки, за които създадохс тази система да се става професор и сега ги произвеждст на конвейер.

Сега.... тя разбрала докато била в отпуск ама във ведомството няма документи за тая работа. Кой лъже?

В медията инвестор.бг има биография на Таня Найденова, пише, че е завършила е право в Московския университет и от 1981 г.! е член на Софийската адвокатска колегия. Тази жена не е ли в пенсионна възраст? Както са писали колеги - да върне парите на държавата! То бива и бива нахалство.

нинова е "изчегъртала" почти всички кадри на президента с хора от нейното обкръжение, днес сигурно някой бивш неин съратник костовист, получил прием в БСП ще протестира отново - вчера активистът от ДСБ Методиев, преди него костовистката нинова, днес да очакваме другият десебар Божанков, хората на Костов масово са се пренесли в БСП

Първо пишете за проф. Борисова, после се намесва някакъв професор Борисов, твърдите, че 16 дни са близо един календарен месец. Абе, райският газ не го ли забраниха?

16 дни командировка се смятат пон-пет, т.е. 3 календарни седмици +1ден (22 дни) < 30дни месец...г/д са прави, ама е написано тъпо

Тъпа ОВЦА

Вие за патентите се притеснявате. Няма други новини освен че иде зимата. Не ви ли ясно че жената освен 15 хилки заплата иска и командировъчни да вземе. Кой нормале човек като го назначат тича в командировки?

ДКК трябва да се закрие веднага! И не само тя! Аман от бойковщини! Лилето и Московски няма ли да се връщат? То и дипломатите се връщат за година две да не забравят езика, а някои се забравиха. Кво става с ония момета-евроснахите??

Патентните ведомства защитават крадците. Това им е работата. Човек от международното бюро, където се пенсионира жената на президента Стоянов трябва да е доста заслужил. Жена му на Стоянов отговаряше в ООН за международното бюро до пенсия, след като Стоянов се разбра с Бил Гейтс Бълкария да "не разбира" едни заявки, които пречеха на Майкрософт...

Тези 2- мата Киро и Кокорчо - разбиха държавата , за 6 месеца - направиха поразии , колкото герб правеше за 2-3 години...

Към момента той показва, че за 2 месеца управление на Таня Найденова, общият брой на дните й в командировка са 16 или близо един календарен месец, ако се сметнат съботите и неделите. Общата стойност на тези командировки възлизат на 11 394 лв. Председателят на Патентното ведомство е надвишила полагащите й се разходи за командировки с близо 7 хил. лв. за този кратък период на управление (най-вероятно, за да се ползва най-висока класа на самолетни билети и хотелско настаняване). Да връща парите тази нагла крадла. Това им е промяната - пълно ограбване и разпад на държавата.

Кога си нов на работното място, не трябва ли да минат някви 6-12месеца преди да вземеш първата си отпуска? Някой да поясни как е в държавните звена.

Няма такова нещо. Отдавна отпадна. Можеш да си взимаш по всяко време. В частния бизнес още в първия месец. Как ще изчистим 35 дни годишна отпуска ако не излизаш в отпуска 12 месеца? Просто това ведомство е само чиновнически резерват. Стоиш там и ти дават пари за да вегетираш.

Едно време късаха на такъв въпрос в унивеситета. В закона е формулирано така, че това задължение се отнася за стаж на първата ти работа, а не за всяка следваща нова работа. А масово работодателите чели недочели си измиват ръцете с това...

правилно са го описали по-горе. Правилото важи за първата работа и дали си бил на работа последните 6 месеца с непрекъснат трудов стаж. Т.е. - ако смениш работа с друга нова - можеш да излезеш отпуск още първата седмица (стига да ти позволят)..

Ето ви я промяната на Киро и Кокора-гепила до дупка Куч ката! После мислете като гласувате, ей...

Како ако не се явиш на раб. Си място 2 дни се води самоотлъчка и следва уволнение. Това е положението.

Платена статия.

те, други отдавна няма. никъде. поне, в нета за добичета...