Увеличават заплатите на медицинските сестри в Пловдив през ноември

В момента парите на тези, които работят в детските заведения и училищата, е 800 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еее,сития на гладния не вярва,нали г-н Министре Ананиев?!????!! Това ,което искат мед.сестрите е много ,но вие това ,което получавате е малко,нали?Е,жив и здрав да сте вие и всички в позиция ограбващи!

Никой не иска заплатите на мед сестри да са по- големи от лекарските.Искаме нормална заплата за нашия труд. Винаги съм си обичала професията,последните месеци обмислям дали да не стана касиер в големите Лидл или Кауфланд. Моята заплата е 660 лв основна,имаме и допълнително трудово възнаграждение което варира всеки месец,но пациентите в отделението са 50. Сами си направете сметка как се оправя сама сестра.

Не може да се подигравате с медицински сестри, фелдшери, лаборанти и други специалисти, които работят в болници и други здравни звена. До сега всички ръководни кадри в МНЗ не ни вземат на сериознп. Оше през 2010 имаше постановление на МНЗ заплатата на медицински сестри, акушерки и лаборанти да е 1000 - 1200 лева. До сега само се говори и не се вземат мерки по този въпрос и всичко си е по старому. Не може да говорите, че специалистите по здравни грижи вземат колкото лекарите. Сега не достигат 35 000 сестри, след 2-3 години 45 000. Не може да не се помисли сериозно за този проблем, ако искате да задържите младите хора в България.

Както има некадърни лекари,така има и некадърни мед.сестри и обратно- има лекари ,които са за гордост на обществото и мед.сестри,родени за тази професия.Нека да не поставяме всички под общ знаменател ! И защо според един от коментарите една мед.сестра трябва да получава от един учител?Ами защото нейният положен труд спасява човешки животи!Защото тя отговаря за тези животи с името си,със семейството си,със достойнството си- и на цена унизително ниска,на цена ,която не може да покрие унизителното ни образование,което получават нашите деца в Бг.Защото полага нощен труд,който и съсипва здравето!Защото колкото и да не се чувства добре,тя трябва да се усмихва и да накара пациента да е добре!Защото е нечовешко да се търгува здравето!

А нормално ли е мед.сестра да взима повече или колкото учител?

8 ноември, добре но не разбрахме годината :)

Ами, те така и така се правят на по-велики от лекарите, може и повече от тях да получават!

дали ще им повишат квалификацията на съсловието,че от некадърници получих паник атаки само като се доближи игла,А решат ли виновен източник да слагат направо обръщам очите,след процедурата изглеждам като жертва на домашно насилие седмици наред.Та скъпи мои не е само до наливане на едни пари за заплати, А и до компетенции.Все пак не сме човешки същества/повечето/.

Да се чете"венозен"

И аз съм една овца."СМЕ човешки същества"