Увеличават се кражбите на луксозни коли

Автокрадците набелязват скъпите возила, паркирани пред магазини, аптеки, търговски обекти, а понякога това става и в движение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Някои от тях обаче се страхуват и от COVID-19" - ХАХАХАХАХА Е*ати вица!!! Маските и шлемовете не им крият лицата, а ги слагат защото ги е страх от короната!!!

тоава е добре! показва, че жизненото равнище се вдига! лошо ще е, ако започнат да крадат жигулита и москвичи, както беше преди двадесетина години!

Поредната статистика от МВР-то. Защо не се преименуват в Министерство на вътрешните статистически работи.

Кой тъпак ше си остави колата запалена и ще отиде до магазин или до аптека и т.н? Щом има такива будали значи искат да им бъде открадната колата.

света съвсем се изроди! Това,ч е някой си е оставил така колата, не значи , че друг трябва изобьо да я пипа.. или за вас кражбата е култ?

и аз нещо да споделя по темата - едно време на жигулито сложих шпилка с гайка отдолу на задния капак, с две думи - механичното заключване е просто, но сигурно; е, и зависи от самото му изпълнение, все пак. Имам още един от руските махални сензори на разклащане + тихата аларма на 100 м. - просто и неочаквано- спиш малко по-спокойно, т.е. елементът на изненадата е важен тука - колкото по-любителска и нестандартна е защитата/алармата, и тайна - по надеждна ще е функцията й. Самата информация за вида на алармата е дори по-важна от самата нея ;-) , понякога.

баси мамата баси,ма тва жигулито ти, двигателя ли беше под задния капак, или от там влизахте бе???

там ми беше гедорето и суми ти резервни части - просто не слизах от него, сума ти време .. чак до 30 г. на колата, и на края още в движение я продадох на Екометал ...

Хайде сега ще ми се смеете като ви кажа че си направих примитивна защита с един синджир,една здрава халка и един рядко срещан катинар и заключвам скоростния лост на автоматичната скоростна кутия към таблото.Вече две коли от паркинга където е моята изчезнаха и веднъж заварих моята с оплюто с храчки стъкло на шофьора!!!Явно някой хич не му се занимава с катонар,който не знае как да отключи...пък вие ми се смейте колкото искате!!!

казва се "ключ маса".

а бе читател,що просто не си си вземал кабелите отдеркото бе? или поне два-три от тях? или направо демонтирай карбуратора? я ни сподели какъв синджир слагаше да не ти крадат чистачките бе!!!

Крадат колите на бг феодалите,които са си купили съответните коли с крадените пари от работещите им роби! Кръговрат да има...

Срещу два лева регистрираш фирма и ставаш феодал. От там на татък започваш ти да си крадеш робите. Пари, коли, жени....

То направо - Робин Худ. Престъпници! За това, че си беден не са виновни другите.

А у нас пълнят нощните шкафчета с пачки и кюлчета,чрез използване на дронове и никому нищо !

В Румъния много лесно го решиха проблема. Седем годинки, ако краднеш автомобил. И сега те са на последните места по кражби. Желание трябва. Ама нашите управляващи са най-големите престъпници.

държавата ти гарантира 6 години ефективно за рецидив, плюс колкото ти даде съдията за деянието. Условието е само да има присъда.

Те знаели, че били 3 банди!!! Значи, като откраднат луксозен автомобил, много лесно може да се разбере къде е колата. Обаче нашата мила родна полиция играе с мафиотите. А там горе, има някой депутат, дето им прикрива далаверите и пере парите. По друг начин не мога да си го обясня.

И как точно ще се разбере къде е колата?

При толкова гаражи, подземни паркоместа, автоморги, малки работилнички и т.н. било много лесно да откриеш къде е колата? Ами то всеки ще си я намери сам бе. Ти от кое село пишеш.

В България е така. Никой не се интересува от кражбите на автомобили. Полицаи и крадци си делят парите.

С желание и професионализъм става. Следене, информация, камери... С каквото си пожелаеш. Това е кола, не е карфица.

Реалист бил. И аз не разбирам полицейската работа и ти не я разбираш, но ако беше толкова лесно застрахователите щяха да ги издирват безпроблемно. Какво "следене" деноннощно цяла година докато не свърши нещо? "Информация" - само ти си знаеш какво означава. "Камери" - кои тези на които се вижда как маскирани лица се качват в МПС. "Не е карфица" - Закарай я от София до Перник, разглоби я и търси частите по магазините втора употреба /говорим за старите коли/. Новите като напуснат границата още същата нощ преди да е установена кражбата от собственика?

Полицията своевременно ни уведомява за всяко престъпление и ............дотук са задълженията й !!!! После .......... нищо !!!!

Уважаеми граждани Няма да се притиснявате. Няма да остане престъпление неописано, в прошнуровани и прономеровани тетрадки!

Пак почват полемиките. Преди дни българка уби децата си -обществото разделено е ли малтретирана, не е ли; бащата разбойник и прочие. Днес съобщават в Австрия баща полицай убил двете си деца -не ми се гледат грандиозни заключения. Относно колите -колкото "по -умни" ги правят толкова по -лесни за крадене. Китай и Тайван са най -големите производители на електроника, която бърка в "ума" на колата. Все за улеснение на собствениците, загубилите ключа, "маймунката" за управление. Така че и едно 13 -15 годишно дете може да "отнеме превозно средство" А и чичко гугъл бъка с идеи как да се отвори катинар, брава, автомобил. Време е и на автокрадците в Нова Зеландия да се усъвършенстват с китайските джаджи, вместо да купуват врати от нови "умни" автомобили за да разучат слабите места за отварянето им. Иначе електроника много и за ключовете, и за имобилайзерите, и за JPSа. А съветите за защитни калъфи не е за друго, след като може да се краде и инфо от кредитни и дебитни карти "онлайн", а за евентуално затрудняване на лаиците аавтоджамбази. Често информацията за разните "хитринки" изтича и от фирмите производители

" JPSа", може би имате предвид "GPS-а"? ... Я разкажете за българското параходство, как си пазеше корабите от лудите максове едно време.

Изпращаше ни при майките ви!

Добре, че ви и ма и вас отрицателите - някаква надежда че крадящите автомобили, отключващи апартаменти и гаражи няма да се множите. Иначе от Гугъла можете да се научите за много "техники" за отваряне, много самоделни устройства и фойерверки. Нищо, по -добре в постовете ми отколкото на неподходящо място в Гугъл

страната с най-много полицаи на глава от населението в Европейския Съюз. За какво ли са ни?

Дрън-дрън е това за броя полицаи.

60 000 на 6 милиона колко процента са? Хайде погледни по другите европейски страни колко са.

Ама не сме на първото място. Някъде в средата сме по брой полицаи на 100 хиляди население........

Защо не приемате от мен написан коментар, СТРАХЛИВЦИ!!!

Екпроприация на експроприаторите!

Преди 89 не можеше да внесеш или изнесеш крадена кола, ни цяла ни на части,а да я регистрираш абсурд!, въореки че нямаше компютри. Знаете ли защо? Защото имаше страх акобте хванат какво ще ти се случи!!! Сега за убийство лежиш до живот като максимално, най често 15 г. Какаво остава за кражби. Това е лицето на западните безценности, безгранична ненаказуема кражба и корупция.

Западни коли можеше да внесе само УБО. И да ги раздаде на богопомазаните "по-равни" българи по 8000лв парчето.

А стига бе! Москвича на един професор от ХТИ Бургас "си тръгва" -става сутринта да отива на работа, да закара преди това внука си в детската, а дъщеря си на работа и изненадааа колата я няма. След две години я хващат (колата) на границата със сменени регистрационни номера -пътува "за в къщи" в Братският Съветски съюз. Демокрацията още не е напъпила за да цъфне през 1989 година -доста преди това. В казармата ми попадна един ключ на АЗЛК с който се отключваха почни всички газки, волги, московци, жигулита; при което можеше и да се палят двигателите. По късно от колги разбрах че това са "сервизни ключове" за автосервизни служители и пътна помощ. а и по същото време "открих" ножчето с две острието, работещо еднакво добре и на съветски и на западни автомобили -но това е друга тема

Пича с минуса, а ако ти кажа че доста автомобили могат да се отворят с връзката на обувките ти! Тогава колко минуса ще сложиш на поста ми!

Не съм сигурен но, ако им сложат по една ключалка на тези луксозни автомобили ще затруднят повече крадците.

По начало,за всяка една ключалка, преди да бъде вкарана в употреба се мисли как да бъде отключена от сервизен техник при необходимост. След като за касови брави ива таралежи позволяващи отключването ив за секунди (а "натренираните специалисти" ги отключват по -бързо отколкото ти с ключа) за какво говорим. За VW Пасат ли, който се отключва от регистрацонният номер ли! Или "Моньо" от багажника ли! и това е в книгата с екстрите на завода производител

Когато на МВР са вменили задължение да пазят политиците от любовта на народа, това е нормално. Не им остава ресурс за борба с престъпниците.

Е как? Нали се хвалиха, че след първия локдаун са увладели пестъпността! Громиха я, счупиха й гръбнака!

Г-н комисарят от МВР знае сигурно и имената на бандитите от тези 3 банди, но хвърля вината на собствениците, че нямали калъфи на ключовете си, а удобно премълчава как МВР толкова години не успява да открие веригата след кражбите. Какво се случва с десетки крадени автомобили? Кой покровителства търговията с крадени вещи? Защо МВР отказва да разследва това? Как "изчезват" десетки автомобили в "стабилна и сигурна" България? Колко полицаи имат ''нерегламентирани" контакти и подържат бизнес привидно водещ се на съпруги, родители или деца? Дали в домовете и вилите на полицаи няма да се "намерят" крадени вещи?

България е доста назад по кражби на коли в ЕС. Примерно спрямо Италия, Испания. Англия,

Това звучи, като обявената преди дни статистика от министъра, как МВР регистрало спад на кражбите. Не каза само, че беше в година на затваряне и рестрикции заради пандемия, не каза, че в обществото е насъбрана гнет и отказ да се регистрират в МВР (защо ли) не каза и че е при драстичен спад на населението. Ще си казваме истините и ще се борим заедно общество и МВР срешу престпниците или ще се залъгваме и спестяваме грозните истини. Италия, Испания, Великобритания - това са огромни държави. Колко автомобила се крадат в Дания, Холандия, Швеция, Швейцария, Австрия? Защо още отказват да ни приемат в Шенген?

Е, в Швеция коли не крадат, само ги палят. Барабар с къщите. Вземи провери как новодошлите провеждат етническо прочистване от местните - палят наред целия паркинг, а вратите на къщите заливат с боя като сигнал към собствениците да продават. Те хубаво да продават, обаче заради безчиствата в района цените на имотите падат. Но пък ако не продадат на безценица, или молотвка през прозореца, или граната. В Малмьо заради свръхпредлагането, отбранителните гранати бяха паднали до 20 евро парчето.

Нямат ли GPS тия коли?

Има заглушители За GPS.

Всеки може да си поръча заглушител за GPS от алиекспрес за 50-100$.

Редно е МВР да се срамуват и има наказания след подобни словоизлияния - въобще дава ли си сметка този, "капацитет" с какви изявления излиза пред обществото и иска уважение, подкрепа, бюджет и по-високи заплати. Какво казва МВР - рекламира някакви калъфи ... за ключове и такива извършващи кражби на автомобили, които обаче виждали на камери, че били защитени за Ковид с ръкавици и маски и според тях се страхували, защото някои носели и шлемове. Пиша думите и не вярвам, че е истина - 21-ви век, превъзнасяни, награждавани от партньорски служби, а ... знаели, че били 3 банди. Някъде нещо е много, ама много сбъркано в МВР.

Крадците крадат от крадци! Няма проблем и не е нещо ново.

Това е доста глупаво изказване. Някои си изплащаме новите и скъпи коли само от заплата на трудов договор. Нямам участие във фирми или проекти. Та, преди да пишите така генерално си извадете главите от задниците и се сетете, че има хора, които печелят добре и на договор!

Бе, 111, ти да не взимаш заплатата на прецедента или на Борисов! Каква е тази заплата с която изплащаш кола за 200 000Э, апартамент за още 150 000Э за семейството си, а и на любовницата не какъв да е автомобил и жилище.....

Като и тресна един kill switch и знаеш ли кога ще я откраднеш, господин крадецо ? На 31 ви февруари. Може, ако ми опреш пистолет, но да я паркирам аз и ти да я запалиш, можеш само да мечтаеш.

Товарят ти я на платформата и колата ти е чао.

Първият Мондео, заключен в метален гараж с аларма на вратата беше откраднат с автокран гаража вдигнат и преместен, колата на колесар ... годината 1993 година есента. По "Онова време" един пич от Варна се снабди с луксозен автомобил. Алармата се задействаше от всеки един опит за опит за отваряне на врата или капак. Пича получи предложение "което не можеш да откажеш" отказа, вкара я в паркинга на ОК на БКП; този път в клетката колата почваше да плаче ако някой я наближи на метър. Американците даваха гаранция че е невъзможно не краденето, а проникването в нея! та една заран пича отива да види колата -всички врати и капаци отворени, акумулатора си "отишъл на някъде" а на седалката бележка че цената се редуцира наполовина. В резултат -американците плащат стойността на колата, плащат обезщетение и взимат колата за в завода производител; до този момент е нямало случай от подобен характер

Увеличават се кражбите, но не и без лубезното съдействие и ескорт от милиционерите!!!!

идеята на производителите на автомобили е да се крадат и да се купуват съответно повече, затова и не правят надеждни защитни системи, отделно полицията не лови крадците... абе всичко е навързано, прост свят, няма оправия

Крадена кола не може да бъде продадена в ЕС. Още по-малко на части. Живея в САЩ и се моля да ми откраднат колата. Стана на 2 години и 7000 мили и вече ми омръзна. Но никой не ще да ми направи новогодишен подарък....$36000.00 на чек от застрахователя.

като не живееш в България и не ги разбираш нещата, защо изобщо си седнал да пишеш тъпотии???!! Не се продавали и още по малко на части??!!! Алоууу, ти изобщо знаеш ли къде се намира България на картата? Що не ходиш да се ваксинираш по добре??!!!!

За глупост няма ваксина. Как да се ваксинира?

Смисъла на написаното е, че в ЕС не може да се продаде крадена цяла кола, или части от крадена кола. Но кой да чете!

ГРОБ гарантира спокойствие и правосъдие... вие си знаете. И ако не знаете - всички банди са добре известни на полицията, но... се отчитат добре

Може и да не са кражби на луксозни коли, а раздаване на справедливост.

Пък аз карам едно Поло от 2001г и хич не ме е страх че ще го откраднат, трябва да са луди ако го направят.

Що пък? 300-400лева желязо е това. 2 дена пиячка.

Ти мани, ама заради китайците в момента цената на стоманата се вдига, а след нея и тази на скрапа.

За всеки влак си има пътници. То в клошарските среди е яко престъпност - крадат се, убиват се и т.н. за по бутилка бира. Не си виждал какво е при бездомниците в ЛА, пардон - кампингуващите в палатки по тротоарите. Всичко си крадат. Та, по повод полото ти - един приятел караше една стара микра и той с фалшиво успокоение като теб, че нямало контингент за този ценови клас. Един ден я паркира някъде около Илиянци и после я завари без преден калник и шофьорска врата. Поне не му я вдигнаха цялата, за разлика от няколко съседа, на които им гепиха преди време голф двойки, чиято пазарна цена беше малко над тази от Надин за скрап.

така е, а тази ваксина е незаконна , не е проверена от Българската агенция по лекарствата

Само в българия в наказателния кодекс кражбата на автомобил е квалифицирана като противозаконно отнемане ХА ХА ХА. Честито

По цял свят се крадат автомобили и честно казано, никой не го класифицира като тежко престъпление. Навсякъде дават условна.

Аха, баш навсякъде. В САЩ под 500 долара е misdemeanor, обаче над тази стойност отиваш на grand theft, което ако вече надхвърли няколко хиляди си е felony, т.е. углавно престъпление и не си за общинския jailт.е. карцер, ами си за щатски prison, т.е. затвор с присъда над 1 година. Хубавото на щатските затвори е, че не са като тук със строг и лек режим, ами вътре всички са накуп, та си директно с убийците, гангбангърите и останалите маймуни.

Супер :)))

Някой има ли обяснение защо хората харесват безконтактно отключване и запалване. Тава са най гадните функции. Както и стъкления пикрив но това е друга тема.

Щото са комплексари и колата не е средство за придвижване или за производство, ами е a social statement. Българинът при запознанство не казва "приятно ми е", а "ти знаеш ли кой съм аз".

Повечето българи са въздухари. Те нямат дипломи за завършено образование и нямат усвоен занаят. Гъзареят се с дрехите, които носят, мобилните телефони, които ползват и автомобилите, които карат.

Освен, че нямат умения, те и в повечето случаи и колите ги нямат, щото са все на изплащане, дето тук неправилно му викат лизинг. Ама то в западния свят по правило автомобилът е вторият най-значим актив след жилището, въпреки, че колко един автомобил или жилище са актив, вместо пасив е спорно. В България много често автомобилът е даже основната "ценност". Колко такива ги гледам с разни по-нови БМВта как се крият от ЧСИта и "колекторски" фирми, та даже и БМВтата не са на тяхно име, та да не им ги вземат и си плащат вноските на ръка и под масата, че да не нарушат и прага за разплащания в брой по свързани операции над 10 хилки. Явно младежта не гледа класики като "Господин за един ден".

Ти май си адски тъп щом си мислиш, че безконтактно отключване и палене има само за българите.

Ти пък сигурно си много умен, щом си мислиш, че това само тук е проблем. На запад тепърва ще расте престъпността и кражбите. Конкретно в САЩ, разните repo-та отдавна искат нормативно да принудят производителите да предоставят дистанционно палене на коли за reposession-ване, пък полицията си прави устата за дистанционно гасене, че да не се гонят по телевизията. И там потребителите все повече пропищяват от някои нови "удобства".

Ами не всички ги харесват, но сега така е модерено, всичко да е цифрово, колата да си говори с телефона, всичко е сложно, технологиите продават, нищо, че вече не можем да ги запомним. Ако не си в час с тези неща изведнъж ставаш тъп, почват да те питат от коя планета си, по-младите мацки те гледат все едно си тракторист от гетата и хората от суета си купуват изгъзици.

И по-лошо се задава - масово се отказват от ръчните скорости. Едно на ръка, че така спадат шофьорските умения, друго е, че разните роботизирани, двусъединителни и прочее кутии не само, че са най-сложният и скъп възел в колата, ами са и най-трошливият.

Като каза тракторист, един трактор от средния клас струва колкото кола от високия, а трактор от високия клас струва колкото две ламборгинита. Това без инвентара, пък самият инвентар струва горе-долу колкото трактора. Мани ги младите мацки - в главите им е такава каша, че по-добре да ги филтрираш отдалече като те мислят за тракторист.

Защото е супер удобно ... Не е нужно да се ровиш за ключове, да ръчкаш, да вадиш от ключалката и тнт. Лошото е че повечето (чети немските) коли с безключово са супер зле защитени. Френско-японските я имат технологията от 15г и са значително по-защитени.

се пада лошо...

Бе, то още по-удобно е изобщо всичко да си стои отключено и да се пали само с копче, но както се вижда, тази схема много-много не работи.

Безконтактно отключване и запалване. Да се покажат какво имат и за мързеливите . Как може да имаш хубава кола скъпа и да си оставиш колата да работи и да идеш до магазина. Безотговорност или показност.Добре че са застраховани -би трялвало да са -белким вземат някой лев.

Слезеш ли от кола с ключа вътре, забрави за застраховката. То и при взломаджийска кражба да ти вземат ключа и да ти отмъкнат колата пак забравяш за каското.

Вече почти не се произвеждат коли без смарт ключ. Дори евтините модели.

Така, де. То скоро няма и да се произвеждат коли с ръчни скоростни кутии. Пък малко по-натам вече хептен няма да се произвеждат коли, които да могат да изкарат 300 000 пробег без една смяна на двигателя и две смени на скорстната кутия.

Докато има пазар ще има и кражби... Трябва да има превенция към пазара за части, и култура на купувача! Предлагат ти, стартер 2ра ръка за 60лв отказваш, купуваш друг такъв за 80 лв, но с касова бележка и история!

Българинът е тарикат, къде тази мисъл, важно е да е на далавера! Нищо, че той е следващия потъпевш. Хората са като цветята, трябва да се поливат, демек образоват и пак няма гаранция. В България този процес е почти спрял, не храни големи надежди!

Българинът най-много се бои да не настине и да не се мине.

Крайно време е МВР да бъде тотално закрито и да станем дивия запад. Ще се изчистим за нула време и всички ще са любезни лосове, след това вече може и малко шерифи и стъпка по стъпка да вървим вече към демокрация, за съжаление в България вървенето ще е върху трупове, това е цената.

И ще пукнеш като баща ти на 45.

Това беше ирония бе малоумник, ама ти откъде да ги разбираш тия неща!

Който има пари за нов автомобил, ще има пари и за застраховка. Който няма пари, да си завиват ключа в алуминиево фолио или да деактивират безконтактните функции на автомобила.

Купувате си последн модел Кадилак с всички глезотии и си го оставяте отключени и с отворени прозорци без да се притеснявате. Прекалено различен е за крадците и не се занимават с него. Да му мислят тези с европейските коли. Едно време имах Ауди и спях на прозореца прав. Взех американска кола и спя като бебе сега.

Само да знаете, че и МВР е с автокрадците. Осигуряват им чист коридор за изнасяне на колите. За какво се краде, основно за части. Не само скпъпи марки, дори и евтини. На една моя приятелка и взеха колата по този начин. Чисто нова "френска", но беше пълна с екстри. А и иначе като возия френска. Дори и не бих се загледал по нея.

Аз на шофьорското място съм сложил една възглавничка със 100 кукички за риба.

Преди години осъдиха човечец за предумишлено нанасяне на лека телесна повреда точно за такъв случай. Мангала с разпран задник спечели делото

:-) това не се бях сетил. НО не забравяй , че после може да ти ги върнат. Тръгеш ли да првиш това, знаят кой си и къде живееш. Застраховай си колата и не се занимавай с глупости. Не е проблемът, че има крадци, проблемът е, че нямаме държава която да ни гарантира спокойствие. Крадците са най, най - малкият ни порблем в момента.

Милиционерите са дали сводка, че са арестували "една от известните автобанди*. Другите, известни, са си ги оставили за друга година. Да припомня, че са 60 хиляди хрантутника. А всички бандити в България, според милиционетите, са 10 хиляди.

Не знам как е сега но преди доста години като ми откраднаха скъпа кола и се обадиха за откуп отидох в полицията. Резултатът беше, че предупредиха крадците и повече не чух от тях - което и очаквах всъщност. Работеха заедно.

Минусът е от някой лош милиционер, имам абсолютно същия опит. МВР са една долна корумпирана сган, трява да бъдат изринати като авгиеви обори.

да поставят ключа в специален калъф Ама що си мислите че туй излъчва по всяко време. То излъчва само ако си в автомобила или ако натиснеш един бутон на шофьорската врата. А измислете някаква друга причина.

Нищо не разбираш от техника, ама бързаш да се изкажеш. Сега ще те светна как палят колата на улицата пред къщата - носят мощен ретранслатор, който препредава сигнала от колата на ключа горе в хола, а той връща отговор, щото си мисли, че е до колата. Палят и отлепят. Тези новите лиготии на съвременните пластмасови коли са пълна подигравка с балъците, които плащат луди пари за таблет на колела.

А кой бутон натискаш, за да си отвориш вратата безконтактно? И как разбира, че си вътре в автомобила, за да започне да излъчва? Повече от ясно е, че излъчва периодично. И Тесла ги крадат по този начин...

не, не излъчва периодично. чипът ти за отваряне на входната врата на блока ти и той ли излъчва периодично?

ахах, то щото сигурно абсолютно всички модели са така. нали?

Абе кой ги пише тия лафове? Направо къртят мивки :) Цялата статия е като някакъв анекдот на журналистическата простотия!

Да си инсталират няколко dash-камери.

Някакви балъци на малко по-видока от средната заплата, си купуват коли за 100 хиляди, плащат по 2000 на месец лизинг, а нито могат да осигурят подземен паркинг, нито офисите където работят, могат да им осигурят паркинги. Аз имам един такъв балък на работа, плаща месечен лизинг от 1200 лева, при положение, че чистата му заплата е 3200 лева и има два чифта дънки, две блузи и едно яке и това само носи цяла година. Яде от макдоналдс, защото не може да си позволи на обяд да хапне сьомга със зеленчуци. Здраве да е. Моята кола струва точно 10 хиляди и си събрах парите до стотинка. Никакви заеми, никакви кредити.

Е те затова хората са различни. Ти що искаш той да живее твоя живот?

Ами не искам да живее моят живот. Да си живее неговият. Моят си е страхотен. Три деца и четвърто на път, една жена и 3 любовници. Обикалям света, нося готини костюми, тялото ми е релефно и мускулесто, косата гъста и черна, на 44 съм.

Така, де. Ако беше американец, щеше да си статист в American Psycho. Само, че понеже си българин си селски социопат. Как пък си пропуснал да се похвалиш в анонимен форум и колко сантиметра ти е...

По-добре мазнини в Макдоналдз, отколкото като теб сьомга - ха, ха. На българския пазар няма сьомга, в която допустимите норми за съдържание на тежките метали да не са надвишени поне 15 пъти. За такива като теб, на етикетите на сьомгите трябва да слагат знака Biohazard.

Яж си макдоналдс, не ми пречиш, но не искам и акъл от скъсани джобове.

И аз спрях да ям сьомга, след като един приятел си поръча изследване на сьомга в Германия, излезна Менделеевата таблица - Живак (Hg), Кобалт (Co), Никел (Ni), Молибден (Mo), Мед (Cu), Хром (Cr), Кадмий (Cd), Олово (Pb), Арсен (As), Селен (Se), Цин (Zn), Титан (Ti) и куп други в пъти Х вредни количества.

Остави ги парвенютата да се правят на ню ейджъри и да ядат "здравословно". Българинът е изключителен комплексар, който държи на всяка цена да го покаже. Онзи ядял нездравословно в Макдоналдз, пък този аристократ ядял сьомга - ха, ха. Твоят приятел хубаво е поискал спектрографско изследване на елементите, но това далеч не е всичко. Елементите са си елементи, съединенията са си съединения. Освен тежките елементи, в промишлено отглежданата риба има диоксини, бисфеноли, антибиотици и цяла шепа хормони. Обаче парвенюто като с тази отрова за гарнитура изяде две нитратни марули си мисли, че вече е във висшето общество. Каймата за сандвичите на Макдоналдз поне е ясно, че е предимно хормони, антибиотиците и мазнини, но барем кадмий и живак няма в нея. Ясно е и, че онези франзели за сандвичите на Сабуей счетоводно и административно не се броят за хляб, а са confectionary, т.е. сладки, заради количеството захар вътре. Разликата е, че като се ядат такива боклуци не могат да се чупят същите стойки като селският аристократ, ядящ "гурме" и носещ фйешън ризка, брандирана с имената на разни отявлени италиански педерасти като онези Доменико и Стефано.

++++, иначе Симеончо ми изглежда пич, три деца, четвърто на път и време за любовници има момчето, браво. Дано само жена му не чета ДИР-а, но едва ли, тя явно гледа децата. Да си жив и здрав Симеоне, само по-полека със суетата!

bravo, monka, ti si pich! evala ti bachkam!

На един бус пишеше "няма стартер"... Дълго време се чудех защо е сложил табелката. Когато ми откраднаха буса, разбрах...

Представете си следната ситуация - МВР си вършеше работата, и ВСЯКА една кражба на автомобил се разкриваше. Днес това е лесно, но не се говори много-много. Всеки един нов автомобил, ВСЕКИ има поне 100 уникални номера на части по него, които са записани в база данни на производителя. Само една част на разфасован автомобил да се появи в ОЛХ или в някоя автоморга, оттам-нататък по обратния ред могат да ги намерят ... та ... намират всичко, или да кажем 98%. Остават десетина неразкрити кражби на година - кой ще си направи автокаско? Ами никой - всеки ще рискува, защото знае, че шансът да му свият возилото граничи с нула. Та ... трябва да има профилактично кражби, препоръчително на автомобили без пълно каско, но все пак може да стане и грешка. Имам познат в автобизнеса, беше ми казал преди 15 години - идва един автомобил за смяна на стъкло и нареждане на нов патрон. Оказва се, че автокрадеца е откраднал грешния автомобил и си плаща за ремонта. Бас държа, че такива дивотии стават и сега. Но ... все пак вредния дивеч(разбирай автокрадците) трябва да се държи под контрол. Не може току-така да има нови звезди на хоризонта. Плащаш си където трябва, нещо като членски внос, иначе отиваш в зоопарка и ставаш храна за главния прокурор.

На нас ни намериха една открадната дрелка! В кв. Победа в Бургас! Та се чудя как една кола не мож' се намери.

Е, кога ще сложим капани в столицата?

Купуват си скъпи коли , но не си плащат GPS проследяване ! Много е скъп такъв абонамент за циции и затова им крадат колите !

щото GPS-a ще те спаси... може да те спаси от аматьори. GPS може да сложиш на колата на жена ти за да я гледаш къде ходи

Спасява, спасява... В Перник, взеха товара, но оставиха буса на vip :л

Слагайте трохи в багажника... Може и камъчета..

Мамка им.....

То сигурно се знае кои са крадците ама като си плащат момчетата никой няма да ги закачи.

Наборе, тези шкафчета искат пълнене, а в хазната не останаха много пари!