Ути Бъчваров сготви гигантско мидено ястие в центъра на Варна

На входа на Морската градина подредиха пазар на родни биопродукти

Обратно в новината

Коментари - Ути Бъчваров сготви гигантско мидено ястие в центъра на Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

педалите не магат да правят паеля

мие ли си ръцете редовно и най-вече след като си е трил гъ.?

миди с водка! Слагаш мидите в тенджера с вода на котлона идокато се отворят изпиваш шише водка.

Огромна глупост и гавра с хората.какви био миди и какви пет лева..мидите живеят в мръсни води,филтрират морето..а Черно море е най-мръсното...подиграват се и баламосват хората

хм, варненски мидички... има млади и сочни, ама и много меркантилни.

Ути е страхотен шоумен, ама слаб готвач. А като пишете за страхотните био продукти, защо не напишете и цените им? Не знам продавачите да могат да покажат информация за наличието на химикали, с които са пръскани и никой не може да ме убеди, че не ги пръскат изобщо. Освен това никога не съм виждал на този пазар да издават касови бележки. При такива условия, от някоя баба ще си купя био продукти на най-много половината цена, на която ги продават. Да не говорим за киселото мляко, местните продукти и прочее, които никога няма да си купя, защото не се знае в какви условия са правени.

Кефира не знаех че е био домашно производство и Български но и както винаги малко да пойзлъжем

Абе той този фермерски базар до ФК-Варна се прави всяка събота, а в неделя е в МОЛ - Варна от доста време насам, ама сега видиш ли Министерството на земеделието решило да си напише актив и се изцепва, че те го били организирали едва ли не за пръв път днес. Деба тея лъжливи нищоправци. Аз от миналото лято още си купувам домашни яйца, плодове, зеленчуци, мед, суджуци, пастърми и още куп други неща от тоя базар, а чак сега да разбера, че няма нищо такова и МЗ го организирало всъщност днес за пръв път. Сигурно съм сънувал нещо...

Торени са с човешки тор. На редовни клиенти на пазара. Фермерския.

По северното черноморие от всички видове миди най се жулят "Миди по Бургаски". В Бургас не са чували за такава рецепта. Поне "Попчета по Варненски" да бяха измислили, за да върнат жеста.

Защо някакви дебелогъзи полукадърни палячовци от Софето трябва да обясняват на Варненци в собствения им град как е най-добре да си направят мидите.Наглост.Вървете в Гърция че ви е по близко да обяснявате на гърците как да си пият узото.Нагли шопи.Искат да са навсякъде.Наааааай-добрите.

Всъщност ходихме на това нещо в събота и редовният фермерски базар го нямаше, защото по това време е в мола. В неделя е пред входа на ФК-то. А този беше пред х-л Одесос, за да не е на същото място като традиционния. Хитро го бяха измислили...

Здравей градски,здравей варненецо! От колко влеме се броиш за варненец. та не знаеш че Бъчваров си е баш варненец Hякога на театър ходил ли си?-Ути е син на известната варненска артистка Гpациела Бъчварова и е роден на пъпа на Варна-тогава беше улица Ленин сега Цаp Симеон,точно срещу църквата Свети Николай-ние си и викаме Свети Никола Толкова за варненци от селата наоколо.

A стига бе!;) И как се "готвят" мидите по бургаски?! От всички префърцунени рецепти, ако мидата е хубава, най върви да я метнеш на тенекията да се отвори - после лапаш и поливаш на укус, дет' викаше баба ми - кеф ти бяло винце, кеф ти биричка;)