Преди 85 години в САЩ конфискуват златото от населението

На днешния ден преди точно 85 години в САЩ тогавашният президент Рузвелт подписва указ за конфискация на златото от населението.

Обратно в новината

Коментари - Преди 85 години в САЩ конфискуват златото от населението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе що все в Америка искате да ходите да работите, а не на Урал, Новосибирск, по Волга, а тарикати такива? Нали СССРето беше велико !?

Поредна лъжа на руссофильистичния ви сайт. Въпросния указ не е за никаква конфискация на "златото" а за събиране на златните пари от населението. Понимаете дураци?

То някога и тук беше така събиране на земите в ткзе не е било конфискация.

Някой само да неми каже че там не е имало комунизъм и национализация и там са същите боклуци.

ето Боко какво трябва да направи ...

Рузвелт е бил сигурно КОМУНИСТ !! Или даже нещо по-лошо, понеже това не са вършели и отявлените комунисти!!

Ама такива информации трябва да се дават преди да сменяме съюзите... То какво се оказа - дори по-лошо от преди....

Как така бе, нали само в Русия конфискуват? Га че Рузвелт е чел Бибилията в която пише, че едни дето 40 години ходили в пустинята събрали всичкото злато та да направят Златния телец. Па и в статията се пише за златото на Африка0 и то ли е американско?

,,..Преди 85 години в САЩ конфискуват златото от населението си. а през изминалите 85 години от ,,целият свят,,...!!!

поглеждам хартиената банкнота, която стои на бюрото ми, от бай Тошово време с номинал 2 лв, с гроздоберачката на нея - пише че е със златно покритие от БНБ и нищо повече няма да кажа по въпроса...

То и за комунизма пишеше много неща, ама само на хартия! Впрочем, златно покритие имаха българските банкноти само по фашистко време! По комунистическо нанай-си след обмяната през 1951!

Яяяяяя........още един който не е ходил на училище!

а що тогава левът беше стабилен до 89-та, а 2000-та година го обмениха при 1:1000 !

И аз бях спастрил 5 грама, ама през 1997-ма Жан ми го гепи, в името не Идеите на БСП!

При демокрацията всичко може да се гепва, не е като при комунизма, където такова гепване нямаше.

Нямаше, щото всичко беше вече гепено предварително самото начало! Къде си видял злато при комунизма?

Че то ,нашите демократи тая плескавица -обезценяване на парите, вместо конфискация ни я приложиха няколко пъти , и то без закони.......

Да да

Не бяха демократите, а червената сган.

тъпако, комунизма умря 89-та, ако не си чул. Оттогава е демокрация !

Иван Костов е тъмночервена сган, точно той обезцени лева!

Прав си, при демократа Жан пенцията ми беше 1 долар! Останалите 300 долара ги прибра партийната каса!

значи е било при демокрацията ....., а при комунизма пенциите бяха по 200 долара...

И моето злато през 1958г. ми го взеха другарите и построиха хотел"РОЗА"!През 1990г попитах,къде е златото ми,и мвр-Ст.Загора ми отговориха,че такъв случай не е регистриран!?!?!

Гадни американци! За това пък всеки руснак притежава по 1 пуд злато на кюлчета! Пукайте се от завист!

златото е тежко, ограничено количество е, няма как да натрупаш милиарди долари в злато на борсата. Сами разбирате, че е неудобно. Хартията-чиста работа! Пускаш машината и действаш. Какъв е рискът? Най-много някое негро да се залее със зелена боя.

Преди 85 години конфискация на златото, а робството е окончателно отменено в щатите на 07.02....... 2013 г. Те такива работи в стожера на демокрацията....

Робството в САЩ е отменено с 13-тата поправка на Конституцията преди повече от 152 години на 6(18) Декември 1865 г..... а иначе Русия си е баш най-големият стожер на демокрацията, нал'тъй Иван Иванович

Сложил си името на велик човек, а не искаш да вникнеш, в това което ти казвам. В щата Мисисипи наистина е имало брожение и нежелание да се ратифицира 13-тата поправка, та така чак до 1995 год. Нищо, че е ратифицирана от два трети от щатовете на посочената от теб дата и година и реално влиза в сила... Та тези в Мисисипи, не са искали да я ратифицират и това си е... Демократи сър...

Всъщност на 4 септември 1929 г.САЩ фалират и в агонията си след 29 октомври ,известна като великата депресия повличат повече или по-малко целия свят с изключение на една държава-Съветския съюз-докато светът тъне в 50 процента безработица,съветите строят и индустриализират безбрежната страна,тогава се случва и немислимото-масова емиграция на американци в Русия.С изземването на златото Рузвелт започва възстановяването,но това вече е една друга държава,нямаща нищо общо с американската мечта на пионерите и бащите -основатели на демокрацията.

винаги се радвам на нови изгледи , както и нови истини . В СССР по онова време колхозите плували в свръхпродукция , заплатите червените комисари им ги дадоха в златни рубли .

Да да

Тъпунгер явно си забравил за гладомора 1932 г. 1933 г. и за изнесеното от Русия жито.

Американците ще си напечатат долари и ще се оправят и ще ни "оправят", ами външния ни дълг е 34 -35 милиарда евро...колко ли злато е това?! ???

за дечица : 20.65 долара за тройунция злато

било тогава една добра заплата , ако въобще имало работа , защото бяха влезли в една многа дълбока рецеция . Съответно нашите дългове от днес на пръв груб разчет от 1933 година биха се уравнили на 1/70 част , тоест 35 м2 външен дълг биха били 500 м1 външен дълг . Това за 1933 година много ли е ?

Да да

Преди червената сган да се поупражнява в словоблудство, само уточнявам: на "частните лица се разрешава да задържат злато на стойност до 100 долара или някои ценни колекционни монети." 100 долара са стрували към 5 тройунции или всеки можел да задържи злато до 150 грама във вид на накити. Като колекционерски монети можело да се задържат и килограми злато.

Глупи, и това какво променя по същество? Оспорваш ли факта, че от хората са конфискувани ОСНОВНИТЕ наличности в злато, тяхно притежание?

Моля, провери какво е станало на 07.02.2013 г. в щата Мисисипи ... и кажи да,да,да,да....

Да да

Нищо не е станало. ама явно някой тъпак пак се е ровил по руските блогове. Робството тъпако е отменено с 13-тата поправка на конституцията им. А конституцията е върховния закон включително и за Мисисипи.

КАТО РЕШАТ ПАК ДА ГО НАПРАВЯТ - А ТО СЕ ЗАДАВА ТОЯ МОМЕНТ ... СЪМ СЛОЖИЛ В ЕДИН БУРКАН 1000 ДОЛАРА ЗА ПАТРОНИ И СЪМ УРЕДИЛ ЛОДКА В МАХАЛАТА ДА МИНЕМ В КАНАДА :))

И ГЕРМАНСКОТО,ХОЛАНДСОТО И ДР. И НИКОЙ НЕ ИМ ГО ДАВА,ВЪПРЕКИ,ЧЕ МНОГОКРАТНО СА СИ ГО ИСКАЛИ! ЗАТОВА СМЕ ТОЛКОВА ПОСЛУШНИЧКИ! ЧЕТЕТЕ БЕ,ХОРА,ИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ!!!

Да да

Нашето злато тъпако не е там. Половината е в Англия, част във Франция, част в Швейцария, част тук. На Германците им върнаха 300 тона, колкото пожелаха германците, които искаха до 2020 г. да държат 50% от златото си във Франфуркт, 37% в Ню Йорк и 13% в Лондон. Плана им е изпълнен предсрочно, като в момента във Франкфурт са 50,6%, в Ню Йорк са 36,6%, а в Лондон са 12,8% от всичките 3378 тона

Това е демократичният модел,по който се изгражда всяка една разбойническа група,всеки може да има оръжие,златото се държи при главатаря

по спомени на отговорни другари от 44-47-ма година - отрядите на червеният терор са вземали златото и други ценности и не само, че не са давали поне половината от равностойността в хартиени пари, ами са застрелвали собствениците. Така, че "демократичният модел" макар също разбойнически е за предпочитане.

СПОРЕД УИКИПЕДИЯTA Isaac Roosevelt (politician) - Wikipedia ХОЛАНДСКИЯ ДЕДО ИСАК РОЗЕВЕЛТ ИМА ДВАМА ПРАВНУКА ПРЕЗИДЕНТИ .. ТЕОДОР РУЗВЕЛТ И ФРАНКЛИН ДЕЛАНО РУЗВЕЛТ ... В ЕВРОПА ХОЛОКОСТ - А ЕВРЕИНА ФРАНКЛИН ДЕЛАНО РУЗВЕЛТ СИ ТРАЕ С ВТОРИЯ ФРОНТ ДО 1943 ГОДИНА :))

Да да

Е кога да влезе във втори фронт тъпако след като САЩ влизат във войната 6-7 месеца по-рано без подготовка.

Когато всичко ти е на кредит, "конфискуван" живот ли е ?

Трябва да уточните, че става въпрос за златни монети, кюлчета и сертификати!!! Не става въпрос например за златни бижута и дрънкулки!!!

това което казваш е лъжа, в действителност става въпрос за всичко...дори брачните халки на хората са били във фокус, но бирниците често са си затваряли очите за халките знаейки колко подло и коварно е това което се случва.

Ето и за руски говорящите: Во время Великой депрессии 5 апреля 1933 года Президентом США Франклином Рузвельтом был издан Указ 6102 о фактической конфискации у населения и организаций золота, находящегося в слитках и монетах. Или и руснаците лъжат???

И са ходили с клещи по къщите да им вадят златните зъби :)))))

Да да

Всъщност това което тиказваш е лъжа. Дори в статията ти е написано, че до злато до 100 долара е можело да се задържи във вида на бижута, златни монети и т.н. А една унция е била около 10 долара, т.е. частните лицаса можели да притежават златни накити около 150 грама.

Не се пише тук, че за да предоставя частната компания с подвеждащо име "Федерален резерв" долара за ползване, като валута на държавата САЩ, се изисква обезпечение, като е при кредит от всяка банка. Това обезпечение в случая е цялата държавна земя на САЩ и построеното върху нея. Та, значи да се преговаря за каквото и да е с президента на САЩ няма смисъл. Той е никой. Трябва да се преговаря с управителя на Резерва, като реален собственик на САЩ.

Да да

А управителя на Резерва се избира от Президента на САЩ за определен 4 годишен мандат. Та за ръсенето на глупости ставаш.

Ела да не избереш каквото ти кажа за каквото и да било Глупи, ако аз съм собственик на всичко което ползваш. Ще се видиш у филм!

Златното покритие с нищо не пречи на експанзивната икономика. На нашият лев пишеше "Покрит със злато и ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА" т.е. наличните сгради, земи и друга собственост, която не се губи, могат да заменят златото за времето, през което да бъдат "обърнати" в злато. Световната икономика се базира на алчност и за това не ѝ отърва да има покритие на валутата, да има качествени стоки или честна размяна. Ако алчността не се унищожи до крак, безмилостно и показно, видът е обречен. Никой вид не застрашава собствените си членове заради неоправдано чувство на превъзходство у даден индивид. Ако хората не го разберат, други ще населяват планетата!

нашият лев беше тотално обезценен след 1989 г. После девалвиран официално при Софиянски и Костов

Паисий

Така че левът на Народната република България и на Капиталистическа България са две различни валути, нищо че уж се казват еднакво.

Така е. Но безценката беше неизбежна. НРБ остави 10 милиарда външни и 30 милиарда вътрешни дългове. Как ако не с обезценка и обедняване на населението да се изплатят тези дългове? С износ на Правец83, хладилник Мраз и перални аурика ли?

Когато преди една година написах в този форум, че през 30-те години на 20-ти век в САЩ е имало конфискация на залтото, всички платен соросоиди в този форум обезумяха от плюене и обвинения, че лъжа, че това било "хибридна новина" на Путин. А сега какво излиза, че "големата" демокрация САЩ в същност е държава в която фашизирания банков елит, който е собственик на националната банка на САЩ (Федерални резерв) устройва чрез държавата обири на собственото си население и бизнес. Това се повтаря вече 100 години. Сега вече ламтят да налапат целия Свят. Надяваме се да се задавят с толкова голямата "хапка" !

А народната република България не конфискува ли земята, животните, инвентара и т.н. на българите? И после караше същите тези българи да работят ангария на собствената си бащина земя ангария срещу 40ст на ден. Произведената първокачествена селскостопанска продукция се товареше на самолети и излиташе към москва.

Тогава, каква е разликата между САЩ и НРБ бе те-ке-зе-сарю ? Нали заради разликата и демокрацията направихте цветната революция през 1989 !

Ами не си бил прав!!! Не става въпрос за конфискация на "златото на хората", а за златни монети, кюлчета и сертификати!!! Обикновено хората не държат такива неща, а бижута и дрънкулки!!!

Комунизъм значи!

Всичко им е така на САЩ. Фукня без покритие за балъци . Няма как най-тъпите европейци да идат на друг континент и да направят добра държава. Друг пример: избирателни права на жените - 1925 г. В била 5 века под робство България жените получават избирателни права с Търновската Конституция.

през 70-те години на 20в когато САЩ, съхранявайки златото на Европа решава да прекрати златнодоларовия стандарт и на практика открадва златото на Европейските страни.-

За план Маршал чувал ли си? Кой на кого е конфискувал златото не е ясно, ама къде са германия, Франция, Австрия, Швеция, УК. Къде са бившите съветските колонии.

Колективизацията е била райска приказка в сравнение с грабежа на златото в "демократичните" ФАЩ. А в затъналия Българистан до 1990 година на живковите пари пишеше "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката" става въпрос за БНБ. А по времето на Евгений Бакърджиев и Иван Костов, при взривяването на Мавзолея, златото от БНБ е изнесено през тунелите с камионите дето "разчистват отломките от взривовете" от екипа на Иво Карамански, който после е разстрелян, а и войниците от този екип след дни са запалени и изпепелени на околовръстното шосе, за да не останат свидетели, нито да се разбере как са били убити преди това. Златото от БНБ е откраднато от великите другари Костов и Бакърджиев, като се говори че е изнесено към нанобритания. От там дойдоха и юпитата Милен Велчев и Малкия Мук - Николай Василев. Така приключи по "демократичен" начин и грабежът на българското злато в "демократизиран" Булхаристан.

За какво покритие и какви активи на банките пишеш? В края на социализма, доларът беше 3 ( три ) лева на черно. Официално НЕ СЕ продаваше. А заплатите бяха по 180лв ( 60 долара ). Това беше обезпечението на байтошовските левчета. НРБ остави в наследство 10 милиарда долара ВЪНШЕН ДЪЛГ и сигурно 3 пъто по толкова ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ - вноски за кола, лихвоточки, облигации и влогове В ДСК. Иначе без съмнение 8 години по-късно при Жан Виденов беше най-голямото затъване на България. Междувпрочем златният резерв на НРБ няколко пъти е изтичал в посока СССР.

Абдалино!в момента Външния дълг на България е 34,000,000,000 евро!!!

между впрочем, нали Горанов изтегли 16 милиарда + 2-3 пъти по милиард нов дълг? А имотите от Живков, не само, че не можахте да боядисате, но още не можете да ги изкрадете докрай. А пътищата които тогава се построиха, сега само дупките не можете да им отремонтирате. Между впрочем, за да я има Булгаристан на картата на Балканите, Русия е изплатила всички дългове на Османската Империя, които са били онаследени от младата трета българска държава. И ако не беше Сталин, гръцката граница щеше да е по река Марица, а сръбската по река Искър.

Освен това нетният дълг беше 5 милиарда лева, защото и на нас дължаха 5 милиарда заеми, които ние сме давали на арабските държави. Е, взехме ли си Иракските милиарди, или всичко изтече в Русия, тоест във ФЕД на ФАЩ??? Нали изпращахте теляци и пушечно месо в Ирак с ФАЩ и сатаНАто?

САЩ реално нямат собствена държавна валута. Те наемат долара като такава от Федералния резерв, който е частна фирма.

Което е в нарушение на американската конституция.Именно към Федералният резерв е държавният дълг на САЩ!

Ми хубаво. Твоите пари какви са? Давам ти по една рубла за всеки долар. който не ти трябва.

Нямам нещо , което не ми трябва. За какво ми е?

Закъсняли сте, отдавна ги продадохме доларите - преди повече от десетилетие. Но имам няколко никъла и дайма и един куотър, искаш ли ги? "Хиир'с а куотър, кол самуан ху керс" :)))

Трябва ли да дрънкаш глупости за да си покажеш умствения багаж

ЛОЛ. Ами ти? От теб ще стане страхотна тъща. Имаш ли дъщера? :)))))))

Колко българи има емигрирали в САЩ и колко в Русия? Синчето на коя гнусна лъжлива председателка на партия също емигрира в САЩ?

Вероятно емигриралилите в САЩ са повече, но и в Русия са заминали много българи. Просто няма никаква статистика - иди на терминал 2 и виж опашките на полетите за Москва.

А колко кримчани искат в Русия, и колко искат в демократична Украйна ??? Виж референдума в Крим ! Виж Донбас, и те не искат в прозападна Украйна !

Да не намекваш че в САЩ ходат само децата на лъжците-)

Това е нещо като нашето ТКЗС при комунизма - "Твойте Крави За Сички" = ТКЗС. Трябвало им злато взели го. У нас свалиха и кожите от гърба на хората след 1944 год., а пък за злато никой и не можеше да си помисли. И така 45 години мизерия.

Ако под БЕЗПЛАТНО образование,Безплатно здравеопазване работа за всички спокоен живот разбираш мизерия!!! то какволи е сега?бурен пропедераски стремеж!!!

Тези "безплатни" екстри всички ги плащаха скъпо и прескъпо чрез ограбения си и незаплатен труд. Отделно дефицита на стоки от първа необходимост - хляб, плодове, зеленчуци, битова техника. Да не говорим за коли и пътувания в чужбина. И който каже политически виц или е с къса пола, дълга коса, слуша западна музика, носи дрехи западно производство - в Белене или Ловеч на каторга за неопределен срок. Да ти пи-кая на социализма.

Небрежно пропуснахте темата за незаконното създаване на федералният резерв(частно предприятие) и неговата роля за последващите световни икономически кризи до ден днешен!

Абсолютно прав си, еврейчетата собственици на федералния резерв си управляват открай време...

Прословутия Голд екзекютив ордер освен златото засяга и среброто притежавано от частни лица, и дори клонове на чуждестранни банки, и двата метала не са конфискувани а принудително са изкупувани на занижени цени, след като доброзорно са обработени всички на които правителството е имало зъб, а и някои от тези за които е имало доноси че притежават злато или сребро, за да се ограничи паричната маса на американците до 1956 година им е забранено да изнасят долари извън страната си.

значи ,,помогнали,, да излезнат от ,,голямата депресия,, са ,,малките хора,, и златото им е ,,отишло,, при ,,големите,, от уол стриит да го ,,въртят...!!! щото ,,големите,, са нямали...??? ,,малките,, хранят ,,големите,, ...!!! ,,нашето си е наше а ,чуждото общо,,... пък аз си мислех че е ,,наш,, патент а тои бил от ,,американоатлантическият извор,,...!!!

Къде е сега златото им ? Доларът няма златно покритие от 50г. до днес .

Винаги се краде- и при капитализма, и при социализма. Само при Сталин мащабите на ежегодно откраднатото са намалели драстично. Запитайте се защо. Правилно: една немалка част от населението, крадящата, е била съкратена. Това не могат да му го простят на Сталин и на Берия и капиталисти, и комунисти, и всякаква друга крадлива сволоч, скрита зад разни пъстри идеологически заглавия.

Абе глупако проист. САЩ - 30000$ среден годишен доход. Русия - 7800 рубли/месец

абе тъпако прост Наемите в Манхатън са по 5-6 хиляди долара за двустаен ! Как ще ги плащаш с 2500 долара на месец ?!?!

Долара не е покрит с нищо, за разлика от златното покритие на волфрамовите запаси на САЩ, хаха. Царят е гол, моето момче- чичко Си вече си търгува петрола в юани.

... 7800 х 12 месеца = 93600... повече е от 30000... ха-ха

ааа, то имало и по лошо от комунизма, а пък аз не знаех...

Цитат: "цитаделата на демокрацията и личната свобода" САЩ сигурно се демократизира чак след войната във Виетнам и протестите там. Преди това ако негър се качи в автобус, са щели да го утрепат от бой.

Всъщност какъв е смисилът на тази статия? Имало някаква криза-"демократично"гепили злато от хората. Че така присвоиха територии от местното,с.коренно население-бой,разстрел и палежи. Така присвоиха Калифорния,Ню Мексико,Тексас,Аризона,Флорида.... Да очакват ли нова конфискация? Най-вероятно -ДА.Държавен дълг на САЩ 2011г.-10.4 трилиона долара. Понастоящем,след само 7г.-21.6 хиляди милиарда долара!!! КОЙ ще го плати? На първо място,"Третият Свят"-цяла Африка,половин Азия и част от по-бедната Европа.Изобщо всеки друг,освен американците.

абе може и американцита да си ги платят. Имат земи, имат инфраструктура, а те струват нещо все пак. А Китай, чака да му дойде времето, и да си ги поиска.

За китайците си напълно прав. 70% от Държавния дълг на САЩ е изкупен от китайски банки.....

тогава и...,,сега,,...??? ,,..Ще припомним за какво става дума. Една от последните новини за златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам (в). Кюлчето е било нормално с малката разлика, че в него не са достигали 2 грама. Тъй като в него е имало волфрам, кюлчето не е феромагнитно. Било е доставено с оригинален сертификат. Купувачът се е усъмнил чак когато е разбрал за разликата в теглото и го е разполовил. Оказало се, че з0-ч0 процента от кюлчето са волфрам. Това е първото фалшиво кюлче от 1 кг (ч00 унции) пълно с волфрам и трябва да се очакват масови проверки на всички кюлчета по ч00 унции. Според някои сведения златният пазар и Форт Нокс в САЩ са пълни до козирката с волфрамови кюлчета по ч00 унции, които само отвън са покрити със злато...,,???

Волфрамът също е доста скъп, пък и е най-високотемпературният метал.

Тъй, След смърта на Сталин съда в СССР оневинява посмъртно над 2 млн от екзекутирантите! Това означава, че Сталин не е избивал само такива като мене, нали минзухаре безмозъчен! А и там поне 2 млн такива верни комуняги като тебе! Така, че си затваряй плювалника!

Върни се, майорке, в Карлуково. Чакаме те.