Урсула фон дер Лайен предложи минимална работна заплата в ЕС

Програмата й предвижда и нова схема за помощи за безработните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вероятно минималната заплата няма да е конкретна стойност, а ще е процент от нещо, така че реално няма да има големи разлики от сегашната ситуация. Но пък ще се отчете изпълнение.

Инстанбулска конвенция, нашественици. Тази да върви на майната си!

съм да я изберат тая кака. ще ни вкара през задния вход чекиджийската джендърска конвенция.

Като идея е добре. Но детайлите и самата законова реализация могат да съсипят и най-добрата идея. Смятам, че минималната заплатата/доходите/ не може да бъде разглеждана отделно от данъците и осигурвките също и пенсиите. След като ще има минимална заплата трябва да има и еднаква минимална пенсия в целият ЕС. Т.е. ако ще се прави трябва да се направи в комплект за минимална заплата, минимана пенсия и еднаква помощ за безработини независимо от това каква запата са взимали преди това. Еднакви данъци или поне за тези с по-ниските доходи. След като осигуровките е са еднакви трябва и "Здравната система" в целият ЕС да еднаква. Т.е. еднакво лечение и болнична помощ за всички.

Като идея е добре. Но детайлите и самата законова реализация могат да съсипят и най-добрата идея. Смятам, че минималната заплатата/доходите/ не може да бъде разглеждана отделно от данъците и осигурвките също и пенсиите. След като ще има минимална заплата трябва да има и еднаква минимална пенсия в целият ЕС. Т.е. ако ще се прави трябва да се направи в комплект за минимална заплата, минимана пенсия и еднаква помощ за безработини независимо от това каква запата са взимали преди това. Еднакви данъци или поне за тези с по-ниските доходи. След като осигуровките е са еднакви трябва и "Здравната система" в целият ЕС да еднаква. Т.е. еднакво лечение и болнична помощ за всички.

Той и Юнкер обеща, че до края на мандата му ще ни приемат в Шенген, но ето вече е на изпроводяк, а ние гледаме Шенген през крив макарон.

Това с еднаквите минимални заплати трябваше да стане отдавна. Само че ми е интересно как ще се приложи в България. Ако се приеме минимална заплата примерно 1200 евро и това се спазва, ще стане така, че всички: чистачки, продавачки, инженери, лекари и т.н. ще получават еднаква заплата, т.е. минималната!

Отде иде таз леля? Отде се появи? Да не ми блябосва, ми да каже кой я финансира, тада я преценя що за стока е! Както ми почва с комсомолски плам и общи фрази, нищо добро не чакам от нея. От трън та на глог ще е тази работа! Ама те такива са им повечето кадри в ЕС! кАКВО ОЩЕ ПРАВИМ ТАМ?!

То името й не ти ли подсказва нещо? Фон Лайнян. Оняпоне беше наш човек, алкохолик. Тези напъни са утопия. Много глупаво е да са ти предизборни обещания, тъпо.

Подкрепям я

ПЪРВО : направи минималната работна заплата в ЕС задължителна, то тя ще се пребори със сивия и експлоатиращ пазар в ЕС, ще се пребори с нечовешката експлоятация в ЕС, ползващ източноевропейци и мигранти, правещи ги без цел в живота, вечно работещи за без пари или измамени, без бъдеще, вследствие на което стават асоциални, защото не са мотивирани да работят, да се квалифицират и развиват, тъѝ като изход от безперспективността им няма, подиграват се с техния труд и никога няма да изплуват от оцеляващата бедност, което пък праща някои от тях в радикализирани структури. Ако това стане, то и в целия ЕС ще има минимална заплата и ще се спре напускането и демографския срив в по-ниско развитите страни като България, ще спре издевателството в развитите страни на сивия работен пазар върху нискограмотните чужденци в ЕС. Както и основанията и почвата за развитие на радикализъм и тероризм. от работещи там неевропейци. ВТОРО: Законотворецът да бъде ЕП /депутати от всички държави и техните партии /, вместо Законотворецът да бъде ЕК / шепа хора/, а целият евро-парламент да му се подчиняват без мисъл и право на нови идеи в това еволюционно време, то тази жена ще бъде Спасителят на Европа, дал гласност на всички проблеми в Европа - на всяка държава и на нейните партии.

Глупости. Пради тая причина всички капитали ще се изнесат от Европа и тогава ще се израни с Авганистан. България ще нарастни с 1 мил. безработни, а баце ще предаде власта на г-жата.

Прав е Коко - не ценим земята заа която са дали живота си мнозина

Престанете с тази националистическа и комунистическа пропаганда. За даване на кръвта за родината. Само беди ни е донесло това. Войните, които е водила България за земя/територия/ в началото на миналият век. Като резулта са довели до загуба на територия през Междусъюзническата и Първата световна война. И до учатие в следваща война за търсена на реванш Втората световна война. Която доведе до бомбардирането на София и големите ни градове от британци и американци. И накрая до поробването ни от червената армия на СССР през 1944 г.. Истината е, че борбата е за властта и ограбване на хората чрез данъци. А армията и полицията са за да пазят живота и богатството на докопалите се властта от вътрешни и външни врагове. Борещи се за същото власт и богатство. Я ми кажете с какво е по-залужил Бойко Борисов или Румен Радев лична охрана и кортеж. От бабата на село, която влизат през ноща да оберат и изнасилят. Това ли е мечтаната родината, която искате да защитите? Или пък от вас на който през ноща подпалват автомобила и ограбват жилището докато спите в другата стая. Защо Борисов и Радев имат привилегията вие да плащате за охраната им, след като не осигуряват безопасен живот за всички нас. Защо Борисов и Радев не се дори и опитат да се преборят с престъпността и несправедливостите и самозабравилите се чиновници. Амо само лъжат хората колко добре било сега и колко добре било при Тодор Живков. Истината е, че нито сега е добре, нито при Тодор Живков е било добре. Истината е, че сега и при Тодор Живков е имало прослойки, за които е било добре. И тези привилигировани искат да са добре и не ги интересуват останалите, които са зле.

В България се продават за по 7-10 000 евро къщи с по 5-10 декара земя, подходящи за ферми за охлюви, кози, гъбарници и др. За да отидеш в Германия ти трябват 5-6000 евро първите 3-4 месеца

и внасяме гъби и окошки от Германия и ябълки и ккартофи от Полша

Идея си нямаш за какво говориш. Върнал се тук, решил да си живее живота в къщата на дядо му... Ама нещо да споменеш за хилядите, с които се връщаш? В Евро? Я ела да ти покажа, защо хората бягат от селата. Имаш 5 декара? Страхотно. Засей си нещо и тръгни да го продаваш после. Моля те. Като дойдат картелните изкупвачи и ти предлагат цена, на която по-добре да си дадеш производството за храна на животните. Ако ги продадеш си дори на загуба. Същото е и с животните, млякото, яйцата и каквото и още се сетиш. В същото време големите вериги и те натискат големите производители да продават на безценица. В селото, Коко, болница нямаш, нито пожарна, нито полиция. А Коко, само да знаеш като ти наминат 20-30 мангала какъв купон става! Имаш си пушкало и ще се защитиш, викаш? Поне ще ти е гарантирано топло после, ще те осъдят като за човек (не за българин, нас не ни броят за хора). А децата ти всеки ден по 20 километра до училище ли ще ги караш? А зимата като навали снега и никой не чисти пътя, как ще ги закараш, а? Ти да си чувал, че зимата хората са откъснати по месец без ток и достъп до цивилизацията? Абе какво ти обяснявам...

Защо ще продаваш на картела - просто си яж продукцията и се радвай на свободата - 500 лева винаги ще изкараш от занаят, местна работа, пенсия...... Иззкупните цени в България са като в Европа.

Бай ти тошо и бкп оод електрифицираха, телефонизираха , асвалтираха всяко едно село, и какви са тия 5,10 ииии декари бе. Тия къде слязоха от шуманата 45 твърдяха колко са бедни Българите , взеха им там квото не бяха изяли по некя овчица и кокошка и по почина на големия брат паправиха едниии ноу богати ткзс .....та не се оплаквай щото има още

МИ ЛЯГАЙ ДА ЛЕЖИШ ТОГАВА, ДА НЕ СЕ МИНЕШ СЛУЧАЙНО! АЙДЕ СТИГА РЕВОВЕ И СОПОЛИ,РАБОТА ТРЯБВА! ЛОЗЕТО НЕ ИСКА МОЛИТВА А МОТИКА!

Турското робство свърши, руското - също. Българи излезте от земланките и вземете земата и къщите оставени от дедите ви Кой купува черноморието, кой оре земята ви, кой живее в бащината къща?...Кой?

Ако зависеше от Курнялия, трябваше да се сложи: - Минимална пенсия 2 бона - Минимална заплата 2 бона - Социал 2 бона за лица от индийски произход, гласуващи за БКП - Всички доходи над 2000 лева да се облагат със 100% данък общ доход - След изплащане на пенсиите и социала на зеленокожите гласоподаватели, остатъкът в касата на БКП Мръсни комунистически гниди, изгнийте в ада! Заради вас ще страдат 5 поколения българи.

В десятката - 10+

Нема да изгният докато не бъдат изтрепани

Българина е хитър Петър - да знаете!

По малко и с хлебец

Червена кучка лае от зори, а керванът си върви. Жалки са руските подлоги в безуспешните си мъки, с които никога няма да променят НИЩО. Единствено губят и без това от ограниченото си количество мозъчни и нервни клетки. Трол руски - марш от сюда

Сорос е намаил грантовете-не се напъвай толкова!!!

къв е тоя Сорос бе?

"керванът си върви. .... безуспешните си мъки, с които никога няма да променят НИЩО" За горното ти слагам "+", а за останалото "-"

Какво общо има България с Европа И Хамлет и Уотсън и радио-Ереван отговарят: Бунище на Европа

бунището го сториха комунистите като обезлюиха селата

Русия окупира Бългаия през 1944г Изгониха царя и убиха много хора от власта- казаха - Те са фашисти. Комунистите взеха власта докато тук беше руската войска. Комунистите взеха земята и имуществото на хората и ги преместиха в панелки След това България загина!

Марш бе,соросоид долен!!! Ако руснаците не бяха победили хитлеристка Германия-сега щеше да носиш пак фес и да си вилает на султана!!!

Сега България да е Швейцария, ако беше победил Хитлер с целия си германски народ

Германия по площ е 3,2 пъти по-голяма от България, а по население - 12 пъти. Земята тук е в пъти по-плодородна. На глава от населението България разполага с безценен природен ресурс. Ние можем да храним 5 Българии, ако използваме ресурсите правилно. Но вие ходете се трепете за 1500 Евро на запад и дайте даром на Ердоган земята на дядо ви. Той само това чака.

На глава от населението България разполага с безценен природен ресурс. Ние можем да храним 5 Българии, ако използваме ресурсите правилно. Но вие ходете се трепете за 1500 Евро на запад и лижете руски задници.

Нека в Европа остане една държава в която да си живееш свободно на село, да си гледаш домат и ушки, прасенце, козичка и кокошки

С крадене и соцялни помощи циганите обират Държавата Българина с 1500-3000лева

спри се бе трол неден

Защо България изглежда по този начин? Българинът е масово необразован, озлобен и мързелив - тежко наследство от комунизма! Лошото е че няма шанс и младите да хванат мотиката на село. Гледам европейци купуват селски имоти в България и се гордеят с българската архитектура и история, която вече е забравена от младите

Сляп джендър Чака друг да хване мотиката Идея си няма дебила какво ще стане когато Българин хване мотика На Бългъринът му писна от умници цигани и европейци просяци дебелаци

циганите са в Европа отдавна

Учих там, работих, придобих опит, който смятам да приложа тук. И вече ми се отдава. Възможностите, които има в БГ няма да намериш никъде по света. Лошото е, че българинът е масово необразован, озлобен и мързелив - тежко наследство от комунизма. На гърба на твърде малко кадърни хора се крепи цялата държава. Хубавото е, че на практика всеки има шанс да се издигне, стига да иска и да не е мързелив. На запад си една от многото мижитурки - работиш, за да плащаш данъци и да храниш паразити. Там не ти се дава възможност да постигнеш нещо - системата е такава. Трябват им млечни крави за доене, не предприемчиви хора. Естествено, вие "местните" многознайковци мислите само как да съсипвате или да откраднете, само и само да не трябва да се работи. Ако можеха да валят пари от небето на месец, щеше да е супер нали? Или най-добре по 5000 лева минимална заплата, нищо че си пълен некадърник. А в същото време земите на дядовците ти пустеят, нали? Браво Коко!

В европа отиват българи които нямат никаква основа в България - образовани или наследствен имот- В Германия буквално те връщат в първи клас и е нужно след работа да ходиш на уроци поне 5 години Първия въпрос при общуване е - От къде си и какво работиш, след което ставаш боклук в техните очи 1500 евро в Германия са 1000 лева в България

С крадене и соцялни помощи циганите обират Държавата Българина с 1500-3000лева

кой ще ти даде 3000 лева в Бг социална помощ бе

Да Ганьо си живее както си го иска, но има други хора не ганьовци, и те имат друга версия за живота си, но Ганьо не я проумява, но винаги е против и гръмогласен, е Ганьо, живей никой не ти пречи и ти не пречи

сигурно пишеш от Геррмания

Не искам гръцката и испанската безработица по 20%

Равнището на безработица в Испания нарасна до 14.7% през първото тримесечие на 2019 г. от 14.45% през предходния период и над пазарните очаквания от 14.38%. Сред регионите най-високи са процентите в Естремадура (22,5%), Андалусия (21,1%) и Канария (21,0%), а най-ниска в Комунидад Форал де Навара (8,2%), Паис Васко (9,6%) и Арагон (10,5%). ).

Кой ще допусне 150% инфлация в пполовин Европа Испания след ккато соиалистие доййдоха нна влласт увеелиихха МРЗ сс 22% Гледайте ккво става там!

Дори най-бедните български семейства, които познавам (двама безработни с две деца) живеят в къщи с двор. Гледат си животни и зеленчуци. Децата ходят на училище. Мъжът си вари ракия. Няма вечер без радумки на ракия и салата. Безработният западняк през това време я кара на макарони с кетчуп - само това може да си купи. И често свършва на улицата бездомен. А една подобна къща с двор на запад струва поне милион Евро. Човек с една що-годе нормална професия и заплата (например едни 1500-2000 лева), които не са вече рядкост, живее в пъти по-добре от средния западняк.

Скъпи Коко. Написа за Мюнхен. Сега за София наем за боксониера 200евро без консумативи. Консумативи50евро карта за градски транспорт 25евро.Леле те снаха 550лв.Преди да стигнеш до храната.Каква песия ще вземеш в Бг И в Германия да не говорим. М/у другото в уредено германско село ще си купиш къща на същите пари като в българско. Храната в Лидъл е по евтина отколкото в Лидъл Бг. Няма да пиша повече за рая Бг, че се ядосвам. Но спри да лъжеш мишленце

ей хходи в германнияя

Приятелю, кой те кара да живееш в Софийска боксониерка? На дядо ти земите пустеят, къщите се рушат. Реално ти притежаваш много много повече. Но си глупав и не го оценяваш. Ако беше предприемчив, щеше сега да си милионер. Но ти пикаеш на това, което са ти оставили баща ти и майка ти и ходиш да гониш дивото. Мишката си ти, защото не си научен на труд и нямаш мозък, а чакаш да ти падне всичко наготово.

С крадене и соцялни помощи циганите обират Държавата Българина с 1500-3000лева

Трява да увелличаваме доходите спрямо БВП - иначе инфлация и глад

В Германия при минимална почасова ставка от 9,19 Евро бруто се получава минимална месечна заплата от 1592,33 Евро бруто, които след удръжки данък и осигуровки са точно 1179,57 Евро нето или 2307,04 лева. Я сега сметнете кое е по-добре: 1) 2300 лева в Мюнхен, където: - Наем на едностаен апартамент - тип боксониера 30 квадрата е поне едни 800 Евро с консумативите. Да не говорим, че за малкото такива жилища на пазара се конкурират хиляди - студенти, пенсионери, бежанци, безработни и такива с ниски доходи и шансът да намерите такова жилище е като да спечелите от тотото. - Частни лица собственици на имоти на практика няма - почти всичко е в ръцета или на милионери-олигарси или на частни компании за недвижима собственост, които искат само едно - печалба. - Тристаен под 1500 Евро няма. - Една пломба е 150 Евро (извън осигуровката) - За лекар специалист се чака поне месец, ако не си с частна здравна застраховка (на която имат право само тези с високи доходи). Оставят те да пукнеш и не им пука, едно обезболяващо няма кой да ти предпише. А в аптеките без рецепта - нанай. - Цените в супермаркетите са средно 20-50% над нашите а на заведенията - 2-3 пъти. - Месечната карта за гр. транспорт е 150 Евро, а без нея си за никаде. - Услугите са в пъти по-скъпи (такси, фризьор, ключар, всякакви дребни ремонти и пр.) - Детски градини - 100 Евро на дете плюс храната - Работещите хора там са без права, за разлика от маймуните-бежанци на които се дават купища безплатни благини. Данъци и такси до припадък за работника, всичко безплатно за неграмотния мюсюлманин. - Детето ти задължително трябва да се въведе в мюсюлманската култура (учене на корана, посещение на джамии). Свинско в училище - забравете. Промиване на мозъци до припадък. 2) България, 500 лева чисти. Собствено тристайно жилище - наследство. Къща в някое китно селце в Балкана с 2 декара двор. Достъпно до безплатно здравеопазване, детски градини и училища. Поносими цени на ток и отопление. Чудесни плодове и зеленчуци, ако си ги гледате сами, Чуден въздух и природа. Море, планини. Разберете, че нашите майки и бащи са ни дали една солидна основа. Малко са хората без къща, без дом. Благодарете се на това, което имате. Надграждайте над това, което сте получили даром, вместо да прахосвате всичко и да ходите да слугувате на Европейците. И там масово хората живеят зле, по-зле отколкото вие. Но не го осъзнавате. Казва го човек, живял 16 години в прехвалената Германия. Вярвайте ми, като се върнах окончателно в България, като отидох на дядо ми на къшата и погледнах Балкана, като видях колко по-богат съм всъщност от масата западняци, никога не бих и помислил да се връщам там.

Браво, всичко е истина - най сетне да прочета това - когато се върнах от Испания изпитах същото само че в морската градина

Е, к`во прави 16 години в Германия, като е толкова хубаво в България?!

Учих там, работих, придобих опит, който смятам да приложа тук. И вече ми се отдава. Възможностите, които има в БГ няма да намериш никъде по света. Лошото е, че българинът е масово необразован, озлобен и мързелив - тежко наследство от комунизма. На гърба на твърде малко кадърни хора се крепи цялата държава. Хубавото е, че на практика всеки има шанс да се издигне, стига да иска и да не е мързелив. На запад си една от многото мижитурки - работиш, за да плащаш данъци и да храниш паразити. Там не ти се дава възможност да постигнеш нещо - системата е такава. Трябват им млечни крави за доене, не предприемчиви хора. Естествено, вие "местните" многознайковци мислите само как да съсипвате или да откраднете, само и само да не трябва да се работи. Ако можеха да валят пари от небето на месец, щеше да е супер нали? Или най-добре по 5000 лева минимална заплата, нищо че си пълен некадърник. А в същото време земите на дядовците ти пустеят, нали?

Не искаам даа живея като германците - иискам си България Хляб 1лев и земя 1000 лв декара

всичко ще посккъпне и ще има инфлация - все тази

утре ще я изберат тази социалистка от ЕНП за да може Е Йонче8а и другите комунисти да си изплатят заемите

Slida neinite iziavi ,no tas politi4ka barka minalite vrimina vav girma. ezik.I sashto padezhite gi barka.

колко струва хляба и салама в Берлин

Хляба -5лв саламма 12лв Жилище - 800 000лв тока 35ст

Беден, беден, но си живурка в тристайния в Люлин. Има здравна осигуровка и не чака 2 месеца, за да иде на ортопед. Парите стигат за храна и за трошката, без която Ганьо не може. На запад същият този индивид живее на гърба на данъкоплатците в мизерни едностайни и пазарува на-евтините стоки от Лидл, а като му се наложи да иде на лекар го третират като боклук, защото не е частно осигурен. Ганьо има 1-2 къщи на село, където си гледа домати и още много декари ниви. Немецът ако има 100 квадрата собствена земя се счита за богаташ. Ганьо презира това, което му е отредил Господ, а завижда за неща, които реално не му трябват. Такъв е Ганьо Балкански. Алеко го е описал много добре. Браво Коко!

Абсолютна истина!!! Лошото е,че в България ще стане като в Германия...

Относно имигрантите г-жа Лайен споделя позицията на Меркел - още от същото. Относно отбраната г-жа Лайен настоява за обща европейска армия - отбраната ще бъде приоритетът й. Освен НАТО и ЕК ще натиска за пари за въоръжаване; Единна МРЗ в ЕС е "пунта мара". ИПИ: "Предложението за въвеждане на общоевропейска минимална заплата съществува, най-общо, в три отделни форми. Първата предполага една и съща пропорция на минималното заплащане спрямо средното за всички европейски страни, независимо от нивото на икономическото и социално развитие. Например такава е концепцията на заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, който предлага това да бъде фиксирано на 60% от медианната заплата. По-мекият вариант на този подход е предложеният от френския президент Емануел Макрон, който се обявява в полза на европейски механизъм за определяне на минималното заплащане, без да влиза в детайли за начина, по който той ще функционира. Най-твърдият, който се подкрепя предимно от крайнолеви кандидати, налага едно и също твърдо равнище на минималната заплата за целия блок. Изтъкваните от всички причини за въвеждането на европейска минимална заплата са в общи линии едни и същи – борба с неравенството в доходите, както между европейските държави, така и вътре в тях, социална справедливост и поправяне на „щетите от неолибералните политики“. Разбира се, въвеждането на такъв подход към определянето на минималната заплата, особено в най-крайния ѝ вариант, няма да реши нито един от тези проблеми; обратно, най-вероятно ще спомогне за задълбочаването им. Най-лесно може да бъде оценено най-конкурентното предложение, а именно фиксирането на минималната заплата на 60% от медианната за всяка от отделните страни[1]. За съжаление, структурната статистика на заплатите и разходите за труд на Националния статистически институт се събира веднъж на четири години (последните достъпни данни са аз 2014 г.), а само тя включва медианното заплащане. От последните четири издания на това изследване обаче установяваме, че в България отношението между средната и медианната заплата е сравнително постоянно – между 69-71%, което ни позволява с относителна точност да изчислим медианната заплата въз основа на средната такава. Предвид че средната брутна месечна заплата през 2018 г. е 1135 лева, то това поставя медианната заплата за същата година на ниво от около 795 лева. Следователно според предложения подход за определяне на минималните заплати в ЕС, тази в България през 2018 г. би следвало да е приблизително 475 лева. Любопитното е, че така изчислената минимална заплата е по-ниска от тази, която е в сила в България през 2018 г., от 510 лева. С други думи, ако предложението за европейска МРЗ се прилага като „точно 60% от медианната заплата“, а не „поне 60% или повече“, то това означава, че минималното заплащане в България трябва да бъде намалено. Предвид, че отношението между средна и медианна заплата е доста стабилно през последните две десетилетия, на практика фиксирането на МРЗ като дял от медианната заплата ще доведе до задържане на ръста на МРЗ в България, и до нейното намаляване спрямо днешните ѝ равнища, противно на тезите и предложенията на повечето профсъюзи и леви политици у нас."

лъжеш

ами ако въведем минимална РЗ от 600 евра в България, тока колко ще стане , 2 лева киловата ли ??

Ще има повишаване на цените и на безработицата, както и спад на средния стандарт на живот. Просто зашото от няколко милиона работещи, половината са паплач, чиито труд не струва и 560 лева, камо ли 600 Евро. А за да се храни тая паплач трябва да се вземе от кадърните и можещите. Не разбрахте ли, че комунизмът си отиде. Цялата тая социална педерастия трябва да бъде загърбена вовеки.

Нито ще си млад цял живот. НИТО УТРЕ ЩЕ ЗНАЕШ НА КАКВИ ПАРИ СИ.

ще стане ....поне 30ст

Най-некадърната и бездарна глупачка от правителството на Меркел е тая Урсула. Само социални и солидарни толерастки тъпотии са и в главата, както и на психично-болната и бивша шефка. Какво ме интересува минималната заплата? Аз съм учил, имам добра професия и искам да ми се вдига стандартът. Това може да стане само ако се стимулира икономиката и се остави да действа на пазарен принцип - тези с ключови умения ще изкарват повече, защото са по-търсени и са по-малко. Ако на чистачката и дадете по принуда 1500 лева, трябва да ги вземете от моя джоб. А на мен ми е все тая дали леля Пена от Чукуруво ще взема 560 лева или 1500 лева.

я .....така ли

ако направим кошница от градски транспорт, ток, вода, хляб, плодове, детска градина, здравеопазване - ще излезе че българите живеят по добре от много европейци

Не си далеч от истината, само че тук Ганьо е винаги недоволен. Беден, беден, но си живурка в тристайния в Люлин. Има здравна осигуровка и не чака 2 месеца, за да иде на ортопед. Парите стигат за храна и за трошката, без която Ганьо не може. На запад същият този индивид живее на гърба на данъкоплатците в мизерни едностайни и пазарува на-евтините стоки от Лидл, а като му се наложи да иде на лекар го третират като боклук, защото не е частно осигурен. Ганьо има 1-2 къщи на село, където си гледа домати и още много декари ниви. Немецът ако има 100 квадрата собствена земя се счита за богаташ. Ганьо презира това, което му е отредил Господ, а завижда за неща, които реално не му трябват. Такъв е Ганьо Балкански. Алеко го е описал много добре.

Браво

колко хляба взема германеца -570 хляба колко хляба взема българина - 500 хляба

по добре да вземам 1000лв заплата и хляба да е 1лев тоест аз вземам 1000 хляба заплата

Хляба -3лв саламма 12лв Жилище - 800 000лв тока 45ст

това е 300% инфлация

а дано станне.....

дано стане.....няма да живеем по добре но поне бизнеса ще живне

Ще живне друг път,Някои в провинцията ще фалират веднага.Като се увеличат заплатите и се калкулират в цената на стоките и услугите,ще се окаже,че са многи скъпи и няма кой да ги купи!

знаех си аз че няма да я изберат

ще я изберат утре

ако минималната заплата в България стане 1500лв ще живеем по добре от Геманците