УМБАЛ "Св. Георги": Не сме съгласни с близките на починалото момче, но ще проявим разбиране

От болницата твърдят, че 18-годишният Теодор Давчев е пострадал в катастрофа и не е потърсил веднага помощ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Медицната ни е в момента на ниво средновековие. Болниците са в разруха, линейкитебса като катафалки, техниката и апаратурата от соц време, а самите лекари бездушни изроди. Изключения има, но малко. Това е факт. Младите лекари завършват, придобиват опит и отиват на запад, тука остават изродите и соц старците сестри. В омента да отидеш в болница е като да отиваш към морга. Картинката е страшна. И става по зле. В бг е по зле от африка. Народа измира, държава няма, изчезваме безславно...

На запад отделят 10 пъти повече пари за здравеопазване от нас... няма как хубаво и евтино в днешно време. Младежите не са тъпи да ви работят без пари.

Лечението много зависи и от докторския и сестрински матрял. Един директори получават милиоини, но отделенията им са мизерни, а персоналът с мизерни заплати. Чорбаджийство по български, и непукизъм сред тези, които са дали клетва за опазване на живота и здравето

Щеше да е доста изненадващо болницата да се съгласи с твърденията на родителите на починалото момче.Тъжно е когато си отиват деца.За мен родителите са прави,защото всеки,който е попадал в болница знае,че персонала се държи меко казано отвратително и нехае за болните.Такава е за съжаление нашата действителност.И само не казвайте,че е така,защото се води безплатно лечение.Или си вършиш работата както трябва без оглед на това дали си в държавна болница или частна,или значи не си за тази професия.За поведението на мед.сестрите даже не ми се коментира.

Момчето се е удавило в собственото си стомашно съдържимо. :( Докато са го "наблюдавали"...

а дали са дарили органите му, щото вчера доста се коментира под статия за донорството?

сигурно е така както казват родителите, но пък хората искат да е безплатно - и получават "безплатно", това е положението

Ами не е така и честно, вече ми се повръща от тази спекулация. Първо не е безплатно, всички го плащаме с осигуравки, такси и пр. Колкото до заплатите, ами заплатите на всички средностатистически българи са горе-долу едно ниво, колкото на лекарите, толкова и моята ... Така че и по тази тема не ми с еслушат глупости. Когато моята заплата стане достатъчно висока, за да плащам достатъчно високи осигуровки и такси, тогава и на лекарите ще е достатъчно висока. Всичко е свързано. А понеже мисленето ви ни е ясно, то следва да кажете, ами за толкова пари - толкова, пак ще ви кажа, за толкова пари толкова строителство, здравеопазване, храни и обслужване и т.н. и т.н., ако това е мисленето ви, това ще си и заслужите.

В тази болница пациентът не получава никакво внимание от лекари и сестри, санитарките взимат по 10 лева на смяна, за да наблюдават пациентите. Когато пациентът почина, уж се подобряваше и трябваше да бъде изписан, дежурният каза: Божа работа! Това е реалността. Няма апаратура. Човек изведен от операция се оставя в обикновена стая без никакво наблюдение и без медицинска апаратура за следене на жизнените показатели като кръвно и дишане. Когато попитах лекаря, ако имаше апаратура, която да следи състоянието щеше ли да се предотврати случилото се, той не отговори нищо. Иначе по телевизията се хвалят с платени репортажи каква апаратура имали. Няма нищо о чаршафите са от откриването на болницата.

Аз мога едно да кажа - интензивните ни легла не са като италианските и руските (които съм гледал на техни док. филми). Техните изглеждат доста по-добре оборудвани и съответно могат да обръщат пациентите и по корем. При нас това е невъзможно. Също за мен е странно защо при тях 1 от 5 интубирани оцелява (говоря за ковид болни), а при нас почти никой?

Жалко за жинота, ама келешът веднага взел книжка и се бутнал. Имал травма, ама си седял най-спокойно. Къв адвокат си като сина ти кара пиян, взел книжка? На нищо ли не го е научил?

Защо не изчакат аутопсията? Най-лошото вече се е случило. На кого помага това бързане с публични недоказани обвинения?

Държавата с най-много болници , болнични легла и медицински персонал на глава от населението...с огромен бюджет за здравеопазване спрямо БВП... но с най-много болни и умиращи хора...какво става бе, хора?

Простата Истина,.. Пълната реалност ...за Нов Сезон на култовият сериал "Откраднат Живот "!!;) Режисьорите...са на ход !!;) Съболезнование за близките , Поклон пред паметта на младото момче !;(

Колко много медици из форумите... а в болниците не достига персонал :)

Подкрепям родителите на 100%. Вярвам им, че точно така е станало-натъпкали са момчето с успокоителни, за да не ги занимава нощно време и са зяпали сериали. Мой близък така си отиде. Дрогиран на куче и задушен от повърнато! Убийци!

Таткото е адвокат и като цяло не бих му вярвал. Нека да мине аутопсията. Виждам, че и ти поставяш диагнози само по адвокатски разкази. Лекар ли си? Или обикновен лаладжия, дето не вярва на никой, защото си мисли, че всички искат да го прекарат и знае всичко?

В тази така наречена болница , баба ми я връщаха 3 пъти от операционна , защото анестезиолога бил до обяд , а след това отивал на друго място! За десетките хлебарки , които съм убил в нейната стая и сега като пиша ме е гнус и настръхвам! Лекуващия и лекар ме попита какво работя и уча при първата ни среща?! ...Уважавам лекарската професия , но след като си седял няколко дни в този ад без никой нищо да ти каже наистина ми идваше да го удуша! Истината е , че превърнаха професията в бизнес с живи хора...

Нещо почвате да прекалявате. Каотоне искате да ви лекуват че стойте си и мрете у вас бе варвари. Ако има нещо нередно да се провери и виновните да се накажат, но да излизате и да бутате клади за инквизиция напред значи сериозно сте изпляскали! Лекарите са хора и така както и много сред вас, така и много сред тях не са читави и колкото повече нечитави има сред вас толкова повече и сред тях! Половин България са мошеници, селски тарикати и пладнешки обирджии ама лекарите до един трябва да са светци, нали? Сърбайте си попарата!

Ами като са хора като нас , как само те са безгрешни? Никога не са виновни, а това във времето се превръща в свободия.

Нали сме ви платили! Първо образованието, после заплатите, после подкупите въобще за да ни обърнете внимание!!! То е ясно че престъпната докторска глутница предпочита и да се лекуваме сами, докато те крадат като за световно. Но крайно време е сериозен човек да им потърси отговорност!

Съгласен съм да се лекуваме у нас, но за този период да не плащаме здравни осигуровки.

Супер в такъв случай нека да се премахнат задължителните здравни осигуровки. Осигуряването да е по желание и в желана болница, а не да се наливат пари на някакви кръвопийци дето не им пука от нищо.

ПРОСТО, ТОВА Е ПРЕКАЛЕНОИ!! ВСИЧКО НАПИСАНО ЗА "НАБЛЮДЕНИЕТО" НА БОЛНИТЕ В НЕВРОХИРУРГИЯТА НА ПЛОВДИВ Е ВЯРНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Защо тия наглеци, оставили детето да умре докато те гледат "сериала" още не са уволнени, заедно цялата им редица началници до най-големия?! Министърът на здравето какво се ослушва и той? ТЕ щели да проявят разбиране?!!! От затвора трябва да го проявяват!!!

Светла памет на детето! Тази УМ бал влиза в новините с успешни донорства от малки пациенти за Германия и после получава дарение робот за дезинфекция.Как светила от Мюнхен пристигат веднага за органи и ги ползват по Евро транс и прочие. Не си даваме децата за донори на нацисти. Засрамете се и прочетете Хипократовата клетва.

Още вчера ми направи впечатление, че родителите споменават за "удар в главата" като премълчават причините за този удар. Защо не кажат колко време са се мотали преди да предприемат лечение? Един адвокат като интелигентен и образован човек трябва да знае какви са рисковете при черепно-мозъчна травма, в т.ч мозъчен оток.

До тези, които са писали 4 минуса: Имате ли достоверна и точна информация кога е получена травмата и кога са завели детето на лекар?

като бивш шеф на РП Пловдив, шеф на ОСлС и добър адвокат по наказателно право много добре знае какви са симптомите от мозъчен оток. И заради това остави майката да говори. Жалко за момчето. Бог да го прости.

Какви са тези имена на светии, които слагат на болниците? По-скоро им отива Аушвиц, Бухенвалд, Заксенхаузен и т. н.

Слагат имена на светци, з да са подготвени хората преди да влезнат в болница, че след това може да излезнат и да отидат при някой светия - Свети Петър, Свети Никола. Т.е. подсещат, че няма да е зле да си направи взеки завещаниети преди да постъпи..

УМБАЛ, Убиваме Мръсно и Болезнено и Агресивно ви Лъжем.

Имало мозъчен оток, и за това са го оставили в обикновена стая без медицинско наблюдение, превид спешното му според тяхното твърдение състояние.

Ако състоянието ня мамчута е било спешно, нека родителите да кажат кога е била получена травмата и кога са потърсили медицинска помощ.

поправка "момчето"

В тази болница всички умират. Там заразиха леля ми с инфекция и я убиха. Преди това претърпя тежка операция, но хирургът (явно един от малкото там адекватни) си свърши идеално работата и нямаше проблем. След 3 дни почина от немърливост и отвратителните условия. Накрая за финал я и обраха.

В тая болница преди 9 години закарах дядо ми , защото след неуспешно поставен катетър в поликлиниката се появи кървене. след като го приеха в тая болница същата вечер му поставиха инжекция вероятно обезболяващо след което той изпадна в кома и след 2 дни вече правихме погребение.

Не само в тази болница . На всякъде е така. Никой не ти обръща внимание. Нямам думи.

Защо изобщо са го упоявали тези сестри ? И защо вместо да работят ми пушат и пият кафета. Там на работа ли са или да ми пушат ? Още в началото по телевизиите казаха, че е имало травма на главата и затова са потърсили помощ и за всеки, който знае малко биология/медицина, ще ви каже, че при проблеми с мозъка, стомаха не се чувстра наред и се стига до повръщане и т.н. Очаквано е. Защо са му давали такива лекарства. Жалко е, че БГто останаха само малцина Лекари и Медици, масата е над 95% коп-ел-ета за изгаряне. Едва 5% стават и заслужват Благословия и заслужават да бъдат наричани ЛЕКАРИ.

За едно ги обвиняват родителите те са друго се оправдават ?! Родителите ги обвиняват за немърливост след хоспитализация а те онея обвиняват родителите че видиш ли момчето си ударил главата при ПТП (странно защо това е зафиксирано от КАТ) и после потърсили помощ късно след като имало симтоми за мозъчен кръвоизлив или отток. Къде го чукаш а къде се пука....

Недайси боже да ти се случи мозъчен "отток" - отток означава изтичане, а оток е отичане, подуване.

Ако проявят "разбиране" това означава , че не трябва да им се търси отговорност. Това е все едно да търсиш отговорност от доктор Менгеле .

Егати джуките на тая??

Това не са хора, вместо да кажат че съжаляват за загубения живот и да млъкнат те се оправдават и изразяват несъгласие. Нямам думи какви зверове са това. Тази болница трябва да се изрине от боклука из основи!

Жалко за детето. На 18 нищо не е видяло. Това е трагедия. Но лошото е че ще се наложи съдебен лекар да прови аутопсия. А това означава че родителите няма да дарят органите му на хора които умират. Знам че звуча като джелатин но вчера по новините търсеха сърце за друг умиращ млад човек

САМО В БЪЛГАРИЯ УМИРАШ ОТ ТОВА ОТ КОЕТО ТЕ ЛЕКУВАТ

да раздухват цялата работа родителите и да обвиняват без да има заключение дори за причината за смъртта да вземат всичко да си кажат. Примерно как е получило това момче тази мозъчна травма? Не се получават по пощата, а ако не беше това момчето въобще нямаше да попадне в неврохирургията на първо място.

БАЩАТА Е ТОП НАКАЗАТЕЛЕН АДВОКАТ. Този път на болницата ще й е много, много трудно да обяснят как е аспирирало момчето повърнато ПО ВРЕМЕТО, КОГАТО СЕ ГО "НАБЛЮДАВАЛИ"!!

би трябвало да не прибързва с обвиненията без да е наясно дори с непосредствената причина за смъртта. Както и да е наясно че дела не се печелят в медиите. Ако целта му е да му олеква хвърляйки кал на посоки това е друго.

умре твоето дете, не ти го пожелавам, тогава ти следвай всичките указания, които си написал!!

Е, разбира се, че жертвата на престъпната им некомпетентност и безотговорност сама си е виновна! Естествено! Както всеки път! Замесените доктори и сестри и началниците им са за бесило.

Карало пияно и се бутнало. Ама така е като си плащат за книжки.

това е асолютно възможно. Неврохирургия е сериозна медецина. А в сериозната медицина сериозно се умира. Явно младежът не е бил добре ,но сигурно изследванията не са показали , че трябва да бъде опериран. Ако бе опериран и умре , тогава пък... Прекалена медийна изява се даде днес на родителите . След като ще има дело, не би трябввало журналято да бързат да ни набутат за закуска този случай. Нека съдът реши, тогава да говорят. И за това няма лекари в България. В случая мозъчният оток или кръвоизлив са довели до смъртта.

Научи се да пишеш медИцина И СЛЕД ТОВА СЕ ИЗКАЗВАЙ!!

Родителите пред всички телевизии говорят едно и също, научили са го наизуст. Добър PR имат.... Съмнителни са ми хора, които един ден след смъртта на сина им искат обезщетение и умело обработват общественото мнение. Бащата е адвокат. На адвокати не се вярва.

Да бе убили са си детето за някой лев компенсация.

Дано и на тебе ти се случи същото както и с младежа!

Не ви вЕрвам. Не разчитам бог да ви накаже, а едва ли имате съвест да се накажате сами. Само мога да ви пожелая същото отношение от страна на някой колега.

Да гниете в Ада, изроди лъжливи!

Защо кълнеш родителите. Те страдат достатъчно

Знаеш добре кого кълна!

"УМБАЛ"! Нема ли вече нормални болници в бегето? Само УМБАЛ-и гледам са се навъдили и прочие търговски дружества- скотобойни!

еМБАЛи си мамата.

аз до сега не съм чувал за лекар който да признае за грешка

направете децата си лекари. Семейството имало общо 4 деца.Какво ли работят. Този младеж ,най-малкият , да бе отишъл за лекар да учи. Бързали в чужбина да го изпратят ,казаха родителите. И защо не се кажже нещо за катастрофата.

детето иска да стане футболист, ама щом настоявате ще го насоча към медицината, може пък да му хареса

НЕ Е ТВОЯ РАБОТА!! Работа на дежурната сестра и лекар е да си гледат болните!! Момчето е зазляло и е аспирирало повърнато!!! Тъапко, това не може да случи в болница!! Университетска клиника!!!

обръщайте се към мен с господин Посланник, ако обичате, аз съм дипломат а не лукова глава! Не мога да ви разбера, искате ли да насоча детето си към медицината или да го оставя да рита топка?

Аз и за политик и юрист също не съм чувал да признават. Винаги са перфектни.