УМБАЛ „Св. Екатерина“-София опроверга МЗ за първата трансплантация на бял дроб

Министерството на здравеопазването съобщи в неделя за извършена първа белодробна трансплантация, от кардиологичната болница обаче напомниха, че такава е правена още през 2003 г.

Обратно в новината

Коментари - УМБАЛ „Св. Екатерина“-София опроверга МЗ за първата трансплантация на бял дроб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Показателно за капацитетите в МЗ.

и тази скрита агитация пропадна. язък за напъна.

Тъй де, първата от 2003-та насам :)

Защо екипът на д-р Спасов от Университетска болница "Лозенец" мълчи за тази белодробна трансплантация?

Е, какво толкоз, човек като се позагледа в новините ще види че сума ти работи стават за първи път... по-няколко пъти. Тъжното че някои събития наистина се забравят, защото са се случили преди 10-20 години а някой го е домързяло да провери дали това което е направил наистина се случва за първи път, а има и комични ситуаци когато една и съща новина я пускат през месец като нещо което токущо е станало.

министерство на калинките

Нещастници. 16 години след ПРОФЕСОРА направихте нещо с помощ отвън. Погледнете в Google с какви титли са сега докторите Баев, Николов... и ще разберете с колко свитлинни години беще Проф. Чирков пред тия плюнки

Уважаеми д-р Чирков,не се притеснявай.Ние знаем,че слънцето с длан не може да се закрие!

От цялата работа , разбирам следните неща : близките на починалата пациентка са проявили смелост и благородство да дарят органите им на други човеци / почит и уважение за тях , съчувствие за загубата им , бог да прости починалата жена / , освен трансплантираните бъбреци , черен дроб и сърце е трансплантиран и белия дроб , последното е уникално за България .Министерство на здравеопазването е осигурило лингвистиката, а Проф.Спасов и екип от чужди специалисти е извършил трансплантацията на бял дроб.

Каква лингвистика????? Може би бъркате думичката с ЛОГИСТИКА?! И операцията - присаждане на бял дроб, вече е правена у нас, т.е. не е уникална

Министерство на здравеопазването е осигурило лингвистиката Каква лингвистика бе?! Като не знаете значението на думите не ги използвайте! Така разсейвате всякакви съмнения за глупостта си.

В любимата ни родина Булгаристан от десетилетия наред цари пълна анархия - лявата ръка на всеки гражданин-шушумига не знае какво прави дясната. Нещо повече , булгаристанецът не знае с коя ръка да си човърка носа и затова при нужда използва за тази деликатна цел малкия пръст на единия от двата си крака, без значение кой точно.. Така поне ще е сигурен, че ще попадне в демократичните медиите и ще бъде медийно екзхибициониран, тоест -експониран. Какво щастие! Защото според настоящата ценностна система това е висше постижение и цел на действащата духовната култура и образователна система. Не съм сигурен, че ексхибиционизмът е психиатрично заболяване, но съм почти сигурен, че в здравното министерство няма регистър на ексхибиционистите, както и на многото социално значими заболявания. А щом няма официален регистър -- няма болести. Че какво по-хубаво от това- значи, че сме здрава нация и че действа "римския" принцип "Дръж народа в мъгла, за да му е ясно всичко"

Така! Значи, български лекари направили трансплантацията, но специално пристигнал екип от Германия. Сигурно за да се учат?

Бе, не се формализирайте! С всеки нов министър започва ново летоброене и всичко започва от него - колелото, топлата вода... Нормално! Представяте ли си къде щяхме да бъдем сега, ако всеки управник не се захващаше да разрушава направеното от предишния, а да продължи да строи след него?

Маке, под мое владичество се случи всичко на галактиката. И тока откриха оня ден докато копахме за метрото, което пак аз направих. Транплантации-мранспалнтации, асфалт, всичко аз направих. Млечния път аз създадох като се препънах и си изсипах чашата с мляко.

Това тролчетата сте били големи зевзеци.

Ако не беше Бойко и вода нямаше да имате да пиете! Камо ли болница да присажда бял дроб!

И в здравеопазването мирише на свинска мас, и то не от сега! Навсякъде налазиха алчни тикви! ОТВРАТ!

Нищо от това нямаше да се случи без любимата ни партия ГЕРБ! Поклон пред падишаха от Банкя!

Докъде стигнахме... Министерство на РБ да разпространява ФАЛШИВИ новини... Ми на нас други хибридки не са ни нужни. Сал нашите министерства ни стигат! И кат сложиш и малко мерудия от немската хибридна радиоточка и туш!

Поклон пред родителите на загиналото в катастрофа дете, дарили органите! А за боричкането за слава на двете болници нямам какво да кажа.

НАЧЕВ ИЗГОНИ ДОКТОР ЧИРКОВ ОТзлоба и завист но ДОКТОР ЧИРКОВ ИМА КЛИНИКА вьв ГРАД ВАРНА

Е то предизборно, простено им е! Нали трябва да се подмажат на Вожда от Банкя! Ако не е той България нямаше да я има. И болници нямаше да има, и кислород и хляб!

Д-р СПАСОВ винаги е пръв.. Тя правителствена, веч не е официално правтелствена.. Та с таз първа операция бившата правителствена требе малце да напомни за себе си.. Та да възкръстне.. Тъй де.. Кой помни вече, че тя е първа в света по смъртност от чернодробни трансплантации..

Генчо Начев изгони Чирков от Св.Екатерина , но сега не може да преживее ,че Спасов е направил нещо пръв.И пуска тази информация .Да беше оперирал ти бе ,Генчо . А, пациентката на Чирков умира още същия ден .

избра за първи рецепиент 70 годишен старец? А как мислиш? С трайно увредено белодробно сърце колко ще изкара с новия дроб? Да е жив и здрав човека и дано да изкара по-дълго.

Чест прави на проф.Начев като управител на болница Света Екатерина, че в изявление на болницата се разгласява за трансплантацията на бял дроб и сърце, извършена от проф.Чирков и цитираните лекари. Защо това се забрави? Защо министърът, който не е течение , прави изказване и то невярно. Забравихте че проф.Чирков е спасил десетки хиляди пациенти и то в онези години, а сега болницата създадена от него, под ръководството на проф.Начев и с неговата дейност продължава в същия дух.

Начев не може да преживее , че Спасов е направил нещо повече от него .

Нещо сте омешали информациите за двете операции в последните два абзаца.

Селото е Микре, не Мирча.

Както всички добре знаем Света започва с ГЕРБ . И го създаде Св. Боко Тиквата светец на Измамниците и Крадците !

Дир, вие защо не проверявате информацията първо, а преписвате като папагали???

хаха дир и проверка

тоя Спасов дето "можел" да практикува в САЩ ама видители решил да се върне тук ..и то шеф на лозенец не се ли понааква редовно

Що тогава Министерството разпространява ФАЛШИВИ НОВИНИ

Територяи РъБъ рийш ли

Е като е направена през 2003 год , защо тогава българските пациенти ходеха да ги трансплантират в Австрия ? Защо Чирков или някой от тези дето са оперирали с него не са продължили да трансплантират ? Много важно кой е първи , важното е да се правят постоянно .Пък и пациентите да живеят след това .

той Спасов напрау нъ кунвейр ги праи шъ знайш...хи хи смехурко си ти тролов и то

Ами , ако започне да ги прави на конвейр, тогава Генчо Начев кво ще пише по форумите ?