Украйна забрани комунистическата партия

Комунистическата партия беше забранена в Украйна със съдебно решение, след като бе обвинена, че подкрепя проруския сепаратизъм в източната част на страната.

Обратно в новината

Коментари - Украйна забрани комунистическата партия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в украина вече е забранен здравия смисъл, нацията е луднала...бият се в парламента! това не е за чудене като гледа човек какво става: а) историята с дълга към русия приключи с това, че мвф го призна са суверенен, значи всички аргументи на украина, че е комерчески се изпариха. сухия остатък е, че пари няма, не могат да го платят в понеделник, 21-декември. значи фалит. разбира се, мвф си остави вратичка да им даде помощ даже при това положение, но едва ли ще е много. б) газ не са закупили достатъчно не само за зимата, но и "технологичния" газ за да се транзитира към европа...нали са на предлпащане, пак проблема е че няма пари, а яценюк се ежи, че ще купува газ от англия...в) изборите доведоха до появата на локални "феодали", защо ли ги правиха не знам, те само изостриха центробежните тенденции... след всичко това, управляващите са в истерия и има огромна опасност да подновят воината в донбас (даже американския посланик меко ги съветва да не го правят). дали тази зима няма да сме свидетели как се разпада тази държава?

Е нема начин в такъв случай още утре Украйна да не излезе от кризата!

Но забраната е необходимо (но не достатъчно) условие за това!

Mярката беше разкритикувана днес от правозащитната организация "Амнести интернешънъл", предаде Франс прес, цитирана от БТА. - къв сеир доживя старият ага))))

Ей не се поучиха от историята си тези украински фашаги! Няма по- сигурно нещо от следният факт:- там където комунистическата партия е била в нелегалност, съпротивата срещу тиранията е била организирана и победна! Защото тогава в нея остават идеалистите, идеите и идеалите! А кариеристите се изпаряват и пребоядисват със свръх светлинна скорост!

Комунистическата идея винаги ще бъде жива и трудно достижима ...за съжаление

И за обирджии. И: ВЪОБЩЕ недостижима! Като всяка утопия. Само, че тази е от най-кръвопролитните.

Във Франция и Италия не знам да е забранена! Забраняват я защото обслужвала проруските сепаратисти. По тая логика ДПС отдавна трябваше да е забранена! ГЕРБ и другите десни формации-също! Като проамерикански! Изглежда,че кафявия цвят е много на мода в Украйна. Впрочем,това отдавна за никого не е изненада!

ДПС е креатура на КГБ и ДС - не я дефинирай като проамериканска!

Ако това беше станало у нас досега да сме се оправили. Русофило--комунягите са като камък на шиите ни.

Бих подсилил казаното от Вас;като воденичен камък.

Браво на украинците ! Така се действа ! Няма по-голямо зло в световната история от комунизма.

много правилно решение ! Същото трябваше да се случи и в България и да има нов народен съд за про руските фашисти избили без съд и присъда хиляди хора.Сега се правят на големи хуманисти ! къде бяхте през 45г комунизъм когато избивахте своите опоненти ,несъгласни с вашите античовешки разбирания ! Защо сега не се прилага същият аршин !Защо!

Русофило--комунягите да бъдат съдени с тяхните закони;Б книгата "Децата на Арбат" Майка казва на сина си комунист; Ако ЦАРЯ ви съдеше с вашите закони ,никога нямаше да вземете власта..

ПОДАРЯВАМ НА ЩЕРЕВ ЗА КОЛЕДА УСМИРИТЕЛНА РИЗА!

....за всички путеноиди-дървен костюм на промоция.

Какво чудно има в това? има филми по дискавъри за ВСВ как украинките с цветя и вдигната по хитлеристки ръка посрещат германците

цирка е в главата ти селска подлого-попрочети какво са направили с украинците комуноидите на сталин преди да дойдат германците и тогава ще разбереш,че си клоун бил цял живот

Малко са направили. Ако Сталин беше направил повече сега щяха да са кротки. Ти знаеш ли Степан Бандера какво е правил със своите украинци

Да се преименуват като у нас / ГЕРУ / Граждани за Европейско Развитие на Украйна и пак ще яхнат коня..

Аможе ли същите хора да си направят партия и да я нарекат АПУ (Антикомунистическа Партия на Украйна)?

Група е*реи,маскирани като националисти, забраняват първо комунистическата, а след това и редица други партии. Не,г-да, това не е Германия през 1933-а, а Украйна през 2015-а. Колелото на историята се върти, сега отново е наш ред да сме отдолу,мдаа... Както "всички знаем" от личен опит, най-важното нещо в една държава с чудовищна демографска криза и икономика в процес на ликвидиране от външни агенти в управлението е да се боядисат паметниците /без този на американските летци,избили 3000 мирни българи/. В Украйна,понеже тя е "по-прогресивна" държава и успешно се "бори" вече 2 години с руската армия без да има срещу себе си руски войник /бой със сянка се нарича това в бокса/ паметниците не ги боядисват,а направо ги събарят. Вдигат обаче и нови- на едни "хубави" хора, бесили деца по дърветата на примки от бодлива тел и заковавали руски буквари с пирони в сърцата на първокласнички. Пита се в задачката само едно- май комунистите са избили навремето твърде малко хора в лагерите,не мислите ли? Да, спор няма,пострадали са и много невинни покрай битов реваншизъм от простаци и опортюнисти, но все пак... коренът на Злото е оцелял,само стъблото на фашизма е било подкастрено с мотиката. Да се надяваме,че тази грешка ще бъде поправена в бъдеще.

OOOO Tannenbaum o Tannenbaum- коледни елхички. Украйна е капут

Българските комуноиди избиха много мповече българи а колко измряха по лагерите никой не знае......как се забрани ултра дясната партия на национал-социалистите така трябва да се забрани и ултра лявата бандитска партия на комуноидите за да има баланс в света!!!

Виждам,че недостатъчно са трепали.

болшевиките в Русия!?!

Ами нормално... Като те управляват фашисти, естествено е първо да обявят комунистите извън закона. Друг е въпросът, че така се поставя началото на открита диктатура - елиминираш противниците... После обикновено идват революциите и гражданските войни и така се върти колелото на историята... А изводът е прост - Човечеството изобщо не е мръднало и еволюирало по отношение на съзнанието през последното хилядолетие...

Ама че работа! Сега трябва да сменяме името на партията :(

Украйна забрани комунистическата партия В България все още управлява , макар и под други имена , вече 26 г.

...България се управлява от ПРЕСТЪПНИЦИ, които нямат "цвят" или убеждения, независимо каква им е партийната принадлежност. А това, как ти ги наричаш просто не е меродавно... Добре, все пак, че не управляват безмозъчни и екзалтирани типове, като теб, че иначе до сега да сме тръгнали по пътя на украинците!

Управляващите през последните 26 години се командват не от Москва, а от Вашингтон и Брюксел, иначе си прав, че повечето от тях са бивши комунисти, които са обърнали палачинката.

забраняват комунистическата партия, хммм, сега се почват нелегални партизани, явки, ятаци, партизан за бой се стяга, докато накрая наврат главите на фашагите в кенефното казанче... , с помоща на Русия разбира се, е, колелото на историята се върти и повтаря !!!

Абе, както е тръгнало, порошенково-яйценюковите жидомасони скоро ще забранят и православната църква в Окраината.

Хитлер в Германия също така е почнал, със забраната на комунистическата партия ...

На украинците им трябва още един Махно. И ред ще въведе в държавата, и ще изрита рускоболшевишката сволоч в Сибир. Само така Украйна ще стане нормална държава.

хапченцата, бе, Щерев! Ще се обадя на психиатъра ти, да знаеш!

Малоумнико! Батка Махно (както са го наричали) е бил АНАРХИСТ!... Това ли според теб е нужно на Украйна?!

Хитлер е забранил всички партии и много добре се е обосновал - всички са едни и същи отрепки, преливащи от една в друга и сменящи си само цветовете, но резултатът е един и същ - докарване на народа до просешка тояга, а страната до пълен финансов, политически и морален крах. Откъс от речта му има в тубата. Днес не е ли същото? Така работи т.нар. демокрация

нещо, от което се страхуваш! А забраненото пък привлича повече поддръжници! Но човек трябва да чете и история, а не само да трупа долари от шоколадени фабрики!

Не ги забранявайте, направо ги бутнете в панделата или ги разчистете, защото както при нас ще намерят начини да се върнат.

Това ли е прехвалени европейски ценности и свобода на слово?

какво разбират руснаците от свобода на словото и демокрация....колко журналисти затрихте,колко противници на дребното комплексирано човече убихте...та вие от крепостничество преминахте в комунизъм което е същото само най-долната прослойка като мръсна пяна изплува най-отгоре и за свобода и демокрация приказвате.......добре,че не знаете всъщност колко сте нещастни

т.е.да съжаляваме ,че лагерите в Белене рано са ги закрили...

Ама хич не ми пука за Украйна .Интересно ми е защо се занимават с комунистите и забраната и. То е ясно два века назад се връщат ,ама защо ?

Шило

Няма хляб, а хората искат и да ядат.

да ядат пасти, както е казала Лилито Павлова!

държава,която си забрани комунистическата партия и сега няма нито икономика, нито собствено управление, няма армия, държава в която на циганите се плаща за да изберат циганското си правителство и в която чалгата е на почит!

тя само искаше да я забрани, но останалото е вярно!Както е вярно, че не го направи комунистическата партия!Тя реално не е на власт от 1997 год.

Това е, защото ги е страх от комуниктите. За няколкото години президент, Порошенко е станал 7 пъти по-богат.............Как ли ?

Комунистически Китай - икономика номер едно. А заедно в комунистически БРИКС - най голямата икономическа сила в света, ха ха ха

Китай много отдавна не е комунистически, даже преди години им бомбиха централата.

нищо не бъркам , Китай е 100% комунистически, управляван от Китайската Комунистическа Партия от средата на миналия век !

Ти, май си просто от тези, за които, когато нещо не е им изнася - то просто не съществува, а когато им е изгодно - значи го има... ...Явно си почитател на групата SIMPLE MINDS...;-)

Като чета нашите пощръкляли анти-комунисти във форума, като наблюдавам действията на "демократична"Окраина си давам сметка колко из основи е изучавана стратегията на Ленин и болшевиките. И при тях,и в Окраина,станала "държава",благодарение на тази стратегия,и у нас мечтаят как с "демокрацията" да дойдат първо забраните,на всички идеи, които не отърват на власт имеищите. В болшевишка Русия първо беше "Вся власть народу" и започнаха чистките;в Украйна "майдан",демек "демокрация" и избиване на другомислищите;у нас,за щастие,досега са само приказки с плюнки.Но общото за всички подобни "демократични" напъни е едно:Ленин жив и будет жить!Та да си поговорим за демокрацията...

Шило

Абсолютен болшивизъм, така е. Това, че не е червен, не го прави по-малко зло.

Ех комуноиди,всички знаем,че ленин ви господа,вожда и учителя...за това го мумифицирахте като някой фараон.....за плебса е нужно да вярва,че вожда е безсмъртен,велик и непогрешим за да не мисли а само да изпълнява...така ви направиха зомбита и като кукли на конци ви размотават.....добре,че вече виждате оная красавица с косата която ще ви отведе в комуноидния рай:))))

атакистките мишоци в мазето им донесе павиана по парче пица и те сега почиват.......дано и малко парцуца да ви е донесъл,че да се позгреете малко и да се нахъсите но внимавайте с простата старци озлобени:))))))

...тези народни предатели и американски газолизци ..като толкова имат непоносимост кам комунизма и сварзаното им с него минало..ами що не вземат да се отрекат от полученото си по това време образование (безплатно) и да си запалят дипломите на клада пред радата?!?...това сащо е част от омразното минало....

...та, като говорим за образование, я кажи, КОЙ ти каза че хубавата думичка "гЪзоблизец" се пише "гАзоблизец" според теб... или може би си имал предвид нещо свързано с гАза, а не с гЪза?! ;-)

България трябва да последва примера на Украйна. Всички агенти на ДС преди 89г вън от държавни длъжности на всички нива!!! Да се забранят и терористичните партии служещи на Москвъ в ущърб на държавата и лобират за руски изгоди..Без лустрация няма демокрация....

Шило

Те измряха бе! Минаха 26 години.

Измряли са дръжки. Измряха тези които живота им мина в каторга,затвори,уранови рудници и депортирени..

Евтини лъжи не помага, 40 годишните след 26 години са само на 66 - или ти имаш друго мнение и по това.

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид 60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява. На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя. Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души.

Щерев, ама ти си бил доста тъп, с извинение... И ти ли си от хората, на които им е набито в тиквите, че някой друг или други са виновни, най вече ДС. Така се прикриват всичките зулуми вече 25 години.

Отново си прав да я забранят, но то такава няма и стигаме до логичния извод , че това трябва да се случи на наследниците и. На пръв поглед това са БСП и АБВ, но истинските наследници са ГЕРБ, ДПС , СДС и голяма част от партиите от РБ. То кои останаха ....

А вчера ООН прие резолюция за борба с героизирането на нацизма, призоваваща всички страни членки да се противопоставят на честването на организацията СС, както и всичките и подразделения, включително Вафен СС. Както е тръгнало, няма да остана партии в Украйна, ей!

Шило

Няма, а сега ще заведат и дело срещу "Амнести", че са проруска и рубладжийска организация. Как така ще критикуват свети Яценюк и неговия пророк Турчинов? Как така ще петнят името "Божие" Порошенко?

Шило

Добре де, искам едно разумно, а не площадно обяснение- как и по какъв начин, забраната на една партия, която не е във властта ще помогне за икономическото развитие на определна страна? Какво ще се постигне, как ще се отрази? С колко проценка ще скочи БВП, какви нови пазари ще се открият, как ще им "завърти" икономиката? Хората разширяват свободите и правата, а в Украйна ги забраняват. Е, работата май отива към тоталитарен строй.

Това, че не е магическото решение на всички проблеми не прави правилната мярка излишна. Ще намали шансовете на руски агенти да се промъкнат във властта и да саботират развитието, това е ползата. Не на всички но на някаква част - за останалите ще трябват други мерки, тази не е достатъчна но е необходима.

Шило

Казах- разумно обяснение. А не площадно. Що не си завършваш писанките с "Кой не скача е червен!" и " И героям слява!"?

Представете си дали Япония примерно би се занимавала с такива глупости при липса на пари за газ, липса на икономика и супер бедно население. И кютеци в парламента.

Не би им се наложило, предатели като тези там биха били обезглавени мнооого преди да успеят да навредят съществено.

колко досадно?!?!? налага се да набиваме канчетата на амнести интернешънъл. тез не се научиха кога и как да лаят. е, ше видат те....спираме финансирането и ше го духат.

Най-накрая укро-фашистите показаха истинското си лице !!

То фашизъм има само в Русия?? Украинците са фашисти колкото сме и ние българите!!

"укрофашисти" - клише, предоставено за ползване от путинската пропаганда.

Нормално, тия от УКП бяха руски агенти и предатели!!

Шило

И сега, по Коледа, както каза един от пишещите, ще потече мед и масло...

И понеже пътят е дълъг хич да не тръгват по него а да си стоят в дупката, да. На руските слуги-агитатори друго още не са успели да ви измислят за спускане вече 30-ина години.

Украинците много по-късно почнаха от българите и много по-рано от българите ще изгонят руската агентура от властта и ще станат развита страна.

и като стане развита като Гърция ще иска договори с Русия - колкото ние сме развити 26 години - ама карай важното е да има демократична мъгла

По-скоро като Полша ги виждам и то скоро - в движение напред докато Русия драска в посока назад да продължи жалкия животец на каквото е наследила от съветско време и все по-бързо отива в третия свят.

развита страна ?? затънали до гуша в дългове без никаква икономика, обаче щели да станат развита страна, кога, 3015 година може би ?!! ха ха ха, развита страна..

Това стана заради руската агресия в Украйна. Тия харчове отидоха във войната с Русия!! Иначе щяха да са много по добре.

Бравос! Украйна забрани комунистическата партия и си опрай положението. Реки от мед и масло ще текнат сега из Украйна и ще настъпи истински рай!

окраина забранила комунистическата партия,но не и десен сектор...

Десен сектор не иска сепаратизъм и не предава държавата си!!

Шило

Казваш- направо трепе и пали! Било сгради, било хора!

"Украйна забрани комунистическата партия........." Така и ние най-сетне трябва да забраним ДПС! Партия която работи против Българските интереси, а ОЧЕВАДНО защитава турските.

Както и другите антибългарски русофляшки партии като бсп, батака, абв и т.н.

Ако БСП беше "русофляшка партия", никога не щеше да бъде във властта. Преди да се преименуват в БСП, нейните създатели извършиха проамериканския антинароден преврат на 10.11.1989г. за да обърнем гръб на Русия и си съсипем страната! БСП се правят на русофили само за да баламосват червените бабички за да гласуват за тях!

да се забранят и ГРОБ, и Педерасткия фронт, и всички отрепки от "управляващата" коалиция, защото по-големи турци от тях в България няма!

това ли е новата "демокрация" в Украйна - почна със забрани. Много демократично - няма що. Как ще забраниш на хората да вярват в някакъв идеал, когато мирно изповядват идеите си. а в същото време бандеровските мутри палят живи хора. Даже техните приятели от запада са същисани. Но това е новата демокрация - пълна липса на демокрация. Кога Украйна е забранявала партия до преди пладнешкия преврат - майдана?

Шило

Всичко е от безсилие и безхаберие...Оправдания за пред електората. Зрелища...Ама ще потърсят и хляб сигурно скоро.

не само хляб - ще потърсят и газ, и въглища. Че от тъпотия гръмнаха електропровода за Крим от където печелеха кинти. Сега Путин пусна и втората верига/ципочка/ и тъпите укри ще го духат. Като почнат да ги либерализират ще окачат мутрите по стълбовете

Сега да забранят руснаците, а после и... украинците.

прав - Полша ги чака - че поляците май са ги клали повече от руснаците - да не стане като ВСВ - да направят партизанско движение срещу руснаци и германци - че този път може да не им се размине - предния път Сталин ги пощади/както пощади и нас де - след ВСВ нас просто можеше да ни няма - ние бяхме загубили войната/

Това е истинския патриот.....бащата на народите ни пощади,че сме загубили войната-колко български войници умряха на фронта с/у русия и колко с/у Германия в тази война селски глупак???Няма ли това ваше тъпо поколение да проумее истината или ще умирате в лъжа???Май не заслужавате дори съжаление да имате с това ваше предателско поведение.....вървете на гробищата да видите гробовете с петолъчки колко са буренясали и как никой не си спомня за вас...това ще е съдбата ви предатели!!!

забранила комунистическата партия. Щеше да е смешно, ако не е страшно.

Шило

Тези хора нещо друго, освен забрани правят ли? То не бяха забрани за полети, забрана на тв канали, забрани на езици, на партии. Е, кога най-накрая ще се напише- "създадоха", "направиха", "повишиха БВП"?

А жужето всичко ли разрешава, всеки ден четем, че нещо е забранил дори да ползват вносен прах за пране, хаха

Шило

И това по какъв начин храни украинците?

Липсата на комунистическа партия не е голяма загуба. Проблемът е, че когато обществото има генетично заложена необходимост от апарат, който да организира нови привилегировани групи, то ще го възстанови бързо макар и под друго име. Това е мафиотски тип общество, съответно държава. Но и така се живее, въпрос на свикване. МОгат да идват на обмяна на опит :)

Това е тъп ход. Като ги забранят, ще минат в нелегалност, но няма да изчезнат. То ест ще ги направят от политическа партия във военно-хайдушко формирование. Дори американците разбират, че това трудно ще се нарече демокрация. ДПС тук е много по-лош вариант сигурно. За примера комунистическата партия от ГДР има 7 места в европарламента. ГЕРБ има 6.

Така се прави с всяка антиукраинска партия!! И тук трябва да последваме техния пример да забраним анти-българските партии като БСП, ДПС, Атака, АБВ. Може и да съм забравил някоя.

Антибългарски са продагници протестъри и слушащите заповеди от вън. Клели са се да следват интересите само и единствено интересите на народа. А те даже не крият, кого обслужват.

Искаш да забраниш със закон партии, членове на ПЕС и ЕЛДРП? Не разбрахте ли, че хората правят партиите? Вижте през колко партии са минали членовете на ГЕРБ, ДПС, АТАКА, ДСБ, СДС, ДБГ и т.н.!

Братята украинци са напред с материала!! браво!! УКП си беше проводник на Путлер.

по пътя на ИДИЛ. Ще си получат същото.

И теб господ ще те възнагради

А кога България ще последва примера на храбра Украйна и ще подпука до 9 коляно отрепките на комуняро-сидерастията? Измекярите от 5 колона безчинсват и плячкосват безнаказано,а ние правим комисии за сидераста и бандитската атака,в украйна досега да са го провесили за кайсиите пред щаба на ЕУ!!

Фашистите забраняват комунистическа партия - вече сме го виждали, в началото на миналия век...

Без УКП няма Окрайна бе серсем. Със забраната излиза ,че оккрайната е окупирана от бандити. КП легитимираше в РАДА та тези престъпници.

Макартизъм си требе, макартизъм. И масова депортация на комундели, мурзилки и атакисти в крайният север ...