Кримските татари искат свой референдум на 29 март

Кримските татари смятат да организират на 29 март свой референдум. Няма да се споменава териториалната принадлежност на Крим, а по-скоро формите на съжителство.

Обратно в новината

Коментари - Кримските татари искат свой референдум на 29 март | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тия не бяха ли волжски българи

Волжките българи ги е изтребил Чингиз хан.

Абе не знам , кой ги е изтребим ама тия са ни братчедите

Ей сега е момента Ша виждат те британците една ново колониална политика Обединение за волжска България А сега де

Няма за какво да искат, а направо да си решават, че и те са в първа космическа вселенна орбита на хаганата от незнам си коя епоха от света на Джурджу и да се почва!

тоя гнус замина за Истамбул на 16.03.2014?

Сегашният Тургут Йозал, се казва Реджеп Ердоган. Колко му е, да организира желаещите за турска държавност "ГОЛЯМА ЕКСКУРЗИЯ", в Република Турция. Кримските татари, към края на Втората световна война, тогавашният лидер на СССР Йосиф Сталин ги изселва от Крим и ги заселва в далечните източни райони на Съветския съюз. Какво му пречи на Путин да приложи българското или сталинското ноу-хау за ГОЛЯМА ЕКСКУРЗИЯ, в посочените две дестинации ... едновременно?!

И какво ще правят кримските татари в Западна Украйна? Майтапи. Ще напуснат родните си места и ще ходят някъде,където ни език,нито култура,който е съзвучва с тяхната? Живели са в Руската федерация на СССР,в Украинска ССР, след това в Украйна,а сега в РФ и всеки път са си били на мястото през последните ш0 години.Мени се страната,а не тяхното местоположение. Сега не някой друг,а те ще се преместят. С това на кого ще го накривят?

ЗАСЛУЖИЛАТА АРТИСТКА НА РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН ДИНА ФАХИМОВА ГАРИПОВА ПОЗДРАВЯВА КРИМСКИТЕ ТАТАРИ С ПЕСЕНТА "ПРОЩАНИЕ СЛАВЯНКИ" Дина Гарипова и Военный хор - Прощание славянки Ю-ТЮБЕТО

Как да не си горд че си българин и татарите са тоже от Кубратова Велика България.

Ха, каква стана сега тя! Трябва да искат присъединяване към Турция :D

Ще присъединим тази територия към България.Руснаците имат много пустеяща земя по са сибир

ЙОСИФ Джугашвили, големият "приятел" на българския народ, накръщава българите в СССР на "татари", "кабардино-балхари", "чуваши", "мордвинци" и не знам какви още, а българите в Македония, на "македонци".

ВОЕННИЯ МИНИСТЪР НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕРГЕЙ ШОЙГУ (С РОЖДЕННО ИМЕ Кужугет Шойгу Серее оглу РОДЕН В ГРАД ЧАДАН ТУВИНСКА АВТОНОМНА ОБЛАСТ ) ..... В СЕМЕЙСТВО НА ПРОТО-БЪЛГАРИ , КАЗА НА КРИМСКИТЕ ТАТАРИ : "ХА БОЙ ДЕ" :)))

Едно е да искаш,друго е да можеш,трето и четвърто е да го направиш.(Н.Хайтов)

Този "лидер" на татапската общост в Крим оти го е страх от въпрос за териториалната принадлегност на Крим,да не би защото само 12000 от 350000 татари не са участвали в референдума?Путин им направи и езика официален,а този май е хрантутник на т..н власт в Киев.

ги прибира в турция бе... Кво се бави!

ало дира няма ли да пуснете накрая новината за разговора на хазарската фенка на ядрено оръжие Тимощенбърг ? колко и кой ще избива ? и коя земя ще изгори ? или подбирате новините внимателно ?

ЙОСИФ Джугашвили, големият "приятел" на българския народ, накръщава българите в СССР на "татари", "кабардино-балхари", "чуваши", "мордвинци" и не знам какви още, а българите в Македония, на "македонци".

ТАТАРИНА Ряфагать Хабибуллин - ПОЛКОВНИК ОТ ВВС НА РФ И КОМАНДИРА НА НАЙ-ДОБРАТА БАЗА БОЙНАТА АВИАЦИЯ НА РФ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3 ГОДИНИ КАЗА: "ЩЕ СЕ РАЗХОДИМ СЪС ВЪРТОЛЕТИТЕ " Авиабаза в городе Кореновск Краснодарского края, объявили лучшим соединением Военно-воздушных сил России в 2013 году Командует этой авиабазой полковник Ряфагать Хабибуллин

Джемилев-велик българин.Мислих че Сталин ги е заровил.Личи си че имат българска кръв.

А НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН (ЧУВАШ) ВЛАИМИР ИЛИЧ ЛЕНИН ИМА И КЪЩИЧКА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД ... БАЩА МУ Е ЧУВАШ - БЪЛГАРИН ХРИСТЯНИН Дед по отцу: Николай Васильевич Ульянин (17701836) был вольным крестьянином, чувашом по национальности села Андосово Сергачского уезда Нижегородской губернии. Переселившись в Астрахань, стал работать портным-ремесленником. Уже будучи зрелым человеком, он в 1823 году женился на Анне Алексеевне Смирновой (бабушка Ленина), отец которой, по версии М. С. Шагинян, был калмыком, а мать, возможно, русской.

Тос е кмет на Герберите - помияри от Катуница ! Густо майна, супер кефф ? Само Локо ! бТТВ"Тратките НА ЖИВО* от Големо Бойково, екс. Пловдив

Българите си имат име. Тоз щом се нарича татарин, значи е татарин, демек - никакъв, щото такъв народ - татари, не съществува. Това е монголски сбироток. Някои това и са останали.

най -много да получат писмо стил казаци пишат писмо на турския султан))))

Татарите се оказаха по-европейци от руснаците. И от българите!

че на теб не ти личи, че си тъпанар много се лъжеш

ШЕФКАТА НА РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА Е БАШКИРКАТА Эльвира Сахипзадовна Набиуллина Родилась 29 октября 1963 года в Уфе (Башкирская АССР). Отец Сахипзада Саитзадаевич, работал шофёром, мать Зулейха Хаматнуровна аппаратчица на приборостроительном производстве. ТАКА ЧЕ В РУСИЯ ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ НАРОДИ :)))

По времето на Кубрат думата "татарин" не е съществувала в никой език на планетата.

малко от едно по друго племе пада ама нейсе...)))))

ТУРКОФИЛИСТИЦИТЕ ТУК НАМЕКВАТ ЗА ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ И ТАТАРИТЕ СМЕ БИЛИ ЕДНО ... ЕТО КАКВО ПИШЕ ВЪВ ВИКИПЕДИЯ ПО ВЪПРОСА : Овчата битка/Овнешката битка се е състояла на 17 Септември 1223 година до Кернек на река Волга в Жигулевските възвишения, между Волжко българската войска, водена от Кан Габдула Челбир и войската на татари-Монголска империя водена Субетей. Българите напълно разгромяват Татаро-монголските войски като пленяват 4000 войници. На 23 май 1223 година близо до град Калка се срещат Обединените войски на Руските княжества и техните съюзници Куманите срещу настъпващата татаро-монголска армия водена от Субетей. Това сражение завършва с пълно поражение на Руските княжества и техните съюзници, но и татаро-монголска армия е изтощена затова Субетей решават да се оттеглят временно. Връщайки се те преминават през полувожитео и територията на Волжка България. След битката при река Калка и поражението на съюзниците разбирайки за опасността, волжко българският Кан Габдула Челбир започва приготовление за война давайки си сметка, че армията на Чингис хан водена от Субетей е непобедена до тогава. Габдула Челбир заповядва да се съберат хора за армията му и да се започне подготовка за война. Към войската му се присъединяват и няколко кумански отряда. По стара българска стратегия Габдула Челбир използва хитрина да вкара противника в капан избира именно района около Жигулевските възвишения и поставя капан на врага. Идвайки войските на Субетей се натъкват на малобройна българска войска която след краткотрайна схватка лесно обръщат в бягство, татаро-монголските войски подгонват бягащите българи и влизат в капана подготвен от Габдула Челбир. Мястото е прецизно избрано от една страна е река Волга а от другата страна Жигулевските възвишения при опит да избягат татаро-монголите ще се удавят или ще попаднат на многото други капани устроени от българите. Когато основните войски на татаро-монголите влизат в капана и българите ги обграждат като в "чувал" нанасяйки им поражение.

"Въпросите за референдума още не са изготвени. " Явно, след като мине референдумът след четири дни и след като видят резултатите, ще изготвят въпросите!

татари(думата) е измислено от Сталин за да ги унижи че са българи и да нямат претенции.

народ има на тоя форум... То и хан Гирей от всякъде пръщи от българщина.... Тъп народ, само гледа да се закачи за нещо в стил шелика македония!!!!!!!!!!

горките хора! с оптитите си за някаква сводобода под руския ботуш само ще предизвикат мужиците да ги затрият, така както са го правили с много народи през последните близо 100 години; но всъщност и да не надигнат глас - пак същото; Бог да пази света от руския ботуш; няма по-голямо зло в съвременния свят (с изключение на радикалния ислям) от руското робство; жал ми е за тези хора, като знам какво ни докараха на нас болшевишките изверзи, след като ни окупираха през 1944...а в самата Русия, Путин ден след ден възобновява една след друга практиките от времето на СССР; у нас пък младите проруски тролчета по форумите с пубертетски ентусиазъм свъзват СССР с нещо величествено - империя, армия, завоевания, сила, но не им стига инелектът, за да проумеят какво чудовище беше съветската система, най-вече за собствения си народ и за народите на подчинените й държави, като Б-я

ЕДИНСТВЕНАТА БИТКА КОЯТО ЧИНГИС ХАН ГУБИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ Е ОТ БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА !!!! В резултат на битката се пленени 4000 войници, КоИто Кан Габдула Челбир заменя за 4000 овена от тук идва и името на битката "Овчата битка".(според китайски източници всички татаро-монголи са избити но историята казва друго) Временно Европа е спасена давайки време на европейците и Руските княжества да се приготвят за по нататъшните военни конфликти с татаро-монголи. В историята това остава като единствената загубена битка на Чингис хан докато той е жив.

БАЩА МУ Е ЧУВАШ 100% :))))

Много путинистично мислят форумните комуноиди. Рускоязичните украинци имали право на анексия, а татарите нямат право на самоопределение. Пачему бе , петоколнници смешни.

Потому что они все идиоти!

А българите кога ще искат референдум? Те не са по-малко от татарите.

ТО И ЗА АХМЕД ДОГАН ИМАШЕ СЛУЖОВЕ ЧЕ НЕ Е ТУРЧИН АМИ Е ТАТАРИН .... СЪВСЕМ СЕРИОЗНО

Да разбирам ли че подкрепяш исканията на босненските сърби?? `Щото видиш ли,там"другите"имат двоен стандарт.........

Не им върви на горките татари с големия брат. Първо Сталин ги натирил от Крим, сега наследника му Путенчо ама смеят ли да се опълчат на неиндентифицираната маскирана армия, която нали не била руската армия ами някоя извънземна.

Татарите?? Референдум??? Кога се научиха да четат и да пишат тия??? Или ще им четат въпросите и като са съгласни-с отпечатък батка....Или с Хикс........

Волжка България е унищожена от татарите в началото на Х в., но волжките българи са унищожени като народ от московските князе и царе докъм ХV - ХV в.

Там нещата са уредени по друг начин и уредбата скрепена с подписи. Русия ги предаде и днес сърбите имат военновременна поговорка - "Пази Боже, грък да те храни и руснак да те брани."

Изключението само доказва правилото. Я ми посочи колко неруснаци - министри има например?