Три комунистически паметника са демонтирани в Харков

Три паметника на комунистически ръководители са били демонтирани от неизвестни лица в големия украински промишлен град Харков, в източната част на страната.

Обратно в новината

Коментари - Три комунистически паметника са демонтирани в Харков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом бутнаха хитлеристките паметници в Европа то е редно да бутнат и комунистическите. Черното минало не трябва да се помни защото развращава.

КИЕВСКИТЕ НЕНОРМАЛНИЦИ НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧАТ В НЯКОИ ОТНОШЕНИЯ НА НАШИТЕ МАКЕДОНЦИ ?

Уборката на тези комунярски дивотии е крайно наложителна. Те и без това са там на всяка крачка.

Младежи с качулки бутат паметници след като е приет закон, че няма да ги санкционират. У нас в тайни доби боядисват паметници, защото ще ги глобят до 100 лева евентуални или ще ги оправдаят. Тези страхливци ли са борците за демокрация и евроатлантически ценности, съвестта на обществото,...? Не знам кой би ги последвал.

Който сее ветрове , жъне бури, а може и урагани!

Комунисти демонтират комунисти, такава е истинската действителност в Украйна! За съжаление най големите антикомунисти са най върлите комунисти !

buRgbuRg1

:) А в България кога ? Предлагам да дадем съвеЦките , че и руските паметници на ромеите , на концесия за 24 часа , като ваучери вместо едногодишни социални помощи ! :)

Чудесно. Както забраняват символите, така да върнат териториите дадени на тази изкуствена държава от същите тези комунистически лидери. Подаръкът от Хрушчов, Крим , вече беше върнат, следват териториите дадени от Ленин и Сталин. :)) Време е!

Никой не коментира, селяндурите още спят. :))) Ще се размърдат, поохарчили са се за Великден и сега ще заработват наново по форумите:)

Държавата с име РФ съществува от 24 години/словом: държавата Руска федерация ,тази днешната- съществува от двадесет и четири години.Държавата Украйна е доста по-старичка.Смешно е държава на 24(словом двадесет и четири)години да претендира за каквото и да е!

като държава е с хилядолетна история, , в древността със столица Киев, а Украйна като държава е с 24 годишна история. Никога преди 1991 г. не е имало държава Украйна. Около октомврийската революция е имало опити за създаването на такава, но там през няколко месеца са се сменяли ту Петлюра, болшевиките, белогвардейците и белополяците

Не възприемам бутането на паметници, и особено в този момент на разделено украинско общество по етнически признак, едва ли е полезно и политическо разделение. Няма да са много просъветски ориентираните украинци с украинско самосъзнание, но все пак и такива ще има. Всеобщо вече е мнението, че фашизмът и комунизмът са тоталитарни, диктаторски режими. Двойният стандарт обаче към фашистки и комунистически лидери продължава. Например във всеки хърватски град булевардите, кръстени на Тито продължават да носят неговото име, а хърватите са отявлени антикомунисти. Същото е и в Сърбия, Черна гора, Македония. В Русия просъветската носталгия е толкова силна, че която и да е опозиционна партия не би посмяла да преименува проспектите, кръстени на Ленин!

Ленин не е бил комунист , а болшевик !Ленин не е човек на Украйна , а на света!И да се трошат паметници е простащина и варварство!

Украинците са простаци и варвари. ;) Те са по-тъпи дори и от нас!

от Вас специално по тъп няма !

Като е бил човек на света, нека светът му построи паметници. Впрочем, Ленин има достатъчно паметници и сега, напр. в Русия и Северна Корея, дори са му много. Паметниците на негодници като него следва да се премахват по всякакви начини. Ако не става по цивилизован начин поради чугунените кратуни на някои - тогава може и с трошене!

На тези им демонтираха държавата, те се кефят на 3 паметника.... тъпанари!

Браво на украинците! А ние се потриваме с МОЧА, Альоша и пр. съветски боклук сакън да не засегнем Путкин. Долу МОЧА - позорно комунистическо капище насред София и обида за всеки честен българин!

Ще се самоцитирам с извинение: Нека всички съществуващи техни "паметници"превърнем в стени на позора!На всички всеки ден да изписваме злодеянията на комунизма!Тук и по света.И новите им престъпления да изписваме.Хората да четат и сочат-ето тези го направиха.Да превърнем техните т.н паметници в обратното на това за което са поставени.Сами ще искат да ги съборят. Тях с доводи не можеш да ги убедиш-необходим е нестандартен подход.

ще им се зарадват, ще си ги вземат за без пари.

И КАКВО КАТО БУТНАТ ТЕЗИ ПАМЕТНИЦИ---ЩЕ ИМ СЕ ПОДОБРИ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО КАТО У НАС????

Простаците са безкрайна величина и в България и в "Украйна".

Парадоксът е, че именно комунистите, чиито паметници сега бутат, създадоха Украйна!

те комунягите , като превземаха света , нищичко не бутнаха ! нито един паметник , нито една църква !

Давайте ги насам. При мене има място бол на МОЧА

А ние още от Моча не можем да се отърве....след година-две ще им дишаме прахта и на Украйна

с по 300% парното и тока, както там по съветите на МВФ-то. И дишйте тогава запазни цивилизационни ценности, не прах.

След като ръшите им взеха Крима , ако цялата тази покрайнска циганска паплач ни напъпли лятото - хуят ми ще спадне на момента!?

Тези, с Майданя демонтират държавата си та едни паметници ли?...

Просто отстраняват комунярските тумори.

Попитали радио Ереван: - По какво си приличат 'Ислямска държава' и днешна Украйна? Радиото отговорило: - И двете унищожават паметници от миналото.....

Много е добро! Дерзай!!

Някъде по света са били съборени за 12 години 42000 Божи храма. Познайте къде?

Такааааа..... а кога ще започне демонтирането на паметниците на нациста Степан Бандера?

Бас държа, че преди година не си бил и чувал за "нациста" Бандера. Както и не си чувал, че "нациста" бандера е лежал в нацистки концлагер. Нещо тролската ти логика изпуши...

пък съм чел, че нациста Бандера е избил между 100 и 500 000 етнически поляци. Ако се вярва на Норман Дейвис - професор в Лондонския университет.

С маски, през нощта, от какво се страхуват? На всичко отгоре властите го обявяват за вандалщина и ще има разследване.

А кога ще се демонтира/не събори/ паметника на Съветската армия в София.Не може съветската армия и нейните части в България след 09.09.1944 г. хем да са освободители,хем завоеватели.Нали на 05.09.1944 г. ни обявиха война.И за около две години останалите в България съветски части ни изядоха два бюджета и разграбиха част от историческите документи и други ценности.

Комунизмът е мъртвороден.Но и формално умря през 1990.Да погребем остатъците.И да проветрим.Дълг на нашите поколения е!

Ти само по гробищата ли ходиш?

Имаш стабилни .опорни. точки!!!?

Всъщрност да направиш паметник на сифилсистика Ленин, който е убил повече хора от Хитлер е пълно малоумие.Долу комунизма!!

Между 1918 и 1924 са убити 10 и половина милиона!А ако беше поживял повече ... ?! /Числото е огласено от руски историци-това за дежурните които лъжец ще ме нарекат/

Ако се напише числото на изнасилените само в Берлин от великата красна армия,защитник на потиснатите навсякъде по света, ще се изумиш!А тук техен паметник има-и се брани така както паметник на Аспарух не биха бранили.Българи ли са ?Човеци ли са това?!

Не е лошо да попрочетеш какво са правили нашите войски в Косово, Сърбия и Гърция.Косата ще ти те изправи!

Четирима нещастни соросоиди-отрепки нищожни,се оливат от кеф заради бутнати паметници!Така е било и в Германия през 30-те години-първо паметници,после изгаряне на книги,след това концлагери и убийства! Украинските фашаги започнаха в обратен ред,но е важен крайният резултат-къде ще се развее знамето на победата,ха-ха-ха! А нашите неонацисти да си правят сметката,защото фашистът и добре да живее,накрая стига до Белене,ха-ха-ха!

"накрая стига до Белене,ха-ха-ха" Между другото лумпи неграмотно! Белене е комунистически концлагер, в който са затваряни противници на комунистическия режим! Концентрационни лагери има само при фашисткия режим на Хитлер и при комунистическите съветски режими. Тези неща дето ги бутат са портрети на виновниците за комунистическия терор и концентрационни лагери като Белене, дето смяташ да затваряш противниците на комунизма! Паметници на Хитлер и Химлер няма никъде по света, а паметници на техните еквиваленти като Свредлов, Сталин и Ленин има само в Русия!

Нека всички съществуващи техни "паметници"превърнем в стени на позора!На всички всеки ден да изписваме злодеянията на комунизма!Тук и по света.И новите им престъпления да изписваме.Хората да четат и сочат-ето тези го направиха.Да превърнем техните т.н паметници в обратното на това за което са поставени.Сами ще искат да ги съборят.

Не парадирай с незнанията си! Първите в света концентрациони лагери са били създадени от Леополд Втори - крал на Белгия. Местоположение - т.н. Белгийско Конго!След това е имало и в ЮАР и т.н. ....Ама къде ли да го научиш....

Днешна Русия е автенчинен вариант на Германия на 30-те години.

30 и коя по точно? Защото в края на 30-те Германия е 1 в света.Във всичко-от чистата наука до налчетата на ботушите!Русия още хиляда години да съществува(няма,успокой се!)не може и да сънува да се доближи до нивото на Германия от онова време.Може ли някой една едничка руска вещ да покаже която що-годе на нещо прилича?

Кеев е на прав път.

То, към пропастта, аз криви пътища не съм виждал!!

Киевските ненормалници продължават да водят вредна за страната си политика.Това че направиха от Бандера свое знаме е връх на националистичното им ослепление.

Към Ленин и роро: Земята е кръгла-няма "у края"-не поставяите този факт по- ниско от някакви политически граници!

Тия съвсем заприличаха на Ислямистите в Ирак.. той и Бакърджиев гърмя мавзолея пет пъти та станахме за смях на Европа.. ама и Бакърджиев и СДС то заминаха в небитието...

Голяма си ЗАБЛУДА! Ислямистите в Ирак разрушават паметници на културата със световно значение! Тези НЕЩА в Украйна са чугунени отливки на представители на Терора, като Яков Свредлов, главореза на Сталин, наричан "кървавият механик на Октомврийската революция", заради организираната от него държавна структура за масови убийства на милиони невинни хора, които той вдъхновява. Немския еквивалент на Свредлов е Хайнрих Химлер, шефа на Гестапо и организатор на Холокоста! Паметник на Химлер НЯМА никъде, НЕ трябва да има и паметник на Свредлов! Ма ти си неграмотен! Тези неща не ги разбираш!

Те много обичат да говорят за революции и воини,за колко от тях ще важи състава `военопрестъпник`,ако им се прегледат деянията.И тук давност няма!

От всичкият твой бълвоч се разбира,че вместо глава имаш чугун между раменете! Всеки ден пишете някакви измислици,на които и Гьобелс би завидял! Давайте,упражнявайте се,това ще ви остане!

Не ходи толкова далечЧ Порошенко и сега убива хора, Западът заплашен от САЩ приветства. Какво по-голямо престъпление?

А в Бълхария бълхарчетата търпят руски боклуци на всеки централен площад на всеки бълхарски град.

Ето така се прави тъпи бълхарски маймунчета.

Uragan

Сега остана и да сложат шашки под блоковете построени при соца тъй като панелките са соц символ. Да гръмнат атомните си електроцентрали и де що завод, водопровод, електропровод мост и път има построен при соца. И тогава с бодро обветрени чела украинците ще могат да живеят без соц символи. Е че трябва да правят това в колиби нейде на равнище каменна ера са само подробности.

Строго погледнато точно това трябва да стане.Всичко наново да се гради,че от комунизъма нищо като хората няма.Нищичко! А ядрените реактори и сами си гърмят(наскоро пак имаше някаква авария в руския флот).И кога руската страна ще изплати обезщетения за огромните поражения нанесени в Европа и в частност България от АЕЦ "В.И. Ленин"през 1986?

Ей сега вече,работите им ще тръгнат по мед и масло!

buRgbuRg1

:) Е , друго си е да се величаят наследници на Маркс , Ленин , Г Д Тарабата ...., с паметници , музеи , мавзолеи , щото много умни и велики "вождове" , .... или дори на крави , овце , свине , ... и те с комунистически крадлив актив :) .... щото навремето партизаните изяли бабите им ! :) :)

направи много грешки, 2 от тях са, че пръкна на бял свят 2 измислени от него думи: македонец и украинец. Общото е, че македонците живеели в края на България, а украинците (край-крайнина-окрайнина-украйна) в края на Русия. Днес сме свидетели как първите твърдят, че Самуил е македонски цар, понеже столицата е Охрид, вторите твърдят, че Киев исторически е украински, защото е бил столица на древната Украйна - Киевская Рус. Побъркана работа. Днес сме свидетели как тази измислена от Ленин нация (състояща се от поляци-католици и руснаци-православни) събаря паметниците на баща си и на тяхно място издигна над 20 паметника на изверга Бандера, който според Норман Дейвис изби между между 100 и 500 000 етнически поляци.

Между другото Москва е била в покрайнините на Украйна и е била малко селце създадено от прабългарския Хан Ахад Мосхва и кръстено на него, където той си е гледал говедата.

се появи на бял свят през 1991, никога преди това не е имало държава Украйна, това е истинската история, а не твоята говедарска история!

Браво на украинците - това заслужават болшевишките сатрапи!

buRgbuRg1

:) Фашизъм , А ? ! Ленин : "Един велик човек гради новата история на Апенините , другарят Мусолини ... " ! :( Сталин към Ребентроп след подписване на Пакта между СС Сере и Германия за дружба и взаимопомощ при завладяване на света : "Предайте на др. Хитлер моите най-сърдечни поздрави , и го уверете в нашата безрезервна подкрепа и помощ в борбата срещу империализма ... " ! :( :( The Soviet Story https://www.youtube.com/watch?v=GQoe-3Va2oU САЩ , ЕС , НАТО , Украинците, Балтийците , били фашисти , а ? ! :( :)

От кого повече ги е страх фашистите в Куев? От опълченците, или от паметниците?

Пороченко е тръгнал по стъпките на Хитлер. И живота му ще приключи като на Хитлер.

Той съседа му щото тръгнал по друг път. Ами май всеки вижда каквото си иска или както му отърва..

"Десъветизиране" не е "Дерусиране" така че какво се притесняват братушките..

buRgbuRg1

:) Определението за фашизъм е еднопартийна тоталитарна държава с частна собственос под контрола на държавата ! :(

Скоро и в България , " Альошата ", "Съветската армия " И Др. Ще бъдат премахнати !

Скоро и в България , " Альошата ", "Съветската армия " И Др. Ще бъдат премахнати и на тяхно място ще се постави паметника на американските летци бомбандирали България по време на ВСВ.

На 13 декември 1941 г. България, в качеството си на съюзник на Германия, обявява война на Великобритания и САЩ, в отговор на което САЩ обявяват война на Царство България на 5 юни 1942 г. Заради това София е бомбардирана! НО България никога не е обявявала война на СССР, Български войник никога не е стрелял срещу руски! Въпреки всичко на 5 септември 1944 г. СССР прекъсва дипломатическите си отношения с България и й обявява война въпреки ясно изразения от София неутралитет 10 дни по-рано. Москва прави тази стъпка, въпреки че София е подготвила скъсването на отношенията си с Германия. 4 дена по-късно червената армия сваля българското правителство и ce започва безпрецедентна разправа с представителите на българското народно събрание, и интелигенция, индустриалци, в резултат на което са избити повече от 30 000 Български граждани без съд и присъда!

Всъщност, защо махат паметника на бащицата на Украина - Ленин? Без него нямаше да я има тази измислена, съветска държавица. Но, това си е техен проблем. По-голям проблем е, когато голи лесбоси рязаха кръстовете на гробовете на загинали от сталинизма, и когато маршируват със свастики. Което се пропуска в тази статийка.

Да бъде крепка, братя, десницата ви свята !

ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТОМ

Тези фашисти нещо много взеха да надигат глава, кога ли пак ще останат без нея.

Успях да идентифицирам паметниците и да събера малко информация за тях: - последния е на Яков Свердлов- главореза на Сталин, който по професия е часовникар. Наричат го още и "кървавият механик на Октомврийската революция", заради организираната от него държавна структура за масови убийства на милиони невинни хора, които той вдъхновява. Идеите за "червения терор", за вдъхващата ужас черна кожена униформа на комисарите и репресивния апарат (ЧК-ОГПУ-ГПУ-НКВД-КГБ), както и болшевишката конституция, са негови. Свердлов води по изключително садистичен начин разпитите на някои "врагове на революцията", от което са потресени доста чекисти и стари болшевики.., някои от които се оплакват на самия Ленин. - първия е на Григорий Константинович (Серго) Орджоникидзе- грузинец като Сталин и един от верените съратници на Сталин, назначен от комунистите за комисар на новоорганизираната Украинската Народна Република. - за втория още не съм намерил информация

Свредлов е евреин а Орджоникидзе е грузинец. Най-пострадали от болшевишката революция са именно руснаците. В болшевишкото политбюро 90% са били евреи по време и след революцията. Добре, че е бил Сталин да вкара малко руснаци в управлението иначе съвсем щяха да я втасат. Още няколко изкуствени нацийки и финито.

великата битка между идиоти и паметници!

великата битка срещу идиотиски паметници!

Истината е, че фашистите пак ще бъдат размазани.