”Чемодан-вокзал-София” върху български паметник в Украйна

Вандали в Болград - украинската Одеска област, оплискаха с боя паметника на българските опълченци, загинали в руско-турската война от 1877-1878 г.

Обратно в новината

Коментари - ”Чемодан-вокзал-София” върху български паметник в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАГЛОСТ!!!

Как така?Нима новите ни украински братя не разбират "евроатлантическите ценности"?

Същото на няколко пъти става и в София през последните десетина години! Изводът е един! Вандалите, сквернящи паметници, навсякъде са едни и същи продажни мърши!

Къде бяха патриотите когато и в България се поругаваха паметници? В България също има вандали и безмозъчни ултраси които вършат тези неща но това си е криминален въпрос не политически.

За това което се случва на българите в Украйна трябва да благодарим на Роско Путето и неговия ментор Боко Лайното. Те не защитиха нашите сънародници там нито за езика нито при насилствената мобилизация.

ами то и за тукашните внедрени русофили също важи-чемoдан,вокзал-масква!

Даваме първо път на жените, децата, старите хора и на олигофрените. Така че, заповядай и тръгвай към Брюксел с предимство!

Много ясно че е провокация!Порошенко е от гр.Болгар и "братушките" трябва да провокират напрежение,защото им е било известно ,че ще има официални чествания! Похвално е, и дори не знаех че там също честват 3-ти март!

Аре нема нужда да се прехласвате след пиянската изцепка на некой си пишлигарец. Ако не знаете там българският език е официален, по-голямо признание от това здраве му кажи!

Официален ама друг път. Сега децата учат на украински в училищата а българския се говори само в къщи а имената им се превеждат на украински.

в Украйна си Петро, няма те като Петър, камо ли да говориш на български.

Питам- доволна ли е родната евроатлантическа паплач? Готино ли е да ни драскат паметниците така, както някои отрепки редовно се гаврят с чужди паметници у нас?

Не е доволна ,но от руската паплач,налазили като хлебарки за да създадат проблем,a то няма!Това не е Македония,а Болгар и кмета ще направи нужното и ще има чествания! "Шиле" ти ли го нацапа,антиевроатлантик ли беше,смешник?

Бандеровци - вокзал - Варшава...Да ви изсъхнат ръчичките.

Под статията, колко фесове са се развилняли. Абе, еничари, като толкова не ви харесва родината ни - Чемодан - Вокзал - Истамбул, и се не връщайте вече!

Ами нека си дойдат при нас бесарабските българи! И за нас по-добре, че се топим като мартенския сняг, и за тях - нямат работа при онези разбеснели се зверове!

Преди 2 г. бесарабски българин избяга от гражданската война в Украйна и дойде в балчишкото село Гурково, бе посрещнат и настанен от кмета, но след 3-месечни мъки българското правителство му отказа виза и го изгони обратно в Украйна

Бесарабския българин се казва Виталий Дрозда - в интернет има доста информация за него. Според нашите закони арабските имигранти са добре дошли, а българите - не и трябва да се изгонят след 90 дни

Добре дошли са, защото 1/3-та в Българския парламент са турци. Я, някой да ми каже колко българи са в турския парламент?! И кой позволява регистрациите на противоконституционни партии като ДПС и ДОСТ?!

Укрите, които са фанатични националисти - изключително близки до национал-социализма, нямат положително отношение, към която и да е нация! Те считат другите за втора категория хора!

Не са "фанатици'!Стига руска пропаганда! Наредили сте се като черва да лъжете,а украинците са достойни хора,но потискани като нас!А и там е била Велика България!

Айде бе, не са. Жив пример е станалото с паметника.

иди им го кажи това на простаците в украйна..

руския агент Иван(Каракачанов) пратил хора от ВМРО да драскат за да имат опорни точки за предизборната си кампания.

То малко странно как точно Каракачанина разбрал и как веднага алармирал подред!Абе откакто стана троянски кон на Курни ще изпълнява поръчки,де ще иде!Но не се задава нищо добро!

Руска провокация! Руснаците искат да покажат на всички колко са гадни майдановците. Украинците на такива гадове им казват руски титушки

Така ще кажеш :), ама не бързат да търкат да чистят нещо, явно се кефят. За едно са познали като видях на митинга в подкрепа на Украйна 15 души явно и ние не сме много загрижени за тях ,но поне спазваме приличие.

Това украйнеца е нагло създание, ние тук въпреки ,че губим ги подкрепяме с безумни санкции ,а то ти вика ей балъци ще давате и ще мълчите !

Ай сега,някакъв трол се бъзика!

Колкото по-скоро Путин закрие тази гнусна окраина, толкова по-добре!

Иди там да те закрият и теб, безродник.

Че какво общо има Путин с Украйна,бе подложке?Украйна си е Украйна,отделна държава,а тук става въпрос за Болгар,ако нещо ти говори името безпаметнико?

Боя по пментници......хммммм.....на какво ми напомня това......къде ли съм го виждал....хмммм....остарях и паметта и изневерява....

Е как , когато паметника на Съветската армия беше намацан със същите цветове ,не ни накара да се замислим ,а сега пищим !? Не забелязвахме ли по-рано ,че в центъра на Европа се появи откровенно фашистка държава след подкрепеният от нашата държава фашистки преврат там !??

Съветската армия е армия-окупатор, която ни донесе убийства, насилие и комунистически мрак. За което този гаден паметник следва да бъде взривен

Да ти беше донесла и малко мозък, но уви.

Колко са прости путеноидите ....на всякъде по света. Ясно е че това е провокация ..

Ако беше внимавал в час по български, щеше да знаеш къде се слага запетайка.....

Шило

Мдаа, от страна на хунтата.

и не вярвам на ушите си. По много списувания по-долу е ясно, съвсем ясно едно: Майдана и преврата в Кийв е дело на Русия, и по-специално на Путин. По негово нареждане ГОВЕДАТА в Украина спряхя доставките на вода за Крим, обстрелват села и градове в Донбас и Луганск, съвсем скоро спряха и доставките на въглища, а бе, тая Русия и тоя Путин са им като ......... все в устата. Аман от простащини.

Украинците " обстрелват",а руските части в сепаратистката част стоят и не мърдат! 'Нямат "окопи ," нямат техника,оръжие заплати,абе нищо" не "им дава руската държава,ни танковe,ни ракети и вече се " изтеглят" от чужда територия!

Е В БЪЛГАРИЯ!!! ПРАВИЛНО СА ИМ ГО НАПИСАЛИ! ДА СТЯГАТ КУФАРИТЕ И ТУК!!!

Ами тогава ТИ си грабвай феса и бегом към Анадола, резак такъв!!!

Колкото и да си затваряме очите и нашите медии да целуват краката на твърде скандалната и опасна личност, която се води посланик на Украйна в Нашата страна, фактите са си факти. Украйна се управлява от нацистки режим с класически военни маршове, факелни шествия и репресии. Дори униформите в армията им са, като в тези от СС в Третия Райх. Черни, нацистки униформи.

Сакън...ще те обявят за руски трол!

Ами от 3 години ви обяснявам, че киевската хунта е фашистка...

бивше президентче ходи да клакьорства на Потрошенко в Германия катопоказваше руски паспорти ..... Този недоклатен бивш президент да го наврат в гъза на кучето, задето лижеше топките на укропския олигарх! Как да не иде човек в Новороссия!

Фашистите в Украйна показват на всички какво представляват точно! Те не мразят само Русия, а мразят и БГ и всички други страни които могат да имат нещо общо с историята на Украйна!

Русия също има много общо с историята на България, но това няма да го видиш на паметник или в руски учебник по история.

Последната спирка от затриването на България е ЕС и принадлежащите му ценности. Но по-голямата част от бъгарите за МАЛОУМНИ. Е ще чакам да дойде време да се разберем. По украинския модел явно ще е.

Уважаеми господа, евроатлантици, поклонници на въпросните ценности, либерали, амбреажи и прочие подобни;;; Сега разбрахте ли, че по-диви, тъпи и малограмотни от украинците няма? Мкедонците пасти да ядат пред бандеровците. Въпрос към редакцията. Тризъбец барем нарисували ли са маскарите?

Няма тризъбец-под ножа.

Начи глей ко става, на чехлю медал, на опълченците, ритник у гъзо. На кому да съ кланям???

а кому да се кланям! Ако не знаеш да те подсетя, САМО и ЕДИНСТВЕНО на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ!

Уф... С боята срещу камъните равни нямат, виж на фронта е друга работа май- освен когато бомбардират мирното население, де. Фашисти, какво да ги правиш... освен да ги трепеш;-). Искам да чуя между другото г-н/мистър/товарищ Радев как ще се прояви- да не се окаже, че и той като Пастирката ще си прави оглушки с гаврите с българщината в Укропия, хаха. Ако има малко акъл и гащи сега е момента да натрупа точки пред върли скептици като мен... и останалите от народа, които не са на нечия хранилка.

Какво се газирате толкова. От ясно по-ясно е, че руснаците си провеждат поредната асиметрична атака - едновременно и срещу България, и срещу Украйна. Каквото и да излезе от това единствените губещи са България и Украйна. Печели само Русия и Путлер.

Пак конспиративни теорийки плетеш, а? :)))

Това е ясно и за по-простите граждани. Само нашите червенотивеничета твърдят, че Путя и Раша нямат нищо общо с това.

тука няма конспиративни теории изобщо.. който не е наясно с тея подходи не го пускат в руските служби.

По-важното от тази новина (всички отдавна знаят, че фашисти държат властта в бивша Украйна), е признанието на Турчинов, че в Киев хунтата е извършила въоръжен държавен преврат през 2014г.

Всички знаят, че това е дело на обезумелите руски ФАШИСТИ, активно поддържани от Елцинско-Путинската хунта, извършила държавен преврат през 1993-та, разстрелвайки с танкове Парламента и разгонвайки законното правителство!

Шизофрениче, Елцин на Запад го тачат, да не ти резнат надника заради този френетичен пост;-). Рисковете да се наемат малоумни деца за тролене- нито са били родени в ония времена, нито имат интелект да прочетат поне малко, преди да пропагандират;-).

Целта на Путлер е постигната! Тази вандалщина е направена от неговите поддръжници за да се скарат българи с украинци!!

Аха. Паметниците в България, пак той ги боядисва, нали? И най-вече той ви сипва пясък в лубрикантите и ви чупи вибраторите.

Абе резняк скапан какви руснаци, какви пет лева.Марш у кенефо

Не си никаква 888 А си пълна 6

Всички български соросоиди трябва да се интернират в Киев, за да ги шибат бандеровските фашисти

щеше да занеш,че няма как българи и украинци да се скарат,но българи и бандеровски сороси да.

Абе ти откачен ли си,това няма да го направи никого руснак ,нито никой от нашите в областа.Има си хора които подклаждат и от време оно са си подклаждали напрежение между хората в Областа

Не е трудно да се досети човек кои ги прави тия работи навсякъде по света. Онези с многото пари в Манхатън със специалните шапки.

Ха, че те на последното посещение на български президент там смъкнаха и накъсаха българските знамена, окачени за "Добро пожаловать", така, че това не е нещо необичайно - особености на местната култура - с правителство фашисти няма как човек да очаква друго. Жалко за нормалните хорица в Украйна!

Всички българи в Украйна с изключение на фашиста Балтаджи са за Русия. Защо ? Благодарение на Русия останаха живи.Императорът им е дал големи обекчения и т.н.От др. страна те отлично знаят какво представляват бандеровските фашисти.

Това е работа на соросоидни тролове - българофоби и русофоби. Този път показаха истинското си лице - щом е осквернен паметник на българските опълченци, това означава, че освен пословичната ненавист към Русия, те мразят и всичко българско и родно. Жалки предатели.

Нашите политици наистина са големи продажници. Държат се все едно там в Скития не живеят българи. Плевналиев наскоро дори орден получи от Израел. Да се пита, човек защо, от де на къде? За работата си като патриот? Или пък Радев, чий патриот си ти бе? Щял да ходи в Румъния, да се учи от бясната румънка, която "намери" малцинство в България! Че то цяла Румъния е едно голямо българско малцинство. Я какво хубаво "Ъ" казват! То е ясно, че руснаците правят интрига, заради Сергей в Пловдив, но вместо протестарите да го боядисват нашите власти могат да поставят една информационна табела с жертвите, който са дали СССР в Б-я.

Погледнете на какво приличат паметниците тук, моля..

Дали грузинската снаха нагъзидзе, пишеща тук най-често с ник Бегеец и яростно защитаваща киевската хунта, ще се появи тук, за да коментира новината? А онази транссексуална циганка Щерита, която все миелее за кримските татари? Чемодан - вокзал - беше типично майдановски слоган, с който последователите на нациста Степан Бандера прогонваха всеки, несъгласен с тях. Подхващан бе често и от нашенските простестъри - събратя на укронацитата по хранилка.

Укропосланикът да се привика във Външно и да се изрази официиален протест! Няколко бандеровски шипиони от посолството им у нас е време да бъдат обявени за за "персона нон-грата" и изфичкани от България в сржк от 24 часа балабар с тъпите им ку.ви!

Невъзможно! Ние подкрепяме хунтата.

НАТО да бомбардира Куев!

България трябва да защити народа си навсякъде по света!

"Каквото повикало, такова се обадило"

През Август миналата година, Българската общност в Украйна изпрати молба до Порожшенко за оБособяване на Българска автономия. Плевналиев, Борисов и ВМРО мълчаха.......

Руска пропаганда. Местим.

Аха. Това, че Тръмп е президент на САЩ също е лъжа на руснаците, нали? Както и това, че простестърите са до един сбърканяци. :))))))

Ето как ни се отблагодарява хунтата, за това, че има пълната подкрепа на българското правителство на Б.Б. и прецедента Росица...

Е те сега я овапцахме-Роско и доста наши "политици" нали бяха приятели на нацистите в У-на...ко прайм ся?

пращаме им ги да си живеят там, а ние си прибираме нормалните българи, които искат да се върнат тук.

Въпросът не е - Дали Путин ще ВЛЕЗЕ в Украйна, за да почисти от нацистите тази територия, както това направи Съветската Армия пред 1945 година в Германия, а КОГА Европа ще помоли за това Путин на КОЛЕНЕ ...

че винаги да чистят на западняците г..ната? Сами да си сърбат попарата меркелици, щайнмайери и прочее безмозъчни, а с тях и Росица Плювналиева и боко тиквуня. Алоооу пресата, няма ли да им вземете по ино интервю на наште подкрепители на куевските хунтаджийчета и превратаджийчета?