Обещаното благоденствие не настъпи в Крим

Повече от две години след като Русия анексира Крим и обеща на неговите два милиона жители по-добър живот, местните хора не садоволни и се оплакват.

Обратно в новината

Коментари - Обещаното благоденствие не настъпи в Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам защо са очаквали друго.

Другата петилетка другари :D

нският олигарх ще държи работниците на ръба на оцеляването , защото от това зависи неговото собствено оцеляване в Украйна !!!!!

Кремълския олигарх да им даде по високи заплати. Той путин иска хем да завладява нови земи хем пък украйна да му плаща заплатите на хората. Значи русия само ще ползва териториите пък друг да им плаща заплатите. Като анексираш трябва да си готов и заплати да даваш,.

все плачете на чужди гробища!... За две години в Крим били построени толкова пътищата, колкото в България за последни 40 години не са построени. Напълно са независими от Украина относително ел.енергия, вече. Тези години, дето са били под украинското господство, са били напълно загубени, освен да заграбват за лични нужди хубави плажове и да сторят огромни вили за баровците от Украина - нищо не е ставало в Крим преди. ПАК ПОВТАРЯМ, ПЪРВО ОПРАВЕТЕ КОЧИНАТА СИ, ПАК ПОСЛЕ ВРЯКАЙТЕ ЗА ДРУГИ ДЪРЖАВИ И НАРОДИ!

Това го повтаряй на своите руски приятели. Да видим колко ще те търпят. По това си душевно качество руснаците ни водят значително - да дават съвети и критикуват как другите да се оправят. Ние сме бледо копие.

Ами само русофилите са учудени от тази новина, но и най-вероятно твърдо убедени, че САЩ са виновни за всичко, а на-0вероятно това си е просто лъжа, сътворена отново от САЩ.

На пазара в Севастопол имаше и от пиле мляко,ама сега-не знам...има ли пилета,даже!...

В ДИР цари комунистическа цензура. Така е във всички сайтове, спонсорирани от подривната чуждоправителствена организация "Америка срещу България".

Ще трият, я! Нали затова им плащаме!

Каква жалка поръчкова статия! Интервю с работниците на украински собственик в Крим! Е, какво друго да очакваш от него? Той да не би да плаща повече в Украйна! Но докато животът наистина е труден в Русия, то в Украйна вече е непоносим за основната маса хора, да не говорим за пенсионерите! И само за сравнение - курсът на рублата преди присъединяването на Крим (не "анексията", както упорито се опитвате да втълпявате, драги ДИР-ници!!!) беше около 30-40 рубли за долар, сега е около 63-64, то курсът на украинската гривна беше 5-6, а сега е около 25-26 за долар! Изводите си правете сами! И четете ДИР-а, за да сте в крак с манипулативната гледна точка за всички събития, отнасящи се за Русия и Украйна!

Какви високи пенсии чакате от Путя бе кримски лапнишарани. В Рашата пенсията е 100-150 долара. Гладомора идва.

Ами много по-добре е от украинската пенсия от 30-40 долара.

Пак изпълзя от дупката.

ИМАШ ЛИ ПОГЛЕД ВЪРХУ НЕЩАТА?!

Хаха наивници. Как можахте да повярвате на олигарха лъжец Путин, на който цял свят не му вярва.

Скоро и останалата част на Украйна ще се присъедини към Крим, защото украинците ще разберат че са излъгани и няма да потекат реки от,,демократични благинки"

Ето на това му се вика късогледство и розови очилца. Хората ти казват, че са безкрайно разочаровани от Русия, той обаче си повтаря, като латерна, как видиш ли останалите украинци ще се изпотрепят да се присъединят към Русия, защото са разочаровани от запада, един вид те ще се присъединят към разочарованите от Русия и ще си направят една разочарована от целия свят страна, така да ви разбирам, а? Няма такова дебелокожие и избягване от темата.

Крим в НАТО и ЕС!!!

Всякак критика, или недай си Боже изобличение, срещу Супер Фашио Володя, автоматично се обявява за "сросоидна пропаганда"... И то от кого? От същите тролове, дето преди бяха баш сросоиди, само че тогава играеха центовете, сега - копейките.

Троляци пт Посрано 20 и Врабча, фашунгера Путкинн ще ви купи колело, ама друг път. Да си бяхте останали сросоиди на доларска копаня, като преди.

Ми той Фаши Пупи като не може или не оска Крим да оправи, дето е руски, ние, българските копейкаджии на какво се надяваме?

Е ние в България поне можем по-лесно да се махнем от "комунистическият рай", ама вие...

Да ги успокоя тези хора - нека не се надяват, че обещаното благоденствие ще им се случи скоро. И ние си мислехме, че като влезем в ЕС, веднага ще настъпи рязко подобрение на живота ни, но не стана така. Благоденствието идва след много години, с много работа, ред, законност и дисциплина. Не пада от небето, нито някой го поднася наготово, уви!

Точно така. Ама те не са обезпокоени,колега -напротив,много са си спокойни и щастливи. Не са очаквали чудеса,това тук са лъжи. С кримчаните,с които аз съм споделял, няколко дни преди референдума още,те си знаеха и не помня някой да е казал,че заради материално благоденствие ще гласува за Русия. Те просто си искаха да са в Русия,а си знаеха,че материално по-зле няма как да станат от Украйна. И наистина, никога няма да са по-зле,отколкото Украйна. И сега,са още по-убедени,че са направили правилният избор. Показателно е,че преди години имаше желаещи и за България,а сега вече,никой не иска в България. Искат си в Крим. Нека всеки да си прави сметката. Поне пет пъти съм споменавал за тези две години,на дъщерята на мои приятели, много умно момиче,че ще я устроя на добра работа,тя е с висше образование,да дойде в Бг да живее,тя категорично отказва -иска си в Севастопол и никъде другаде. ЛЪЖАТ НИ С ИЗМИСЛЕНИ СТАТИИ ! Ако сега дори Русия да се откаже от Крим ,то кримчаните не биха позволили да ги анексира Украйна,всеки ще грабне оръжие и ще се бранят до последно! Питай ги,ако не ми вярваш!

ами щото някой им е промил мозъка, че колчем зелените човечета изчезнат на границата ги дебнат "бандеровци" дето ще ги колят и бесят наред.... което е АБСУРДНО!

няма и да настъпииии. Макя им комунистическа.

18 = на възрастта ти и на коефициента ти на интелигентност!

"ПРОДАЖНИКО,ПРЕБЛЕДНЯЛ, КРИМ НЕ Е БИЛ НИКОГА УКРАЙНСКИ, ЗА ДА БЪДЕ "АНЕКСИРАН"! КРИМ Е ПОДАРЪК ОТ СМЕШНИЯ КОМУНИСТ ХРУШЧОВ НА УКРАИНСКА ССР! ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА С ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ. ПИЯНИЯТ ЕЛЦИН ГО ЗАБРАВИ!

Отворете с думата Крим всякакви портали и видео канали и ще видите,как на границата от Украйна към Крим има опашки от автомобили ,украински летовници! Цяло лято из разните новини пише и предават директно ,как Крим буквално се пука по шевовете от летовници. Това е истината. А тази евтина поръчкова статийка е направена в някоя партийна централа далеч,далеч оттам!

Не виждам за какво се карате тук. Ми, имате глави на раменете си, имате интернет и лесно можете да проверите всичко сами, а не да се водите по пропагандата на Центровете за психологически операции в Лондон, Рига и Санкт Петербург. Ще видите, че като цени (преизчислени в рубли или в гривни), цените в Крим (Русия) и Херсон (Украйна) са напълно съизмерими, покупателната способност на населението е приблизително една и съща. Останалото са перспективите за "светлото бъдеще" на Украйна и РФ, което е там някъде където е и нашето - на България...

Не допускам, че пишещите в този форум са толкова ПРОСТИ и Неграмотни, че не оценяват статията като много, много манипулативна. Обидно е, че дир така подцинява читателите.

Вижте, това, което сте написал/а е много вярно. Но и Вие разберете - във война сме (дори и само информационна да е) и както става при всяка война, първа загива истината. Разбирам хората от ДИР - грантовете са получени от шефовете им, а служителите трябва да ги отработват. Затова и пускат подобни пасквили или като бълвоча на превърналата се отдавна в долнопробен парцал Дойче веле примерно - разпоредено им е и никой не ги и пита за това, какво мислят наистина те. Не казвам, че ги оправдавам, че е морално или че са прави, дето не се съпротивляват. Въпреки че тук там личи несъгласието им.

Дори напротив! Аз се радвам, когато има провокативна статия, защото тя дава повод на хората да кажат какво мислят. Най-добре може да се оцени манталитетът на един народ точно по анонимните мнения. От тази гледна точка аз се радвам - 95% от участващите пишат разумни и добре обмислени мнения, а споровете, които се случват, също са интересни. Надявам се соц. агенции да четат и да правят изводи. Всъщност, известно е, че българите сме народ с високо IQ, проблемът ни е, че сме много разединени.

Е манипулативна е, като не ти харесва.

за крим светлото бъдеще остана в миналото!

Пари за Крим няма, за тролчета има. Тролчетата да бяха летували на Крим и щяха да пооправят работата ама не, дай им да пишат глупости само.

специалистите НИ твърдят, че заплатите се повишават. Хората казват, че такова нещо няма, заплатите все повече не стигат.. Да - но хората не са специалисти !

Това е поръчкова статия, на човек явно съвсем не наясно с нещата които се случват,но наредено му данапише това. А това че дира трие всичко, което е срещу почтенноста на писещите ме навежда на някои мисли, а може и други да се замислят.

Ко, нееееее!! Русия няма да пусне кокала, а така го отнасят тези хора там. Колкото и ракетни установки, кораби и путиснки совалки да пращат пред глада всички са равни!

И пак питам (за кой ли път...) има ли путинистанци, които да летуват в Крим?

едни в зелени унуформи, и летуват и зимуват

те и дънки носят, и на лаптопи пишат, ама иначе искат УЖ да са в СССЕРЕ - да четат мАсковский кАмсамолец и да слушат Йосиф КоНбинезон! Там има само 2 хубави работи, водка и момичеа, ама и двете основно са за износ, самите те се чудят кой булгар да оплетат в мрежите си, защото на блядовете не им лети самАльота..

Путлер ще ви вдигне заплатите и пенсиите ама друг път!!!!!

на пишещите путинисти тук е обещал вдигане на заплатите и благоденствие, а медведев им е казал да потърпят още, че в момента денги нет

"Я другой такой страньi не знаю, где так вольно дьiшет человек."

НА НАШТЕ КОМУНИСТИ И КОМСОМОЛЦИ ПОЖЕЛАВАМ СЪЩОТО !!!

Няма туристи, няма и пари. Сега Крим е ракетна база на Русия. Ето да привличат за туристи китайци, беларуси, казахстанци, севернокорейци и монголци. Те са с висок стандарт на живот и Крим ще живне. Сега само могат да ядат ракети. Нашите мурзилки също да отидат на почивка там.

Това Псаки ли го казава?:) Че в Руината Крайна, така са цъфнали хората и вързали..Че се спасяват в Русия:) Там отиват да работят и живеят!! А Крайна дето иска в Гейсъюза..Нещо се го духа и се се скапва":)

написах в гугъл "Крим 2016" и излезе едно видео "Алушта Крым 2016/ этого не покажут по тв ШОК!!!" Без коментар. На който му се гледа да гледа.

това видео са го направили сороидите, използвали са рускиезични актьори предатели. В русия такива неща като терор на полицаи над мирни граждани не се случват!

:-) Кога ли пък нещо е просперирало под управление на бетонни червени кратуни?!?!?! Няма такъв случай в световната история......Още малко време да мине и самите кримляни ще се вдигнат на протести да изхвърлят руския окупатор.....А путлер скоро да очаква гладни бунтове и в самата Русия.Няма случай в световната история за просперирала страна в тотална изолация!!!!

и техните подлоги в БГ ще бъдат изхвърлени!! И то в Атлантика, да си плуват към свойте господари от Краваристан!!! Че те загробиха Гейсъюза..Който се превърна в една коака от педали, лесбоси, извратеняци, мюслита, Ислями Джота и джихадисти!!! Цялата евроепдалска продажнат толераска сган! Вън от Европа!!!!

откак Украйна пое към Европа настана такъв разцвет, че направо цъфнаха.

Руснаците взеха Крим за военна база. Какви заплати, какви 5 рубли?

Хахахахахах.....Баси смешниците!!! Абе малоумняци:) от къде вадите тия новини? От гъза си ли?:) Че това много мяза, на новините които Псаки Просто паки вадеше...Тя излизаше с лафа: Ами ние нямаме доказателства...Ма ни вервайте:) Или като Сирийския център за освещаване на войната в Сирия...Който се намира в Лондон!! И мангала там, не е бил в Сирия от 15-20 години!!! Но Неговата информация е най-достоверна, по неговите думи..И всички западни СМи, цитират само тоя черен мангал:) То и тука така: Неназован работник ни каза....Ми муньовци! Ако беше така аккто пишете, защо няма демонстраци в Крим, а?:) Защо народа не ридае за руината Крайна, а?:) Защо татарите не излизат на масови демонстраци, а?:) Баси простите и лъжливи кенефи!! Това България, да не ви е Краварника, с простото говедарско наеление..на които каквито и лайна да им сервираш...те се ги плюскат с кеф!!!!

Всяка година питам разните путлерасти: Що не летувате в Крим бе пиленца? Нали е много гот там, нали е ефтинджос, нали ви е на сърце? Що бе?

оти, за да идеш там ти требе виза, а руснаците не ги дават лесно. особено трудно се издават за българи и то благодарение на кавалчуци като теб, които са банкоматчици на Козел16. втора причина е, че там морската вода е значително по-студена отколкото на Ахтопол. разликата е от порядъка на 4-5 градуса. ти оти не ходиш на море у Немция или Швестерия? язе, ако ода у Русия на почивка няма да е у Крим, а в Горен Алтай, но нема виза и до там си требе 2 месеца отпуск за път и седмица престой.

Vladimir Borisov

Мухи, не съм се засилил ни към кримският Балкантурист-Рустурист, ни към Путинистан. Дреме ми на дедовия. Аз мидо има къде да отида. А ти от село излизаш ли? Москвича пали ли?

Горен Алтай е топ-дестинация, само ако даваха визи. Това, Дубай, Лазурен бряг, не ми ги хвали. Но ако стигнеш там, питай и за мозъчна трансплантациия, евтино излиза.

... НО НАСТЪПИ В УКРАЙНА, със средно 10 000 долара дълг на пенсионер!

Путин разпоредил туризмът в Крим да стане печеливш :))) Само това ми беше достатъчно. Друго нямаше нужда да чета :)))

Една статистика която видях за втората световна война-в руската армия имало 670 неграмотни от 1000- войници.Друго няма смисъл да чета.

"На пляже пиво разливное 70 рублей" В Крим на плажа бира 1,85 малииии много скъпо бе работниците не могат да си позволят при заплата 700 лв да пият бира на плажа. В демократична европейска българия колко хора с 700 лева пият бира за 1,85 на плажа. ЗП 700 лв в БГ има ама мая бира на плажа на 1,85 няма!!!

Не ставайте за смях пред света!!!!!Такива статии печелят нови хиляди привърженици на Русия!! За щастие не сте само вие! Има клипчета и всичко се вижда!......цени, пътища, бензин......:) Големи майтапчии сте!!!!!:)

До автора. Освен към непрофесионалното съдържание и изводи моля да обърнете внимание и на правописа... "не садоволни" Редакторът също спи доколкото виждам!

В Крим отдавна е настъпило невиждано благоденствие! Милиони граждани на Швейцария, Дания и други до вчера известни с най-висок стандарт на живот страни сега кандидатстват за Кримско гражданство. Ето, коригирахме всички грешки! Можеш да спиш спокойно...

Евтин сарказъм, но какво да се прави на толкова ти стига. Граждани на Дания Швейцария и Монако ниъде не емигрират това значи ли че свички европейски страни и Америка където не емигрират са на едно ниво с Русия. Лоша позиция редакторе в съда щяха да те скъсат от бъзик!

Коментарът не съдържа спам, а цени! 1$=64.81 р = 1.74 лв. 1 лв. = 37.25 р. Всеки може да смята! google крым цены на продукты Цены на продукты в Крыму 2016 в рублях. Цены в Крыму сегодня в ...

БРАВО, който мисли и смята ще сметне цените относително пенсии и заплати и ще разбере, даже няма смисъл да се коментира. Най накрая да прочета конретен пост без итерии и слюни.БРАВО!

а какво е итерии и слюни??

Разбира се , че всички могат да смятат,надявам се , че и ти също можеш};-) 1 Японска йена = 0,009981 Щатски долара Радвай се ти си много по-_напред от японците, само с разликата , че те правят- Хонда, а ти правиш -каруци!

Не става въпрос за курса на валутата! Бях дал списък с цени, но някой го трие упорито.

Помидоры 70 рублей Огурцы 50-60 рублей Молодая картошка от 25 рублей Молоко 70-80 рублей Клубника 230-300 рублей Черешня 100-200 рублей Яйца от 40 рублей (Судак) до 55 рублей Зелень 15-20 рублей пучок Свинина (шея) 350 рублей Свинина (карбонат) 320 рублей Говядина 450 рублей Сливочное масло (Джанкой) 110 рублей/пачка Сливочное масло развесное 400 рублей/кг Сметана 400 гр. 70-85 рублей Кефир 900 гр. 61-85 рублей Хамса малосольная (Судак) 100 рублей /кг. Сахар (песок) 52-65 рублей Черешня 150-220 рублей Пиво крымское светлое 0,5 л 48-55 рублей На пляже пиво разливное 70 рублей Сайт о путешествиях по миру Травелинка.ру: link

Доматите и краставиците по-евтини от колкото в България}:-))))

Свински врат струва 350 рубли,което е 10 лв. В България колко струва ?

Докато не разберете че всяко нещо си има причина и всеки е прав по своему и всеки има място под слънцето и мнение няма как да станете нормални хора а винаги ще си останете стадо. Европа не е единственния правилен път самата тя е вече в лайна. Америка е антиморална утопия, Русия е консервативна старушка, но всеки може да намери себе си в една от тези ЦИВИЛИЗАЦИИ!

вервай си и се пази, писах ти по-долу