Вторият поръчан от Русия кораб ”Мистрал” бе пуснат на вода

Вторият военен кораб тип "Мистрал", поръчан от Русия на Франция, бе пуснат на вода. Хеликоптероносачът е почти готов и излезе в морето на изпитания.

Обратно в новината

Коментари - Вторият поръчан от Русия кораб ”Мистрал” бе пуснат на вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...А знаете ли за Майдана във Франкфурт на Майн?.... 80 полицаи ранени, 4 луноходчета изгорени.... w+w+w+.1tv+.ru/+ .... шесто съобщение в новините...

А дали е вярно? Май руснаците лъжат. Нормално за тях.

На руснаците вече не им трябват френските мастии, защото си преработиха военностратегическата доктрина. Получавайки Крим от тъпите украинци и съюзниците им те покриват с ракетите си периметъра до (и вкл.) Британските острови.

че то стана ракета до ракета в Крим, за Казината не остана място :))) Откъде тогда денги ?

Мръсни фашисти, точно урките, въоръжавани от Америка, евреите и запада нарушават примирието! Хунта по-страшна от нацисти!

Руский цар е на земята най-велик, над всички пръв, русците са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Бог поддържа крепка мишца и ръка спасителна; той е вложил ней в десница сабя отмъстителна. Нам Русия е надежда, руский цар е наший спас - никой друг не ни поглежда, не помисля зарад нас.

Бе какво става в тази Украйна? Само руската телевизия дава информация и директни репортажи, нямащи нищо общо с изказването на госпожата Меркел. Сигурно е пак някяква руска пропаганда, че се нагледах на убитни от украинските фашисти завързани хора.

А защо не казват за прегазеното дете от БТР управляван от пияни украински войници. Защо не показват протестиращите по този повод мирни граждани, които при най малкото недоволство биват обявявани за сепаратисти?

абе да живее демокрацията бе и демократичните ценности каква Русия какви кораби??? какви комунисти ??? само демокрация за вас българите - това си заслужавате !!! хахахах напълнили сте се с измамници на всички нива и престъпност само си прочетете новините "Клошар убит от охрана на МОЛ" "Бойко пак нещо лъже - некви пари от няква банка изчезнали" "нова схема за телефонни измами" - еми халал да ви е цалата демокрация българииии!!!!

Една холандка от чеченски произход забегнала при ИД, че там по-убаво. Ти що не бегаш към рассия.

Абе, вярно ли има дебили, дето вярват, че Русия ги е поръчала тия кораби от добри чувства към Франция?!?!? Как до обясниш на възрастен човек дето вярва дядо Мраз, че мама и татко му купуват подаръците? ;) п.п. Наистина ли Русия няма социални или инфраструкторни проекти, в които тия кинти да бяха по-добре вложени?

Съдиха бившия министър Сердюков който ги поръча, но доникъде не се стигна за да не се открехне похлупака на руската корупция. Слуховете са че дори и след краха рублата 'взятките' и 'откатите' са във доларов еквивалент и инфлацията ги не плаши..

Я форумните тигри да ми обяснят какво стана със сигурното доставяне на корабите и франсетата как клякали като видели кинти, и т.н.? :)) Русия, започнала ли е да ги съди??

биха били добре дошли на Русия - тя на по-добро не може да се надява. Но ако искате да видите големите батковци какво правят: USS America (LHA-6)

да не би ХУНТАТА в КИЕВ да спазва споразумението като пуска НАТО ,САЩ да въоръжават....Украйна?

Ей, ора! Нали синчето ми беше застрелян от охраната и от Песков. Кво стана с Кремълския преврат, бе? Ами, че Володя е Змей-горянин. Оживява не три, а десет дена след смъртта си. Чакам нова спешна измислица, щото керванът си върви, а джафкането Ви не престава. Само разлайвате кучетата.

ВV, винаги мога да говоря в цифри и аргументирано стига да имам адекватни въпроси а не спам като твоя? Питай конкретни неща и ще ти се отговори конкретно, а не се дръж като дете от помощно училище

маи нямаш понятие от технически данни.не ми развиваи теории на шежерезада.като пишеш за кораби излагаи техническите данни.да не ставаш смешен.

Знам и за викингските кораби /дракари/, и за кнаровете им, за владетелите и как са управлявали руснаците. Колкото до твърдението за купуване на руски двигатели от американците е доста смешно, защото този двигател е съвместна разработка на американци и руснаци, а не самородно руско творение. ВV теб съм те излъгал отдавна, защото като ти гледам правописа явно не си излязъл от деЦката градина

къде са ти техническите данни.или нямаш никаква представа.такива нави фeнове като теб ги знаем.не си нищо повече а въздух под налягане.

Когато една държава твърди, че е велика - това означава, че тя разполага с капацитета - интелектуален, технически, военен да се справи с всичко САМА. Например Великобритания, Германия, Франция, Италия винаги са разчитали на собствени сили по въпросите на въоръжението. При създаването на сащианския флот - 1883г. те купуват 2 английски крайцера от Англия и 1 от Чили и това е то.....Оттам нататък си карат на свои проекти - лоши, добри, но техни си, а така се стимулира и родната индустрия и корабостроене, а парите не изтичат в чужбина.....в чужди джобове. Само второстепенните държави като Турция, Бразилия, Чили, Аржентина, Испания си поръчват кораби в други страни. Япония се учи от Англия, но от 1914г. си има свое самобитно корабостроене, с много интересни проекти.

за да си нави фан трябва да съ запознат от викинската лодка до сега със всички кораби..всеки един кораб технически данни и т.н.с тези измислици можеш да лъжеш децата от децката градина.

Ти задаваш ли си въпроса защо американците купуват руски ракетни двигатели. И престани да правиш ретроспекция от по-миналия век насам. Ако ти е изгодно правиш ако не - купуваш

на Американците им писна от руското надуване и вече тестват новите си тежки ракетни двигатели. Влизат през 2018та.

За да не съм голословен и да не правя поредния спам ще изнеса още няколко факта: дизеловите подводници след Втората световна война на СССР са copy-paste сери ХХІ и серия ХХІІІ на Кригсмарине, крайцерите им тип Свердлов от 50-те години са дериват на италианските Кондотиери Вертолетоносачите от 60-те години Киев и Москва са доста неудачен проект и затова служат кратко във флота. Радарните, РЛС станции, системи за управление на огъня, преименувани с гръми руски имена като "Гюйс", "Шквал" и т.н. са си американски радарни установки, работещи в сантиментов обхват и копирани от руснаците тъй като са им перодставени по линия на ленд-лиза......

И защо не - някой услужил да ги измисли.....

А какво стана със санкциите?

Задавате ли си въпроса защо Русия ги поръчва в чужбина корабите? Елементарно - няма капацитет да ги построи, няма технологии. Така е било винаги. През 30-те години крайцерите тип Киров са италианска разработка, купен е цял разрушител /Ташкент/, от Германия е купен тежкия крайцер Зайдлиц още в процес на постройка. Преди руско-японската война 1904-05г. са построени кораби за руския флот в чужди държави - Цесаревич - линеен кораб - Франция, Баян - броненосен крайцер - Франция, Ретвизан /линеен кораб - САЩ/, Варяг - бронепалубен крайцер - САЩ, крайцерите Асколд, Богатир - Германия. Боярин - Дания. Каква велика сила е тази и с какво право се счита за такава, като няма акъл да построи един кораб и една военна технология, а всичко копира или поръчва зад граница. Нищо не се променило за 100г и никога няма да се промени!

Но пък първи пуснаха спътник в Космоса............... И като погледнеш дворците на Петър Велики ,сега музей, пълни със скъпи произведения на изкуството...си казваш - А къде са нашите дворци, от нашите царе? Май всички старини са от траките.

На майка ти в путката кьорава са. Ти можеш ли въобще да изброиш царете и кановете български, бе мършо проста.

на изкуството - предимно внос ;)

Корабите са поръчани на Франция защото, когато бяха поръчвани корабите Френската икономика беше в безумен колапс и французите грубо казано се молиха на руснаците да им ги поръчат.... Относно това дали могат или не... ами .... кърмовите части за тези кораби се произвеждат в Русия.... Същият си като онзи , дето разправяше как руските изтребители го строят в Индия....

Хайде сега - благородните руснаци.. Подобни кораби в Русия биха се строили 2-3 пъти по-дълго. Самите руснаци признават че не располагат с тежки кранове способни да вдигат отделните секции на Мистралите.

Е, как да им вярваме на тия западняци-скапаняци. Нито е първия случай нито е последния.Просто се чудя че има още хора които възприемат запада като някаква идилия. Ах колко хубаво и демократично било там-пълни глупости.

Стой си Сашо в България, майната и на Швейцария - заблуден и зомбиран.. Ама искаш БМВ-енце...

французите да си ги държaт за спомен.да си спомнят кога са се прецакали за неиспълнение на сделката.стези два кораба са във фалит,да им е честито.

всички европеиски дъряви ще поемат фалита на франция,барабар с булгаристан.

да им е честито на булгаристан.

Фсичкото сиганин е кАрАдец. Нали ото скорцени?

"На теория корабът трябва да бъде предаден на Русия през есента на тази година." Сигурно ще бъде предаден есента, но не се знае коя година... Или накратко всичко това най-вероятно може да стане като във вица: "Тате обеща да ми купи колело, ама другия път!".

Харе Кришна,Вишну и Кали! Аз на француз вече не вярва- обещали "Мистрал" на руснаци, а после изпълнили сделка буквално-т.е казали,че ще ду*ат, зер "мистрал" е средиземноморски бриз някакъв. Руснаци направят француз да си говори самичко-това ясно. Аз обаче вече страхуван,затова няма купи "Рафал", купи "Су".

със затруднения купи обяд..

Аз не обядва. Аз вечеря за трима,а после такова за петима.Искаш опита?

Да не се спекулира с тезата "като е толкова хубаво в Русия, защо не идеш там"?Има, достатъчно много българи има там и много добре си я карат.А някой по-долу беше писал, че едва ли не ядат кори на дървета.Споко скудоумнико, няма такъв филм.Русия си е напълно самодостатъчна и никакви санкции не могат да я пречупят.За глад е смешно да се говори. Апропо, тавана на дълга на США отново е достигнат.Какво правим сега??Печатаме долари наново.Докога???Скоро балона ще гръмне.И друго (най-важното) забравят т. нар. соросоиди - процента на белите хора в США намалява непрекъснато!От това следват много лоши неща.Много лоши.

Не, не се спекулира. Това си е самата истина. Казано с други думи, украинците гласуват с краката си: Всичките вървят на Запад. Ако вървяха на Изток, тогава щеше да бъде пределно ясно, че в Русия е готино. Очевидно не е. Точка. А добре, след точката мога ли да продължа? Да не кажеш че съм предубеден? Имам много приятели, познати, колеги и прочие които са обиколили и пак обикалят по цялото Земно Кълбо, в това число и в Русия, а аз лично бях в Украйна през 1988 г. когато още бяха в СССР. Та, накратко. Мой бивш съученик имаше бизнес в Москва и Санкт Петербург. Добри пари изкарваше, беше много доволен и т.н. и т.н., но това беше доста преди Путлер да стане райхсканцлер на Русланд. А след това (честно казано не помня дали след Борис Елцин да сдаде властта или преди това) спечели зелена карта за САЩ и оттогава се устрои там. Беше събрал парички човека ама не му се стоеше в "прекрасния" Русише Райх. Имам и много приятели руснаци, някои живеят в България, други в Русия като си идват понякога. Е, правеха бизнес, ама малко сенчест ми се вижда. Както и да е, мисля че аналогиите и намеците бяха пределно изразителни и не се нуждаят от коментар. Разбра ме какво имах предвид нали?

Факт е, че в Русия е по-добре от България. Особено за младите. Милиони украинци работят там. Не е лесно да те приемат поради държанте ограничения.

Ти да видиш логика!

Меркел е права, санкции до дупка! Германия има да си връща на Русия за разгрома през Втората световна! Подходящо време руснаците да начат кон боб яде ли!

Абе нали ви писах вече, че купувам единия за разходка на туристи и бира-скара.

НАТО ЩЕ ГО ПОДАРИ НА УКРАЙНА СКОРО, НЯМА ДА ТЕ ОГРЕЕ.

Чудесно решение. Само че за това трябва да се заплати на френски строители и заплащане ще стане от джоба на страни членки на НАТО. Сащ вече споменаха за солидарно купуване на тези кораби. Демек, гответе се българи!

КРЕМЪЛСКИЯТ ГНОМ СЕ ЗАВЪРНА!

и атлантиците започнаха да изпускат отново фекалий:)!

Стандартът в Крим скочи до небето спрямо Украйна Преди получавах 3 000 гривни заплата, а днес - 25 000, обещават ново повишение, казва учител. Толкова за "мизерията" според някои платени драскачи

Подобрението се чувства най-вече сред обикновените граждани. Повишаване на заплатите и пенсиите, безплатно медицинско обслужване, ново оборудване за лечение и изследвания- това са резултатите само на първата година от присъединяването към Русия.

Да ама друг път, не сега. В твоята Рассия вече гризат кората на дърветата от глад

КАТО Е ТОЛКОЗ ХУБАВО В РУСИЯ ЩО НЕ ВЪРВИШ ТАМ, АМИ СЕДИШ В НАТОВСКА БЪЛГАРИЯ?

Подобрението се чувства най-вече сред обикновените граждани, минималната заплата стана вече 5995 рубли (176 български лева)! Минималната пенсия съответно 88 български лева! "Великата" Русия има да гони 10 години българските 360 лева МРЗ! Му-ха-ха-ха-ха!!!!!

СКОРО БЯХ В РУСИЯ - МИЗЕРИЯ Е ТАМ, ИСТИНА ВИ КАЗВАМ.

Николовв

Къде, дай примери, какво по- точно си видял?!?!

И къде ще ги нанижеш тизи 25000 гривни?

Хубави Украйнски кораби.

както са хубави ,така могат да станат и на скрап, важното е кой ги управлява тези хубави кораби, а украинската армия я видяхме какво представлява!

Много ми е интересно какъв запас от лайна имат соросоидите, като се насират вече цяла година заради Путин и още имат. Мистралите няма да бъдат пратени в Русия, за да не загуби Франция американския си пазар. А руснаците нямат нужда от тези кораби, те бяха поръчани като акт на приятелство към Франция, което е и големия резил на французите.

БОЖЕ, КОЛКО СА ПРОСТИ ПУТИНОИДИТЕ, БОЖЕ.

Фоби, както гледам също с аналитично мислене не се отличават. на Русия тези кораби по принцип не е трябват, т.к. те само за десантране на воен части. както каза Путин да изпраща десант сега не на повестка на деня. А Индия поради съэмнения в бизнес -коректността на французи отказа сделка с изтребители. Сега боже не боже - това е положение. А ако се наложи България ще участва солизарно в закупуване на тези кораби.

Правилната политика на една суперсила се вижда от мощта на валутата и от всички е видно как ден след ден еврото "постига" нов исторически минимум.

Що не обсъждате завръщането на великото жуже?

Ти защо не си сложиш импланти на мястото на избитите предни зъби? Не можеш да си го позволиш финансово (30 цента дневно са супермижава сума) или обслужваните клиенти повече те харесват така?

Интересно защо бившата комсомолска активистка на FDJ от ГДР, геноссе Меркел не забелязва нарушенията на споразуменията от страна на хунтата в Киев и башибозука на Десен сектор. Сигурно с годините зрението и е почнало да отслабва.

Кой ще даде на истинските фашисти в Кремъл ударни въртолетоносачи, за да напада нормалните хора? Кремълски нацизъм

Дедо, ти гледай някой да даде на внучетата ти - мулатчета банани, да не умрат от глад, пък за неща, които не са за склерозиралия ти мозък не се намесвай. Мистралите не са жизнено необходими на ВС на РФ, но ударът, който понесе експортния потенциал на френския ВПК, благодарение на глупостта на Оланд е изключително тежък. Франция, от лидер на световния оръжеен пазар се превръща в незначителен играч. Просто никой вече не вярва на французите.

През крив украински макарон На агресивни Восточни орди като путинските руснаци Нормалните хора Мистрали не дават

Геец, ти оправи ли се вече от тежкото психическо и стомашно-чревно разстройство, след като от НПО-то ти казаха, че новината за смъртта на Путин е била сериозно преувеличена? :)))) Като гледам - не напълно, щом не пишеш с ника си.

Държавен ФАШИЗЪМ. Долу Путин. Долу Кремълската Мафия

Не на руския, ама по морето вече реват за руските туристи и че щели да затварят хотели и т.н.!!! :))))

И като не видят Мистралите и какво? По-големият губещ е Франция,защото те са правени спациално за руската флота и за други армии не стават. А Русия ще ги осъди да върнат парите, Тогава Мистралите ще им стоят само като паметници. Що се отнавя до Крим,няма сила която да накара Русия да го предаде( а не да върне защото той е руски) на Украйна. И след като не трябва да се променят границите след ВСВ ,то 1945 е бил руски и Хрусчов напълно неправомерно го дава на Украйна.

Псаки била родила от Путин ?! Ходил е да я изражда и в един ден се появиха....

Меркел подкрепи нацистите в Киев. В Бундестага , маса видни фигури от нейната партия искат отстраняването й, да не говорим за опозицията. Има призиви да бъде обявена за военнопрестъпник

а 2та самолетоносача строени ЗА РУСКИЯ флот и продадени на Индия и Китай? ;)

Докато Русия не върне Крим братушките Мистрал няма да видят!

Русия няма да върне 640 млрд.долара кредити на Запада и за два дни некапитализираната финансова система на гейчетата ще се срути като картонена кутия..... А Мистралите да ги плати на Франция главния фашист - ЮСА Русия и дреме на мантинелата дали ще вземе Мистралите.

ЕС застарява САЩ също създаването на конфликти кара емиграцията да се забърза към Запада, възстановявайки населението си, понеже бягащите в повечето случаи са хора можещи да си го позволят, другите остават в Турция и Ливан,

санкции-манкции,ама като започнат стачките на лишените от доходи заради отменени поръчки...... а и зруго-Путин направо размаза всички!

Uragan

Гледах в тубата как един сащ политик възмутено показваше видео на което командир от сирийската опозиция вади от гърдите на убит правителствен сирийски войник сърцето и го ръпа като куче. Политикът се възмущаваше: Защо помагаме на тези канибали?! Защо ги въоръжаваме?! Нима нашият президент наистина очаква че тези канибали ще въвеждат западните демократични ценности в Сирия?! Че те ядат враговете си съвсем буквално! И Меркел и сие имат очи да дрънкат, че сепаратистите не спазвали СЪВСЕМ минските договорености след като украинско мтлб мина напряко през две деца и жена и в отговор съгражданите на жертвите нападнаха с голи ръце и коктейли молотов окупационната казарма на украинските войски като лозунгите им си звучаха съвсем сепаратистки. И естествено меркелетата дори не си правят труда да се запитат защо това е така. И метеорит да падне в Антарктида, пак руснаците ще им са виновни.

Франсетата като са толкова хитри, нека да върнат парите на Русия и да платят неустоийки а кораба да го преправят за подслон на бездомници и бежанци от близкия изток че скоро няма да има къде да ги настаняват..

МИСТРАЛЪТ си е на Русия, Платила си го е.

не се пали бе човек. мистала си е на русия платила си го е. недей така. остави секи да си играе цирка. русия не е решила, не си е взела кораба.

хахаха смешник

Тая дърта чанта да си спомни комсомолското си минало - същото като на нашия Пундьо Чехльов. Мааму деба, как все такива крастави магарета водят стадото от бикове. Шибани нации - дето позволяват на хора с по 2-3 гънки да се репчат на света...

Европедерасти и сатанисти,накрая ще плащате репарации на руснаците.

недеи така гоше че прозира аграрният типроизход

по-добре аграрен от колкото ,като твоят хомосексуален!

Варварски свят самотитулувал се като Демократичен упорито и се стреми да унищожи Президента Путин. Причината за този стремеж е че той върна държавноста в Русия,а това автоматически слага край на разпродаването на безценица ресурсите на държавата на Запада,което не е изгодно на последния.Ако президента на Русия след Путин продължи със същата политика,отношението и към него ще бъде същото. На Запада му трябва един нов Елцин и ако в даден момент страната има такъв президент,то в този момент тя ще бъде обявена за демократична и правова а група олигарси ще насочват богатствата и към западния джоб срещу комисионна от десет процента. "Подкрепяната от САЩ корупция на олигарсите обра индустриалните активи на Русия,намалявайки националния продукт почти наполовина и причинявайки икономическа депресия и глад.Можеш да видиш как очите им се разширяват при переспективата за 10% комисионна,изплащана в сметки в швейцарски банки,просто за това, че смъкват няколко милиарда от продажната цена на националните активи"-д-р Стиглиц,бивш шеф от МВФ

Английският журналист Питър Хичънс го е казал много точно: "Борис Елцин позволи западните интереси да изнасилят държавата му ... И въпреки че бомбардира собствения си парламент, поведе жестока война в Чечения, вдигна корупцията до олимпийски нива и безсрамно нагласи своето преизбиране, той остана уважаван гост на срещите на най-високо равнище в западните столици. Сходни грехове на Путин обаче са повод да го остракират и да го сравняват исторически неточно с Хитлер."

като отклонение от темата кризата,санкциите,всичките усилия на запада доведоха до странен резултат а именно до изкупуването на руски акции на безценица в самата русия от руски изпълнители дали не се създаде 4-ти финасов световен център аз си мисля че той вече е факт това което в сащ бе направено благодарение на голямата депресия в русия е на път да стане ако не е и факт вече с две думи имаме си не 322 а 422 дали...:)