Украйна поиска касетъчни боеприпаси от САЩ, от Белия дом обмислят

И двете държави не са сред подписалите конвенцията за забрана на използването им

Обратно в новината

Коментари - Украйна поиска касетъчни боеприпаси от САЩ, от Белия дом обмислят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фашистите са откачили тотално. Касетъчните бомби са ужас. Само да видите деца, пострадали от тях - ослепели, с липсващи пръсти или ръка. Това го видях в болница в Прищина, Косово. Резултат от бомбите на Нато над Белград и Прищина.

руснаците ги използват от самото начало на "специалната алкохолна осирация"

Кви две държави бе? Украйна не е държава според регистрите на ООН! Скоро и ФАЩ няма да е държава! Анатема на сатанистите! Анатема на наркозависимите!

нужен е психопреглед

Работата отива на зле- ама май драскачите не я разбират!?

аре да ги свършват вече че съвсем се оляха и се забравиха... от тях полза няма, само вреда

А що си натискаш парцалите тук в Запада, а не се завлечеш русофилистична мършо в "рая" на Путкин ?!

НЯМАШЕ ЛИ ПОГОВОРКА, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СИ ВЪРТИШ АН АЛА, ВЛИЗА ПО-ДЪЛБОКО???? СКОРО РУСКАТА ПОКРАЙНИНА ЩЕ БЪДЕ ЗАЧИСТЕНА ОТ ТУМОРА И РУСКИТЕ МАКЕДОНЦИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ С БРАТЯТА СИ ОТ МОСКВА. ДА. ТУМОРЪТ Е ГОЛЯМ, НО ДОБРОКАЧЕСТВЕН!!! ЩЕ ГО ИЗРЕЖАТ ОТ ДЪНО!!

Какви братя бе руска мършо?! Вас руснаците ви мразят по цялата планета Земя ….

Най-вероятно ще им дадат. Поради няколко причини. Първо - в момента тия боеприпаси не се използват от САЩ. Отлежават и заемат ценно място в складовете. Основния принцип на икономиката предполага, че щом има търсене, ще има и предлагане. В момента има балами, които да им купят залежалата стока, и за това САЩ "обмислят". Обмислят, за да опекат малко Зеленски и ко. и да им продадат мърдата за безбожна сума, която не биха взели от никой друг глупак! В раната, която се отвори между Русия и Украйна виждам развитие, което не е в полза на последните. И то се случи около Херсон. За мен беше нелогично руснаците да се оттеглят без бой. Нямаше никакъв резон и смисъл. Точно преди това се спомена за някаква договорка между САЩ-Русия-Украйна. Май след това някой не си удържа на думата. Ако започнат да използват касетъчни бомби, могат да разберат какво ще им причинят фосфорните. Ако искат от САЩ и ядрени бомби да им дадат - е ... Русия има повече. Въпросът ще бъде на къде ще ги насочат. САЩ много добре си правят смеката, и, повярвайте ми, доста по-ерудирани хора от нас преценяват риска. И техния интерес. Подкрепата за Украйна в САЩ спада, и това не го отричат медии като СиЕнЕн и БиБиСи ... така, че изпечените търговци много добре знаят кога да излязат от пазара! А че се ориентират в обстановката е ясно!

Само да те светна русенски дебиле, че САЩ въобще не мислят като теб, плиткоумно, а мислят няколко хода напред … "Мисленето" на САЩ, не е като твоето/по точно като на твоите родители/, които са ти купили апартамент в София, и ти си въобрази как вече си "софиАнец" САЩ не си "дават" боеприпасите, от които смятат да се освободят", а ИСТИНСКИ ПОМАГАТ на в борбата на Украйна срещу просташка пРоссия, последната която доказа, че няма място сред днешната човешка цивилизация …. p.s. Дойде в СофиА, но не си окачи цървулите на входа на СофиА …..

и на тебе ти личи че не си от отбора по шах.... то мисленето не е вредно само е трудно.. и определено на тебе не ти се удава

Мисли си, как нещо ти се удава, но на мен ми се ОТДАВА … Аман от русофилистична мърша

Гледам избрал си Дарт Вейдър, а не Владимир Илич /Ленин/ …. Колко жалка мижитурка , излагаща исторически Русе ! Поне да живееше в Русе …. Парцал ….

Щатите обмислят дали да са снисходителни към Рашагомнаша. Абе дайте им ги тия бомби, кво го мислите.

Американците използваха касетъчни бомби над Белград и Прищина в Косово.

кво?

Е ти ся - да не би да е важна истината, или е важно е на Путкин да му е комфортно ….

Улучиха китайското посолство и после знаеш кво. Европа се правеше, че бомбите не били бомби.

Светът ще стане по-хубав, когато един ден сложа на коляно внучето и му разкажа: -Имало едно време държава Русия.....

Русия е имало преди, ще има и след САЩ.

Ха дано, ама надали …. Бас ловя !!!

Мечтай си. Животът ще те върне в реалността. Там нещата не са розови.

К'ъв българин си ти бе, помияр!

Светът ще стане доста по-хубав, ако си пиеш хапчетата редовно.

Животът, или по-точно житието ни е странно нещо. И понякога ни иронизира. Знаеш ли ... напълно е възможно! В текста на една песен от една моя любима група се пееше следното - careful what you wish you can regret it, careful what you wish you may regret it! Сиреч, внимавай какво си пожелаваш, защото можеш да го получиш. Ако сте на 20 ... ехххх страхотна възраст, е възможно след 50 години да се наслаждавате на живота и да хванете внучето на колене и да му кажете - синко, навремето бяхме толкова глупави, че се делихме на род, култура, език и порядки. А истината е една - не вреди на другия и нещата ще вървят напред. Преди много години имаше държава, наречена Русия - най-голямата в сегашна Евразия. Сега всички сме в съюз, говорим майчин език и втори, с който всички на нашия континент да се разбираме. Синко, от космоса граници не се виждат! Така е и в душата! Дерзай! Помислете над тия думи, и не злобейте!

"истината е една - не вреди на другия и нещата ще вървят напред" Защо тези послания, не ги отправяте към пРоссия ?! Защо винаги Запада трябва да чувства вината ?!?!

Ha, ha...pak li be? Nigeriiskite criminalni lorfove sa go porachali na ukraina, a ukraina - na usa

за бункера на джуджето са идеални.ха.ха

Еврогей съюза няма ли да осъди това? Това са бомби, които се пускат на посоки. Не са точни. Ще страдат много цивилни.

Аааа, казваш само Путлер може да убива невинни хора…. а украинците имат право да са само жертва …. Да, ама не …. Сега ще бъдат поизпържени и руски примати, алкохолици, дебили и руски отпадъци …. Да видите как е …. Слава на САЩ !!!

Да, слава не мене, робе. Ела при господарите си зад океана. Да ти разкажем играта.

ненормален

и със свещ си го търсят Вовата да извади Големите Шамари...

Срещу кого ще ги вади бе, мършо прокремълска?

Ха ха ха с този нос си за зоологическата градина , в секцията за мравояди !

който ти виси между очите, пък после питай!

Той дурена Вовата ти извади всичко дето имаше, смля професионалната си армия а резултатът? Отрицателен.

В Севастопол пак взривове ехтят....

Войната е реалност , домати ли очакваш да падат ?????!!!!!!!!!!!!

Касетъчните бомби са забранени. Итересно как САЩ разполагат с такива.

От кого за забранени и на кого са забранени? Защото руснаците и украинците изсипаха доста такива във войната до сега.

Май 2008 в Дъблин е приета конвенция за забрана на касетъчните бобми.

Руснаците са използвали касетъчни бомби, химическо и ядрено оръжие в Усрайна.

Верно? Тъпаците се чудите вече как да се посерете

По дяволите определено съм жлъчен и то към "до оff 2022-12-08 11:23:05 (нерегистриран)" защото се скри като мишка и като е казал А да каже и Б !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Но ще кажа собственото си мнение за събитията в украйна . Въпреки че загиват хора / което е жалко / не мога до поддържам последователи на масовия убиец БАНДЕРА !!!!!!!!!!!! власт от тези последователи трябва да бъде унищожена !!!!!!!!!!! Дано " мишката " като прочете това да отговори .

Хохолите здраво са го закъсали

дано да не съм прав! Русия с оръжие нама как да я победиш. Може, ако намерят новия Елцин или Горбачов. В което се съмнявам. Дано хората по света да имат мозък и да го ползват по предназнечение. Иначе ни чакат лоши времена.

така или иначе, товя е братоубийстена война. Губещи са и двата народа. Което е много тъжно. Дано да им дойде акъл и на двата народа! Дано!, ама надали...Но все пак Надеждата е последната която умира! Бог да ги вразуми!

Съжалявам но така говорят някои за "ДВАТА НАРОДА " с някакъв скрит подтекст ! Народа е един и същ но разединен заради това КОЙ ДА ВОДИ БАЩИНА ДРУЖИНА ! Същите тези направиха така че да има "ДВА БРАТСКИ НАРОДА " като МАКЕДОНИЯ и БЪЛГАРИЯ ! Тия от " ДВАТА НАРОДА " като едни от тях са ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА БАНДЕРА и не ми пука за тях и трябва тяхната власт да бъде унищожена ! Това си вътрешната работа на " ДВАТА НАРОДА " !!!!!!!!!!!!!!!!!! Това че се намества САЩ и ЕВРОПА е СТРАТЕГИЧЕСКА ГРЕШКА не само за тях но и за СВЕТА !!!!!!!!!!!!!

Мачкай Вова орехите на Зеленски.

Като искаш да знае историята те питам , това вярно ли е или ти си като ГЬОБЕЛС ?????!!!!!!!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- до оff 2022-12-08 11:23:05 (нерегистриран) другарю учи и чети историята , а тя е : след ПСВ Германия е победена Русия-СССР също според Сталин е ощетена ,Zaради Zaгубата на Полша , Финландия , Литва , Латвия и Естония , т.е. и двете държави са онеправдани и Zапочват трайни връZки м/у тях , обмяна на опит , огромна търговия и голямо сътрудничество във военното дело ! Германците са раZработвали и иZпитвали много оръжейни системи на полигоните в СССР , тъй като след ПСВ имат ограничения да раZвиват своята армия ! Хитлер всъщност поставя ултиматум и тогава се подписва Мюнхенското съглашение/спораZумение ! след Пакта Рибентроп - Молотов Третия Райх и СССР нападат в 1939 г Полша и си я поделят ! СССР води война с Финландия и анексира нейна територия , анексира и Литва ,Латвия ,Естония и Молдова от Румъния ! СССР анексира територии от балтийско до черно море ! в това Време Хитлер напада и Zавладява Белгия , Люксембург „ Холандия , Дания , Франция , Югославия , Гърция и бомбандира тотално Великобритания и всичко тва с любеZното съдействия на СССР , който снабдява Третия Райх със суровини и най вече Вернмахта и Луфтвафето с петрол и горива ! само един щрих : великия Диктор Левитан от 1939 до юни 1941 г е чел по радиото Германските военни бюлетини Za успехите на Вермахта по това време : През 1939-1941 г., преди Германия да нападне Съветския съюз и преди Втората световна война да се превърне във Великата отечествена война , Левитан, заедно със съветските новини, редовно чете съобщенията за победата на информационната агенция Гьобелс за успехите на Вермахта в Западна Европа и Северна Африка . Дори на 22 юни 1941 г., в деня на германското нахлуване, в 12:00 часа, тоест 15 минути преди речта на Молотов , обявяваща началото на войната, Левитан прочита новините от германската информационна агенция за успехите на Ервин Ромел в Северна Африка ! какви англосакси , кви дойчовци ?

РАЗКРИЙ СЕ И ПОЧНИ С ФАКТИТЕ . НЕДЕЙ ДА ШИШАЛКАВИШ , ЧАКАМ !

Сгреши с Минск.Тогава нямаше кой да спре танковете до Румъния. Вчера Меркел призна че Западът е подписал договор който няма да изпълнява както всички други, с само да се даде време за укрепване на ВСУ. Втората грешка е полумерките на операцията. Така Вашингтон се мотае три години и тогава дава пълната власт на ген.Грант който дава командуването на ген Шермън. Той казва ...войната е жестока работа у не търпи полумерки Путин каза в началото ..Брат ми сгреши но ми е брат Още на третия ден започна в Истанбул преговори в които упаствувале агентът на Ми 6 Абрамович Направи и още по голяма простотия,разпореди войската да се изтегли в знак на добра воля от Киев и Харков Мръсното чифутче обяви това за победа у измисли Буча или Чак след половин година дадоха властта на Суровини който полумерки не признава

Добре де, а с какво укрите избиха толкова свои граждани на гарата в Краматорск? Дали пък не беше касетъчен боеприпас? Такъв, с каквито редовно обстрелват Донец и Луганск вече 8 години. Не могат да пробият войсковото ПВО и затова с останалите им Точка-У обстрелват жилищните райони. А искат още. Какво ли са намислили този път?

Путинска пропаганда ама никак не помагаш на вижда си да избегне реалността... само отбелязвам че усилията ти са безсмислени

Ама че промит мозък си

" Заобиколи " :) Красиво и умно ! Обичаме ви !

Тва ше е последния грешен ход на украйна.

Правилния ход е да не се боряд за свободата си да се надупят и да чакат милост

УСПЕХИТЕ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ НА БОЙНОТО ПОЛЕ СА ЕДИНСТВЕНОТО ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА ОРЪЖЕЙНИТЕ ДОСТАВКИ Докато ВСУ бие “като брашнян чувал у дувар” Червената армия, не се налага НАТО да доставя дискусионни оръжия. Съвсем по друг начин стои въпроса за украинската ПВО и украинските бронетанкови части. Украйна вече разполага с всички съвременни зенитни комплекси без американските Patriot и Aegis, и израелската “Железен купол”. Проблемът е, че те се обслужват изключително от американски и израелски персонал - поне засега. Успеваемостта на украинската ПВО и ПРО гони 90%, което е най-високата в света досега в условия на пълномащабна война. На другия полюс е безпомощната “безаналогова” ПВО на Русия, станала за посмешище в цивилизования свят. Руската армия е избивана систематично, дистанционно с високоточно и високотехнологично оръжие. Русия инкасира болезнени удари по цялата руска и окупирана територия. Единственият шанс за спасение на руският башибузук е бягството. Очаквайте германските танкове Leopard-2 на фронта. Ще дойдат от Полша. Скоро ще ги видите по улиците на Донецк, Севастопол и Москва :)))

Това с успеваемоста на ПВОто на укропрасетата е най- готино....хахаа....пляците на гърба си разбраха за тяхното ПВО...хаааа

Краварче, малко си гушкан като малък

Айде грабвай пушката и бегом на източния фронт, да се охладиш малко....

и на руснаци и на украйнци нямо как да шм кажеш какво и на кого да се подчинят. Всички те ултиматуми не приемат. Така че войната ще е дълга и до тоталенпровал или победа. Някой успа да конфронтира тези хора. Губещите са именно те, двата братски народа. Но пък може би така и трябва. Дано се осъзнаят!

Това кремълския дурень и 'гениалните' му ФСБ стратези ли го предрекоха ? Щот нещо не им върви в прогнозите: -Киев за 3 дни; Херсон в Рассии навсИгда и так далее Сега пък ' войната ще е дълга'. Аз пък ти казвам да се приготвиш за изненади(и разочарования) - към пролетта, най-късно до лятото :)

Който атакува украйна за територия и първия и втория път! Който атакува за територия Грузия преди това и Който би завзел цяла източна Европа ако имаше нужната армия . Има ли нужда да му казвам името даже

"човекът на годината", според списание Тайм, след време ще бъде обявен от Запада за нацист, който използва забранени оръжия и избива цивилни. Така стана с Адолф. Просто го тласкаха към война със СССР, а после го обявиха за диктатор и злодей. Западат е ненедминат в тази "игра".

Не само на Запада, но и на всички нормални хора по Света вече са напълно наясно къде са истинските нацисти. Но понеже историческите паралели те вълнуват - провери кой е 'Човекът на годината' през 1940. Точно така - Чърчил! А днес пък е ред на достойния му наследник Зеленски.

Но не говоря маймунски.

А де де , МАНАВ за теб .

Аз ще ви ги доставя.Уточнете координатите

Обяснете ми товариши как точно помагате на затъващата руска армия с конспиративни теории ? По добро ли става положението и като дрънкате? Или пък санкциите по малко смазват руската икономика като изопачавате реалността? Или руснаците не мизерстват като дрънкате за несъществуващо руско благополучие? Как точно вашето дрънкане помага на диктатора да избегне реалността?

И аз имам един въпрос колега! ЗАЩО го правят? До сега нито един русофил-олигофрен не ми е отговорил. Може би за пари.....не знам!??!

Да разбирам ли, че прозападните проститутки питат произточните проститутки каква им е тарифата, та да не се прецакат с кинтите?

Имате ли поне един познат, който да му е писнало, да е избягал от гадния запад и заедно със семейството си да е емигрирал в Русия през последната една година? Аз не само не познавам, но не съм и чул за такъв човек. Би бил доста интересен за телевизионен репортаж. Уточнявам, че не говоря за хора, които пътуват до Русия по бизнес или туризъм. Имам предвид хора трайно емигрирали с целите си семейства.

Ами аз не съм и чувал някой да емигрира със семеиството си и в гадния запад. Отиват там като добитък на евронивата и оставят тука майките си да им плащаме ние пенсиите, че и децата си да ги оберазоваме безплатно, безплатен транспорт, закуски лекари и т.н. и когато станат на 18, функционално грамотни да отидат наготово при татю - в хамерикания

Живеят в гадния пропаднал запад. Надали има няколко хиляди българи в Русия

Страшен живот как иначе... Немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или овчари в Гърция... За жените - слугини в същата тази Гърция а по хубавичките на витрините в Амстердам... Явно и европейците на толкова те оценяват...Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел...Европа си има евротаджики...

Тъжно е какви хора познаваш и не познаваш. Слушайки те, осъзнавам, че имаме хора, които живеят в пълна мизерия и са откъснати от социалното общество, но в същото време имат достъп до интернет и са доста активни по форумите.

Азъ, ти кви хора познаваш душко!? Преуспяли на запад и изтеглили целите си семеиства там ли!? Инженери, лекари или мениджъри!? И аз познавам и такива. Чудно само що като доидат тука(уж да си видят семеиствата) първата им работа е да отидат на зъболекар. Ех тия наши американски милионери...

и познати имам много - почти на всеки етаж има по един такъв. Най- голямата гротеска е една бабичка, дето гледа внучето, докато майката е кой знае на коя евромагистрала, а бащата неизвестен.

Кой знае къде живееш, жал ми е за теб, ясно защо си русофил, при такъв недоимък...

Щот си грозен самотен озлобен и отритнат от обществото трол . И тази бабичка получава гадна западна валута от дъщеря си и внучка и може да се изучи, и израстне прилично точно заради тази гадна западна валута

Ми не позна-на тая бабичка аз им плащам пенсията или ти, щото ако не знаеш на един работещ се пада по един пенсионер. След година две също аз или ти ще изучим и внучката а после ще отиде по същите тия магистрали на запад, а твоята майка и твоите деца ще продължават да мизерстват тук, докато ти си хранил чуждите европроститутки

Все пак никой не потвърди, че има познат емигрирал в Русия. За нормалните хора, това означава нещо.

Айде пак. Мислиш хвърлят боб за тебе а ти отказваш аристократично ли!? Че кой ще те пусне тебе в Русия бе!? На кого си притрябвал като си мързелив, мрънкащ и с претенции!? Беше то едно време, по българо-съветската дружба...от немай къде пускаха руснаците и то в европейския Сибир (Коми) и из степите на Казахстан... Сега нали ти описах дестинациите - на евронивата като евродобитък. Дори и от муджахедините си по зле.Дори и под тях си - ти си последното стъпало. Докато Англия си гледа пакитата, Франция алжирците а Германия - турците, то за тебе има друго предназначение.

И да те успокоя - ако Русия почне да раздава паспорти и тука както в Украина,ще си взема един с удоволствие...

Ако ЕС не се стресне след това искане на Украйна, значи сенилните слепци и лицемери не са въобще за постовете си. Как се очаква хора с избирателна амнезия да вземат решения за стотици милиони хора на Стария континент? Да не се окаже накрая, че путин и "човека на годината", според списание Тайм, ще ги изправят и двамата пред съда в Хага...

Украинската армия става все по модерно въоржена, докато Руската привършва и без това овехтялото си и не добро за 21 век оръжие

Не бери грижа за Русия, тя има доста какво да привършва. В армията и се числят към 200 бройки Т34 от моделите след ВСВ, скоро и те ще са на фронта и пак ще громят "фашисти".

Така е! Вече руснаците изпращат на фронта и Т-64 с имитация на динамична защита. Идеална цел са за Джевелините. Вътре пак ще горят все същите русначета.

Да им дадат и ядрено оръжие и да приключим всичко.

Имаха! Но го дадоха на руснаците и всичко започна. Ако си го бяха запазили, тази война нямаше да я има.

има стара поговорка: да бе мирно седяло, не би чудо видяло! та сега е ред на чудото. Каквото си надробиха украйнците (или по-точно - им го надробиха, но те го приеха, е сега ще си го сърбат. Докрай). За съжаление много невинни ще платят сметката на виновните

Ами, да не бяха нападали руснаците, всичко щеше да си крета по старому. Сега изведнъж зелените технологии получиха сериозен тласък. Или вярваш, че след 1-2 години ЕС ще помоли русия за газ? :))))) Безплатно да им го дава няма да го взимат. :)

Да бяха спазили Минските споразумения с които менторите им се гордееха ама нехаеха за изпълнението им нямаше да навреди така на народа и страната си заради интересите на сащ Зеленикаквия.

според мен както и да свършат бойните действия Русия губи от тази война, а Украйна печели. Дори утре Украйна просто да подари онези региони, я чакат безчет милиарди за следвоенно възстановяване от западните приятели + членство в ЕС и НАТО, а Русия дори с 4 нови региона я чакат поне 10тина години затягаща се икономическа изолация, като нищо може и от БРИКС след натиск от запада на отпадне.

Готино...а химично оръжие ще поиска ли скоро!? Ядрено поиска Зеленски вече на конференцията в Мюнхен...

Тези боеприпаси са забранени за използване от Женевската конвенция

Еееее, ама това са демократични бомби. Те не са ли за добро?

Щом е за Ъкрайна ще си затворим очите

Не, не са. Русия е един от големите производители и притежатели. Вече ги ползваха в Украйна руснаците.

Ако лъжеш да ти окапят тъшцте

Пуфтящ олигофрен...писан текст разбираш ли!? Конвенция по касетъчните боеприпаси Конвенцията по касетъчните боеприпаси (ККБ) е приета на Дипломатическата конференция по касетъчните боеприпаси в Дъблин на 30 май 2008 г. (http://disarmament.un.org/treaties/t/cluster_munitions/text ). ККБ е резултат от процеса в Осло, който се характеризира с тясно сътрудничество между държави, международни организации и представители на международната общност. ККБ забранява всякаква употреба, складиране, производството и трансфер на касетъчни боеприпаси, разглежда различни мерки за оказване на помощ на жертвите, прочистване на засегнати райони и унищожаване на запаси. Съгласно задълженията си по ККБ всички държави участнички следва да унищожат запасите си от касетъчни боеприпаси не по-късно от осем години след влизане в сила за съответната държава, а до една година трябва да изготвят национален план за унищожаването им. ККБ включва мерки за прозрачност и насоки за справяне с изискванията, произтичащи от нея

Конвенция срещу касетъчните боеприпаси През май 2008 на международна конференция в Дъблин беше приет текстът на конвенция, имаща за цел забраната на използването, производството, складирането и трансфера на касетъчни боеприпаси. Държавите, които притежават най-крупни запаси от касетъчни боеприпаси – Русия, САЩ, Пакистан, Китай, Бразилия, Израел и Индия, отсъстваха от конференцията[2]. Към 2019 г. конвенцията е ратифицирана от 107 държави. Имаш проблем с осмислянето на прочетен текст май. :) Ама тия с малките пишки сте така. :)))

Софче, а дано, ама надали. :) Лъжа само за неща, които не могат да се докажат. Как се чувствам, какво мисля, какво знам. ;) За неща, които са лесно проверими не лъжа. :) Просто няма смисъл.

касетъчните боеприпаси са забранени... ама кога това е спирало Украйна или САЩ? Украинците ползват касетъчните боеприпаси срещу населението в градовете... например в Донецк. Хамерпите ползваха фосфорни бомби в Бл.изток - укрите също ги ползваха в Донбас. Руснаците никога не са ползвали касетъчни бомби в Украйна. При техните удари има по 2-3 убити цивилни. А от ударите на укрите по Донецк загиват по 20-30 души. На гарата в Краматорск имаше над 40 убити само от една ракета с касетъчен заряд.

Не са забранени. Русия има най-много касетъчни бомби и си ги ползва в Украйна. Итстината е само, че лъжеш.

ИСТИНАТА

Русия не използва такива. НЯМА ТАКЪВ ФАКТ!

Има видеа. Руски. Ама, когато заплата на човек зависи от слепотата му, нищо не може да му помогне да си намери гъза с две ръце...

Верно ли сволъч хибридна ? Украинците даже се самонападнаха с рашистки миролюбиви орки тебем те у боклука нещастен !

ИСТИНАТА

да, укрите сами удариха с ракета гарата в Краматорск. ДОКАЗАНО! Итал. журналисти показаха отломките от ракетата и снимаха номера й. Тя беше УКРАИНСКА с касетъчен заряд!

Павка пак се изказваш неподготвен. Куха лейка си остана.

Я кажи как заради Шолц Русия нямало да използва ядрено оръжие.

Когато Руснаците ползваха касетъчни бомби в Азовстал, не рева. Сега, изведнъж, забранени били. Що така, бляд?

ИСТИНАТА

няма такъв ФАКТ! имаше доста видеа от боевете там - само удари от артилерия се видяха НИКАКВИ КАСЕТИ. Касети се използват на открити пространства - не срещу подземия. ЯВно не знаеш какво е касетъчен заряд

И за къв чеп са им касетъчни бомби в метър дебел зид предназначен да издържи ядрен удар!? Фаб-500 кога стана касетъчен!? Я провери пак...в хамерика за бълхария нямате ли интернет!?

За укросвинете може ...........и напалм .

"От началото на украинския конфликт руската армия многократно е използвала страховитите касетъчни бомби за завладяване на села и градове. Използването на тези оръжия теоретично е забранено от международно споразумение, но някои страни - включително Русия и Украйна - не са го подписали." Не бе, никак няма. Само половин Украйна разораха, с тези бомби. Руснаците си го признават - пуделите му в България, на амбразурата, отричат. Ей толкова сте малоумни....

ХЕ ХЕ АМО МНОГО СИ ТЪП И СЕ ИЗДАВАШ КАТО ЛЪЖЕШ .

Няма да искам линк...ясно е че е агенция ЕЖК...с централа Женския пазар

Американците използваха касетъчни бомби и в Сърбия

касетъчни муниции за БМ-21 Град Русия ползва от първия ден на войната. Думичката "забранени" има точно никакъв смисъл в международната политика. Никой нищо на никой не може да забрани. Международна конвенция за неупотреба на касетъчни муниции има, но тя не е подписана от САЩ, Русия и Украйна, следователно никой от тези страни не я е нарушил. Дори за международните конвенции, на практика няма съд който да наложи прилагането им, дори някоя конвенция да бъде нарушена. Ще кажете Хага, Съда на ООН и още безброй подобни ... За да бъде съдена държава в тях, тя трябва първо да признае легитимността на този съд и по-важното да не отхвърли това признаване в хода на процеса. Иначе присъдил някой съд нещо си, назначил някакви наказания ... Русия или който и да е друг просто отговаря "Пука ми, не ми дреме какво сте присъдили, аз нищо не давам!" и въпроса приключва.

-даваш им пари и те започват да те грабят, бият и воюват срещу страната дала им пари, богатство и технологии. Пази боже, сляпо и гладно да прогледа! Добре, че сме по-далече от тях - никой техен съсед не е видял добро от тях! Това да си го знаят нашите РОССОФИЛИ - Россия, россофили или по-добре роZZофили...

Учудващо е колко много българи, които най-вероятно не са държали оръжие в ръцете си, не са прочели една книга и категорично нямат деца, намират живота и съществуването си за толкова безполезно, че откровено пропагандират за ядрена война. Наистина у нас е пълно с нереализирани и отпаднали от живота комплексари.

е мечта/заплаха на Путин и на руските Ура патриоти! Сега като останат без пари, като им се срути рублата, ще видим кой ще ходи да мре за безумията им...

Ами да става ядрената война, кво ми пука, няма кво да губя. Напротив ще се кефя на това че тия дето имат ще загубят всичко

Преди 2 месеца на руснаците им бяха свършили ракетите. От тогава те са изстреляли поне 2000 ракети. Докога тази евроатлантичесса лъжа!? Ще направят от Украйна Угар... Лунен пейзаж. Кой печели е ясно. Въпроса е за губещите (граждани мирни жители). Да воюваш до последния чужд войник е гот. Абе ние човеци ли сме на тази земя!?

Ми руснаците да си ходят от чуждата земя и насилието приключва.

Дайте касетъчни бомби на Зеления хамбарен плъх ,за да види НАТО как на непремерените им действия се действа премерено унищожително.Вместо да предлагат дипломация,преговори и мирно споразумение НАТО ,САЩ и ЕС предлагат на плъха Зеленски пари и много и оръжия.Оръжията са консумативи има ги и няма ги,но как Украйна ше връща милиардите и то с лихвите след края на войната. Зеленски не го мисля или ше се изтегли при натрупаните си пари или ще свърши като Хитлер и Мусолини,но тежко им на случайно останалите украински граждани в Украйна.Капитала милост няма.

Преговори може да има единствено когато комплексираният бункерен плъх путлер се изтегли от Украйна бляд ! До тогава ще закусва бомби !

А касетъчните бомби не бяха ли забранени с някаква конвенция или нещо подобно от ООН? Какво ще изока сега по въпроса базираното в ню Йорк "независимо" ООН по отношение на Украйна и Кравария или няма да смеят, за да не им дърхат ушите домакините!?

Ами, не. В статията пише, че САЩ и Украйна не се подписвали споразумението за неразпространение. "Държавите, които притежават най-крупни запаси от касетъчни боеприпаси – Русия, САЩ, Пакистан, Китай, Бразилия, Израел и Индия, отсъстваха от конференцията[2]. Към 2019 г. конвенцията е ратифицирана от 107 държави." Нещо за русия да кажеш?

ИСТИНАТА

Русия не използва касетъчни бомби. НЯМА ТАКЪВ ФАКТ!

Лъжеш. Ползва. И в Южна Осетия, и в Алепо, и в Украйна.

края на тази война, Киев трябва да бъде ударен с ядрено оръжие и всички западни ятаци ще омекнат, защото в противен случай самите те ще изчезнат за вечни времена от земята! Със сигурност Америка няма да има желание да се пресели в отвъдното заради Украйна, след като знае , че живота е прекрасен с много пари!

но понякога се налага за да бъдат спасени останали животи!

Какво направи Америка през ВСВ в Хирошима и Нагасаки....същото и по този начин постави на колене фашизма на Япомия, а и на Германия.....затова понякога въпреки всичко това се налага за да просъществува света като се отстранят част от ненормалните укро нацисти!! !

Германия вече се беше предала. Тогава само САЩ имаха атомни бомби. На руснаците им беше казано, че ако ползват ядрено оръжие, войската им в Украйна ще бъде унищожена до последния човек скоропостижно с конвенционално оръжие. Не мисля, че това е преувеличение, като гледаме какво прави Западното оръжие с руснаците в украински ръце. Всичките сценарии с използване на ядрено оръжие показват, че до 48 часа след първи изтрел ще е запончала пълномащабна ядрена война. Ако смяташ, че Москва или Питер ще оцелее, искам да съм на твоите хапчета. С тях явно всичко е просто, лесно и ясно.

За Украйна само едно - чичо атом!

Надявам се ти, семейството ти и близките на тези, които ти слагат плюсове да живеете в Австралия, защото там е единственото място където няма да усетите последствията от ядрени взривове в Украйна.

В Голяма грешка си! Единствено в Южна Америка ще е безопасно!

Добре, че краварите искат мир. Без тях мирът на земята нямаше да дойде.

Прави впечатление, че и в Русия и на запад се говори за изчерпване на наличните муниции за различни видове системи. Това ми се струва малко несериозно на фона на един не толкова горещ конфликт на ограничен фронт. Как са си представяли въпросните държави да се защитават при един пълномащабен и продължителен конфликт? Май навсякъде е имало огромно източване на военни бюджети и гражданите са плащали корупционните схеми. Милиарди и трилиони годишно харчени за армиите и накрая за няколко месеца да свършат мунициите.

Шило

По-скоро има предвид оръжието и боеприпасите, които са над необходимото им за отбрана. Никой няма интерес, в този наистина дребен конфликт, да намали стратегическите си резерви

Ясно е, че имат неприкосновени запаси, но пак ми се струва прекалено малко това, което се изхаби, за да се говори вече за изчерпване. Нали уж имаше прецъфтяваща военна индустрия в поне 20 държави по света, нали уж имаше търговия на оръжия за трилиони годишно. Къде са тези производствени капацитети, би трябвало на час да произвеждат това, което се изстрелва за ден. Има нещо гнило в тези сметки и декларирани количества.

Объркал си се нещо в Русия няма недостиг набоеприпаси. Недостига е при укронацистите и техните спонсори които дори нямат капацитет да произвеждат нови. Това е публикувано в американската преса: Высокопоставленный чиновник НАТО заявил, что прошлым летом на Донбассе украинцы выпускали от 6 000 до 7 000 артиллерийских снарядов ежедневно, а россияне – от 40 000 до 50 000 снарядов в день. Для сравнения: США производят только 15 000 снарядов в месяц.

Как НАТО обясни ударите по енергийната инфраструктура на Югославия през 1999 г В момента колективният Запад активно подхвана обсъждането и критиката на руските удари по енергийната инфраструктура на Украйна, но през 1999 г. изрази напълно противоположно мнение относно подобни действия по време на агресията на НАТО срещу Югославия. Мрежата припомни брифинг на официалния представител на Северноатлантическия алианс Джейми Шей от 25 май 1999 г., по време на който той обяснява защо войските на НАТО имат пълното право да унищожат критичната инфраструктура на Югославия. Шей беше попитан защо НАТО лишава страната от 70% "не само от електричество, но и от водоснабдяване", като в същото време уверява, че силите на алианса нанасят удари само по военни цели. "За съжаление властта също зависи от системите за командване и контрол. Ако [югославският лидер Слободан] Милошевич наистина иска гражданите му да имат вода и електричество, всичко, което трябва да направи, е да приеме условията на НАТО и ние ще спрем тази кампания. Докато не направи това, ние ще продължим да атакуваме цели, които снабдяват неговата армия с електричество. Ако това има последствия за населението, това е негов [на Милошевич] проблем. Водоснабдяването и електричеството се използват срещу народа на Сърбия, ние сме ги "прекъснали" за постоянно или за дълго време за живота на 1,6 милиона косовари, които са били прогонени от домовете си и чийто живот е претърпял значителни щети. Не всеки ще хареса тази разлика, но за мен тази разлика е фундаментална ", каза говорителят на НАТО.

Победителите не ги съдят!

Още една стъпка към превръщането на Окрайнав в картофена нива пълна с проститутки.

Руските тролове са се развихрили. Копейкте скоро ще станат 1 рубла... Хм, а защо не поемете към необятната тайга като толко ви е на сърце борящници и мурзилки?