Украинското контранастъпление: Зеленски потвърди началото, Русия го нарича неуспешно

Украинският президент не беше многословен по време на брифинга, на който обяви, че контраатаката е започнала

Обратно в новината

Коментари - Украинското контранастъпление: Зеленски потвърди началото, Русия го нарича неуспешно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който от вас е срещу НАТО и ЕО е срещу България! България има свои интереси, които не съвпадат с интересите на Путин! Така, че който подържа агресията на Путин е национален предател!

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

защо не обясниш как загина президентЪТ Качински?

какво точно стана в Армения, Беларус и Казахстан?

До ХА-ХА, ха ха ха ха кис кис кис прост ама много прост ,не се показвай повече че си срам за историята въобще

не ми се мисли какво го чака един един ден Зеленски, и то не от враговете му, от сегашните му приятели и помагачи!

Като свършат украинците? Какво следва?

То ако ви слуша човек свършат през ден през два . Натовски пленени генерали ката ден Взривени Хаймарси и пейтриати ежечасно . Изобщо. ватенките си обичате приказките Обаче логиката казва че ако са ги избили кой тогава ги спира да стигнат до Киев или Лисабон както искат ? Бабите ли ??? вече година и половина ?! На 100 километра са от собствената си граница да не кажа че и вече в самата русия влизат групи и превземат селища това пак ли са баби ? или зомбита от американските аборатории

Тодор Магарев е идиот: "България трябва да окаже помощ на Украйна, за да освободи окупираните си територии". След успешното начало на ПЕРЕМОГАТА в Украина и вдигналата се там синьо-жълта пушилка, трудно може да се види успеха от прехвалените Сатанински оръжия. Този льольо ще се опита да издои България до последно в полза на Сатанинските Англо-американски Щати, щото бил заклет евроатлантик. Само евроидиоти могат да заповядат на войска да прави ПЕРЕМОГА без наличието на авиция и ракетни комплекси земя-въздух. Но за янките това е без значение, понеже Тhe war must go on! Поляците разбраха, че никога не са били по-марионетки и по-зависими от «Големия брат», дори и по времето на Варшавския договор и СИВ. Разбраха, че ще трябва да плащат «кръвен данък» на «големия брат» и това никак не им хареса и свикаха 500 000 митинг във Варшава. Защо – от любов към Русия? Абсурд! Защото Западните общества са много чувствителни, когато собствените им войници се връщат в черни полиетиленови чували, докато славянските и в частност - полските са «втора ръка» хора, или както е казвал Хитлер «Славяните са торта на арийската (германската) нация, върху която ще избуее третият (хилядолетният) Райх и установи «новият световен ред!»». Планът на Фюрера е бил: «Да се унищожат чрез изтребление руския и другите славянски народи, а за останалите – глад, болести и много сълзи»! Само няколко дни след нападението над СССР в реч пред офицери и генерали в Берлин фюрерът заявява: „Биологическата сила на руския и другите славянски народи трябва да се подкопае посредством изтребване на големи маси хора. Ние сме длъжни да унищожим поне една трета от тях.“ За останалите Хитлер препоръча по-бавна, но също сигурна смърт, като: „преднамерено организиране на глад, премахване на медицинското и санитарното обслужване, ликвидиране на интелигенцията... За нас вредно би било, ако русите, поляците, украинците, киргизите и др. народи умеят да четат и пишат. Забранявам нашите хигенни мероприятия да се разпространяват в тези области.“ „Целта на моята мисия на Изток, пояснява Хитлер, се свежда в крайна сметка в превръщането на това пространство в Lebensraum, т.е. в „Жизнено пространство“ за заселване на 100 милиона немци.“ Още на 8 юни 1941 г., например, фелдмаршал Кайтел, началник на щаба на германската армия, издава заповед в духа на директивите: „В тази война отнасянето с врага в съответствие с човешките норми на поведение и международното право е недопустимо.“ Варварска разпоредба, която обяснява причините за огромните жертви, които дават народите на Източна Европа – Съветския съюз - 27 милиона, Полша 6 милиона, огромна част от които цивилно население.

Мнението на цивилизования ЗАПАД за славяните е от векове. Нека припомним само думите на Ото фон Бисмарк, изказани след КЪРВАВОТО БАТАШКО КЛАНЕ у нас: "За онези конекрадци от Долен Дунав не съм склонен да жертвам живота дори и на един пркски хусар!" Затова цивилизования ЗАПАД трябва да бъде бит, бит и пак бит! Братя руси, направете го и заради нас. Защото цар Борис III е заяви в лицето на Хитлер: "Аз войници на Източния фронт няма да изпратя, защото те ще преминат на страната на руснаците барабар с духовата музика!" И не е изпратил, за което е платил с живота си! Кое днешно наше лайно ще каже подобни думи на Байпън?

сменяй дилъра,ватенко..!!!

Евреиското копеле нациски зеленски е последния президент на Украйна .Няма даима Украйна а велика русия .Украйнските прасета мрът като мохи голям кеф. На евро лидерите остава да бършат посрания задник на баидан

А относно "най-могъщата и велика кочина в света"...абе нали орките се бяха приготвили за парад в Киев след 2-3 дни... И каква стана тя???!!!!!...огън и жупел върху "непобедимая и легендарная " нас@ана армия!! Май се очертава подписване на капитулация на раZZия в масквата,на красният площад...ама без ботоксовото жуже!!! Като на шега им шибнаха два украински "Нептуна" в прехваленият гвардейски ракетен крайцер масква,и той стана част от подводният флот на миризливите ватници..!!!И още,загубата на руския флагман от държава дефакто без флот ще остане във военноморската история, а руслямците ще скърбят за крайцера "Москва“ дълги години-ДГД!!! Дааа... скоро плъховете около путлер първи ще се изнесът на Запад!! Или казано на раZZийски: "-Крысы бегут с корабля, который идет на х*й"

българите пожелаваме на братския украински народ успешно контранастъпление на братския украински народ срещу руските путлерофашисти и ислямските им съучастници

пожелаваме на братския руски народ победа срещу дивия запад. А такива като теб да се изнасят към усрайна.

Прилича на чат Карлуково. Само на мен ли?

Хората се гаврят с укросвинете :)

Отдолу всичко само руски тролове......

И няколко укропедераста :)

Леопардите горят като новогодишни фойерверки

Върви ли перемогата? Кво всичко се умълча :)

До Масква ще е тишина, после ще празнуваме

Пак русите са ви изтрепали като свине на Коледа :)

И още по темата за жестокостта и безсмислието на войната - Най-брутално от заснетите през последните дни от въздуха кадри е разстрелът (вероятно по погрешка?) от украински бронетранспортьор БТР-4 на група от общо 8 отстъпващи свои военнослужащи, шестима от които евакуираха ранен техен другар. След множеството откоси на 30-мм авт. оръдие 2А42 изстреляни от упор на разстояние буквално няколко десетки м., всички от групата останаха да лежат неподвижно на земята ..

И на теб да ти заварят люка, и ти ще пуцаш по всичко дето мърда :)

гаварит маZZква....

Има документиран любопитен случай от онзиденшна дата - попадение на баражиращ биеприпас-камикадзе "Ланцет" странично в съединението на корпуса и куполата на немски танк "Leopard" 2A6 .. бронята в този участък не издържа на изпитанието на кумулативния заряд с маса на взривното вещество едва 1.8 кг.

Изключително "любопитен" случай.. мокър ли си още?

На теб не ти ли хареса :)

Anal Penetration

Не, просто отбелязвам какво би станало ако беше регистрирал попадение от друга далеч по-сериозна оръжейна с-ма - напр. свръхзвукова противотанкова ракета 9М127-1, 9М123 или 9А4172, чиято кумулативна бойна част съдържа 5.5 - 6 кг. високоенергийно взривно в-во .. т.е. дали куполата въобще щеше да остане на мястото си

Абе НЕГОДНИЦИ затова ли спряха руската ТV за да ни заблуждавате колко е велик Зелето и НАТО и по соца нямаше такава забрана!!!!

По същия сценарий скоропостижно свалиха от европейските ретранслационни спътници сръбската (тогава все-още югославска) ТВ няколко дни след началото на НАТО-вските бомбардировки на 24 март 1999 г. Нищо ново под слънцето в областта на пропагандното единоборство ..

Цензурата се завръща отново по време на демокрацията. Преди се цензурираха и заглушаваха тъй наречените черни радиостанции като Гласа на Америка, Свободна Европа, ББС. Сега сецензурират и спират неудсабни телевизии като руските. Има обаче възможност те да се гледат чрез спътникова и интернет телевизия.

"Покосена украинска военна машина..." /текст под снимката/ - или по-скоро унищожен танк? Знаете ли изобщо значението и употребата на глагола "покосявам"?

Четейки между редовете конрата за момента върви по Зеления път/който е гледал филма знае/ не по пътя на Зеленски. Ако беше успешна щяха да ни залеят с видеа и ексклузивни кадри. За момента кадрите са като от бойно учение с бойни стрелби на руските противотанкови части.

Всъщност като се замисля Зеленски не само е в течение какво става но и е проводник.Той отдавна си е подсигурил хонорарите като лектор след войната, дори само ако издаде ежедневните си проповеди. В крайна сметка той не е украинец а украински гражданин от един всеизвестен произход

Кадър с един танк? Сериозно? Има кадри с цели купчини Брадлита и Леопарди на сапун....

В началото на войната имаше много кадри от край Киев, на които украинците вадеха печени буряти. Колкото и да напъвате - руснаците не са един народ, а стотици, на които дори не им знаете имената, докато украинците са един народ. Бурятите свършиха, свършиха и модерните танкове. Остава да вадят стария съветски боклук, трупан 80 години и да мобилизират все нови и нови вълни, за да се опитват да задържат онова, което вероломно завладяха преди година, печените буряти.

Ако нещо си чувал и чел, най-новите данни за Украйна сочат, че населението на страната се състои от най-малко сто народа и народности, в т.ч. българи.

А ти дагестанците и чеченците уважаваш ли ги? Внимавай, да не те погнат с макетни ножчета ...

Украйна трябва да ползва руския опит във войната и ще превземе Москва за 3 дни.

Трябва да се разпадне и да се смени управлението. Тази кочина освен да създава войни друго не може

мечти!

Техната мама соросоидна краварска

Удря глава в шкафа като му пратят сметката за войната. Само стой и гледай

Където свариш!

Путин е велик и ако трябва ще взриви всички язовири в Украйна, ще взриви Кримския мост, ще мята атомни бомби, ама няма да се даде на укрите.

Сороските опорки. Но е вярно, че хеликоптерите на братушките отварят като консерви танковете на татуту

Какво не ти хареса, че е" Велик", или няма да се даде?

Може , прави го. А ги освен да пърдиш и тролиш зад компа, друго неможеш

Бе велик е. Гони хитлер по величие

и защо,да не би Украйна да е нахлула в кочината.....???!!!!

Рашка говняшка докато мърда

Апропо, снимката е стара , отпреди два-три дни. В момента там има още 5 бр изгоряли брадлита--- Руснаците вече наричат тая нива Площад "Брадли"... Колко трябва да си тъп, за да атакуваш през едно и също място, с един и същ резултат! Ма вие си вЕрвайте, че всичко върви страхотно - нали така ви говорят гумените глави!

Вярно е!

Ти от там се връщаш или бащицата наркоман жуже ти се обади?

А При бронираната техника от 1350 броя от всички видове, приготвени за "контранаступа" за седем дни ВСУ загуби над 100 броя. Ако продължават със същия "успех" след десетина дни ще са загубили всичко....

Накратко: Украинците са приготвили 56 хиляди души курбан за "контранаступа". След 7 дни "контранаступ", загубите им в жива сила надхвърлят 5000 души. Ако си харчат месото така зверски безрасъдно, след няма и месец "контранаступът" ще приключи. С техниката положението е още по-отчайващо...

Подлогите на Путя се кефят на 1, 2 изгорени Леопарда. Но не казвате че екипажите са невредими. А я кажете подлоги путинско колко руско танка изгоря ха и на колко 2,5т купол отиде на 15 метра. И не е ли срамно самая могучая безаналоговая да ми не в глуха отбрана. Жалки руснаци боклуци нечовешки. Смърт за болшевишката Рашкаговняшка!!!!

Не, кефя се на малоу-мни-ци като теб, които пръскат слюнки и заекват, лъжейки като дърти цигани! В нета има вече стотици видеа на прехвалените котки и прочие консерви! Къде са гориящите танкове на Русия?! Само в празните ви глави, явно...

Тъпак ватнешки ти само руска пропаганда ли гледаш? Щото по другите канали руските танкове провеждат повече време във въздуха отколкото на земята. Тъпак руски прост. Смърт за всички руски и български русосвине

Много се пениш, вредно е.

Деби, американската агресия в Украйна и по света трябва да бъде спряна

Трябва да се издига на пиедестал ли ве капут проzт

Пий успокоително. Нервен си. Не те ли кефи как леопарда гори като бенгалски огън. Пак на руска земя. Фюрер Адолф Хитлер се върти в гроба като гледа тази картинка.

Не, бе! Успешно си е! Тая купчина метал на снимката не са котки и брадлита, а Армати... И на всичкото отгоре е снимана под Москва!

Имперска Русия демонстрира смазващо превъзходство във...форума на dir.bg

Така е, нико не обича американските агресори. А всеки нормален истински българин първо е българофил и после русофил

Аз съм проста ватенка и нищо повече. Копейките капят кервана си въри

Това превъзходство на Русия тук е нищо. Ти ако видиш какво превъзходство има на запорожкия фронт. Пълно превъзходство

Коментарите бяха надхвърлили 1000 броя. Стабилно ги редуцираха, че то не е за разправяне що за катастрофален се получи тоя така мощно рекламиран украински "контранаступ" ...

мозъчето ти е силно редуцирано,ама то със заплата на копейки е така,бръмваш...!!!

Абе какво става с коментарите?! Преди малко бяха 907 а след минута гледам 890... Чезнат като танкове леопард на фронта...

вмести Леопарди котараци Леополд

шанс да влезе в НАТО защото именно НАТО има интерес да има инструмент-държава извън НАТО, с която да държи в напрежение и разходи на ресурси Русия. А по устав не може да станеш член ако имаш активен конфликт.

снимките се вижда, че са унищожени на път, струпани.Значи са унищожени още на подстъпа към направлението за атака. Значи контрата няма да успее, положението ще зацикли. Западът ще каже колко още да наливаме без ефект я да сядат на преговори и ще си оставят един тлеещ конфликт, което е и крайната цел

Дяда Вова бий врага, гори танкове и освобождавай Украйна. Слава Россия!

Силно го бий. Докато спре да мърда

Преди половин час коментарите бяха над1100, какво стана?!

Чистят ги. Глупаци. Все едно така ще помогнат на хохъла. Пълен разгром на натовската техника. Но прояви разбиране-и те са хора. А сорос не дава грандове ако кажеш истината.

Рашка говняшка най великата помийна яма ама вие ще се насерете като са гръмнали 2 танка. Ще видим руските маратонци как бягат нема страшно. Руската армия не се слави с големи военни успехи срещу силни съперници. Ще клекне мама им ватници

Братушките отварят краварски, фашистки, френски и чешки, британски бронирани консерви ,като на конвейера, ха ха ха

Ще се изкефя ," братушките" да ти отворят и твоята консерва.

Духльо изненеряваш

Руската армия е преминала в глуха отбрана, а искаха да демилитизират цяла Украйна. Всички виждат че СВО не върви по план.

Баш по план си върви. На натуту не му останаха ни какви резерви още, а същинската руска армия не е загряла още.

Защо бърборкото Зе е толкова лаконичен?

Назобения сопол ни уверява, че украинските военни ще гушнат букета, положително настроени.

Снимката е направена с фотошоп! На всичко отгоре липсва танк Леопард-2.

Изпариха го

Това на снимката си има вече име - площад някой си. Някой знаели му името ?

Накратко: Само за няколко дни на Запорожкото направление около Орехов и Времевково, потвърдените с точна геолокация загуби на ВСУ в бронетехника, в.ч. и танкове са 77 броя. Унищожените машини включват немски, американски, френски, финландски, английски, чешки образци бронетехника, сред които AMX-10RC, Leopard 2A4/5/6, M2A2 ODS Bradley, Oshkosh M-ATV, Mastif, HMMWV, Т-72. Големи загуби е понесла елитната украинска 47 ОМБр, сформирана в средата на 2022г. с основни задачи – щурмови действия и диверсии в тила. Обучена изключително от американски инструктори. Използована като основен таран при катастрофалното настъпление на Запорожското направление.

По тия снимки се вижда, че куп НАТО-вска техника се е явила на “Конкурс”, а някои военни МПС-та са посвирили и на “Фагот”.

Тия “Леопард”-и беше ясно, че ще ги засипят с ракети и дотам. По-интересното ония 31 непобедими Абрамс-а дето обещаха “краварс” защо се бавят - сигурно за да не почнем и тях да ги виждаме по тия клипове. Отделно и с другото мундерваффе - Ф-16 (стари блокове, еквивалент на Миг-23/27, дори не може да достигне модернизирани 29-ки) - и там явно не искат САЩ да покажат свалено от С-400 тяхно оръжие.

Се да е интересно на говедата като теб. Тъп москалски троляк

Бавят се, щото не моят да си изчистят говната дето дишат в момента в 10 щата - заради едни тъпи пожари, докато безстрашния им смел лидер се препъва из стълби и ливади. Вземи си отвори очите малко.

Настъплението с натовските леопарди е пълен провал.Едно дронче ланцет за жълти копейки ги отваря като консерва.Колко още укронацисти трябва да бъдат избити за да разберат че са загубили.

Е загубила че те е родила бе тъпак

Абе вие Вярвате ли му , или вярвате ли си ? Какво настъпление какви 5 лева бе боклуци ! Той нарочно разби Каховската ВЕЦ , че да се оправдае !

Да заровим томахавките и помислим за мир веднъж за винаги. Нашите да помагат за последствията от наводненията от язовира , а не да разтягат локуми.Скоро и Черно море ще бъде заразено.

с Психопата Путин, ли? Представяш ли си, Чърчил да е бил призовован да сложи оръжието и да преговаря с Хитлер, когато Лондон е бил изриван от германски бомбандировки?

бяха превзели МАсквА тея Украинци. Какво стана? Държавата им дроБ, престъпниците им избяхата по нашето черноморие, президентът им се друса с някакви наркотици купени с американски пари ...

и Иран ги нагънаха щото дадоха дронове на Русия. Утре може да пратят един "Аятолах" на зомбираните Американци и темата да приключи. И без това тоя континент няма голяма файда от него, там само Астероиди падат на 5-6 милиона години.

ойййй гори гори гори као леопард..стара сръбска партизанска песен..

какви ги мислихме тия леопарди, а то какво стана? Сега е ясно че горят по добре от руските

"Зеленски потвърди началото,Русия го нарече неуспешно"Какво може да добави човек към това,по-точно определение на ролите няма.Зеленски е потвърдил на ГОЛЕМИЯ НАЧАЛНИК(нали така казват на Америка българските политици)че поредната порция репродуктивни украинци са изпратени с западната техника на унищожение!А Русия казва,че западната техника не е успешна:))))