Украинските сили се изтеглят от Северодонецк

Този акт ще бъде разглеждан от Москва като важна победа.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този на пръв поглед успех на Русия е успех за самоотвержените украински войни, които по този начин заемат тактически по изгодните позиции в Лисичанск от където ще могат да нансят по болезнени удари по ватенките.

Украйна няма ли свестен украинец за президент, като те управляват разни лореровци така ще да е

Когато има противоречива информация, последния източникм на който може да се вярва е украинския

Само защото в паспорта му било записано, чепрез2018-та е бил в Крим!

Не се изтеглят, а бягат като мишки. И така ще е до полската граница.

Уточнение ! ЗАД поската граница :)

Фашистите не ги ли гонят до Германия

Напред братушкиии обграждайте зеления палячо да избега в Полша!

"Украинските сили се изтеглят". Това направо кърти мивки! На отстъплението "изтегляне" ли му казват. И обърнете внимание; изтегляли се били защото нямало какво да защитават. Страхотно! Въпросът е докога и докъде ще продължите да се "изтегляте". Колкото по-бързо започнете преговори, толкова по-голяма част от територията си ще спасите! Останалото са глупости, които нямат нищо общо с реалностите.

Така са приказвали!

Евакуират се към Сибир, подобно на Азов.

Искам да съм в затвора и да ме ебат яко !

ако си в руски затвор при пристигането на всеки нов всички руснаци в затвора се дупят да им го нанижат..ха.ха

Победоносното отстъпление на храбрите украинци най-после започна. Треперете врагове!

избиват цивилни и рушат домовете им..

Когато ти дойде ти настъпи есен и зимата не закъсня . Промени се земята и целия свят вятър донесе руската мъгла . И ето идва най-щастливият ден , когато ще заврем на Путин ракетите отзад

Какво изтегляне ? Укрите са в Блокада , какво изтегляне , вече 80 Поляка Наемници са се предали не желаели да умират ! Кой ви дава тази фалшива информация ? Може би Паси или Москвича ?

Слава на Русия и смелите войни, които разчистват укронацистите

Укрофашистите не се изтеглят, а бягат, и не само оттам.

От укри https://youtu.be/dUlZ_7qOVec

Така трябва да бъде!!

Да мобилизира инвалиди, колко още ниско ще падне морала им, ако изобщо го имат? https://youtu.be/C_5NKCCjfn0 Инвалиди могат да служат във ВСУ. За това се говори в законодателството, внесено във Върховния съд на Украйна . Той разрешава призоваването на военна служба на хората с инвалидност с тяхна съгласие. Киев ясно дава да разбере, че за западните интереси е готов да воюва до последния украинец, независимо от това, каквото е в неговото здравословно състояние.

Като чужденци властват над един народ така ще е, разни лореровци...

Казано по укро-европейски руснаците носят тежки загуби и отстъпват към Лисичанск и Славянск с идеята, че после може да отстъпят с тежки жертви към Харков и Киев. Също така е възможно украинците да ги притиснат зверски и да се наложи да отстъпят към Одеса :D

Не те прочетох докрай и затова ти сложих критика, но ми звънна телефона и трябваше да прекъсна, но се получи... гаф. Извини ме, ok?

Аз мислех, че се защитава територия, а не сгради :) Но щом за укрите са важни сградите, то наистина няма какво да правят вече там :)

И това "изтегляне" е същото като онази "евакуация".

"Украинските сили се изтеглят" да се чете: "Нацистките слабаци ги зачистват".

ОРКИ в МОРДОР се подхлъзват и падат https://www.youtube.com/watch?v=vmGZABJzDCA

https://youtu.be/QnJGrNxscaw

Понеже медиите много интерпретират, обяснявам думата "изтегляне" в случая. Руски теглач, фаща украински азовец за ухото и го тегли (изтегляне) до камиона с арестантите за да ги закарат в Луганск на нова позиция за разпит и военен съд.

се печели медийната инфовойна Украйна се изтегля -xaxaxa - ма ще победи Русия, Путин, Кремъл и тн Слава на Кокаина, който поддържа корумпураното еврейско джудже!

Те не бягат. Те само изравняват линията на фронта.

Живучеството на руския войник било две седмици от мобилизация, до попадането му в Севернодонецк.

Не лъжи като циганин мобилизация няма в Русия бе бунак там воюват самомпрофесионална и доброволци!/питай улрофашистите колко вълни на мобилизация са направили до сега и пак не смогват да нсвсксат загубите!

Ингилиз лъжлив, айде наслушахме се на украинските победи. Само побеждават, до сега трябваше да са някъде под Москва

Замени с изтегляне а истинската дума която трябва да се използва е бягство. И тъй като нямат кой знае какви опции за това, бягат през минни полета, които сами са насадили.

Да така е. Изтеглят се. Единствено не са уточнили посоката, че изтеглянето е на изток. Но явно този чисто географски факт е маловажен.

българската тактика е изтегляне в планините, инсценирано като бягство и увличат неприятелските войски, а там ги чака засада.

Само така, бой бой и пак бой по укронацитата. Те само от това разбират.

Няма ли да идеш в Донбас да помогнеш нещо на Путин?

а кога смяташ да се присъединиш към неподимия Азов и да ни пишеш укронацистките си постинги от 40-хилядолетна Украйна?

Бягай веднага в Киев, там вече те чакат

За да изплати репарациите Путин ще трябва да продаде на Китай Сибир като Руския цар, както продаде Аляска на САЩ, за да си плати дълговете.

Путин няма на кого да плаща репарации, щото сармите изчистват всичко живо, може би само хлебарките остават щото издържат на радиация

От сто километра си личи, че си иконоимист. Гледай си там счетоводството и не се забърквай в неща дето не разбираш

Май финансовия сектор не е твой ресор, по добре ходи да си пасеш овцете, ти нали друго и без това не можеш, даже и мисленето ти е проблем, ха ха ха

Вчера тръгнали към Лисичанск, пеша , без техника! Направо са били смлени, укропитеците! Ха ха ха ха

Каква техника в градски боеве, ма льольо?

На капитулацията изтегляне ли ми викат вече?! А аз си мисля , че вече са под Москва.Зеленски, Зеленски затри държавата и народа си.Заминавай за Сибир, там ти е мястото.А ние оръжие ви даваме, некадърници такива.

Спечелиха и се изтеглят.Абе на луди ли ни правите.Всичко е избити до крак.

Русия и сега възтоновява градовете които отвоюва за разлика от западните и натовски сили

А хората, които изби, ще ги съживи ли?

Само меките китки на запад вярват, че Украйна може да спечели тази война. Тя не може да я спечели дори ако запада се намеси във войната, което всъщност и в момента се случва. Жалко за всички жертви, те са на съвета на Америка и военно промишленият комплекс.

Ти като си твърда китка, защо не си в Донбас в армията на ДНР да помагаш ну руснаците? А? Къв русофил си? Хахахах! Всички сте такива меки китки, ревливи и плачливи помияри, чакащи Путин да дойде да ви забърше дупето.

Те руснаците помощ не им трябва те и така с 100 000 доброволци си вършат работата. Аз не знам дали ще отида да се бия в Донбас но знам, че срещу Русия не се воюва, от историята го знам и от едни доклад от Израел.

русия громи фашистите по всички фронтове слава русия

След 10 години живеене в руините останали след освобождението пак ще се обърнат на запад. Русия няма да ви построи градовете отново. Европейското Алепо ще са тези градове.

Ако гледаш рускоезични канали там говорят, че за миналите 8 години огромно количество млади хора са напуснали Донецко-Луганската окупирана територия. Същото е в Приднестровието. Където стъпи российски ботуш, трева не никне.

Я да видим какво е построил запада? Нещо в Ирак може би? Или в Афганистан? Щото тука руснаците ни построиха АЕЦ, нефтозавод и метлолеярна.

Както построи Варшава на поляците така ще построи и Донбас.

Изтеглят се към Сибир, в Камиони с решетки

КАКВО Е “ОТБРАНИТЕЛНА ПОБЕДА”? Понятието е въведено от немците през Втората световна война. Такива отбранителни победи записва Вермахта при Ржевск и река Днепър, например. И в двата случая фашистката Червена Работническо-Селска Армия дава по повече от 1,000,000 убити и респективно по няколко милиона сакати. И в двата случая немците отстъпват от своите позиции. Какво получава Сталин? Любопитството му е толкова голямо, че го завежда сам да види какво е останало от Ржевск - единствен случай, тоя сатрап да посети фронта. От Ржевск няма и следа, а полесражението е покрито с три реда килим от тела на убити съветски фашисти. Кремъл също отчита “победа”. Подобна “победа” отчита и Наполеон в Испания, но той е по-обективен и казва историческите думи: “Още една такава победа и аз ще остана без армия”. Човешките жертви на СССР са 41,000,000 признати до днес и 50,000,000 реални, които ще бъдат признати след разкриване на засекретените архиви на НКВД. Да, Украйна е разрушена. До началото на тази война, Украйна нямаше военен флот, нямаше ракети, залпова артилерия, имаше 200 танка и 20 годни за летене самолета. Прогнозите на Москва бяха - превземане на на Киев за 2 дни, а за цяла Украйна - за 2 седмици. Вече тече 4 месец. Руската армия, съставена от 40% башибузук, 20% монголска орда и останалото лумпени е анихилирана наполовина. Руската икономика е капут. Русия международно изолирана. Русия влезе в украинският капан. Армията и ше бъде унищожена, империята ще се разпадне, Кремълската банда - екзекутирана. Местните угро-фински племена ще изплащат космически репарации, а нито един абориген повече няма да се нарича “русский”…

Има томове литература за това, какво може да е довело до тежките отклонения, които демонстрираш. Оправия обаче няма.

Досега никой не е победил руснаците. От 1000 години откакто съществува руското царство, нямат загуба

Или с бяла кърпа в ръцете или към Свети Петър! Осведомени източници съобщават: Пред вратите на ключодържеца Свети петър има го лямо задръстване от неуспели да си намерят навреме бяла кърпа!

Дневна сводка от победените: Брифинг Минобороны России по обстановке в зоне спецоперации Противник продолжает нести значительные потери. В результате ударов высокоточным оружием ВКС России по корпусам цинкового завода «Мегатекс» в населенном пункте Константиновка ДНР уничтожено до 80 польских наёмников, 20 боевых бронированных машин и 8 установок реактивных систем залпового огня «Град». В районе Николаева за сутки уничтожено более 300 украинских военнослужащих и иностранных наемников, 35 единиц тяжелого вооружения. В подразделениях украинской армии и территориальной обороны продолжаются отказы от выполнения поставленных задач. Личный состав 64-го батальона 103-й бригады территориальной обороны, дислоцированной во Львове, отказался убывать в район боевых действий на Донбассе из-за укомплектования необученными резервистами и отсутствию тяжелого вооружения. Оперативно-тактической и армейской авиацией, ракетными войсками и артиллерией поражены живая сила и военная техника в 284-х районах, два склада боеприпасов и ракетно-артиллерийского вооружения в районе Волчеяровка Луганской Народной Республики, а также артиллерийские и минометные подразделения в 43-х районах. В рамках контрбатарейной борьбы высокоточным оружием ВКС России на Донецком направлении поражено: 8 артиллерийских взводов РСЗО «Ураган» в районах Курахово, Украинск, Новоселовка Вторая, Воздвиженка и 2 артиллерийских взвода в районах Украинск, Яснобродовка, которые обстреливали город Донецк и другие населенные пункты ДНР. В результате ударов авиации, ракетных войск и артиллерии уничтожено более 780 националистов, 8 танков и других боевых бронированных машин, три боевые машины РСЗО «Ураган», 10 орудий полевой артиллерии и минометов, 13 специальных автомобилей. Средствами ПВО за сутки уничтожен 21 украинский БПЛА в районах н.п. Попасная, Капитаново Луганской Народной Республики, Андреевка, Барвенково, Большие Проходы, Великая Камышеваха, Вербовка, Донецкое, Долгенькое, Изюм, Малые Проходы, Малая Камышеваха, Ольховатка, Червоный Шахтер Харьковской области, Пятихатка Днепропетровской области, Бобровый Кут, Малая Сейдеминуха, Молодежное Херсонской области и в районе острова Змеиный. Также перехвачена баллистическая ракета «Точка-У» в районе н.п. Молодежное Херсонской области и 16 реактивных снарядов системы залпового огня в районах населенных пунктов Бражковка, Глинское, Долгенькое Харьковской области, Авдеевка ДНР и в районе острова Змеиный. Всего с начала проведения специальной военной операции уничтожены: 213 самолетов, 132 вертолета, 1355 беспилотных летательных аппаратов, 350 зенитных ракетных комплексов, 3797 танков и других боевых бронированных машин, 670 боевых машин реактивной системы залпового огня, 3012 орудий полевой артиллерии и минометов, а также 3848 единиц специальной военной автомобильной техники. t.me/rusvesnasu

Смърт на западните кучи синове! Слава на Русия!

Когато се чете нашата (украинската) преса, трябва да се чете между редовете. "Украинските сили се изтеглят" означава "украинските войски са разбити". А това че украинските сили се "прегрупират" означава, че "украинските войски са се предали и са на път към Сибир.

След поредния разгром на руската армия украинците се изтеглят и предават тактически

Евакуират се в Сибир като другите ли?

Москва ще организира парад на победата с пленените украински бандеровци като ги прекара обезоръжени през Червения площад на път към Сибир както по време на ВСВ с пленените хитлеристи. За Родину за Путину.

Къде се изтеглят след като са обкръжени?

Тъкмо гледам, как Наполеон се предава на руснаците Ха ха ха ха Борел се бил за родната си земя! Ха ха ха ха Ама преди това, клал и бесел из цяла Европа! Досущ като Зеленият! Ха ха ха ха

Украинските сили се изтеглят от град Северодонецк Кадиров че ги води на екскурзия в Чечня.

Ще има тричене на татуирани укрофашаги

Много ме кефи как се изтребват тия гяури! Скоро ще си върнем и Крим и Черкезия и цяла централна Азия! Туркестан от Камчатка до Виена!!!!

И почвам да бегам бате! Къде се изтеглят, бе? Там всичко е обкръжено. Снощи една колона дето се "изтегля" са я размазали на кайма. "Изтеглили" са се оцелелите по единично. Що ли ви чета пропагандата?

Все едно чета комюнике на радио Берлин от Втората световна. „Германските армии са в тактическо отстъпление с цел прегрупиране с последваща контраатака и смазване съпротивата на ”.....и с такива тактически отстъпления до Берлин

Нали? Първо беше Киев за два дни, после 65 километрови колони, после ма ние само Мариопул и Одеса. Сега ама само ЛНР и ДНР, а от където минат ни градове, ни села остават.Към Блядистан пътуват колети с тоалетни чинии и перални. Асвабаждението му е майката.

А ония дето са обградени в завода Азот ще отбраняват ли гтада или ще се предадат както обикновено!?

Какъв град? "Асвабадителите" го изравниха със земята. Да им е честито "асвабаждението" на тези, дето им повярваха.