Уикилийкс публикува доклад на Джеймс Пардю за България

Уикилийкс публикува доклад на бившия посланик на САЩ в България Джеймс Пардю от 7 юли 2005 г., посветен на организираната престъпност в България и международните криминални групи с българско участие.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс публикува доклад на Джеймс Пардю за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

рибата се вмерисва от главата,трябва да почистим наи напред оправниците и всичко стхе си доиде на място *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прочети книгата "най-върлите врагове на човечеството" от Жан Бойе - ще ти се изяснят някои неща. Ако не можеш да я намериш - пиши да ти я пратя в електронен вариант!

Приятел, усещаш ли се, как си противоречиш?? Ние сме никой, а Израел са велики! По територия ли, по полезни ископаеми ли?? Всичко е до настройка на населението! Има много неща, за които не подозираш (вината н е в теб) - Ако искаш повече инфо - lubo5705yahoo.mail, Ще се радвам да обменям идеи с културни българи!

Доклада на Джеймз Пардю спокойно можех да напиша и аз, а и всеки средно интелигентен българин. Това са известни неща, който не се знаят само от МВР и правосъдната ни система...

Правилно констатираш събитията! Това, което не знаеш е, че написаното от теб е част от наука за управление на масите (ББ работи по програмата "медийна изява"), която е великолепно разработена от САЩ (и ЕС) - планът Ран-Ът и допълнения. Прилагат го като незабележима лостова система в България и бившия соц. лагер. Ние не съзнаваме, че сме манипулирани отвън (това е най-добрия вид манипулация, когато манипулирания не осъзнава нещата и си мисли, че сам действа и сам стига до определени решения). Използват се слабостите на човешката природа (алчност, завист...) на власт-имащите и народопсихология!

всички си го знаем това ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ТОВА Е:БЕСЗАКОНИЕ!ТОВА Е БЪЛАРСКИТЕ САДИИ,НАЛИ СЕКИ ДЕН ГЛЕДАНЕ ЦИРКА-САДИИ И ПРЕСТЪПНИЦИ,САГАТА И ДВАДЕСЕТ СОДИНИ НЯМА КОЙ ДА СМЕТЕ ДЕСЕ И ОТРОЦИТЕ НА АКТЕВНИТЕ!!!!НОВ СЪДНОВИ ХОРА,ТОВАЕ РЕШНИЕТО,ДРУГОТО Е ОТ ДЯВОЛА!

С ИБ сме на различни мнения по доста теми, но в случая се съгласявам с него (без грубостите)! Всеки може да констатира нередности, но нещата спират до тук, като данните се засекретяват с цел използване за бъдещи държавни интереси (изнудване). Всеки е невинен, до доказване на вина - прав си, но кой доказва вина в България - корумпирани съд и прокуратура (нагледал съм се на безумия) Престъпността е корумпирала всички партии - да. Затова Народното събрание е ялово на тема сносни законодателни промени вече 20 години (вкл. последната) за борба с организираната престъпност и нито САЩ, нито ЕС притискат България за сериозни действия - явно така им е по-удобно!

Само не мога да разбера, къде е новинта във всичко написано в статията по-горе?! Това, че живеем в мафиотска държава, и децата го знаят! Само не мога да разбера какво са ви винвони американците! ГАНЬО си е ГАНЬО! Заровили сме се с лаа в кочината, в която всички живеем и американците ни били виновни! Никой не ни е виновен, за това че сме МИШКИ и 20 години не направихме нищо, за да спрем тия престъпници да ограбват живота ни!

Никой не ти казва че американците са виновни. Разбира се, че ние сме си виновни ,като позволихме на шепа крадци да захванат всичките ни национални богатства да ни ограбят. Казват ти, че американците го използват това в своя полза. Те знаеха, че наш ББ добре е част от организираната престъпност, но предпочетоха да си мълчат, а него да направят послушен, изпратиха му Дянков да изстиска държавната ни хазна и с парите на българите , макар най бедния народ, да подпомага умиращата американска финансова система. Или изпратиха кака Кристалина в сърцето на ЕС да обогатява Световната банка за сметка на парите на европейските данъкоплатци.

А, бе Чакъров, пишеш се за професионален политик, а говориш глупости. Какво значи `американците разрешили?` Да не би те да назначават Министър-Председателите на България. Или в твоята Швеция с перфектната демокрация така се прави. Сигурно може, щом искат да съдят хакерчето за да угодят на големия брат. То бива наглост и простотия, ама вие от Идея за България чупите всички рекорди.

Що за българска дума е "фрустрирани"? Няма ли най-после журналистите в България да спрат да употребяват чуждици само за се изкарат "начетени"? Явно те просто не могат да говорят и пишат на български. А и се съмнявам, че знаят какво означава frustrated?

А, българите не знаят много още думи. Но тази като че я нямаме в българския като смисъл. Обяснява се с няколко думи, като всяка от тези думи сама по себе си не дава пълното значение на 'фрустриран'. Българският се състои от около 150-200 000 думи. Английксият има 600-700 000. И броят им нараства с десетки хиляди годишно. Според мен е неминуемо да навлязат английски думи в българския, още повече че нашият език добавя думи като" готин, яко и прочее, които ообено не обогатяват нацията ни, поне не в интелектуално отношение. А културата на една нация е базирана на езика. Това с голяма сила важи за Англия и хората там създават език, който да държи нацията на повърхността. При нас не е точно така, поне за сега. Да простим на хората, търсещи по-точен изказ на смисли, при което не е достигнал българският речник. 'Фрустриран' не е ярък признак на чуждопоклоничество, по-скоро търсене на верен смисъл чрез една, а не с повече думи. И е гражданствена, това е очевидно.

А думата ГОЛКИЙПЪР, какво е, при положение, че си имама наша дума - ВРАТАР? Футболните коментатори постоянно ни заливат с простотии...а и не само те!

По лингвистика си много слаб .... ако броиш в англииския език всяка дума с 7-8 значения за 7-8 думи значи не си в час. Българският език е много по съвършен във всяко отношение. Апропо това не е мое мнение на на учени лингвисти от БАН.

да по скоро не знаят какво означава думата и понеже имат голямо самочувствие ги е срам да попитат, въпреки че днес имам и гугал транслейтър демек преводач

СИЦИЛИАНСКАТА МАФИЯ РЕПИ ДА ЯДЕ! КЪДЕ ЩЕ СЕ МЕРИ ТЯ С ГАНЬО?

Поздравявам ви за статията.Информацията е нещо изключително ценно,а тази е за 6:)

Пардюто също работи за някоя Държавна сигурност.

Ако българите виждахме това,което отдавна са видели американците, животът ни щеше да е мноооого различен !Освен това ,започвам да разбирам, че американците милеят за нас и ни мислят доброто повече от руските ни братя !

Абе виждаме го и ние, много отдавна и то, ама откъде да намерим толкова оръжие, че да изравним няколко държави със земята и да се докопаме до петрола?? Поне за една държавица бомби да имахме ама пуста мизерия...

Права си,бабо. Сигурен съм,че американците сън не ги хваща от притеснение по нас...

американците толкова много ни обичат ,че 98 процента даге незнаят за нас , а другите 2% преди години ни пратиха царевица от която спряха да несат и кокошките

голям маитап си бе човек, кои и мисли на балгаря доброто всички имат интерес в балгаря само ние неможем да се вазползваме от ситуациите??? нямам думи .. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А за бойко Борисоов,който е свързан с престъпниците от СИК нищо ли не казва?

Кадва се в едно тяхно издание Куотърли Конгрешънъл още от 2002 г . Те го показаха от всички страни там. Но сега се пищат за първи приятели, мълчат по въпроса и го потупват по рамото.

Ти Дорфтуре си болен от деменция явно. Ами да, правят доклади, консаттират истината и ги криат дълбоко в архивата ,нали? Така дорбожелателно се отнасят към нас! Много дорожелателно !Ха ах ха. Чудиш се как да ми опонираш ама си ТЪП?

Вие, които пишете под ника "идея за незнам какво си" не си ли координирате мненията помежду си, когато си предавате/приемате дежурствата? Ами вие постоянно си противоречите!

Браво на Пардю. Много точно е казал нещата.

Ето лицемерието на американците. Видели са нашите престъпни организация , знаят и кои политици са пряко свързани с организираната престъпност, констатират, че ако не се работи по този въпрос, ще се превърне в политическа катастрофа за България. Но тези данни остават дълбоко в тяхната архива, за техните цели и външна политика на Балканите. Сега ги използват срещу тези наши политици, които са пряко във властта и свързани с организираната престъпност- правят ги пълни сателити и лесна играчка в ръцете им и така си прокарват своите цели. Така е се работи против България и народа и-- като така превръщат страната ни в сателит, управляват външната и вътрешната и политика, изстискват страната и народа ни за пари, използват ни за живо месо във войните им. Знаят, че тази си политика може да провеждат само в страни като България с ниско развита демокрация и корумпиран до зъби политически елит. В развитите демокрация, където няма корумпиран политически елит и той работи само за обществото и държавата, те са увехнали, не могат да пробият нито метър навътре от границата им, но нас ни унищожават. Добър сайт е Уикилийнс. Днес прочетох мнение в чуждата преса, че сайтът преобърнал света и по специално му отворил очите за ниския морал морал на американската външна политика към другите народи по света. Със сигурност Уикилийнс ще промени света!

е добАр вечер. кво се пънеш сякаш си открил Америка... тва го знае всяко дете.

НЕ могат да се месят във вътреяните работи на суверенна страна. Тогава все ояе беяе трйката бандити и партизента Гоце.

Циркът отново е тук...

Ако постоянно ни подсказват, никога няма да се научим. нарочно ни оставят сами да стигнем до истината, защото са ни истински приятели. Разбрали, дървена главо?

Те затова не подсказаха нищо на индианците, а направо ги натириха в резервата! Добри учители са, знаят кога да мълчат, кога да подсказват и кога да хвърлят бомби...

Това само трябва да напомни на всички бетонени глави, каква беше България допреди малко повече 1 година. И изобщо не ме интересува какво ще пишат платените драскачи тук - те трябва да знаят, че им се плаща с пари, които цяло десетилетие бяха крадени от народа.

Даже и да не им се плаща, пак са жалка картинка. Айнщайн е казал, че по-скоро може да рзбие атома, отколкото предразсъдъците на хората. И не го е казал, защото се е гордеел с това. За мен радостното е, че днес нещата се променят. Оказва се, че когато един нормален мъж, а не с излъскан комунистически мозък, вземе да управлява, нещата могат, даже и в най-дълбока световна криза, да се променят към много по-добре. Тези, които помним (значи имаме грам мозък в главите си), знаем какво беше преди 20-30 години, виждаме какво е днес, правим и сравнението. А разликата между преди година и половина и днес е неевиждана в историята на България. Ще махат служители на ДС от посолствата! Можело! И ако Народното събрание приеме декларация, която да покаже сщността на комунизма като вредно за страната явление, това ще бъде решаващата крачка на народа ни към благоденствие. Вече повечето хора окончателно са убедени, че имеенно коминистите са тези, които пречат на народа си да постигне това. Така е, факт е, факт е, че до сега не постигнахме повече именно заради техния начин на манипулация, кражби, участия е репресии чрез организираните престтъпни групи, политически протекционизъм, дори убийства. Не ви ли прилича досущ на картинка от сталиново време? Ами те са ученици на това време! Пълна кофа не можеш да долееш, възпитание в политическо мошеничество и престъпления срещу хората не можеш да промениш. Е, сега, когато започват да ги махат един по един, както и като почти изметоха БСП от политиката (с под 10% от гласовете на народа), хорицата могат да помислят и за хубави дни. А те очевидно наближават. В провинцията оше не са усетили, но започва. Статистиките говорят красноречиво за това.

Брате, къде видя великите промени??? В Библията е казано - по плодовете им ще ги познаете! Аз плодове по-различни не виждам Акции с колоритни имена без осъдени, имоти за събаряне, ама не, ще правим нещо, ама размислихме...и т.н. Позоваваш се на статистика, но в България тази дума е заменена със СТЪКМИСТИКА, така че не и вярвай много....

Браво, напълно подкрепям изказването ти! Това е началото на една по-добра България!

Ами това не е новина. Косьо Самоковеца едни картофи , но със странични ефекти, договаряше в Амстердамр когато го убиха.

Едни дългииии Махиштрали от бял прах от Банкя до Боровец и все готини муцки като Цеци-то ти ги ги редят на масата. ....... А ти само шмъркаш и даваш охрана с ипончетата да не би някой будълъ да украде транзита на "белия балет" .

, за да се възползват от политиката на страната да не екстрадира свои престъпници

а за вноса да кажеш нещо, мм? тонове минаваха през Бургас ..премянов..стойчев..имаше и един убавец перничанин..да не стигаме и до старите кадри на ДС и комуналите от Бургас. Очите ми бил бос:)))

Продължава героичната борба на Уикилийкс за разкриване двуличната американска политика и вмешателството на лошите американци във вътрешните работи на другите страни. С огромно нетърпение очакваме да изтече и компрометиращият отчет на втората чистачка за закупени метла, белина и тоалетна хартия. Хип-хип ура!!!

Тримата бегълци според него са Ивайло Калфин, Иван Костов и Стефан Софиянски.