Учителският синдикат настоя гимназиите да минат на онлайн обучение

Министерството изпуска контрола върху системата, заяви Янка Такева, председател на професионалния съюз

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как може? Как може питам аз?! През периода на 2019/2020 при 25 заболели на ден, затваряхте училища и други сгради и постройки. А днес при над 10 000 заболели ще пуснете нашите деца присъствено на училище Разбирам ще образованието е важно,но още по-важно е здравето на ДЕЦАТА И ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ!! Замислете се!

Това не е нормално,огледайте се, какво се случва с децата ни! Ваксинарани учители и ученици боледуват от вируса! Вие сте се овълпили да се връщат в присъствена форма на обучение! Помислете за здравето на учениците, учителите и училищния персонал!

Вреди и то ужасно на психиката на децата, онлайн образованието е абсурдно. Връщане към нормален живот. Който го е страх да ходи зомбиран с чаршаф на устата.

3 години всички живеем в ненормални условия като на война. Бъдете благодарни, че изобщо има някакво образование. Аз благодаря, че изобщо хората успяват да си вършат работата във всички области на икономиката

Четейки част от коментарите се отвращавам! Повечето, които коментират явно не са в образователната среда! Този вирус не е проста настинка, това е чиста чума! Повечето учители се разболяват, както и децата! Колко хора загубиха живота си, а все още има прости хора, които сравняват Ковид с настинка! Учителите не са претоварени, те са морално и психически изтощени! Вземете се в ръце и спрете да се правите на интересни! Цялата система ще фалира заради простия народ, които не желае да спазва елементарните мерки!

В момента най-важно е здравето на децата и на преподавателите! Та дори и ваксинирани децата ни и учителите боледуват от Ковид! Смешно е че си мислите че онлайн обучението вреди на нашите деца... Виждам , че тук има някой родители и учители , които настояват присъственото обучение , но замислихте ли се колко деца са тормозени в училище?! Колко деца отказват да ходят на училище именно заради държанието на съучениците им к преподавателите?!! Не ,нали! Хиляди деца биват малтретирани в училище от преподаватели и връстници, но вие си нямате и на представа. Твърдите че децата Ви са станали затворени в себе си и че нямат мотивация за нищо .. Това не се дължи на оналайн обучението , дължи се на държанието на хората които заобикалят Вашите деца! Вместо да седнете и да поговорите с децата какво предпочитат те , взимате решенията които засягат тях на своя глава..

Много ми се иска някой да прочете и придвижи по компетентност предложението ми към МОН. Като дългогодишен учител по БЕЛ , вече пенсионер, считам , че предвид проблемното обучение на учениците през последните две години , е редно да се редуцира обхватът на материала за изпита след завършен 7 клас. Към настоящия момент е известно , че тестовите задачи ще проверяват знанията на децата, включително и от 5 и 6 клас. Нито има възможност за смислен и реален преговор на изученото в предходните години, нито е уместно и справедливо да се стресират допълнително и ученици , и учители , и родители. Много деца и учители боледуват, отсъстват, изостават с методичните единици. Често пъти по технически причини контактите между ученик и учител са възпрепятствани при онлайн обучението. И днес внукът ми нямаше час по БЕЛ. Учителката нямаше интернет. Може би е удачно , форматът на изпита да се ограничи само върху предвиденото учебно съдържание за седми клас. Както впрочем беше преди 3 или 4 години.

Пишеш минус, без да се замисляш, явно . Запознай се първо с обема и съдържанието на изучаваното през годините и тогава блъскай минусите. Или само защото учител го е писал, си настроен негативно. Нещо те е стегнал чепикът от ученически спомени ли ? Ама не мой така да си злобен! Предложението е много разумно.

Не мога да си обясня едно, защо всички казват,че онлайн обучението е не оптимално като ако имаш желанието да учиш няма значение къде ще си дали в къщи или на чина едно и също е друг е въпроса,че онлайн е по-добрият вариант, защото не губиш време за прибиране и отиване на училище и също храна е пред теб.

Абе ние ,родителите на гимназисти да не сме втора ръка хора или не сме достатъчно кресливи,че нашите деца да нямат права!?Възмутително е отношението на МОН към нашите деца.Какво,като не пискаме,не значи ,че нямаме законни права да искаме качествено образование!Какво е това,,,Приоритет е образованието... ..от първи до четвърти клас излизат последни".Та нима не плащаме данъци.Престанете да делите децата

Възмутен съм от негативните и обидни коментари към учителите. Това, че някъде има недобросъвестни, не означава, че всички са такива. То пък къде няма не на мястото си хора? Как пък не ви хрумна, че за да преподаваш онлайн се изисква двойна подготовка! И намерение нямам да ви обяснявам защо! Как пък не се сетихте, че за да мотивираш младежите да работят от вкъщи, си е виртуозно изпълнение! Дали пък можете да си представите как се преподава математика дистанционно, как се обучава мъника в първи клас да пише първи букви от разстояние, как се проверяват и редактират стотина есета на размазани снимки от телефона??? Какво си мислите - че на учителя му е все тая дали учениците му ще завършат със знания или с празни глави? И какви подаръци - лаптопи, интернет??? Живея в голям град, не познавам такъв колега - да му плащат нета или да са му подарили лаптоп! И за ваканциите - омръзна ми да слушам глупости. Коледната ваканция била 10 дена!!! Дрън-дрън! Беше 3 дена, останалото бяха официални празници. Значи вие не бяхте да работа заради празниците, пък ние имахме ваканция-я...И сега пак - предлагали 9 дена междусрочна! Девет, ама четири от тях са съботи и недели. Искат да ни настроят един срещу у друг и успяват! Опомнете се, стига сте пръскали злъч, помогнете, ако можете! Ако не, просто млъкнете! И знам кога ще го направите - когато влезете в час да преподавате.. Ама не искате! Що ли??? Не се хабете да ми отговаряте!

Всички оценяваме вашите усилия, не се настройвайте и разстройвай те излишно. Успех!

Да ни затварят кви приятелства децата си искат да се връщат у тях и да излезнат вие сте веме големи и не разбирате и спрете да мрънкате че дацата ви учат когато са присъственно прави същото когато и е онлайн

Мда, ти явно само онлайн си учил, като ти гледам правописа или по-скоро липсата на такъв. Ясно е защо искаш вкъщи... спиш докато си в час, преписваш. Ясен си ми.

2022-01-18 10:52:21 гдкд (нерегистриран) Е че то цялата математика не се е променила от едно 50 години горе доле насам дали ше го учиш в първи или в дванаесети няма разлика ????? Измери си температурата, тролио.

Че от какво се измориха и учителите и учениците??? По Коледните празници имаше 11 почивни дни!!! Каква почивка, какви пет лева?!

Ква почивка бълнуваш излагаш се много тежко

тази жена е на 75 години

Българите ни е страх да не настинем и да не се минем! Оставете на 50% от Рзаплата неваксинираните учители и медици и резултата ще е 100% ваксинация в секторите. Не може учителя/медика да ходи на екскурзиийки и СПА в пандемчина обстановка, а когато трябва да е с децата да е онлайн или лекува по телефона. Работещите/ваксинирани на 100% заплата и онлайна/фотьолншите на 50%. Справедливо ще е!

Какви ваксини, какви грънци, който е по боязлив да се подложи на генетичен препарат, кой не да да не се подлага. Подобно на полиция, армия, производство, всички работят нормално.

Учителите да си сменят професията като не искат да работят като учители. Да наемат нови хора и да се свършва вече с тая мъка и това мрънкане. Как в цял свят училищата работят, само на тях им е трудно. А, и да се ваксинират ако обичат.

Целта е ясна, не есен ще е условие децата да са ваксинирани за присъствено образование, който не иска, остава дистанционно.

Целта е налагане на Нов световен ред.

Ти си гледай твоята професия и нея коментирай

То па едни учители, едно време строяваха децата в двора и поздравяваха Зи Хайл, пяха пеЛили Марлен. Не са се променили, винаги се намират такива 'Учители', подмокрят се от зад от кеиф, като дойде истински фашизъм. Част от параметрите на Новия Световен Ред е присъствено образование за тях, за нас робите някакво подобие на дистанционно образование. За една обикновена ковид хрема, да слагаш децата под домашен арест. Предполагам че тези кучки са от гилдията на Сорос, трябва да заработят кървавите пари.

АБ-СО-ЛЮТ-НО.

Ще пия поне едно когато тази Янка Такева се пенсионира. Омръзна ми от лелки на подобни постове, които само си гледат прическата, роклята, и да падне някой лев от фондация или НПО.

Да попитам, аз!! Цяло лято, къде спаха учителите и защо не се ваксинираха? Къде спаха родителите и не се ваксинираха?

течностите да преминат в експериментален етап 4 , ама за жалост не са минали още от етап 3

На ученик в 12 клас Последните 3 учебни години … просто ги пиши бегали Децата не успяха да си навържат приятелства… Постоянно ги слагат онлайн В къщи не знам как е при вас, но сутрин спим прегърнали телефона и сме в час ….

Добре, като искате децата да са Ви онлайн,защо ги водите по магазини и молове! Не трябва ли и те да са затворени? Тогава и болниците да са онлайн,защото медицинските лица и сред тях има заразени случаи ,те кво кучета ги яли?????????? Да не говорим за неспазване на мерките,като маските,разстояние и т.н навсякъде

Наистина е редно на местно ниво да се решава дали да е онлайн или присъствено. За нас онлайн обучението, разнообразявано от време на време от присъствено, е най-доброто решение. Но при тази очаквана вълна въобще забравяме за присъствено. Родителите поне имат избор, докато учителите се принудени да си рискуват здравето и живота заради работата. Пък родителите на двойкаджиите да си пискат, че нямало кой да им ги учи и да се хващат само да си ги учат, че тези деца са много изпуснати.

Аз съм родител на ученик в 7 клас. Какъв е този материал по математика, децата изобщо не могат да го разберат. Това по наше време се учеше в от 9 до 11клас. Министърчето да вземе и да се запознае с материалите които изучават децата от 5 до 7 клас. А този Даниел Вълчев всички го проклинаме добро да не види. Учебниците се правят от академици а не от учители. Пълна дивотия.

Е че то цялата математика не се е променила от едно 50 години горе доле насам дали ше го учиш в първи или в дванаесети няма разлика

Как да няма значение? Материал от 8 клас е преместен в 6. Две години разлика е много време, особено когато говорим за подрастващи. Мисленето на осмокласник и уменията им са едни, а на шестокласник - други.

Като сте отворили темата за учебниците.... Учебникът по Български език за 5 клас е написан толкова неразбираемо, че е нечетим. Дори не мога да кажа, че стилът му е висок за децата. Учениците не могат да учат по него. Слаба богу имаме добра учителка и се справяме с общи усилия.

А този по история в 6 клас е безумен! Хаотичен, на висок академичен стил, пълен с чуждици. Като добавиш и изискваща до безумие учителка, валят двойка след двойка!

Явно целта е пълно съсипване на бъдещите поколения на държавата и тотална неграмотност. Дайте всичко друго да е отворено, но децата в ОРЕС (он-лайна обучение). Все децата са виновни за всички накадърни мерки. Защото е най-лесно.

И аз съм "за" онлайн обучението. Децата са прибрани на топло, нахранени и здрави, учебният материал си върви. Не мога да разбера защо някои се противят, а от министерството се бавят!

Защото онлан обучението ми разболява децата, госпожо! Ходим по психолози, пускаме изследвания. Детето е добре, когато е присъствено. При онлайн започват кризи и паник атаки.

Да се ваксинират, като искат да работят. Лесно им е, в къщи, интернет им плащат, заплатите вървят, децата нищо не разбират, защото са некадърни"...

Образованието, с такива, като Денков и Такева, отдавна е капнало и се е разпаднало.

Да Сравняваш Денков с Такева си е пълна шизофрения.

Съгласна съм с искането на учителите, сина ми е 9 клас голям е и може добре да се справя и от вкъщи, той самия изкара Ковид 2 пъти. Здравето е на първо място

къде ви е драмата?

Никакво онлайн обучение, няма да затваряме заведения и молове.

Когато здравето е най важно, ваксините след здравето ли са или преди, защото щом са болни 99% на са ваксинирани. Най добре е учителите докато готвят и си преподават частни, да се водят и на работа он лайн.

Голямо учене ще падне. Сегашните ученици дори в клас не можеш да ги накараш да си отворят ушите и мозъка, а познайте какво научават онлайн. Ефектът от тази идиотия ще го усещате в следващите поне 40 години. Ако не се взимаха НИКАКВИ мерки, умрелите щяха да са пак толкова, а епидемията щеше вече да е отминала. ДЕБИЛИ!

Но се иска талант и интелект! Не става с мазни тефтери от преди 40 години! Тъй като често преподавам го твърдя най-отговорно: слушат и им е интересно! Влизат с желание! За съжаление масово учителите са ДЕБИЛИ, които възпитават дебили!!

Дядото

Може и да си прав. Замисли се обаче каква е възрастта на сегашните учители и дали всички те не са завършили образованието си СЛЕД "пукването на демокрацията". Няма как да не са дебили с тук-таме някой пробив. Още по-зле ще е след вереме със сегашните он лайнари. ПП Дядото трябва да се чете внимателно, а не отгоре-отгоре и ако имаш малко мозък, ще разбереш, че е прав.

Дядо ,то дебилитетът при теб се усеща още сега.

До кога ще плащаме такси на студентите, приети в редовна форма на обучение, а на практика те са онлайн? Цената на онлайн обучението е в пъто по-ниска! И от това ли намерихте начин да печелите?

Целта е да се запазят здрави учители, които да могат да водят оннлайн обучение.В момента има много болни учители, в един момент няма да има кои да учи децата.В крайна сметка здравето е най най -важно.Ясно е,че всяко следващо поколение расте по- неграмотно, но да се надяваме да се спре с тази агония някой ден...

Да се ваксинират!

Че те ваксинираните боледуват!

Частните уроци да са онлайн

Започна се. Точно както очаквах.

В класа на сина ми(5 клас), при тестването беше открито едно дете с положителен тест.Пет минути след това ,детето беше изолирано,а от днес класът е под карантина.Благодаря на учителите и на двете майки доброволки за бързите и адекватни действия. Дори само един клас (с те са много), да бъде предпазен от заразяване ,значи че всичко това си е струвало усилията.

Тези с минусите на горния пост какво предлагат?Може би детето е трябвало да остане в час и да зарази съучениците си? Въобще вие имате ли деца?

Скрий си детето в мазето, заключи го и хвърли ключа далече! Така ще го опазипш от всички болести на света!

Като натисна +, автоматично ми добавя и - ??? Напълно подкрепям, на мен и двете деца в различни класове и паралелки са болни от ковид. Вече оздравяват, благодаря на Бог, че го карат като настинка

Жертва сте на манипулация.

А защо са в карантина ако тестът е от рутинните понеделнишки? Децата имат поне 48 часа без контакт с болното дете? При същите условия в офисите не се налага карантина!

Онлайн обучението може да е ниво, но ще трябва да си променят учебните програми, ще трябва да вкарат нови форми, могат да вкарат учебни игри по всеки предмет със състезателен характер, за да им е интересно на децата и за да не се чувстват изолирани. Родителите нямат против децата им да играят видео игри и да са на таблетите по цял ден но сега изведнъж се притесниха че много се заседявали. Трябваше да се помисли за качествено онлайн обучение още от началото,

безсмъртната Янка Такева, тази дето съсипа учителската стачка...

Май забрави,че организираха "спонтанен" протест на родители срещу дистанционното обучение.

Учителите ли прихванаха мързела от децата или те от тях? Иначе заплатите си ги искат реални, не виртуални нали?

Сега и Диян Стаматов ,общински съветник от ГЕРБ да ревне.Нали той каза,че тестовете са излишни,защото само три деца боли положителни. А Янка е ясна Когато бяха дистанционно ,тя говореше,че мястото на децата е в училището,защото те не били опасни

Лекарите и учителите по цял ден си клатят краката. Добре са троловете от дирника да спасят държавата. В общи линии това са коментарите.

Жалко и внушаващо неистини! Недей да изкривяваш мненията !

Извинявайте много, но за лекарите никой тук не говори. Те си работят и си умират на работните места.На изчезване са вече. Виж учителите...там е друго. Бърка манджата на котлона на топло вкъщи и нарежда - прочетете от стр. еди коя си до стр. едикоя си. Това е за днес, чао.Няма и 3 мин "урок". Бях свидетел.

Вчера ги питаха в ефир директорите на двете "престижни" софийски училища - Ок, затваряме училищата, но всичко друго работи - молове, магазини, заведения. Как ще спрете децата да не се срещат извън училище - ония двамата мънкат и пънкат. Много е ясно - децата ще излизат и ще се срещат. Цялата работа е учителите да са пак ваканция, че много се озорили горките 2 години да преподават онлайн. И ние имаме деца - някои учители не са се появявали изобщо и онлайн уроци не се преподават при тях, пратихме оплакване - нищо не последва. Просто така им е удобно, да си почиват, лаптопи и таблети им подариха безплатни, по 35 лева интернета им плащат всеки месец - шапка на тояга, ама да не заиграе тоягата накрая, че зор ще им се види.

... странно ми е как толкова много хора тук не оценяват този труд - на учителя. Мнозина забравиха, че учителят дава знание, не е бавачка, не е лекар, не е аниматор, който да забавлява деца. Първо ще охулите лекарите, после учителите, след тях някой друг, а когато не остане такъв, погледнете към себе си.

Учителите днес не дават знания. Много сте се объркали. Те са невежи, некомпетентни и суеверни. Ваксини не искат. На работа не искат. Ама заплатите в края на месеца си ги прибират. Това е. Така им е лесно. Последното, което ги интересува поне 90% от тях са учението и учениците. Може и да има 10% свестни, не повече.

Често влизам в училища и университети, защото учителите НЕ СТАВАТ! НЕ ЗНАЯТ! И НЕ МОГАТ ДА ОБУЧАВАТ! Идде1я си нямате как говорят по ваш адрес и по адрес на децата ви! И не, няма никаква разлика дали детето е отличник или "загубена кауза"(според те4хните приказки! Да, нищо не правят! Не, не са източник на знание! Знанието е в интернет и достъпно за всички! И това е тяхната трагедия! Щот са мързели и не са мръзнали на йота в знания и умения! И да, бизнеса преподава за да им забърши лайната, които творят! Никакво уважение към нищоправещи и нищоставащи! 10 места сме след Великобритания на ПИЗА!!!! ДЕСЕТ!

Вие да не ходите на работа? Да станат още по-незнаещи? Или внушението,е че ще ги пазим от Ковид? Пълна измама и илюзия е! Като не са в училище са по кафета и молове! А там от заразяване не се предпазват! В училище поне можете да ги контролирате с мерки. Но така е по-лесно и приятно,да не ходят на училище! И никаква отговорност и усилия от ваша страна.

Това изкопаемо е зловредна разсейка останала от ГЕРБ. Учителите ми падат в очите ако търпят тази суперполитизирана жена начело на единият си профсъюз.

Може Да искат ама някой печели от измислените тестове...

От поне 10 години е време Янка Такева да се оттегли и да остави образованието на мира. От този дърт комунистически вампир нищо хубаво не е излязло.

Проблемът е Янка - да се ваксинира с четвърта и да се изолира в къщи до края на епидемията

Мдам. Хареса им и на даскалите - нищо не прави, а взима заплата. "Онлайна" е бъдещето. А за учениците не ми се коментира - телефона в джоба, "мутнал съм се", и обикаля. R.I.P., образование. От една от най-умните и интелигентните нации в света станахме най-тъпите...

Никога не сме били умна и интелигентна нация за справка.

Ми учениците същото правят и в класната стая, само дето не могат да се "мютнат" и пилят нервите на учителите и съучениците си, които все пак искат да учат. За себе си съм направил извода: Който иска да учи, учи всякак - и онлайн и присъствено, а който не иска ..., няма сила, която да го накара.