Учителите в клас с оръжие в щата Флорида

Законодателната промяна цели да се избегне нова масова стрелба като в гимназията в Паркленд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

JUDES

До xXx 2019-05-02 10:31:15 Думите ОЛИЦЕТВОРЯВАТ, оръжията УБИВАТ. Свободата не се олицетворява, тя се осъзнава и или я има, или я няма и в някаква степен е ограничена. А оръжията правят именно това – да ограничават свободата на едни хора от други хора. Свободата на човек се ражда в главата му а не в оръжието му. Силата (оръжието) не ни дава свобода а илюзия за свобода, каквато ни дава и алкохола. А що се отнася до „свободата на гражданското общество и върховенството му над държавния апарат“??? „Именно те са това, което прави населението граждани (чиято съдба е в собствените им ръце)“??? – По голям логически нонсенс скоро не бях чувал. Да, наистина свободата се и пази и защитава и за това на човек му трябва сила (оръжие), по-голяма от силата (оръжието) на този, които иска да му я отнеме и да го подчини на своята воля. Именно за това човешкото общество е създало държавата, държавата създаваща и налагаща РЕД. Редът регламентира личната свобода (човешките права), а държавата със своя апарат трябва да гарантира обема на личната свобода на всеки. Редът е ограничител на личната свобода в името на обществения интерес и в интереса на цялото население и би трябвало това да е интереса на всички в еднаква степен. Ред, защитаващ интереса само на част от обществото, се стреми да наложи всяка партия. Затова и думата „партия“ произлиза от думата „парциалис“, тоест частичност.

Ше имат оръжие и на секи учител ше му паркират по един F-35 пред училището за по бързо реагиране из гетото!

Добра новина,всеки трябва да притежава оръжие. Повече патаклама. Повече страх...

Както винаги, новото е добре забравено старо. Училище в Дивия запад. Учителят казва: - Джони, коло е 2+2? - ? - Нищо не знаеш - и го застрелва. - Майкъл, колко е 2+2? - 4, господине. - Много знаеш - и го застрелва. - Ричард, колко е 3+3? - Много питаш - и Ричард застрелва учителя. Такива ми ти работи.

Совбодния човек има право да носи оръжие. Робите нямат. Тука много роби са толкова промити от медии и 80 години милиционерски тоталитаризъм, че не само искат да са роби, но и държат да наложат робски хомот на другите свободолюбиви хора.

Тьпия робочирак и робослуга говори за свобода.!.мбухахаха

Ех Иванчо, твойте шеги с учителя ще завършат трагично за теб.

Да се въведе и у нас! Нали черпим от ценния братски опит. Освен това предлагам на нашите учители да им се дадат и електрошокови палки!

направо по един гранатомет.

КИКИКИКИ Луди, луди крави !

На решението на Фандъкова, ограничители, тип “акула”.

stankow

Таз година пистолети - догодина картечни пистолети. И противотанкови пушки ! Тези не са в ред, тотално !

Да минат през българският КОС. Тогава ще видят оръжие през криФ макарон.

е това са евроатлантическите ценности

е Блекуотър да сключи договор за охрана на училищата :)

А учениците кога?

те си носят и сега.

?!?!!?? нямат ли си мутри да превземата бизнеса с охрана на училища и палнки и сотове и т.н. понеже явно като нашата милиция и тяханта не може да пази...

Тия ще се избият там и пак няма да забранят оръжията... Учителите щели да носят и те оръжие... Амо дайте им и каски, и бронежилетки :)

А ако самите учители превъртят по някое време, какво правим? Даваме оръжие и на учениците ли? И на чистачките също. Може и на родителите, та ако някой тормози децата им, да го гръмнат между очите. Ама то какво толкова - в САЩ така или иначе всеки може да има цял склад с пушкала, без особени затруднения. Те много от учителите сигурно си имат вече.

Егаси кумбойците са тея....

Така е там, преписваш и разстрел на място. Те след като решиха да върнат психичноболните да имат право на оръжие, какво ли се чудим. Не можели да им отнемат това право.

144 часа!!! Нема лабаво! Това е почти месец плътно целодневно обучение, по 8 часа на ден. Като знам ефективността на образователната система на американците, особено пък в тези направления, това си е повече от семестър в школата на МВР. А тук, с едночасов псевдо-курс и купен изпит, получаваш разрешително за късо оръжие, та после да трепеш хора по кръчмите, след няколкодневен запой...

Много се печели от оръжия, няма как да ги забранят...

Освен печалбата, има и 2-ра поправка. Оръжията олицетворяват свободата на гражданското общество и върховенството му над държавния апарат. Именно те са това, което прави населението граждани (чиято съдба е в собствените им ръце), а не просто данакоплатци (които чакат на готово всичко от някой чиновник).

ако в бг имахме 2-рата поправка нямаше да имаме много от проблемите си включително и бкп ръководство за тези които не знаят текста: "Добре регулирана милиция, която е необходима за сигурността на свободна държава, правото на хората да държат и носят оръжие, не се нарушава." "A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

и мисля все още има страни с повече оръжия на глава от населението в сащ, но този проблем да се трепят в училища, университети, концерти и т.н. не са го имали и продължават да го нямат. Нито увеличаването, нито намаляването на оръжията ще реши проблема им, те са болно и сбъркано общество.

Всъщност го имат, ама на никой не му дреме. Тук се води хибридна война САЩ срещу Русия. За това и новините само от САЩ и Русия.

Няма болно общество. Подобни отклонения са характерни за големите общества. Спомни си ученика, който изпозастреля съучениците си от техникума в Русия, миналата година. А там режимът над оръжията е много по-затегнат, дори и от българския, да не говорим за САЩ. Или мюсулманите, които извършиха два атентата, с ножове, в Китай. Колкото е по-малка социалната общност, толкова тя е по-патриархална и по-хомогенна. И напротив - един огромен конгломерат, където се срещат етноси, религии и манталитети от цял свят, поражда огромни отклонения, както в социалния статус, така и в психичното състояние.

Най-демократичната страна в Света, нали, чуждопоклонници?

Плодовете на демокрацията в САЩ !

Бягането от час ще изисква групова тренировка в Каунтър Страйк, автоматични оръжия, резервни пълнители и няколко гранати. Трябва да се извърши за под 5 минути. Това е времето за което директора е трениран да стигне от всяка точка на сградата до служебният си БТР паркиран на двора. След това ескалират нещата и има нужда от поне междукласова ко-операция.

На чистачките - пистолети. На учителите - автомати. За директора -РПГ. Само така ще се преборят с психарите в училищата. А, да, и в двора на школото да чака един булдозер, след битката да заравни останките.

От всички възможни варианти за решаване на проблема те избраха най лошия. Това дори може да засили проблема.

Отврат...........

Luna0102

Обзалагам се, че на учителите няма да им се налага да повишават глас по време на час.

С този закон, всеки учител се превръща в поразяващата ръка, без да му се налага да става от катедрата си, за да превъзпита ашлака от последния чин.