Учители и родители искат отваряне на детски градини и ясли от 1 юни

По данни на МОН в момента около 70 процента от детските градини работят в дистанционен режим

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А когато в една група отидат 10 деца , а в другата 25-30 !?

Те не могат да се пазят не са готови за отваряне

Учителите сме готови, както се казва, да отворим детските градини още от утре - с всички предпазни мерки. Отварянето на първи юни го определя някой друг, не това е желанието на учителите. Информацията, смятам, че не е коректна.

Никой не е длъжен да праща децата си на детска градина, както никой не е длъжен да ходи в мола, както никой не е длъжен да ходи в публични домове. Всеки сам решава за себе си. Отворените детски заведения, отварят възможности за хората без избор. Затворените, оставят всички без избор.

Какъв е този зор да отворят градините, нали като отворят и пуснете децата си и без време пак ще затворят, защото само при един случай положителен затварят цялата градина и ще трябва да си гледате вкъщи детето под карантина, което означава че то ще трябва да стои затворено 14 дни, без да излиза, защото ще е под карантина.

Много е рисково те не могат да се пазят не бих си пуснала детето на градина

За пореден път се убеждавам, че тия хора не са добре с главите. А когато се разболеят голям брой семейства, ще започнат да реват по телевизията, че няма здравеопазване, няма държава... Е това е българина - просто човече в по-голямата си част!

А ти що не идеш да работиш вместо мен, пък аз ще си гледам детето.

Разбирам родителите, че изнемогват с гледането на децата си, но помислете колко ще е опасно.Значи учителите в училищата трябва да ги пазим. Не се разреши на абитуриентите да имат нормално изпращане, при условие че е в рамките на 30 мин, на открито на двора, 2 метра разстояние, с маски и ръкавици и учителите няма да присъстват. А за учителите и персонала в детските градини. По цял ден, в затворени помещения, не възможно да се спазва дистанция, защото това са малки деца и трябва да се обгрижват, никой не мисли.....

1 юни е абсолютния краен срок за детските градини, хората вече изнемогват, някои нямат и отпуск, работи евентуално само единия родител, положението е мазало. Така че Манафчийски и тъпото Боци да се взимат в ръце!

Тоя с минуса да му го набия в гъза кирлив!

Макар и досто грубо изказано твърдението ви е вярно. Ние изнемогваме, със съпруга ми се редуваме в гледането на детете. В неплатен отпуск, естествено...

А родителите , които работят в моловете , кога ще заработят ? Не е честно всичко да работи , големите хипермаркети са препълнени с хора , а ние вече 3ти месец сме без работа и в неплаген отпуск !

Аз не желая да отварят детските градини. Няма никаква възможност за спазване на каквато и да е дистанция при положение,че в стая са по 30 деца. В момента случаите на коронавирус се увеличават, откриват се нови данни за тежки усложнения при децата, не е време да отварят.

Пък аз желая да ти го туря в устенцата страхливо копеленце.

Ако не желаеш детето ти да посещава детска градина не го изпращай, не е задължително. За много хора обаче няма друг вариант освен детската градина.

Да дадат допълнителен платен отпуск. Дори да не го плащат изцяло, 60-70% е добре.

Рисковите групи искате да ги затваряте в къщи,само за да не ви се пречкат насам,натам.... Но когато рисковите групи трябва да ви гледат децата нямате проблем,нали? И точно тези хора на 60 и над 60години,както и всички с хронични запобявания,ако покажат положителни тестове ще ги вкарат задължително в болница без оглед на състоянието им. Това е натворил здравния министър във вчерашната си заповед. Само в два,три сайта се коментира това, тука си мълчат.

A vie znaete li 4e na vsqko dete 6te se pravi test za korona virus I na personala v qslite I ako e polojitelen posole pak v ky6ti ili bolnica toga koi 6to go gleda?

Да направят и ще видят колко деца го изкараха вече февруари, март

Нали записваха учителите с всевъзможни играчки. Нали били лоши и се отнасяли лошо с децата. Защо сега дават зор за отваряне на градините. Помислете малко.

Това какво общо има с темата? Да, има ужасни учители и те рано или късно биват разобличавани. Но над 95% са Ок. Сега коментираме важността на детските градини за някои семейства.

Според мен ако ще се отварят градините, то това да е само за дете на което родителите работят. Това да става с документ от работодател,а най добре от НОИ за внесени осигурителни вноски за месеца предхождащ посещението на детето в градината и декларация от работодателя че не може да осигури работа от вкъщи (хоум офис) на съответния родител.

Да, така може, разумно решение, но и тестове

Чудесна идея! Просто прекрасна! Сега да ти дам тема за размисъл. До ноември бях във майчинство, с второто си дете, като с голямото са породени и изкарах 2 майчинства едно след друго. Та, имам две малки деца, на 4,5 и 2,5 години. 4 дена преди да свърши второто ми майчинство ме съкратиха поради закриване на предприятието. От тогава съм на борса до края на май месец. През това време избухна ковид "епидемията", а отделно аз се разделих с мъжа си. Сега, когато обезщетението ми приключва, трябва да си търся работа, с две малки деца, сама. Оставам без никакви доходи, градините не работят, няма кой да ми гледа децата и не влизам в никоя графа за помощ, защото нито съм в отпуск, нито съм загубила работа поради извънредното положение. И според теб, как да започна работа и да пусна децата си на градина, като точно за да започна работа ми трябва градината.

Това че градините отварят, не означава, че ще са задължителни, нали? Който не иска, да не си води детето на градина. Да си стоят вкъщи, да козируват на униформените клоуни, да гледат ББ по телевизията и да плесенясват в маските си.

Всички, които са против отварянето на градините явно нямат малки деца и не разбират какво е. Те и сега са по площадките с много деца. Кой да ги гледа като ние ходим на работа. Сега хем плащаме такса, хем на детегледачка, хем пак са на площадката с децата. Отваряйте градините. Да се действа като при грип, което дете е болно ще си стой вкъщи.

Амааа нормални лии сте какъв грип, за какво цял свят ви говори за пандемия, ми то тогава много лесно,н е знам как пак детето ти е по площадките като струпването на площадките е забранено , спри да пишеш глупости !!!! Ама как лесно ги хвърляте без притеснения, не ви е срам!!!

А какво правят на площадките децата? Не е разрешено да са по съоръжения, пясъчници и да се събират с други деца извън семейството.

ще си стоЙ Ужас.

Искате да за работят градините и яслите, а после ако стане като социалните домове кой ще поеме вината: родителите, синдикатите или учителите. Родителите и без това през годината си водят децата болни на градина и за една седмица групата от 30 става на 5,6 деца а и персонала се заразява. Не ми се мисли сега какво ще стане. Мислете с главите си.

Не виждате ли, че този вирус се понася тежко само от възрастни хора. Просто младите и децата няма да се виждат с баба и дядо. А на детска градина да си ходят.

Това би било ОК, но средната възраст на персонала е 60+ и масово хронични болести. Нашето общество трябва да мисли и за тях

От Ню ЙОРК предупредиха за тежък възпалителен синдром при децата и починали деца . За никой не е безопасно

"Заболяването отне живота на трима млади нюйоркчани", каза Куомо по време на ежедневния си брифинг в Манхатън. "Това е ново. Това се развива. Вирусът ни изненадва", каза още градоначалникът, цитиран от БТА. БАЙ ГАНьо още вярва,че вирусът е само за баба му!!!!

Напротив, има достатъчно данни,че боледуват и умират и млади хора,без никакви заболявания,включително деца- последния случай на 6 седмично бебе. Освен това се наблюдават тежки усложнения при деца заразени с корона вирус -със засягане на всички съдове и сърцето.

А нашата госпижа по грипа ходи в Англия при сина си.Върна се след поредната отпуска и застъпи на смяна.Не обвинявайте децата, защото госпожите също ходят на рискови места и не се знае коб кого заразява

Joe69

Всичко трябва да отворят!

Мутафчийски каза днес след седмица ще отворят, стига сте бързали. Молове от средата на Юни най късно.

Мили тъпунгери, в момента децата ги гледат баби и дядовци, защото родителите са на работа. Като се върнат от работа, родителите се срещат с бабите, за да си приберат децата. После контактуват с децата. На другия ден родителите пак са на работа а децата - при баба и дядо. Познайте дали пак няма да се изпозаразят едни-други? И какви деца отглеждате без контакт с връстниците им? Довчера ревахте как не можете да ги вдигнете от компютрите, сега им се карате да не излизат???? Вие сте луди

Мили глупако, твоите деца ако ги гледат баба, стрина и вуйна, много родители си ги гледат сами и работят.Ако обичаш без обобщения.

Децата са в по малък контакт когато играят навън или са ори баба и дядо. В детската градина са 30 деца в малки помещения и на двора играят 200+ така че рискът определено е по- голям. Като няма пари и отпуски трябва да отворят градините или да дадат парични помощи на родителите. Отвориха кина , културни зали, но не и градини и спортни зали . За мен логика в действията им няма

55 % от 30 души ли е преобладаващ процент? Наистина от много време се чудя защо съществува МОН.Има ли изобщо смисъл от тази безобразна структура? Идва епидемия, карат родителите да решават дали да ходят децата на училище,но нямало да затварят училища.Държавата затвори и училища и детски градини от МОН мигаха тъпо.Сега МОН пак мига тъпо и не може да вземе решение и отново прехвърля отговорността за некадърността си на родителите.От МОН някога поинтересуваха ли се, че на едни първокласник домашното му само по български език е 4 диктовки и 3 преразказа с 2 учебни тетрадки.Надпревара сред кадрите на МОн Ка повече да се натоварят децата.БЕЗОБРАЗИЕ, а учителката мьека на неразбираем диалект.

Това за МОН е вярно, първокласниците ги побъркаха - по български език е 4 диктовки и 3 преразказа с 2 учебни тетрадки , истина, по математика пак 2 учебни тетрадки, задачи, които родителите не разбират даже някои, абсолютно изтрещяване

Искате пак да стане като след Великден? Видяхте тогава - масово излизане от София, пътувания, а после имаше камиони с трупиве, планини от непогребани събрани по детските площадки, милиони заразени. Искате пак да докарате ада ли? Моля ви, проявете разум поне този път!

Както ги отворят, така бързо и ще ги затворят. Само едно дете или учител да се установи с положителен тест и цялата градина се затваря. Ама нали първо ще изядем солта, после тоягите и накрая пак ще си платим парите които искат да спестят с това отваряне.

Точно така, но явно никой не мисли с това отваряне н авсичко кой къде ще се лекува, постоянно глупости, че заразявали го карали тежко само баба и дядо, че нямало вирус, а болниците постепенно се пълнят всеки ден

Правителството да си носи отговорност, да не я прехвърля на родителите с анкети и да ги противопоставя. Страхливци

ДЕЦАТА СА ПО 30/34 ПО СПИСЪК В ГРУПА, АКО ЩЕ ИМА СБОРНИ ГРУПИ КАКТО ВСЯКО ЛЯТО ДЕЦАТА СТИГАТ ПО 39/41 В ГРУПА, РОДИТЕЛИТЕ ЗНАЯТ И ВЪПРЕКИ ТОВА НАСТОЯВАТ ЗА СТАРТИРАНЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ. В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ МАЙКИТЕ НЕ РАБОТЯТ, НО ЩЕ ДОВЕДАТ ДЕЦАТА И КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА АКО МАСОВО СЕ РАЗБОЛЕЯТ ДЕЦА И ПЕРСОНАЛ, УЧИТЕЛКИ И ПОМ ВЪЗПИТАТЕЛКИ ПРЕОБЛАДАВАЩО СА ОКОЛО 50/60 ГОДИШНИ /СПРАВКА В НСИ/...

Според управляващитите родителите, които са участвали в анкетата

Значи учениците ще отидат на училище чак септември дето все пак може да се контролират по някакъв начин,а детските градини ще отворите където там са 30 деца в една стая?Или вие ще определите кой да ходи и кой не ?????

В училищата поне е София са по 30 деца в клас на кабинетна система, 1200 за цялото училище

Лъжци, пращана е анкета по мейл, какви глупости са отговаряли не е истина, заради лумпените да взривим обществото, ясно е кой иска да се отворят, Мангърите, НО ЗАТОВА ИМА ЛЕКАРИ ДА ПРЕЦЕНЯТ, А НЕ АНКЕТА, ЛЕКАРИТЕ ПРЕЦЕНЯТ ПО ЦЯЛ СВЯТ НЕ ПЕНКА И СТАНКА

Oбpoзeвoтĸлнeтe миниcтĸpcтвe пycнo oнaĸтo cpĸд peдитĸлитĸ, зo дo пpeyчи нoглocитĸ им дo бъдoт ли eтвepĸни дĸтcaитĸ гpoдини y нoc. Cя щĸ ecтoнĸ oaтивнo дe 18-ти мoй, yтeчниxo eт KOB. Mнaĸтoтo ĸ poзпpecтpoнĸнo дe peдитĸлитĸ пe мĸйл. Hижтĸ я CУE. Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/8580778 © www.24chasa.bg НЕЩАСНИЦИТЕ ПОДМОЛНИ ОТ МОН!!!!

резултат от 75% би наклонил везните в дадена посока, но така- родителие са разделени по равно ЗА и ПРОТИВ.

Как да се отворят детските градини? Каква социална дистанция могат да спазват децата и как могат да я контролират учителите? Това е лудост.

ЗАЩОТО НА ПЕНА НЕ И ПУКА ЯСНО Е ЧЕ НИКАКВА ДИСТАНЦИЯ ИЛИ ХИГИЕНА

И училищата искаме да отворите!!! Стига сте карали родителите да ви вършат работата!

Спри да пишеш глупости, има вирус, по цял свят налагат мерки само тук ви слушат глупостите

А ти сигурно си прав, но знаеш ли какво е да седиш до учиник вече 2 месеца .И пари няма и как да не ти се иска да крещиш и хвърляш яца. Сега я разбирам Калканджиева /не оправдавам /но ...............пари н я м а .

имало е от декември. Тогава децата си ходеха на градина

АБЕ ДЕТЕО МИ Е УЧЕНИК, ГРИЖИШ СЕ, КАК НЕ МИСЛИТЕ РЕАЛНО ЗА ЗДРАВЕТО НА ТЕЗИ ДЕЦА, А НАЛИ И 1 БОЛЕН ЗАТВАРЯТ ГРАДИНАТА ЗА 2 СЕДМИЦИ, НО И ВСИЧКИ ЗАРАЗЯВА

Само един ли вирус има, м? Че колко грипни ваканции бяха, тази година даже две - извън скапания нов вирус. Не се живее под похлупак, разберете го!!! И освен това се каза вече - всичко е политически въпрос, не медицински. Това, че цял свят е откачил не е повод да спрем да живеем!

Мен никой не ме е анкетирал, може би защото не съм съгласна да отварят. Мисля, че още е рано. няма да си пусна детето, с риск да стопя цялата отпуска, която имам. Допустимо би било само за юли и август, за кгато се надяване разпространението на вируса да е силно намаляло.

Никой не те кара да си го пускаш насила. Дръж си го вкъщи докато стане абитуриент. И да, никой не те пита. Имаше публична анкета, да си гласувала там.

да те питат?! Някой си от фалшивите проценти.

Аз съм този, който иска да си пусне детето на градина, а ти си дръж своето вкъщи. Никой не те спира.

Изпращали анкета по мейл, как е възможно такава глупост и как е възможно не лекари да решават, няма дори плато на случаите, няма овладяване, какво се случва!!!

Да ама няма да стане. Тия ще ни довършат с идиотиите си

Ти си довършена .. в главата ...

Нека да ги отворят, НО при евентуална зараза от COVID-19, тези които са искали тази глупост, сами да си плащат лечението.

Що? Не стига, че бачкахме и плащахме данъци, докато вие се криехте по къщите, ами сега и лечението да си плащаме.... Не ви ли е срам?

Така ли? Ти ако катастрофираш с автомобил докато шофираш, сам ли ще си плащаш лечението? Аман от калинки.

Народа почти влезе в парламента,защо не предавате?

скапан сайт

Веднага да ги отварят за родители , който работят и няма кой да им помага. Другите да си преценяват, а не да дават акъл .

родителите донякъде ги разбирам, защото нямат платен отпуст, но нали МТСП и синдикати се договориха за още 20 дни допълнителен такъв. Учителите искат да се върнат на работа, защото усещат, че нямат пари за заплати ( гледат да избутата до началото на август, защото всички градини тогава зъдължително излизат за 1 месец почивка), ако им мине номера и не им разрешат да се върнат физически, те пък искат да правят он-лайн обучение( досега къде спаха, надяваха се за два месеца нищо да не правиш и да си вземаш паричките)........... хаха......... Познавам детска учителка, която в социалните медии пише и коментира с толкова правописни грешки, че никога няма да си пусна детето тя да го образова било то и он-лан.

Бах тей скорострелно правителство бе. Издава заповеди в 0.00 часа и казва, че ще направи анкета за детските градини. Стой та гледай! До обяд анкетата готова.

Всичкото им е стъкмистика

Само да не стане проблем с възрастните учителки и възпитателки.

на лелките и госпожи-учителките да се приготвят лични предпазни средства и те да ги ползват по предназначение. да не стане после- ау , масови случаи на ковид сред персонала на детски градини и ясли, като при лекарите преди. и тогава бг-мамите ше трябва да си гледат децата и то при затворен молове- уджазд

си да ги гледат бабите и дядовците им. Да ги видим дали ще рискуват тяхното здраве.

Да си ги гледат сами- щото то бива, бива мързел и глезотия, ама БГ-мамите минаха всички нива.

Бг мамите били глезени, а? Бг мамите са тези, които раждат и отглеждат бъдещите поколения на България. Ако ги няма тях, няма никой. Глезени са тези, които не раждат за да си гледат кефа. Престанете с идиотизмите си. Утре ще ревете, че няма раждаемост.

всички майки по целия свят раждат и гледат деца. да родиш означава и да отгледаш- лично.

Ние бабите нямаме нищо против да гледаме внуците си, но докато това стане възможно, те ще бъдат вече абитуриенти (преполагам знаете каква е възрастта за пенсиониране). Да не говорим, че повечето майки на деца след 1-годишна възраст също вече са принудени да работят, за да не гладуват с 380 лв. "помощ" от държавата. Съвсем наскоро се коментираше и този въпрос, но почти никой не застана зад тях, смятайки, че са мързеливи и вечно седящи в кафенетата. Сигурна съм, че не е лесно с ученик вкъщи, но се опитайте да си представите майка "home-based", която се грижи за 18-месечно бебе и работи на пълен работен ден.

Явно аз съм от другите. Ще оставя детето вкъщи. Те без друго лелките искат да го прибираме от градината в 16.00 часа, докато с жената сме на работа до 18.00 и се налага да ангажираме баби и дядовци. По-добре да не ги излагаме на риск, ами те да го гледат.

Излагаш на риск бабата и дядото, за да не излагаш на риск лелката. Интересна логика, която само доказва абсурдността на цялата ситуация.

персонал на детските градини и училища,които на 60 и нагоре или имат придлужаващи заболявания ,да се запознаят с новата заповед на здравния министър. Те трабва да знаят какво ги очаква ако се окажат с корона вирус,независимо от състоянието им.... дори безсимптомно.......отиват в болница и т.н. Останалите граждани ги очаква същото. Дайте информация по този въпрос,а не да отделяте с дни време за състоянието на бизнесмена Пенчев или интригата с Левски.

“Респондентите” :D кои, че не разбрах? Дир, вземете се в ръце моля!

Респонденти се наричат хората отговорили на анкета.Ти да не си учителка, че нямаш капка обща култура?

най добре отворете моловете, те са новите детски градини

Всички които имат малки деца вкъщи знаят какъв ад за децата е тая безсмилена социална изолация. Само че идиотите борисов, мутафчийски и киро счетоводителя се правят на луди и са си заровили главите в пясъка като щрауси. 2 месеца безконтролна крадене не им стигна че още един си гласуваха и всичко това на гърба на децата и родителите им. Тези мръсници само господ може да ги накаже.

Има съзнателни родители, които си пазят децата и не пишат глупости, по цял свят е така, но такива като теб само ги раждат да ги хвърлят в градината или учщето и после държавата да ги лекува, водите ги заразени дори, само да не са ви в къщи при вас!!!!!!!!

Как не Еи е срам да кажете такова нещо? Аз си гледах детето 2 и половина, записах го в частна детска, в която въпреки малкото деца...през седмица беше болно. От ноември имам май две седмици общо работа. Останалото е отпуски и болнични. От март сме изолирани вкъщи. Излизаме си в двора, но това е дете на 3 години. Да, най-важното е да е здраво и това ми е работата: да го пазя и да го гледам. Но трябва и да се социализира. Знаете ли как сеизнервя, иска контакт с деца. Ако Вие си гледате детето, давайки му телефон, таблет...то така и баба може. В детската развиват уменията им. Аз също го правя вкъщи, но там са завдно всички и е по-различно. Да, страх ме е. Но трябва да се научим да живеем така. И не ми казвайте, че щом искам детето на детска...да не съм го раждала. То е най-голямата ми любов и точно затова желая най-доброто! А който не иска, да не си пуска детето! Аз нямам баби и дядовци да го гледат.. И из Европа от понеделник вече тръгнаха на детска градина. Ама всички все много знаете!!!

Би трябвало в детските градини да се върне практиката - медицинска сестра да посреща децата на входа и деца с зачервено гърло и хрема да остават в къщи да се лекуват. Сега на децата гледаме като на вредители - вирусо и бектерио носители. Искаме здрави деца! Аман от разходи за "европейчене" и икономии от здраве и безопасност.

Отваряйте детските градини! Вие мислители кой ще гледа децата при положение , че родителите работят. В момента поне при частните градини се плаща такса без децата да ходят на градина. Нека самите родители преценят дали да си пуснат децата.

Това лято май няма да има сборни групи да тъпчар децата, че госпижите да са по 30 дни отпуска.Те годишно имат около 3 -4 месеца, които не работят заради ваканции, празници и им се плаща при това.И искат още и още.Моите деца не ходят в чужбина, кътове и молове и не ме е страх да ходят на градина.Те играят навън там през лятото.И моловете защо не отварят, сумати народ работи там.В хранителния магазин е също толкова рисково.

Не лъжи долно за отпуските! Сестра ми работи в градина като мед. сестра!

Ами ходете вие ги гледайте 30 деца тогава и ще ви питам после дали няма да искате да излизате отпуска.Те не са ли хора нямат ли нужда от отпуска като всички останали нормални хора.Вие по празници не почивате ли ? Сигурно и без заплата работите.

Те не са 30 , а около 20, защото някоу ги спират.Я кажете какво работи госпижата втора смяна- децата спят до 3 часа, после закусват и играят.Седят на едни пейки навън и тропат и се молят да идем да ги вземем в 4, нищо че работят до 18.30.Как човек, който работи 5 часа /5 дни седмично ще има 3 месеца отпуски.Другите не се ли измарят.Я моля ви се!

Ох , дано, че побъркаха дечицата!!!!